8
  • ziipp
    Szerintem meg nincs forradalom csőcselék nélkül. Ahol valami balhé kezd kialakulni, azt megérzik, és odamennek. :) De ettől függetlenül még lehet hasznos/jó célt szolgáló egy forradalom.

Egyébként milyen "hülyeségekről" beszélsz? A Fidesszel kapcsolatban tévedtem, kész. A koromnak/korodnak semmi köze sincs ehhez. PONT.
  • ziipp
    Tudom, bár Orbánékról eddig az a kép élt bennem, hogy ilyen egyetemista radikálisok voltak, "radikális liberális", hehe.
  • Kagemusha
    Ziipp, ilyen fiatal lennek, nem hangoztatnam a hulyesegeket: '89-90-ben az MSZP meg sehol, Orban Viktor KISZ-titkar volt, tehat "MSZMP-berenc", aki mostanra ugyanugy milliomos lett -hacsak nem milliardos!-, mint az ellenfelei... szoval nem lennek buszke arra, hogy 19 eves vagyok, de "osztom az eszt"!

Kicsibicska, se te, se en nem voltunk ott '56-ban, de nagyanyamnak jobban hiszek, hogy az '56-osok tobbsege igenis csocselek volt!
  • Cat #5
    "Róluk azért nem lehet mondani, hogy MSZP bérencek voltak, vagy igen?"

Röhögni fogsz, de igen: aki politizálni akart, mind KISZ-es volt.
  • ziipp
    > "Az embereknek fogalmuk se volt arról, mi a piacgazdaság."
    Ez azért így nem igaz, elég csak az új gazdasági mechanizmusra gondolni '68-ból. Történelem tanárom szerint, ez egyfajta gyakorlás volt a tényleges piacgazdaságra.

> "Neked gőzöd sincs milyen volt 89-90 tájékán."
    Nem voltam ott a helyszínen ez tény. Ugyanis akkor születtem. (Szar ebbe belegondolni, mi? :]) De annak alapján amit elmondtál, pontosan tudom hogy milyen volt akkor, sőt lehet hogy még jobban is, mert valamivel objektívebben tudom szemlélni az akkori eseményeket.

Ugye mi magyarok eddig milyen büszkék voltunk arra, hogy nállunk "értelmesen", "kultúráltan" zajlott le a forradalom. Ja, hogyne. A nagyfejűek a tűz körül tudtak maradni, pontosan amiatt, hogy nem volt elég véres az átállás. Bizony azt mondom, brutálisabban kellett volna megtörténnie a dolognak. Találd ki, hogy a parlament melyik két tagja keres a legtöbbet! Annyit segítek, hogy mindketten tagjai voltak a kommunista pártnak.

> "Akik kacsingattak a politika felé, azok mind tagjai, vagy szimpatizánsai voltak az MSZMP-nek."
    Ez sem igaz. Vegyük a Fideszt például. Ne a jelenlegit, hanem az akkor formálódó szervezetet. Róluk azért nem lehet mondani, hogy MSZP bérencek voltak, vagy igen?
  • kicsibicska
    Tehát azért, mert egyik rokonodat eltalálta egy kósza golyó, ezért aki kint volt az utcán 56-ban az csőcselék volt. Szép kis logika. Jellemző a mai baloldalra.
  • mad mind
    Neked gőzöd sincs milyen volt 89-90 tájékán. Mindenki idiótán abban hitt, hogy a demokrácia(haha), majd mintegy varázsütésre megtelíti az áruházak polcait, mindenkinek a pénztárcáját, és mindenkinek lesz nyugati kocsija. Az embereknek fogalmuk se volt arról, mi a piacgazdaság. Ráadásul nem volt kit választani. A teljes gazdasági és politikai elit ugyanonnan az MSZMP-ből jött.
    Te ott 90-ben kit akartál volna megölni? Akik kacsingattak a politika felé, azok mind tagjai, vagy szimpatizánsai voltak az MSZMP-nek. Mostanra nőhetett volna fel egy olyan réteg, akik nem köthetők az MSZMP-hez, de azok nagyrésze sajnos olyan ember lett mint te. Könnyű a fotelből mondogsatni, hogy meg kellett volna ölni XY-t, de a csőcselék nem válogat. 56-ban anyukám barátnőjét az iskolából hazafelé lőtték le, akik nem szovjetek voltak. 10-éves volt. Szerinted mi volt a bűne?
    Az ilyen mészárlás híveket mint te kellene Irakba küldeni tanulmányútra.
  • ziipp
    Amikor a címet olvastam, azt hittem, hogy egy ilyen fantom bloggerről van szó, akinek még a személyazonossága sem ismert. Ehelyett? Név, utca, házszám. Konklúzió: a fiatalabbik Castro enged a szorításon. Ha nagyon akarnák, simán "elvarhatnák a szálakat". ;b

Heti összeesküvés elmélet: lehet hogy kormányoldalról is támogatják az ilyen bloggereket, mintegy betömve a nép száját: "Tessék ott a forradalmatok, kommeteljetek bazze!" (Ezért fogok kapni, érzem. :D)

Mindenesetre kalandos lehet a mostani élet Kubában, ez a vihar előtti enyhe szellő érzés... kicsit ilyen lehetett anno itt is '89-90 tájékán. Aztán abba maradt a dolog a nagyobb mészárlások előtt. Sajnos. :/ Tiszta forradalom, kúltúrált forradalom, jó vicc.