Bromélia
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
tényleg az a fényképezõ 😄
KODAK EASYSHARE C533
A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor
jó teló,szeretem 😊)
ez jól jött.
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
A guzmánia a broméliafélék családjába tartozik, és ugyanolyan fán lakó növény, mint a bromélia vagy több orchideafaj. A guzmánia igazi ékességei a levélrózsából kiemelkedõ élénkpiros fellevelek, amelyeket kifelé haladva hamvas- vagy haragoszöld levelek kereteznek. A levélhónaljakban nyíló apró, fehéres virágok rövid életûek, és eltörpülnek a harsány színû fellevelek mellett. A guzmánia a téli hónapokban virágzik a lakásban, épp akkor, amikor a kinti természet már kopár.
Trópusi igényû növény, egyenletes, 20-25 fok körüli szobahõmérsékleten kell nevelni. Ha a növény olyan helyiségbe kerül, ahol 16 fok alatti a hõmérséklet, az végzetes lehet számára. Közepesen fényigényes, kerülni kell a tûzõ napot. Fontos az állandó, viszonylag magas páratartalom is, ezért száraz levegõjû lakásokban leveleit rendszeresen vízzel kell permetezni. Öntözése úgy történjék, hogy a langyos, mészmentes öntözõvizet mindig a levéltölcsérbe (ciszternába) és a levélhónaljakba öntsük. Könnyû meggyõzõdni arról, hogy mikor esedékes az öntözés: amikor nem csillog a víz a levéltölcsérben, azonnal pótolni kell a folyadékot.
Ha a növény huzamosabb ideig 18 fokos vagy az alatti hõmérsékletre kerül, öntsük ki a vizet a levéltölcsérbõl. Ne essünk a túlöntözés hibájába sem: a föld legyen ugyan mindig nyirkos, de a cserépalátétben soha ne álljon a víz, mert az eredetileg fán lakó növények hozzászoktak ahhoz, hogy gyökereik levegõzzenek. Március és augusztus között, a növekedési periódusban csupán egyszer vagy kétszer szabad erõsen hígított (1 ezrelékes) tápoldattal megöntözni. A tápoldatból kerüljön a levélhónaljakba és a tölcsérbe, sõt a levelekre is.
A guzmánia nem fejleszt nagy gyökérzetet, ezért ritkán kell átültetni. Ehhez savanyú kémhatású, laza szerkezetû földkeveréket használjunk.
Szaporításhoz egyszerûbb a virágzással egy idõben fejlõdõ sarjak leválasztása és meggyökereztetése. Várjunk õszig, és amint befejezõdött a virágzás, válasszuk el az anyanövénytõl a sarjat. Homok, tõzeg és lombföld egyenlõ arányú keverékében gyökereztessük az új növényk
Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.
pesten vette a Glória nagyker-be,mert fater ment oda áruért és õ volt a rakodó és vett ilyet.
2 ezer ft
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
\"A kritikát nem bírálhatjuk felül, a kritika értünk van\" (H. T. Loutrec) \"Nem tetszik a közeg? akkor ott a lovad, nyergeld fel, és takarodj\" (V. R. S. Démon)
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Ügyes vagy!
Én normálisan megkérdeztem.
de láma vagy
A függő kényszeresen és ismételten kielégíti szenvedélyét, függetlenül attól, mennyire árt magának és környezetének Ha nem vagy első, vesztettél Száguldó Donor
és még valaki tudna segiteni abban hogyan lehet ezt szaporitani?
hogyan kell gondozni a broméliát és hogyan lehet szaporitani?
mert az én fajtámat nem találtam meg pontosan a neten.