7
-
bakagaijin #7 Sajnos igen, erősen bulváros hogy keverik a szakkifejezéseket. A cégek nem fizettek kártérítést, hiszen nincs jogerős ítélet. Peren kívüli megegyezésben pedig nincs kártérítés. Ezért is nem hozzák nyilvánosságra ki a "bűnös"t, hiszen nincs bűnös :), nincs kár, nincs per, nincs feljentés, csak örö és bódottá... -
Vardar #6 Én nekem mint egyszerű felhasználónak milyen jogaim vannak a BSA szemben? Adatvédelmi törvény, meg olyanok, hogy van 24 órám arra, hogy töröljem az illegális cuccost. Ezekről hol olvashatok? -
Praetor #5 Az ilyen bulvár cikkek miatt hiszi a nép, hogy a BSA az valami hivatalos szerv.
"bírság"-ot csak hatóság szabhat ki. A címmel ellentétben a cikkben szereplő "kártérítés" megnevezés legalább nem hibás.
A BSA-nak kb ugyanolyan jogai vannak, mint egy horgászegyesületnek, és minden ezzel ellentétes megnyilvánulása egy megtévesztés. Mindössze a szövetség tagjai feljogosítják a BSA-t, hogy az érdekükben eljárjon, és a jogaikat érvényesítse (feljelentést tehet bcs elkövetése miatt, illetve polgári pert indíthat). -
#4 Sajnos specializált munkákhoz készült dolgok nagyon ritka esetben vannak ingyen szoftverekre - de a nagyságból és szervezettségből adódó plusz ki tudná termelni ezt is - mig egy egyéni felhasználó nehezen.
Egy irodai munkahelyen egyértelmü az ingyenes szoftver - aki ma nem Linuxon gépeltet az röviden hülye.
Csak a támogatásért kérnek pénzt. -
eke #3 Szerintem, nagyfelhasználoknak azok sem ingyenesek...
-
cuii #2 Ennek van eg sokkal jobb megoldása: Free Software forever, Van egy rahedli jó linux disztró, hozzá milliónyi hasznos irodai alkalmazás, mind ingyen :D -
#1 Egyetértek a nagyok kifehéritésével - egyszerűen ellehetlenitik a versenyt
ha ilyen volumenű cégek is illegális szoftvert használnak.
Van tapasztalatom nekem is ilyennel és felháborító,
milyen forgalom és szervezettség mellett, minden szoftver illegális.