61
Milyen hajtású jármű lenne jó az S éD motorok helyett
  • Bucser
    HA nem tűnt volna fel a peak Oil problémája nem áll meg az országhatároknál. Nem az országgal van ebben az esetben a gond hanem a világpiaccal.

Mellesleg USA-ban a mostani benzinár emelkedés kb 15%os keresletvisszaesést indukált. Úgyhogy az áremelkedés hatása relatív árnövekményhez igazodik és nem az abszolút alapárhoz. Ha valaminek az ára 40-50%-ot emelkedik évente azt meg fogják érezni mindenhol ahol sokat fogyasztanak belőle adóterheléstől függetlenül.
  • Danny1987
    Ne becsüld le az alternativ erőforrással müködő gépeket
    ez si tud am huzni
    Az igaz hogy ez csak egy auto de ha szabad utat kapna a tömeggyártás meg a fejlesztéseket nyugottan lehetne végezni felülmulnák a benzines motorok erejét.
  • [HUN]FaTaL
    A villamosos baromságodat már olvastam, ahol az ismerősödnek köze nem volt a kreszhez... :) Egyesben egyébként minden autó megindul szóval ez baromság
  • Dodo55
    5 évig kénytelen voltam, hidd el bőven elég volt.

Buszra alig lehetett felférni, minden alkalommal reménykednem kellett, hogy eljutok az első leszállóajtóhoz, mert elöl vagy szálltak fel, vagy ki se nyitotta a sofőr, mert tele volt a busz. Akkor mire átverekedtem magam mindenkin, meg mire sikerült megnyomnom, vagy megnyomatnom a lehető legmagasabb helyre rakott jelzőt(általános iskolás voltam még), akkor még fel is akartak hátul szállni, és mire kijutottam, úgy kellett a kezemmel visszalöknöm az ajtót sokszor, hogy oda ne csukjon.

A másik meg, hogy várni kell rá, és sosem arra megy, amerre én szeretném.
  • Dodo55
    Hidd el mentett már meg engem az autó ereje...
  • autoszimulator
    Hát pesten lehet, hogy a tömegközlekedés kielégíti az igényeket, de vidéken, főleg városokon kívül elég nehézkes tömegközlekedéssel a mindennapi élet.. Óránként, kétóránként induló buszok, zsúfolva azok is, időhöz kötöttség, stb, sokan ezt nem engedhetik meg maguknak, kivéve akik például gyárakban dolgoznak, vagy fix időbeszotással, hisz azok műszakváltásához alkalmazkodik a máv és a volán..
  • Dodo55
    A környzetvédelmi előírások miatti változtatások csökkentik a motor hatékonyságát, tehát teljesítménycsökkenést igen, de fogyasztáscsökkenést nem igazán okoznak. Ezért mondom, hogy ha nagyobb teljesítményt akarsz, akkor nagyobb motor kell, mert hiába lenne ugyanolyan erős egy kisebb motor a környezetvédelmi dolgok nélkül(legalábbis egy részük nélkül), alacsonyabb fogyasztás mellett, ha olyat nem kapsz.

Amúgy nem a kőolaj ára miatt drága fenntartani. Hanem azért, mert a benzin ára, az a benzin árának 1/3-a. A többi adó. Meg a biztosítás, meg az adó, meg a különböző illetékek(vizsga, átírás, stb).

Szóval lehet a nagy EU országokban elfogadhatóak ezek az előírások, mert ott nincs ennyi állami bevétel a magánközlekedésből(vagy 4x ennyi az átlagfizetés), de itt Magyarországon ezek az előírások csak mégjobban megdrágítják az autózást.
  • joebacsi
    illetve használhatóak rá a megújuló energiaforrások (amiknek persze még vicces az aránya, de ha megduplázódnak az energiaárak, lehet kicsit rákapcsolnak :))
    ilyen egyértelműen azért nem kell temetni...
  • trogerzsiger
    nem muszály autót használni.. Tömegközlekedj
  • [HUN]FaTaL
    És mi a szarnak erős autó? 130al mehetsz maximum avval is...
  • Bucser
    majd ha 200 dollár lesz brenthordónkénti olajár vagy 300 és látod a jó kis 1000 forintos benzinárat akkor majd kíváncsi leszek, hogy akarsz-e még "nagyteljesítményű" autót... Ami felzabálja a fizetésedet csakhogy munkába járj...

Egyébként az autók fenntartása nem lesz olcsóbb az emelkedő oljaárnak köszönhetően. max akkor ha gyorsabban csökken az autók fogyasztása mint az olaj ára. Amivel megy együttjár a teljesítmény csökkenés is...
  • Dodo55
    Amúgy igazából engem jelenleg nem igazán zavar ilyesmi, hogy környezetszennyezés, meg fogyó kőolajkészlet.

