30
 • Bubbax
  #30
  "Az az ország egy gazdasági csőd - és minden a hadseregre mehet mert instabilitást teremtenek maguk körül - antiszemitizmus ide v oda - ezek imádnak szarul meg félelembe élni kb."

  Tökéletesen igazad van, feltéve ha mindezt IRÁN-ra értetted.:)
 • fade2black
  #29
  Expediciós erő az amit pár napon belül lényegében a világ bármely pontján be lehet vetni. Ilyen legalábbis nagyszámú egységgel Izrael nem rendelkezett és nem rendelkezik és nincs is rá szüksége.
  Te viszont vmit keversz az, hogy ilyenje nincs az nem jelenti azt, hogy mint az elmúlt 50évben is jó pár háború mutatja ne lenne képes végigmenni a Sinai fszigeten vagy "áttörni" a Szuezi csatornán és közvetlenül akár Kairót fenyegetni, de hozhatok még pldnak elég sok mindent az elmult 50évböl.

  A JDAM bombás kijelentésed meg pöppet vicces Izrael már elég rég tanult abbol, hogyha arabok keményen zsarolnak/sokat fizetnek akkor USA/EU nem szállít semmit és ezért pl elég nagy fegyverraktáron ül. Elég jó pld erre, hogy GBU-28bol kapásbol 1000dbot rendelt ami lássuk be egy elég elborult dolog.
  Ezen felül rengeteg dolgot saját maga fejleszt és gyárt: Nincs szüksége külső forrásra.

  "Az az ország egy gazdasági csőd" kijelentésed mire alapozod? GDP/kopfban pl 31.ek a világon ami nem épp egy rossz helyezés, a költségvetésük 7%a megy el hadi kiadásokra ennél több még jóideig nem is kell ez a 7%meg elég magas de Izraeli viszonylatban kifejezetten alacsony, volt már olyan SZUféle 35%is. :)
 • fade2black
  #28
  Az a hadmozdulat/háború aminek nincs megogalmazott célja és ezért is nem tudja elérni a célját az felér egy vereséggel: Egyetértek a Libanoni háború Izraelnek lényegében vereség.
 • csuszi
  #27
  :D:D:D:D:D mint az elöző háborúkban.
  én nem vagyok egy nagy hadiszakértő, de mindenhol azt olvastam (nem cionista újságokban), hogy az izraeliek ezért nyerték meg az összeset: modern fegyverarzenál, jól kiképzett katonák, elég bátrak is (nem babra megy a játék, vesztés egyenlő tenger), ezzels zemben az arabok mindig húszfelé szaladnak, szar kiképzés, és az öngyilkos merénylőkön kivül nem egy bátor hadsereg...
 • Vorpal
  #26
  Ha lett volna türelmem - elmagyaráztam volna, hogy erre utaltam az előbbiekben.
  Expediciós kapacitások hiján - aligha nevezném ütőképesnek.

  Gyak nincs ereje csak megvédeni a területét - nagy de nem sok - a libanoni háború korlátozott csapás volt - mégis elfogyott a bomba 6 nap után - mehetett a rendelés az USA ba JDAM bombákért amit természetesen a segélyekből kompenzáltak.

  Ha az arabok konszenzusra jutottak volna az átpasszolt atombombájuk előtt - belenyomták volna őket a tengerbe.

  Az az ország egy gazdasági csőd - és minden a hadseregre mehet mert instabilitást teremtenek maguk körül - antiszemitizmus ide v oda - ezek imádnak szarul meg félelembe élni kb.
 • NEXUS6
  #25
  Azért tegyük hozzá, hogy a legutóbbi libanoni háborút gyak bebukták az izraeliek 2006-ban.
 • Molnibalage
  #24
  Aha... SA-6 és ZSU-23-4 '73-ban? SA-2-őt is elsők között kapták meg. MIG-21 '67-es háborúban? Akkor még grancia gépekkel repkedtek az izraeliek. Akkori idők csúcs szovjet fegyvereit igenis magkapták az arabok és nem az arab volt buta a repülőgéphez, hanem a szovjet kiképzési rendszer volt egy rakás szar. Ezt több háború is igazolta már.
 • Wittgen
  #23
  Nagyobb veszélyt jelent Izraelre nézve, ha egyszer az amik leveszik a kezüket róluk.
 • fade2black
  #22
  Ez a "ha ez lett volna, ha az lett volna...." ráadásul akkor már a SZUt is kivonhatnánk az egyenletböl.

