ISO szabvány lett az Office Open XML
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de most nem ez a téma
Igen az xml kicsit tágabb fogalom, de akkor maradjunk annál, hogy az xml-nek is van sok felhasználási területe és azon belül arra használjuk egy adott specifikációt, mint említetted az xhtml-t amire leginkább kitalálták kitalálták.
Szóvel ne akarjunk vele wordolni :D:D:D.
De én inkább mostmár nem szólok bele ki mit csinál, amig nekem kárt nem okoz, szoval csibáljon mindenki amit akar :D:D:D:D
OO nekem még nem fagyott le, nem csinált mást mint amit mondtam neki, pedig már pár éve rendszeresen használom. MS office-szal viszont elég sûrûn találkozom úgy, hogy lefagyott, rosszat írt be, rosszul mentette el, netalán eltûnt valami belõle.
Amúgy azért mondtam .ooxml-t mert azt hittem ez a kiterjesztése, nem tudom, nem használtam még, de ha majd hozzájutok egyszer mindenképpen kipróbálom (nem szeretek úgy véleményt alkotni valamirõl, hogy igazából nem is ismerem.)
"Az ingyenes progikért sem kell fiztetni ám." úgy értettem, hogy mivel a nem jogtiszta verziót használók nem azt kapják amit a cég kiadott, ezért nincs joguk reklamálni.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
A sebesség egy határon belül meg irreleváns. Nekem inkább az office2k7 felülete tette be a kiskaput a formátum problémáitól függetlenül. Ez meg szubjektív.
Az egységnyi MS Office user meg van gyõzõdve arról, hogy mindenki meg tudja nyitni az általa küldöt doksikat, és azok pontosan ugyanúgy is fognak kinézni.
Majd amikor kiderül, hogy ez mégsem így van, akkor persze a másik fél a hülye.
Bezzeg ha õ kap valamit, amit õ nem tud megnyitni, akkor megint a másik fél a hülye, hogy miért nem használ "normális" szövegszerkesztõt.
De ez nem csak a OOO vs MSO-ra igaz, hanem mondjuk MSO2003 vs MSO2007-re is...
".ooxml"
Nem inkább .docx, .xlsx, stb? Vagy az teljesen más, ami az Office 2007-ben van?
"ha lefagy az msoffice, ha hibás, ha nem kompatibilis és nem olvas be valamit, vagy ha egyéb baja van."
Ez mind ugyanúgy vonatkozik az istenített OO-ra is, sõt, a StarOffice-ra is helyebn vonatkoztatható, meg bármilyen, nem szövegszerkesztõ programra.
"Fõleg akkor ne ha nem is fizetett érte."
Az ingyenes progikért sem kell fiztetni ám.<#hehe>#hehe>
"ha én küldök .odt-t másnak"
Talán elõre kéne megtudakozni, hogy az illetõ mit használ szövegszerkesztõként (Jegyzettömbtõl kezdve bármilyen irodai programcsomagig bármi lehet a szerencsétlen user gépén), és úgy küldeni, nem? De az is lehet, hogy csak én csinálok megint mindig valamit rosszul, mert nem vok annyira info-szakértõ, mint a linux-openoffice mesterek.<#wow3>#wow3>
"WinXP-n az OpenOffice 2.3 gyorsindító nélkül is gyorsabban áll fel, és dolgozni lehet vele, mint az MS Office 2003, pedig annak ott sandítanak a darabjai a memóriában."
Nálam Vistán a Word/Excel/Access/PP 2007 betöltõdése kb. 10-12 másodpercbe telik, legfeljebb. Akinek ennél gyorsabb kell, az inkább sznob, mint igényes.
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Engem is, Engem is, Engem is!
Ezt a könnyû pénzt ismered? http://stive.extra.hu
Én nem mondom, hogy mindenki használjon OpenOffice-t vagy bármi mást, csak utána ne nyávogjon senki ha lefagy az msoffice, ha hibás, ha nem kompatibilis és nem olvas be valamit, vagy ha egyéb baja van. Fõleg akkor ne ha nem is fizetett érte.
