64
-
zserrbo #24 Mindenesetre amint feltörekvőben látszik egy új kereső, pl a Wiki keresője (A wikipédiáról se gondoltuk ezt anno) én váltok. -
zserrbo #23 scak az IP címed? érdekes gmail -
n3whous3 #22 lol -
n3whous3 #21 1. Nem muszáj feltenni a google toolbart. Ha meg igen, használj másik böngészőt.
2. Ads by Google... ezeket olyan weboldalok rakják ki, akiknek kell valami kis bevételi forrás. Ennyi erővel szidhatnád a Szuperinfót is, hogy mi a rákért dobálják be a postaládádba. Reklám, ennyi, nem kell arra se figyelni (vagy használj jó kis tűzfalat, ami kiszűri az adokat). -
zserrbo #20 Most ezen jót röhögtök, de ők is. Ebból baj lesz, de látom a sok lámát nem is érdekli, na se baj majd megjárják ha kirobban az ügy idővel.
Akkor már érdekelne ugyan, ha a google internetszolgáltató is lenne az árak alá verné az árait aztán már ott is van IP cím és név + adatok. Kell ennél több?Nem kel itt a rizsa, a faszért kell enynire naívnak lenni? Ami most nem fáj, majd fog. -
n3whous3 #19 Bár igaz, hogy egyre nagyobb a hatalma, de kurvára nem azért csinálják, mert mondjuk CIA fedőcég vagy mi :D Hülyék... Egyszerűen csak így tudnak pénzt csinálni, a legtöbb cég vevő a szokáselemzések eredményeire, az egy dolog, hogy ezzel minket is figyelnek, de
IP cím != elérhetőség. A világ összes szolgáltatója (ne számítsuk ide a kommunista államokat) NEM ADJA KI az adatainkat másnak, szóval CSAK IP cím van a kezükben. Pedofilokat meg eddig is kiadtak a rendőröknek pl. Másik: e-mail címem főleg nem tudják meg innen.
Pénzkeresési módszer és kész, bele kell törődni, ha nem tetszik, ne használd a Google-t és kész...
Ja és minden kedves cikkolvasó figyelmébe ajánlom azt, hogy mindig jelentkezzen ki a gmailes címéről, mert ha nem, akkor pont a fentiekkel találja szembe magát. Keresgél a neten, közben logolja a google miket és küldi a leveleket. Még nem találkoztam ezzel "élőben", de mástól hallottam (nem hoax, én is értek az informatikához a szakmám miatt, ez az ismerős meg még jobban) -
opeca #18 Tényleg zavaró, hogy a rohadt google toolbart már szinte minden webes program alapból felpakolja. az Ads by Google-ről már ne is beszéljünk.
Persze, hozott sok új dolgot, de ezek egyike sem olyan innováció, amivel ennyit érdemelnének az internetes piac tortájából. -
#17 Adblock-zsenikém, inkább maradj csendben.
Te vagy az a fajta, aki elvárja hogy csináljanak meg neked mindent ingyen, de közben mellőzék az olyan megoldásokat, amik zavarják a pici agyacskádat, mint például hogy fenntartsák magukat reklámbevételekből. Remélem, eljön az idő, amikor valaki megalkotja a szerveroldali adbblocker-blockert, és az egész oldal láthatatlanná válik a reklámokkal együtt.
Még szerencse, hogy nem vagytok sokan, csak hangosak. -
willcox #16 Bulvárcikk. Egyébként meg már rengetegszer ki lett tárgyalva a dolog. -
#15 Szerintem ez csak egy szenzációhajhász cikk. -
waterman #14 jaja, adblockkolni kell a googli analiticset, meg az audit.median.hu-t, meg még pár teljesen felesleges kutakodó oldalt.. -
egyember1 #13 Ez sokkal nagyobb problema,
http://www.sg.hu/cikkek/60011/kodde_valt_a_hsbc_szervere
-
M0RN1NGST4R #12 okosan kell netezni, és akkor amit megjegyezhet, az is csak a "teljesen átlagos" kategóriába sorolható. legtöbb user ide sorolható eleve. -
tobal #11 Igen, az MS-t szidják, teljesen jogosan. Nem tudom, a Microsoftal kapcsolatban miért nem készülnek ilyen tanulmányok, pedig azzal kapcsolatban sokkal jogosabb lenne. Van pár különbség a MS és a Google között. Pl a Google támogatja a nyílt forrású szoftvereket, az MS a legnagyobb ellensége azoknak. A Google elárulja, h 18 hónapig tárolja a keresési adatokat, az MS ezzel szemben titokban épít be olyan elemeket pl a Vistába, ami a felhasználók tudta nélkül szolgáltat adatokat a MS-nak. Szerintetek miért akarja megvenni a MS a yahoot? Ugyanazért, amiért a T-com megvette az iwiw-et: adatbányászat. Bár én ösztönösen irtózom a multi cégektől, a Google-el semmi bajom, használom a szolgáltatásait (kereső, gmail, gdocs, greader), annak ellenére, hogy tudom, ezzel sok infót szolgáltatok magamról. A Google-t viszont egy olyan cégnek ismertem meg, amitől sztem nem kell tartani. Van humorérzékük (ld. find Chuck Norris :) ), ellentétben a Microsofttal (ez nem látszik fontosnak, pedig sztem nagyon is az). A Google nem törekszik minden piacon egyeduralomra, mint a MS (OS, konzol, játék, stb). A Microsofttal az a legnagyobb bajom, hogy szinte már szent küldetésüknek tekintik, hogy az egész világot elárasszák a hihetetlenül fosadék szoftvereikkel (ami azért is furcsa, mert a MS-nál nagyon jó szakemberek dolgoznak, és nem értem, hogy miért írnak mégis ilyen szar programokat), és ezt nem csak nyereségvágyból teszik, hanem komolyan azt gondolják, hogy a világ akkor lenne szép és jó, ha minden gépen windows futna. -
ssdb #10 ezt mondjuk u mondja a cikk mintha nem lenne általános, h minden oldal megjegyez vmit 1 felhasználóról... :S Minden cég ilyen, nem csak a Google... csak ő a legnagyobb és ezért ő szerepel a kis célkeresztben. -
haxy27 #9 És még az MSt szidják hogy gyűjti az adatokat a felhasználorol -
FoodLFG #8 Tény hogy változásokat élünk és hogy ennek lehetnek veszélyei is, de szerintem nem tudunk mást csinálni, mint sodródni az árral. Ez rövidtávon nem olyan rossz dolog, hosszútávon meg majd meglátjuk, de nem kell semmit sem túlmisztifikálni. -
#7 A google lenne a megjövendölt gonosz? -
#6 Ja, mert ott aztán semmit nem tárolnak.... -
WinG #5 ...értsd az iróniát :) -
okosan gyerekek #4 részvétem... -
#3 Na ezért használok inkább yahoot. -
dzsagon #2 nem kell netezni és megszabadulsz a gonosztól -
xmodule #1 érdekes