Fából készült laptopot mutat be a Fujitsu

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Qrva hasznos újítás, a termeszek biztosan értékelik majd.
Kétlem, hogy az ötletedet anno levédetted, úgyhogy sajnos semmilyen jogdíj nem illet meg téged. :D

Különben ötlet. :) Ha már meguntad a gépet, vagy elavult, be lehet dobni a kájhába. :) (Jó tudom a belseje akkor is mûanyag. :) De milyen jó :)

De komolyabban én is aluminium párti vagyok.

Az a baj, hogy manapság az a divat, hogy ha bio, akkor fa, meg zöldség. Pedig nem feltétlenül az a környezetbarát, amit fából csinálnak, és egyéb növényi genyókból.

Jó hogy nem algából basszus...
maestro85
Más kérdés, hogy fából készül vagy "fa ízesítésû..." . Ha legalább a váza fa lenne, azt mondanám, hogy sirály, de így... egyébként is szebbre is meg lehetett volna csinálni.

Régen nem voltam túl jól elengedve anyagilag, de kellett a gép, innen- onnan összeszedett alkatrészekbõl összedobtam egyet, majd mivel nem volt ház hozzá és a tápot meg minden mást kiteríteni az asztalon nem volt nagyon látványos, ezért farostlemezbõl csináltam hozzá...
Ezt valamikor 1997-ben...
Úgy hogy a jogdíjakat kérem...C:

Mottó: olyan nincs hogy a gyermek nem érti, csak másképp érti... C:

meg még egy vicces:
JOe84killer> mér nem fedeztél b@zmeg, most az ellenség áll nyerésre!!!
Blood5teve89> bocs skacok egy szálka ment a tenyerembe!!!
LOL
Illet volna a billentyûzetet is kifaragni:D Ha meg unatkozok akkor székely motívumokat faraghatok bele? Egy buli után meg majd látom belevésve: Itt jártunk 2009! Kartsi L<3VE Marika!! Ezt öntsd le kávéval, vagy borral. Meg a sok fogdosástól(tenyér) szépen bezsírosodik az egész és ott ragacsos barnás színe lesz. <#szeret>
Ezt a biomuanyagot mar lattam jopar eve (meg 2000 elott) egy kiallitason. Arrol hires, hogy egy ido utan magatol lebomlik. Az akkori valtozatbol keszitett eger kb. 3 evre volt garantalva mielott magatol lebomlott. Ennel a laptopnal a fobb komponensek meg mindig nagyon szennyezo anyagokbol vannak, tehat sokmindent lehet mondani, de nem eppen kornyezetbarat. Csak a kulseje nez ki bio-nak, de kb. olyan mint a fatuzelesu auto.

Szerintem inkabb csinaljak aluminiumbol meg keramiabol. Az tenyleg ujrahasznosithato lenne es meg faanyag sem kell hozza. (tovabba ho, utes es kopasallo) Az lcd-t pedig ki kellene cserelni silicium karbid (mas neven SiC, mossanite, corundum) alapu led panelre.
hátõõõ... nem... késõ volt
csak igy elsõre nem tudtal elhinni , hogy lehetséges, hogy van:)

Majd mikor lesz egy nagy görcs a laptopod tetején :D
Narxis
Nem értem, hogy miért kellene feltétlen kaját beleaprítani? Más termékek készítése során nyert zöldségolajat lehet eddig leöntötték a lefolyón, most meg megveszi a gyár a laptophoz. A faanyagot meg újrahasznosítani is lehet, nem feltétlen kivágják.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Nem feltétlen, azt is újra lehet hasznosítani.

Griphons
Új értelmet nyert a giccs és a sznobizmus. Ez a digitális giccs, ultramodern sznoboknak XD
szánalmas...

"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity

Ennek max. annyi elõnye van, hogy könnyen lebomlik, viszont:
1. fákat kell hozzá kivágni
2. beleapritják a drága kaját ("Ennek készítése során <...> zöldségekbõl származó olajat használnak fel")

Szal nemtom, kinek jó ez..

\"...lámák kíméljenek.\"

concrete
"Fából készült laptopot mutat be a Fujitsu"

ez nem fából készült, csak fa a borítás rajta, de kb az is papírvékoy lehet.
ez csak egy matrica. az ortodox zöldek úgysem veszik meg. felesleges termék.

ICS 4.0.4 --------------> JB 4.1.0

I.C.ram
Ja, cserébe csak cédrusfákat kell kivágni :P

Gondolom az állandóan változó hõhatások miatt pár év alatt elvetemedik teljesen az egész.
A billentyûzet is lehetne fából.

Narxis
Környezetvédõk. Elolvastad a hírt amúgy? Nem? Akkor idézek.

"A készülék külsõ borítása ugyanis teljes mértékben cédrusfából készül, néhány belsõ komponens pedig biomûanyagból, amely különbözik a hagyományos anyagoktól. Ennek készítése során ugyanis újrafelhasználható forrásokból, így például zöldségekbõl származó olajat használnak fel, innen a bio-név."

Gondolom a lebontásánál se szabadul fel annyi toxikus anyag mint a mostani gépek esetén.

nem látom a célcsoportot

ASUS csinalt. Bambuszbol. Es sokkal jobban is nez ki mint ez. Bar lehet hogy ennel a taska ront sokat az osszkepen :) ..... nem, megsem, megegyszer megneztem, ez eleg randa :)

Bith
Amúgy asszem az ASUS is csinált már fa laptopot. (vagy valamelyik másik cég, de tuti volt már ilyen hír)

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...

Bith
Nekem tetszik :).

This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...