23
  • komisa
    #23
    Sziasztok!!Egy samsung s600 fényképezőhöz keresek lcd kijelzőt
    aki tud segitsen lécci!!bontott is érdekel!
    sz sz:LTV236WQ-f9
  • Tetsuo
    #22
    Itt is volt vmi kozepformas kompakt, fix fokusszal, aszem Pentax.. ebbol kiindulva akar..
  • babajaga
    #21
    Kompakt gépben hogy lenne kisfilm méretű szenzor? Milyen optika az amelyik kirajzolja? Hogy gondolod hogy csak úgy betesznek egy nagy szenzort az optika nem lényeges? És akkor ez a gép tudod mennyibe került volna? Mi az a filmes minimum?
  • rjudit
    #20
    Melyik oly tipus ez?
  • kvp
    #19
    En ezt nem ertem. Az osoreg olympus kompakt gepemben is 35 mm-es full frame szenzor van, pedig nem ma keszult. Ezek szerint a mai atlagos termekek meg a hagyomanyos filmes minimumot sem erik el.

    ps: Folyadeklencse mar van, de csak olyan kis meretben hasznalhato ahol a feluleti feszultseg meg kepes meghajlitani a folyadekot.
  • roliika
    #18
    Viszont ellenpélda, hogy a mikrooptikában is üveget használnak. :D Lézerek, orvosi műszerek, száloptika, stb. 1ezzünk meg abban, hogy bármiből lehetnek. :D

    Érdekes, hogy 1-2 éve nekiálltak kísérletezni a folyadék lencsékkel, azzal mi lett?
  • roliika
    #17
    A fényképező lencséket nem ismerem de a műanyag lencséket igen. És árakat is. A mostani szemüvegemben a 2 lencse annyiba kerül mint egy félprofi fényképező ára. És műanyag. De mondok jobbat...a számítástechnikában használatos chipek gyártásához levilágító lencse is műanyag, pedig ott azért mikronos pontossággal kell dolgozni.
  • Möci
    #16
    Igényes jó minőségű optikákat nem csinálnak műanyaglencsékkel. Ez igaz, de Te azt ne mondd, hogy álmaid objektívje egy kit-objektív.
    Arról vitatkozunk, amiről egyikünk sem ismeri a frankót. Az tény, hogy én valahol (anno) azt olvastam, hogy a kit obikat műa. lencsékkel szerelik. (Manapság még komoly újságokban is jelennek meg kacsák és blöffök. Mindenesetre én hihetőnek tartom.)
  • cloud.strife
    #15
    "A Samsung is full-frame szenzoron dolgozik"

