A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kórházat javasolnék (esetleg magánkórház ha tehetõsebb, ott azért valamivel talán jobban foglalkoznak az emberrel szvsz).

Jómagam is a megyei kórházban születtem, idestova 20 éve...
szjuca
Kórház, kórház.

Dzsini
szerintem nagyon sok esetben inkább a kellene a helyzet, de én se tudhatom.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Azóta már 77x megváltoztak a követelmények, naná h korszerûsíteni kellett õket. Nem azon van a hangsúly, h milyen téglából van a fal, vagy milyen szerkezet a födém, hanem egész más... Igen komoly épületgépészeti rendszer kell egy kórháznak, hidd el.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Hegi90
És azóta is ott rohad a falon minden egyes csempe?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
a ma is aktív kórházakat mikor építették? akkor is ilyen komoly szabályozások voltak?
a Margit kórház szülészeti osztályának helyt adó épületet 1897-ben adták át, a János kórház "új, modern" szülészeti osztályát 1935-ben, a Budai Gyermekkórházat 1964-ben. (forrás)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lacee86
Én meg építészként (na jó, még csak majdnem) tudom, h a kórháztervezés az egyik legbonyolultabb feladat, csak erre szakosodott cégek foglalkoznak vele, nem véletlenül...

Dzsini
nincs a blikk címlapon / rtl híradóban -> nem tudnak róla.

mondjuk én azt nem értem hogy az meg hogy hogy nem borzolja a kedélyeket hogy mennyi magzat hal meg 6 hónapos kora után Magyarországon...

N1ggA
Természetesen minden vizsgálatot amit lehet, elvégeznék elõtte, és ha bármiféle eltérés lenne a normálistól, és nagyobb esély lenne komplikációra, akkor nem akarnék otthonszülést.
Steril környezeten nem akarok vitatkozni, szerintem otthon biztonságosabb, mint állami kórházban.

Spread De Love!

Tévesek az ismereteid. Például Nagy-Britannia az európai átlag fölött teljesít otthonszülésben, ez az összes szülés körülbelül 3%-át jelenti. Hollandia mindenféle összevetésben nagyon extrémnek számít az egyharmados arányával, de ott meg éppen mostanában borzolja egy kutatási eredmény a kedélyeket: drasztikusan magasabb a csecsemõhalandóság az otthonszülõknél, olyannyira, hogy az összholland eredményt is durván lerontja. A pontos okokról még biztos el fognak vitázni egy darabig.
Lacee86
Jó, elhiszem. Hát lassan én meg már kinövök abból a korból, h ilyenekkel kísérletezzek, úgyh az én életembõl ez kimarad. De nagyobb bajom ne legyen. 😊

kastil
Össze sem lehet õket hasonlítani az alkohollal. Komolyan.

Lacee86
Ja értem, szóval "csak" hétvégente partydrogok. Hát, az talán még nem olyan veszélyes, bár sztem egy kis piától (nem kell matt részegnek lenni) is lehet jó hangulat. Mondjuk nem próbáltam még semmi ilyen szert, 1-2x megfordult a fejemben, h kizárólag kipróbálás szintjén szívjak, de nem találtam magam mellé olyat, akivel lehetett volna, egyedül meg minek.

dartonita
Korhaz/korhaz.

Motoroj
Geréb Ágnes a király!
Sztárbába.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

kastil
Elég nehéz lenne leírni, hogy miért jó. Próbáld ki, ha érdekel, attól még nem leszel drogos, nem szoksz rá, dobj vmi partycuccot, ajánlom mefit, most még "legális" is.
Mellesleg nem rémlik hogy beszéltem volna a rendszerességrõl, természetesen nem baszom szét magam nap mint nap, inkább hetente^^.

