6
  • Tina20
    #6
    udvozlok mindkenkit!
    Most regisztraltam magam! 20 eves tanulo lany vagok. Jelenleg Ringkjøbingban vagyok a Fjord mellett egy Nepfoiskolan tanulok. nagyon tetszik ez az orszag es az emberek:)Lelkesen gyujtok mindenhonnan informaciokat, hogyan tudnek itt elni, allast szerezni, megtanulni a nyelvet. Igaz, hogy ha van munkad akkor ingyen tanulhatsz danul?
    Szivesen talalkoznek itt kinn elo magyarokkal. Ha valaki megosztana velem a tapasztalatait, tudna nekem segiteni allast keresni, akkor nagyon halas lennek.
    Itt is lehet velem kontaktusba kerulni:
    msn: [email protected]
    e-mail: [email protected]
  • arrakistor
    #5
    Jah .. ilyen cikkeket a Kádár rendszerben olvashattunk, a KGST országok fejlettségével kapcsolatban, mikor így akarták buzdítani a dolgozó, elbutított robotizált tömegeket....

    DOLGOZZ ! PIHENJ ! ... OKOS LEGYÉL, MERT AZ NDK-ban már Trabantokat gyártanak ! DOLGOZZ TÖBBET, DOLGOZZ OLCSÓBBAN, DOLGOZZ KOMONISTA SABBATON IS INGYÉR !
  • remark #4
    Hollandia is az elsok kozott van, megsincs rendes verseny a szolgaltatok kozott. (Ez nekem fejlettseget meghatarozo szempont lenne.)
    Arrol nem is beszelve, hogy ha a "behalozottsagot" pusztan konzumidiotak divatvasarlasai es divatberuhazasai eredmenyezik, akkor nem tudom hogy a "fejlettseg" az pontosan milyen szempontbol is fejlettseg.
  • tomcsa4
    #3
    Igen, de én úgy vagyok vele, ha rákényszerítik az emberekre a technológiát, akkor kénytelenek használni. Lást mobiltelefont: városban élő idős emberek is használják, mert rá lettek kényszerítve. 1, a lemenő ágában is mindenkinek van. 2, a tarifacsomagok olyanok, hogy mobil-mobil hívás a legjobb. 3, bárhonnét hívhat segítséget, ha történik vele valami baj, akkor könnyen hívhat helpet. Bár ez a harmadik pont nem kényszerítés, hanem egy jó pont.

    Igen hiába a nagy T fejlettség, ha nem használják az emberek, de belekényszerítik őket. Internet is már nagyon olcsó és könnyebb tartani a kapcsolatokat. Ezt is megmagyarázták az embereknek (jó jó, igaz is amúgy) és hopp, már papi-mami is vesz.

    Nézd a Pannont most: nem is tudom hány millió, esetleg milliárdos beruházást indított el 3,5G-re és már Kína erőszakoja ki a 4G-t! Mert nekik nem elég a 3,5G. Ez a mobilkommunikáció részlege, de hozzákapcsolódik valamilyen szinten az IThez is (egy az egyben szal ideillik).
  • BlackRose
    #2
    Kollektivista baromság. A fejletség nem kollektív hanem egyéni, sokat is ér az átlagos fejlettség annak aki alatta van vagy nem használja, az aki meg felette van és többet használ azt meg nem is érdekli. Szabadságban az emberek éppen olyan fejlettek amennyire szükségük van és amennyire megengedhetik maguknak, a többi meg nem számít. Nekem pl. Dánia IT fejletségének 5x is kevés, valakinek meg pl. Kínáé is már túl nagy. Az egyetlen dolog amit ezen a téren elismerek az a kommunikációs infrastruktúra, mert az nélkül nem igen lehet egyéni IT színtet megvalósítani, de az is elégé problematikus, mert olyan, hogy Dánia vagy Magyarország vagy USA nem létezik ilyen dolgokban, mit gondoltok mit jelent pl. valakinek a Silicon Valley-ből az "USA IT fejletsége" és egy Alabamai kisvároska részére, ez is helységről helységre iszonyatosan változik méág egy országon sét egy városon belül is. Szóval az egész egy... na költsük az adófizetők pénzét valamilyen jelentésre amelynek senki semmi hasznát nev veszi, csupán csodálkoznak rajta, vagy nézegetik, hogy na jó Dánia, Svajc, USA... és mit javít ez reggel az életemen vagy a tiéden?
  • t0ma
    #1
    azt lehet tudni, hogy mi alapjan mertek?
    /nincskedveaforrasbankutakodni