5
Flash weboldalak szerkesztésével kapcsolatos kérdések és válaszok...
  • Butch3r
    az ok máshogy megy is de így, hogy minden gomb külön layeren van és 10 frame- n keresztül jön elő... minden gombnak megadom az instance name nél hogy ..._btn és a 100. framenél csinálok egy keyframet a tartalom részen... belemegyek a tartalom_mc be és ott csinálok megint 10 framen keresztül tartalmat a 0-10 frameig lesz a főoldal, 10-20 ig lesz a 2. menüpont tartalma és így tovább ugyan itt csinálok még1 layert label néven és beírkálom az 1. keyframekre hogy fooldal, rolam stbstb.. aztán a következő kóddal meg kéne hívnia a tartalmat ha az adott menüpontra kattintok:

fooldal.fooldal_btn.onRelease = function(){
    tartalom.gotoAndStop("fooldal");
    };

és így az összes többivel, de ez nem működik valamiért amikor tesztelem nem ír ki hibát
    Mi lehet a baj... :/ az a baj ezzel a flashhel(meg így az objektum orientált programozással), hogy magyarázni látatlanban túl komplikált mert 1 csilliárd féleképpen meg lehet csinálni valamit. nem tudom az segítene e, ha mondjuk bemásolnám a képet a timeline rol de sztem felesleges mert az nem mond el semmit :/ ahhoz sajnos az egész file kéne meg magyarázni hogy mit milyen sorrendben csináltam éls milyen eljárást és függvényt hova írtam :/

szóval ha tudtok akkor valami konkrét dolgot ki kéne erre találni előre is köszi...
  • ivjoe
    Csinálsz minden contenthez egy mc-t és a gomboknak megadod, hogy ha onpress van, akkor az az mc jelenjen meg, amelyiken az adott gombhoz való tartalom van, a többi ne.

Flash topic van, flash weboldal meg nem létezik, maximum weblapba ágyazott flash.
  • Monoton
    van flash topik ...
  • akyyy
    reklám!
  • Butch3r
    Sziasztok nem nagyon találtam ezzel konkrétan foglalkozó témát csak hasonlót, ezért nyitottam...

Kérdésem egyből az lenne, hogy csináltam egy flash weboldalt. A kinézet megvan menü is van háttérzene is van stb.
    A menü részt most máshogy csináltam meg mint az eddigi weboldalaimon... A _root on vagyis a fő oldalon van minden és a timeline on követik egymást a dolgok ahogy bejönnek.. a gombok ugy vannak megoldva, hogy 10 frame motion tween elején végén ugye keyframe és a gombok előjönnek 10 framenként egymás után a végén megállnak...

hogyan tudom megoldani, hogy a tartalom_mc n megjelenjen a tartalom, amit a gombokra kattintva elő kéne hoznia...??
    lehet, hogy nem kellett volna motion tween nel csinálni és 10 frameket várni, hanem egyszerűen csak egy frame re rátenni az összes gombot? :/ de akkor hogy jön elő sorba nem egyszerre?

Kicsit még bonyolult ez nekem szóval kérlek ha tudtok segítsetek..
    Hogy tisztán lássátok mi a helyzet itt meg találjátok a weboldalt...

PlZ helP

Köszi
    Bucs