Sokkal inkább zavar, hogy a környezetvédelmi előírások miatt drágábbak az autók, drágább őket fenntartani, és sokkal gyengébb a teljesítményük, mint amilyen lehetne, ezért ha valakinek erős autó kell, akkor a drágább, nagyobb motorral rendelkező változatot kell megvennie, ami többet fogyaszt, drágább rá a biztosítás, stb, pedig a sok környezetvédelmi dolog nélkül sokkal kisebb motor is azonos teljesítményre lenne képes, az élettartam rövidülése nélkül is.

Ez most nagyon úgy hangzik, mintha a környezetvédelem ellen lennék. Igazából nem a környezet védelme ellen vagyok, hanem a környezetvédelem körüli felhajtás ellen.

Kezdjük ott, hogy a környezetvédelem az emberek érdekeit szolgálja. Azonban jelenleg ebben az országban nem az az emberek legnagyobb problémája, hogy 50 év múlva lakhatatlan lesz a föld, hanem sokkal inkább az, hogy egyre jobban nincs pénz. És a környezetvédelem csak drágábbá tesz mindent. Ez nagyobb probléma, mert ez a probléma a jelenben van, és jövő csak akkor lesz, ha a jelenen túljutottunk.

Egyszerűen rendkívül drágák az autók, és a fenntartásuk méginkább. Igaz nem olyan hatalmas ország ez, hogy autó nélkül ne lehessen élni, de így is hatalmas segítséget jelentenek, főleg a jelenlegi körülmények között.
  • PíszLávJuniti
    láb busz
  • Bucser
    Szimplán csak azért nincs, mert több energiabefektetéssel jár mint amit ki tudsz termelni belőle. Egyszerűen nem éri meg civil célokra cak katonaira. Ráadásul a Kőszén kitermelése még energiaigényesebb folyamat mint a kőolajé...

Jelenleg 110 dollár egy brenhordó olaj átlagára. Ez csak növekedni fog, mert kevesebb új lelőhelyünk van mint amennyit használunk és amennyi mező kifogy+ a Worldwide fogyasztás növekszik.. (várjátok meg amikor 500 milla kínai is elkezd autóval járni... pedig ott már most is fuel shortage van...)
  • Dodo55
    Nem csak kőolajból lehet benzint csinálni...
    Lehet asszem szénből is, régen próbálkoztak vele, működött a dolog, de szar volt. De ez volt már vagy 50 éve. Azóta biztos sokkal jobb minőségűt tudnának előállítani, és talán olcsóbban is.

Csak ugye valószínűleg ez megint azért nincs, mert bizonyos emberek anyagi érdekeivel ellentétés lenne.
  • Bucser
    Én amin igazából röhögni szoktam, hogy az alternatív meghajtást úgy próbálják eladni, hogy az azért kell és azért jó, mert védi a környezetet, pedig ez nem igaz. A lényeg az hogy megszabadulnánk valamennyire a kőolajfüggőségtől...

BTW: hidrogén hajtás legnagyobb problémája, hogy több energia kell a hidrogén előállításához mint amennyit kinyersz belőle. eztért nettó veszteséges az erőforrásod konvertálása. ez nem megengedhető addig amíg nincs kitalálva egy végtelen energiaforrás.
  • joebacsi
    valaki nem mond igazat :)
  • Danny1987
    A süritett levegős autórol hallotatok már?
    Végsebeség 120km/óra
    egy tankolás 200km ennek az ára 1-2 dollár
    a kocsi kb 3-4millió forint
  • autoszimulator
    Érdemes ezt elolvasni, én valahogy úgy érzem, hogy itt megint csak azok vannak a háttérben, akiknek érdekük, hogy amíg olajunk van, addig bizony a hibridek ne terjedjenek el..
  • davos80
    A hidrogénhajtást találom értelmes megoldásnak,meg az elektromosat.Többet nem ismerek.
    Bio-üzemanyagok veszélyesek az élelmiszerár-növekedés miatt.Bár az USA már most nyomatja,ennek isszuk is levét már.
  • Danny1987
    Az üzemanyag ára fojton emelkedik és kevés esély van rá hogy csökkenjen.
    Az hogy még mennyi kőolaj és földgáz van nem lehet pontosan tudni.
    Állitolag 2050re minden elfogy.
    1979ben meg 30 evet josoltak.
    Ettől függetlenül szerintem nem a benzint kene tankolni hanem mas meghajtasu jarmuveket kellene forgalomba helyezni.
    Ki milyenről hallott fejlesztések hol tartanak és ezek mennyibe kerülnének.