13
  • maxpain
    #13
    Az magatol az oldaltol is kemenyen fugg. Siman ossze lehet olyan lapot hozni ahol rendes optimalizacio nelkul az FF es az IE7 sokkal kozelebb van megjelenitesben egymashoz mint az IE7 es az IE6.
  • Kheller
    #12
    nem összehasonlitható, ha ie6 és ie7 között kell optimalizálni mint ha ff-re. Az ie-k azért eléggé hasonlitanak (na nem a szabványra, hanem megukra) mig az ff tökmás.
  • maxpain
    #11
    Rengetegszer az IE6, az IE7 es a FF2 egy-egy kulonbozo "optimalizaciot" igenyel.
  • Polemius
    #10
    Nekem egy oldal böngészőstatisztikáira van rálátásom, ott messze vezet a firefox/mozilla az ie (minden verzió) előtt.
  • Kheller
    #9
    ez igy nem felmérés, hanem egy pr cikk.
    Mely nagyobb magyar site-okat mérték, milyen eljárással stb-stb.

    fejlesztés szempontjából meg hülyeség igy szétbontani, az oldalakat optimalizálni 99%-ban ie/ff szerint kell és nem ezek alverziói szerint, úgy pedig az ie még mindig brutálisan vezet: 60% ie, 36 ff, tehát majdnem kétszer annyi ie van mint ff. (sajnos)
  • bakagaijin
    #8
    Megj.: A Safari telepítése admin jogokat igényel, az FF-é nem :).
  • boomen
    #7
    Szerintem azok akik még ma is IE6-ot használnak sajnos nem olvasnak ilyen cikkeket. Nekem ez olyan -mint FF2 használó- mintha a garázsban állna egy trabant meg egy audi tt és csak azért mennék örökké a trabival mert megszoktam a kormányváltót.
  • maxpain
    #6
    Hat en egyaltalan nem ertek veled egyben. Bar a Safari piszokgyors, de tok keves szolgaltatasa van (sok dolog hianyzik es/vagy zavaroak), tok egyszeru, a felulete Windows idegen.
    A Firefox 3.0-val nem ertem mi bajod van, rengetegen hasznaljak mar a betak ota is rendszeresen mert qrva stabilan es gyorsan mukodik (a sebessegen en nagyon meglepodtem, nem hittem el amig ki nem probaltam). Ujdonsagok is vannak azert. A Safari pedig max csak a renderelomocijaban fog raverni az FF3-ra, az IE8 pedig meg tul messze van.
  • maxpain
    #5
    En azon csodalkoztam, hogy ahol lattam statisztikat ott az derult ki, hogy az IE6 hasznalok nagyresze rendelkezik SP2-vel, szoval es sem akadaly az IE7 telepitesere. Tavaly a WGA-t is kiszedtek az IE7 telepitojebol, tehat ez a "gond" is megszunt sokak szamara.
  • arrakistor
    #4
    Safari 3.01 windowsra nagyon meglepett, nagyon király lett.
    Opera 9.2x-től kezdve is nagyon jó, különösen a felolvasó, a beépített letöltéskezelője, és levelezője miatt (is)
    a Firefox 3.0 eddigi bétáitól nem vagyok elájulva... szorgalmasan teszteltem őket és írtam is nekik bug reportokat, de még a legutolsó (5-ös) bétája is eléggé korcsnak tűnik sajnos.. mellé pedig semmi extra fícsört , igazán nagy átütést nem tartalmaz, hacsak az animált PNG-k kezelését és a HTML5.0 -öt ide nem vesszük.

    Ha a Firefox a 3.0-as verzióval szeretne a ringben maradni, akkor a végleges verziót NAGYON át kell még dolgoznia, mert mind a Safari , mind az Opera, de még az IE8 is rá fognak verni.
  • torcipepe
    #3
    nem épp automatikusan, de igazad van. vistában meg benne van alap. az már egy másik dolog, hogy használja-e az ember. a 3. generációs firefox kiadásával az ie6 ismét első lesz egyéniben, mert lesznek akik nem állnak át rögtön a háromra, de ahogy lecsökken a 2 támogatása meg fogják tenni.
  • morpheus133
    #2
    Szerintem az hogy az IE6-ot többen használják mint a 7-et, inkább azt mutatja, hogy az emberek többsége mennyire nem ért a számítógépekhez. És mennyire nem érdekli a saját biztonsága.
    Az viszont örömteli, hogy azért egyre többen térnek rá a Firefoxra.
  • ozric
    #1
    Érdekes, de majd akkor fog valamit is érni ez a növekedés, ha legalább még 3-4 hónapig tudja legalább ezt a szintet tartani a Firefox, és nem csak átmeneti jelenség. Viszont meglepő az IE6 főlénye az IE7-tel szemben, mert jelenleg az IE6-ot a warez és a felelőtlen felhasználók használják csak, mivel az IE6-hoz a Microsoft már nem ad ki több javítást, az IE7 meg feltelepül autómatikusan a legális XP-re.