28
Bromélia növényről gondozás és szaporitás infok!
-
Miskolc88 #28 xD
tényleg az a fényképező :D
-
#27 mamáméknak meg olyan fényképezőjük :D
KODAK EASYSHARE C533 -
Miskolc88 #26 xD
jó teló,szeretem :)) -
#25 Olyan telóm van nekemis xD -
Miskolc88 #24 köszi szépen!
ez jól jött. -
#23 A nagyokosok menjenek a gumiba! -
#22 másnéven "Guzmánia" a neve
A guzmánia a broméliafélék családjába tartozik, és ugyanolyan fán lakó növény, mint a bromélia vagy több orchideafaj. A guzmánia igazi ékességei a levélrózsából kiemelkedő élénkpiros fellevelek, amelyeket kifelé haladva hamvas- vagy haragoszöld levelek kereteznek. A levélhónaljakban nyíló apró, fehéres virágok rövid életűek, és eltörpülnek a harsány színű fellevelek mellett. A guzmánia a téli hónapokban virágzik a lakásban, épp akkor, amikor a kinti természet már kopár.
Trópusi igényű növény, egyenletes, 20-25 fok körüli szobahőmérsékleten kell nevelni. Ha a növény olyan helyiségbe kerül, ahol 16 fok alatti a hőmérséklet, az végzetes lehet számára. Közepesen fényigényes, kerülni kell a tűző napot. Fontos az állandó, viszonylag magas páratartalom is, ezért száraz levegőjű lakásokban leveleit rendszeresen vízzel kell permetezni. Öntözése úgy történjék, hogy a langyos, mészmentes öntözővizet mindig a levéltölcsérbe (ciszternába) és a levélhónaljakba öntsük. Könnyű meggyőződni arról, hogy mikor esedékes az öntözés: amikor nem csillog a víz a levéltölcsérben, azonnal pótolni kell a folyadékot.
Ha a növény huzamosabb ideig 18 fokos vagy az alatti hőmérsékletre kerül, öntsük ki a vizet a levéltölcsérből. Ne essünk a túlöntözés hibájába sem: a föld legyen ugyan mindig nyirkos, de a cserépalátétben soha ne álljon a víz, mert az eredetileg fán lakó növények hozzászoktak ahhoz, hogy gyökereik levegőzzenek. Március és augusztus között, a növekedési periódusban csupán egyszer vagy kétszer szabad erősen hígított (1 ezrelékes) tápoldattal megöntözni. A tápoldatból kerüljön a levélhónaljakba és a tölcsérbe, sőt a levelekre is.
A guzmánia nem fejleszt nagy gyökérzetet, ezért ritkán kell átültetni. Ehhez savanyú kémhatású, laza szerkezetű földkeveréket használjunk.
Szaporításhoz egyszerűbb a virágzással egy időben fejlődő sarjak leválasztása és meggyökereztetése. Várjunk őszig, és amint befejeződött a virágzás, válasszuk el az anyanövénytől a sarjat. Homok, tőzeg és lombföld egyenlő arányú keverékében gyökereztessük az új növényk -
Miskolc88 #21 Nagyfater vette övé,csak most itt van nálunk.
pesten vette a Glória nagyker-be,mert fater ment oda áruért és ő volt a rakodó és vett ilyet.
2 ezer ft -
#20 De szép, hol vetted[szereti a virágokat]. -
#19 [URL=http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=99654&step=0&bw=1]húb+ nem hittem volna hogy találok rá "hivatalos" választ[/URL] -
JackMeadow #18 minek tették bele?
-
Miskolc88 #17 ok,mondjuk ezt már tudtam igy de azért köszi -
spy803 #16 Méhecske? -
#15 ennek a kivonatát tették seregbe anno a teába ugye -
#14 sarjhajtással -
Miskolc88 #13 tehát akkor hogy lehet "szaporitani"? -
#12 :DDDDDDDDDDDDDD -
Miskolc88 #11
Ügyes vagy!
Én normálisan megkérdeztem.
de láma vagy -
#10 tegyél mellé még egy ugyanilyen virágot, és érintsd össze a levelüket, hátha -
Miskolc88 #9 köszi szépen
és még valaki tudna segiteni abban hogyan lehet ezt szaporitani?
-
#8 középen a tölcsér mindíg legyen tele vízzel -
#7 de annak lehet nem ilyen húsos a levele -
#6 helyesen írva Tillandsia -
#5 Tylandsia -
Miskolc88 #4
-
Miskolc88 #3 Mindjárt rakok fel róla képeket. -
#2 Hát, van legalább 160 fajtája:D -
Miskolc88 #1 sziasztok!
hogyan kell gondozni a broméliát és hogyan lehet szaporitani?
mert az én fajtámat nem találtam meg pontosan a neten.