Ha valaki nem fizet egy programért ne is követelõzzön (pláne akkor ne ha van tökéletes ingyenes alternatíva - nem azt mondom hogy az kell, csak hogy jobb ma egy free program mint holnap egy torrent :D)
Viszont azt nem értem, hogy mindenki .doc legújabb változatában küld nekem valamit és azt még nem olvassa be rendesen az Oo esetleeeg, akkor az baj meg hülye vagyok hogy azt használom, de ha én küldök .odt-t másnak akkor azt sem tudják mit kezdjenek vele és megint én vagyok a hülye.
Na ez a nagyméretû elterpeszkedés és beképzeltség az (az egyik dolog:D) amit nem bírok az MS termékekben.
Windows 7 & openSUSE 11.4 @ 64-bites kenyérpirító.
Strucc-effekt rulez.
Mondjuk ez a kiismerhetetlenség a google-ról is elmondható.
"5x annyit tud" az esetek 90%ában a céges felhasználás számára felesleges plusz, az otthoni felhasználások esetében meg erõsen konvergál a 100%hoz.
Amiben az MS Office többet tud, az nem a konkrét irodai programcsomag funkcionalitása, hanem annál több. Arra az OpenOffice felhasználó más, szintén ingyenes (és az MS megoldásainál jobb) szoftvert alkalmaz. Az MS termékeinél árukapcsolás történik <#levele>#levele>
3x gyorsabb
Ez egyszerûen nem igaz. WinXP-n az OpenOffice 2.3 gyorsindító nélkül is gyorsabban áll fel, és dolgozni lehet vele, mint az MS Office 2003, pedig annak ott sandítanak a darabjai a memóriában. Laptopon és asztali gépen egyaránt ez a helyzet. Ugyanazon a gépen a legutóbbi OOo verziók egyre gyorsabbak lettek, EZ a fejlõdés <#eljen>#eljen>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedõ idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petõfi Sándor/
8,4 GHzx 24 magos Cell, NVIDIA-Ati-3dfx-SCEI RSX, 120Tb HDD, 24x BluRay, 512GB XDR, 512 GB GDDR10, OS: MyOS, LCD 1320\" Sony Bravia
Attól még h a HTML/CSS-t mindenki máshogy értelmezte eddig, az nem jelenti azt h a HTML/CSS nem lenne alkalmas általános dokumentum formátumnak. Egyébként a legtöbb probléma a dinamikus tulajdonságokkal van, nem a statikusokkal.
Mellesleg a HTML (pontosabban az XHTML) egy alkalmazott XML, innentõl kezdve meg értelmetlen vitázni az egészrõl.
Ennek a lépésnek annyi értelme volt, hogy most már a mikorszoft is pályázhat a nyílt/ISO-szabványosított formátumokat elõnyben részesítõ tendereken. Kis lépés ez az office-nak, de nagy lépés a mikorszoftnak.
Szóval Html-t amire valo.
XML az már bõvebb, mert azt ugymond arra lehet használni amire megalkotod, mivel meta nyelv (vagy minek is nevezik).
1. A nyomdákban nem pixelre mérnek elsõdlegesen. No meg nem RGB színtérrel operálnak (meg hol állítasz be ICC-profilt HTML-ben?).
2. A táblázat nem oldalszerkezet kialakítására alkalmas, hanem adattáblák létrehozására.
3. A natív HTML sem néz ki azonosan minden böngészõn.
Például
Támogatottság
Ki nem szarja le a Visztát?
amit nem értek, az az hogy mitõl lett az xml szabvány és mitõl lett open, amikor mindezidáig is az volt... (nyílt is meg szabvány is) az hogy az xml tagokba mit perverzkedik bele a mikrofost , jelen esetben egy dokumentumformátumot az megint csak a kutyát nem érdekli, mikor ott van a jól bevált ingyenes openoffice a saját ODF-jével ami zippel át is tömöríti a doksit, stb..
Csak az nem irodai/nyomdai dokumentumformátum, hanem webre készült (ez által más ergonómiai szempontoknak kell megfelelnie egy webes dokumentumnak, mint egy nyomtatottnak; más tördelés a javasolt, stb...).
