7
  • bakagaijin
    Sajnos igen, erősen bulváros hogy keverik a szakkifejezéseket. A cégek nem fizettek kártérítést, hiszen nincs jogerős ítélet. Peren kívüli megegyezésben pedig nincs kártérítés. Ezért is nem hozzák nyilvánosságra ki a "bűnös"t, hiszen nincs bűnös :), nincs kár, nincs per, nincs feljentés, csak örö és bódottá...
  • Vardar
    Én nekem mint egyszerű felhasználónak milyen jogaim vannak a BSA szemben? Adatvédelmi törvény, meg olyanok, hogy van 24 órám arra, hogy töröljem az illegális cuccost. Ezekről hol olvashatok?
  • Praetor
    Az ilyen bulvár cikkek miatt hiszi a nép, hogy a BSA az valami hivatalos szerv.

"bírság"-ot csak hatóság szabhat ki. A címmel ellentétben a cikkben szereplő "kártérítés" megnevezés legalább nem hibás.

A BSA-nak kb ugyanolyan jogai vannak, mint egy horgászegyesületnek, és minden ezzel ellentétes megnyilvánulása egy megtévesztés. Mindössze a szövetség tagjai feljogosítják a BSA-t, hogy az érdekükben eljárjon, és a jogaikat érvényesítse (feljelentést tehet bcs elkövetése miatt, illetve polgári pert indíthat).
  • Vorpal
    Sajnos specializált munkákhoz készült dolgok nagyon ritka esetben vannak ingyen szoftverekre - de a nagyságból és szervezettségből adódó plusz ki tudná termelni ezt is - mig egy egyéni felhasználó nehezen.

Egy irodai munkahelyen egyértelmü az ingyenes szoftver - aki ma nem Linuxon gépeltet az röviden hülye.

Csak a támogatásért kérnek pénzt.
  • eke
    Szerintem, nagyfelhasználoknak azok sem ingyenesek...
  • cuii
    Ennek van eg sokkal jobb megoldása: Free Software forever, Van egy rahedli jó linux disztró, hozzá milliónyi hasznos irodai alkalmazás, mind ingyen :D
  • Vorpal
    Egyetértek a nagyok kifehéritésével - egyszerűen ellehetlenitik a versenyt
    ha ilyen volumenű cégek is illegális szoftvert használnak.

Van tapasztalatom nekem is ilyennel és felháborító,
    milyen forgalom és szervezettség mellett, minden szoftver illegális.