  Arabok egyébként rendszeresen a leg"csúcsabb" SZU fegyverekkel voltak felszerelve, a katonáikat, kezelőszemélyzetet pedig rendszeresen a világ legjobbjai közt számontartott SZU tisztek képezték ki. PL Arab oldalon jelent meg először az éjjellátó készülék és az Izraeliek csúnyán néztek amikor jöttek az arab akkor hightechnek számító T54/T55/T62ekkel az északába és míg az Arabok látták hol van az ellenség addig az IDF nézegetett a sötétben....
  Kellemetlen amikor 180tank van az egyik oldalon NightVision nélkül a másikon meg 1300 NightVisionnal. :)
  De pl mondhattam volna a SZU légvédelemmet is ami igencsak bizonyított más helyeken pl Vietnámban, hogy nagyon ütőképes tud lenni még gyorstalpaló Vietnámiakkal is az Izraelinél érezhetően fejlettebb USAF ellen is.
  Ennyit a highteches részröl.... :DDD
 • arrakistor
  #21
  azt hiszem ha egy ilyen védelmi létesítmény betámadna akkor kénytelen lennék elsütni a marokfegyveremet
 • fade2black
  #20
  Írtam én olyat, hogy röhelyes volt? Igen/Nem?
  A világ egyik leprofibb és leütőképesebb hadserege mért talán nem?

  Expediciós haderereje van bár minimális de mivel nincs rá szüksége (mért nincs?) ezen nincs mit csodálkozni.
 • Vorpal
  #19
  És gondolod, hogy a hidegháború alatt is röhejes volt a szovjet hadsereg?
  Nem kell ám itt nagy szavakkal dobálózni - legprofibb, legütőképesebb hadseregét
  ez volt a nevetséges - expedíciós kapacitások híján.
 • greg971
  #18
  Katonás rend az aztán zéró a körletben ... profi hadsereg lehet ez az izraeli . Bár ... A lepedőből itélve ami a felső ágyon van , lehet hogy volt egy fröcsis numera is
 • Midas
  #17
  Katonai is ember oket is fol kellene vilagositani mar a youtubos videokbol is lehtett volna sejteni.
 • DukeHT
  #16
  Azért azt ne felejcsed el hogy az USA nélkül az arabok behentelték volna. Amugy meg téleg egy profi hadsereg de a sok tehén pásztor arabot legyilkolni nem volt nehéz.Az amcsik ott probálták ki az újgenerácios fegyvereiket, az araboknak meg nem éppen a csúcs szovjet cucokkal nyomták.
 • FoodLFG
  #15
  Ja, én is erre gondoltam :D
  Ez valamilyen propaganda fotó, hogy ha nincs csajod, akkor gyere a hadseregbe.. xD
  Bár nem tudom, hogy mit tudnak kezdeni a sok szemüveges, elhízott, CoD-os, WoW-os kockával =D
 • valamit
  #14
  Nyilván lehetnek ilyenből problémák, bár az idetartozó kép lehet nem a legjobb ezek illusztrálására, mer ilyen képek láttán az ember leginkább kedvet kap a hadsereghez :)
 • fade2black
  #13
  Összehasonlítani az Izraeli hadsereget a világ egyik hanem legprofibb, legütőképesebb hadseregét(és titkosszolgálatát) a kommunista vagy mai idők Magyar hadseregével pöppet röhelyes.
  Ha mondjuk az elmult 50évben 7* támadott volna meg minket felváltva vagy közös erővel pl Románia, Ukrajna, Csehszlovákia, Szerbia és mi kicsit vagy jobban mindig tönkrevertük volna őket akkor kb jó lenne a hasonlat.
 • Rexhawk
  #12
  "Kiderült például, hogy egyes felvételek tengeralattjárókon és parancsnoki központokban készültek, de láthatók az illusztrációkon fegyverüket vagy kommunikációs eszközöket használó, illetve a repülőgépeik és helikoptereik mellett pózoló katonák is."
  Bár ezen a képen nem árulkodik semmi attól még tartalmazhat infót a többi kép.
 • Vorpal
  #11
  Ez kicsit olyan mint nálunk a kommunizmusban a titkolózás.
  A reptéren várták a szupertitkos MIG ek megérkezését miközben az osztrák lapokban nézték a tervrajzaikat.