Másrészt hiába a W3C, a HTML (a CSS) sajnos csak de facto' "szabvány" (pontosabban ajánlás) - nem minden böngészõ kezeli úgy, ahogy elvárható lenne.
egyrészt. másrészt, ott van még a HTML formátum, mint dokumentumformátum, animált gifek, és pluginek nélkül. Úgyanúgy nyomtatható és úgyanúgy nagyon sok platform, operációsrendszer és az azokon futó számos alkalmazás kezeli. Ugyanúgy áttekinthetõ és nyílt forrású, nem beszélve arról hogy milyen régi és jólbevált, ezenkívül pedig : mi kell még ?
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Minden jog fenntartva!
"az openoffice.org MINDEN szempontból jobb mint a Microsoft ofisz" Azért ne túlozzunk:)
/*WTF?!*/
Ez csak egy újabb lehetõség, mit kell ezen már egybõl kiakadni? Ki kényszerít rá, hogy használd??? Max. a munkahelyen, ott meg nincs kislányos nyafogás. S milyen csatáról beszélsz? Csak egy új formátumot vezettek be, nem kell egybõl kardba dõlni, nem lesz világvége.
Persze, ha az Open Officé lenne a formátum, akkor biztos nem ez lenne a véleményed.<#levele>#levele>
Ja a kiadványszerkesztõ funkciót, meg a közvetlenõl nyitható Adobe PSD formátumot nem említetted. Ugyanúgy, mint a táblázatcellába szúrható táblázatot. Az el nem mozduló, PDF gormátumból is kilophatatlan háttérként beilleszthetõ képeket. Elfelejtetted említeni a katalógusszerkesztéshez nélkülözhetetlen fõdokumentum funkciót is.
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
Minden jog fenntartva!
közben jött az Ópenofisz nyílt forráskódú fejlesztés linukszra és vindózra egyaránt amely gyönyrûen tudott ekszportálni akár mikroszoft ofisz formátumokba is, de ezenkívül még vagy 35 féle egyéb más formátumba is és importálni is onnan hibaentesen úgy 2000tõl kezdve... (javítsatok ki lehet hogy már korábbantól)
legújabban (néhány éve) már a szintén zárt kódú PDF rendszerbe is gyönyörûen tud ekszportálni az Ópenofisz és mindezt teszi úgy, hogy a kezelõfelülete 99%-ig a Mikroszoft offiszra emlékeztet, direkt azért, hogy a láma felhasználó aki semmi máshoz nemért csak a p*ckét verni a diplomájával "AZ" ofisz elõtt az ofiszban ... és még ahhoz is szõke hogy néhány hotkíjt elsajátíccson, könnyen átszokjon az ingyenes alternatívára.
Ezek után úgy 2006-ban aszonta a májkroszoft egy huszárvágással, hogy õ mostmár szeretne nyílt forráskódú jópofinak látszani és elkezdte kifejleszteni az ODF egyik Mikrosoftos (és meglehetõsen kérdõjeles) alternatíváját... amit most szeretne majd bevezetni, és mindenféle jogi paragrafusokkal CSAK és kizárólag a fizetõs Mikrofszoft ofisz 2010-ben ésatöbbi engedélyeztetni, vagy esetleg lehetne szó arról is hogy lehessen .ooxml-be menteni az openoffice-szal is ha jó nagy summát letejel nekik érte valaki, vagy õk lesznek a hõs "nyílt forráskód" spanyolviaszának "alkotói" ...
Ez nem szoftverekrõl szól, hanem fájlformátumról. Ha annyira rá vagy kattanva az Oo-ra, akkor használd azt, váljék egészségedre. Csak most ezentúl majd elmentheted a doksijaidat a mindenki számára hozzáférhetõ, "full ingyenes és áttekinthetõ" OOXML-ben is.
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
http://fenyuzer.hu http://www.antistressz.co.cc http://www.netanyu.info
a microsoft akárhány ügyvédet, akármennyit ISO meg egyéb nagyfejût vesz is meg , ezt a csatát akkor sem nyerheti meg.
az openoffice.org MINDEN szempontból jobb mint a Microsoft ofisz ideértve a méretet , a sebességet, a kompatibilitást, és azt a nem elhanyagolható szempontot, hogy elég egyszer feltelepíteni és utána a következõ összehullott f*s windowson ugyanúgy beállításostul, mindenestül ugyanúgy fel fog állni.