    Na csak ettol mentsen meg a jóisten... :)
  • babajaga
    #14
    Igényes jó minőségű optikákat nem csinálnak műanyaglencsékkel.
  • babajaga
    #13
    A műanyagot semmiféle törésmutatóra nem tudják módosítani.Hogy a fenébe lehet az üvegéhez hasonlítani? Semmi közük nincs egymáshoz.Tudod egyáltalán mi a különbség az üveg és a műanyag között?
  • roliika
    #12
    Egy műanyag lencse súlya nagyjából harmada negyede üveg társáénak.
  • roliika
    #11
    Hmmm..én már 21éve szemüveges vagyok, volt már ez idő alatt minden fajta..annyit tudok, hogy ma már a műanyagot is nagyon nagyon jó törésmutatóval tudják csinálni, nekem is ilyen van, de mivel igen speciális a lencse, és ugye nem töri, az ára az üveg társának a 3*osa nagyjából. Több cilinderes lencséket is tudnak csinálni, vagy tranzreflektívet is műanyagból..akármi, csak sokkal magasabb az ára mint az üvegnek. Nem törik, vékonyabb,jelentősen kisebb a súlya.
  • Möci
    #10
    Ha igazad van, akkor az én információm fals.
  • babajaga
    #9
    Azt nem hiszem hogy van olyan optika ami csak műanyaglencséből áll mert a korrekciós lencséket csak üvegből, megfelelő törésmutatójú és szórású üvegből lehez készíteni és ezek nélkül nagyon rossz lenne az optika.Az olcsóbb optikákban általában egy LD tag van míg a drágábbakban akár három is. Egyedül az ASP tagot lehet műanyagból csinálni mert az görbülettel korrigál.
  • Möci
    #8
    Én úgy tudom (osztán lehet, hogy nem így van), hogy a kit obikat szinte kizárólag műanyag lencsével szerelik. Ez kb. ugyan olyan, mint ahogy a fotomasina vásárlásakor adnak egy 16, vagy 32Mb-os kártyát, mint egy -a gép működőképességét bizonyítandó- segédeszközt. (Egy toll vásárlásakor is adnak papírt, hogy kipróbálhasd.)
    A kit obi-nál az az előnye meg van az embernek, hogy egy darabig jól funkcionál, tehát hagynak időt, hogy kiválaszthasd a megfelelő objektívedet, és nem kevésbé fontos, hogy össze tudd rá gyűjteni a pénzt.
    Változatlanul állítom, hogy szerintem nem a DSLR-ek eladása a fontos jelenleg a konkurenciáknak, hanem az, hogy ezen keresztül ágyaznak meg a saját objektív piacuknak. Gondolj csak bele: egy vagy két géppel elboldogul az ember általában még terepen is, de egy vagy két objektív általában kevés a gondtalan munkához. Továbbmenve: egy géphez nem árt, ha kettőnél több obid van főleg, ha nem zoom-os. A gyártók nem hülyék, tisztán látják, hogy nem kell sok idő és a meglévő objektívjeidhez fogsz gépet választani.
    Nos ez a piac dől el mostanában. Ezért kaparnak a nagy gyártók (most már a SAMSUNG is), és ezért értékesítik új tükörreflexeseiket szinte (vagy talán valós?) veszteséggel.
  • babajaga
    #7
    "nem tudják megmondani mi a lencsék anyaga"

    Ezt a gyártó soha nem közli, tehát a bolt nem tudhatja.Csak az árából lehet sejteni.Amelyik optika műanyagházas abban logikus hogy több műanyaglencse van.
  • babajaga
    #6
    Csak nem azt akarod mondani hogy nincs fényképezőgépoptikában műanyaglencse.Mert már több évtizede van. Ahogy szemüveglencse is van. Persze a speciális lencséket csak speciális üvegből lehet készíteni.
  • concrete
    #5
    Tudtommal még nincsenek szintetikus lencsék forgalomban, azt pár hónapja védette le a fraunhofer inst.
    Ezt szerintem egyetlen átlagos boltban sem fogja tudni megmondani neked az eladó, ezen nem hinném hogy csodálkozni kellene. A pálvölgyiben kiböknék, hogy üvegből van a lencse ...
  • Möci
    #4
    Kedves "adlerb"!

    Köszönöm az információt!
    Most pár perce telefonált a tesóm (szerintem Brüsszelből -mert a hét első négy napján ott dolgozik általában), hogy ott van az üzletben és 400 angol font értékben adják a 350-est kit-ben. Kevésnek találtam az árat, ezért rákérdeztem. Tehát 18-70 mm-rel van, de ez nem ZEISS, hanem SONY obi. Nem adnak hozzá semmilyen memo-kártyát (legalább nincs parasztvakítás!). Aksi és a töltő az tartozék
    Ja igen! rákérdeztettem Vele, hogy szintetikus, vagy egyéb anyagból készült-e a lencse az objektívhez (habár éreztem, hogy ezt egy "kicsit" fölösleges megkérdeznem -ismerve az általános paramétereket-)......nos a válasz érdekes volt, pedig valami nagyobb szaküzletből telefonált. A kérdés elhangzása után két perccel már nem az eladó, hanem a főnöke közölte, hogy nem tudják megmondani mi a lencsék anyaga.
  • rjudit
    #3
    Jön a Pentax K2D?
  • adlerb
    #2
    Szia Möci,
    a váz ára: 209 900 Ft
    18-70 mm-rel: 219 900 Ft
    vévévépontfotomarketponthu
  • Möci
    #1

    Tud valaki a -SONY alfa 350- áráról már valamit???