  Gondolom komoly fegyvertény lehet egy kanos palesztin kölyök számára ez a fotó pl.
 • Kaadi
  #10
  Ha egy "szaktárca" azt állítja, hogy Facebook képek veszélyeztetik a nemzetbiztonságot, akor én is aggódok. Na nem azért, mert féltem a katonákat, hanem azért, mert az "szaktárca" idiótákat tesz vezető poziciókba.

  Egy ország katonai arzenálja nagyjából publikus, mivel ismertek a belföldi és külföldi beszerzési szerződések, vásárolt tehnológiák, támaszpontok helye és a haderő létszáma. Néhány fotóból meg biztos nem kerülnek ki olyan bizalmas információk, mint pl. részletek a komunikációs infrastruktúráról, hozzáférési pontok, frekvenciák, hadműveleti tervek, gyakorlatok ...

  Ez az egész paranoja olyan, mintha New York-ot levennéd a térképekről és a műholdas rendszerek (Yahoo/Google/Live Maps) adatbázisairól és utána azt állítanád, hogy ezt a várost már nem tudják megtámadni a terroristák, mert nem lehet megtalálni.

  A Hatnapos Háború idejében (1967) nem volt sem műholdas navigáció, se Facebook, és megis nekirohantak Izraelnek.
 • Bubbax
  #9
  Az Izraeli hadvezetésnek igaza van, csak azt nem értem miért nem tudtak erről korábban, hiszen az internet tele van ilyen képekkel, katonák pózólnak a felszerelésükkel mindenfelé, nemzetiségtől függetlenül. Teljesen mindegy, hogy az adott sereg sorozott vagy zsoldos katonákból áll (Izraelre mindkettő igaz), a lényeg, hogy meg kell büntetni azt a felelőtlen barmot aki ilyen képeket föltesz a netre.
 • SZEG007
  #8
  zsidó lányok köztudottan csinosak kár volna ezért biroság elé vinni:)
 • fade2black
  #7
  Szimpi ország nőknek csak 3év a kötelező kiképzés/szolgálat..... :)
 • arrakistor
  #6
  hát egy ilyen B52-es nehézbombázó ellen én se tudnék mit tenni ...
 • Ronny
  #5
  igazán kár a lófejért:)
 • Kaadi
  #4
  Szűk nadrág, feszes poló, M16-os az ágyon... izgi.
 • FoodLFG
  #3
  Akis szájberterroristák
  Börtönbe velük.
  Szerintem a védelmi minisztériumnak csak az a baja, hogy a katonák nem fizettek jogdíjat a képek után..
 • bvalek2
  #2
  Nagyon sajnálom őket, macerás dolog lehet egy apartheid fasiszta rezsimet működtetni, az a sok betartandó szabály meg papírmunka...

  Tanán nem kéne minden lányt és fiút besorozni, és akkor nem lennének ilyen gondok. A profi hadseregben nincsenek ilyen rossz civil szokások. Meg nem lesznek olyan sokan öngyilkosok, miután megcsömörlöttek a halott palesztin gyerekek látványától.
 • rolika
  #1
  az is hülye, aki ezen a képen a "felszerelést és a védelmi létesítményeket" sasolja :-)