Én úgy gondolom, hogy sosem leszek "függõ", majd megvltozik a dolgokhoz való hozzáállásom, mint ahogyan az már nemegyszer megtörtént... Biztosan eljön majd nekem is az az idõ, amikor családot szeretnék, és értük fogok élni. Viszont az biztos, hogy akkor már nem fogok cuccozni, kiélem magam addigra ilyen téren. Mellesleg a gyerekemen azonnal észreveszem majd, ha ilyen jellegû gondjai lesznek 😉

Esetleg még egy csikot is felrántok vele =D. j/k

Lacee86
Jó, akkor nem lövöd, tök mind1. De mondj egyetlen érvet, h mitõl lesz jobb neked, ha "szipózol"? De komolyan, mert kíváncsi vok.
Amúgy errõl az a véleményem, h lehet most még frankó minden, de aztán egy idõ után már olyan szinten hozzászoksz, h függõ leszel. A további következményeket nem kell sorolni...

kastil
végletek, nc...

#78203: ki a faszom lövi magát?:o kicsit szipogós vagyok, ennyi az egész. dolgozok, rendesen hazaadom a kiadások rám esõ részét, nem lopok, nem balhézok szinte soha, nem vagyok egy büdös köcsög alkoholista, egy teljesen átlagos srác vagyok, csak másképpen élvezem az életet, mint ti...

Lacee86
Az elõttem szóló leírta a lényeget. Amúgy mi a jó abban, ha lövöd magad?

Marci0115
mert elöbb utobb az ilyen emberek bekattannak agyilag, és a rendes adófizetõk pénzéböl fog menni a kezelés, és ez sokak csörét baszná jogosan, ha ennyire nem érdekel az egészséged menj kösd fel magad egy fára

kastil
miért mi a baj vele?

Ha anyagilag megengedhetik maguknak, akkor magánkórház. Ha nem,akkor sima kórház.

Kórházban születtem.

Lacee86
Te tudod... -.-

byzhouse
magábkórház
Kórházban(kertvégi sufni<#idiota>

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

kastil
És még élvezem is...

tigeroo
hullaház az egész
Lacee86
Nekem a születésemkor pl. a köldökzsinór a nyakamra tekeredett. Felfedezték, h nem hallani szívhangot, azonnali beavatkozás (császármetszés) kellett. (Amúgy nem lettem koraszülött, asszem még 1-2 nappal késõbb is születtem, mint amire ki voltam írva). Szóval ha nem kórházban vagyok, kb. most nem írnék itt az sg fórumon... 😊

Lacee86
Ez az otthon steril környezet meg olyan marhaság... A legszebb csillogó villogó lakást sem lehet egy kalap alá venni egy kórházi mûtõvel...

Lacee86
Ja, az milyen nagy fless, h ha otthon vmi komplikáció van, mentõt kell hívni, ami min. 10 perc múlva jön, és egy életre nyomorék lesz a gyerek vagy az anya (vagy éppen meg is halnak), mert nem idõben lett a szükséges beavatkozás, ami kórházban azonnal megtörtént volna...

clio1616v
nem fontos nekem, az annál inkább, hogy jól átgondolja kell-e neki a felelõsség

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

koryne
Csak a szûk családi körömbõl tudok 2 olyan esetet mondani, ahol a gyerek vagy meghalt orvosi mûhiba miatt, vagy csak "szimplán" megnyomorodott egy életre.
Persze nincs garancia arra, hogy ha otthon szültek volna az anyukák, akkor egészségesek lettek volna a gyerekek, de hogy mit tanácsolnék, az ezek miatt az esetek miatt nekem komoly dilemma... Elõre tartok attól az idõtõl, amikor majd nekem kell meghoznom ezt a korántsem egyszerû döntést.

Xbox Live gamertag: kilencnad

Gurren
tegyük fel, hogy mérlegelte, és szerinte alkalmas anyának.

szóval akkor: A kórházi vagy otthonszülést javasolnád terhes ismerõsödnek?

N1ggA
Állami kórházban születtem, és az otthonszülést (is) támogatom. Mostanában gyakran kellett mennem az Uzsoki kórház pszichiátriájára, és keresztül kellett menni a szülészeten. Megyek a folyosón, miközben mellettem a széken anyák ülnek újszülött gyerekeikkel. Ha TBC-s vagyok vagy bármi betegségem van és rátüsszögök, akkor simán bele is halhat. A magyar állami kórházak nagy része szar, és nem tudják biztosítani a steril környezetet. Otthon sokkal könnyebb steril környezetet csinálni, ráadásul lélektanilag is nagyobb fless otthon szülni.

Spread De Love!

clio1616v
azt javasolnám, hogy mérlegelje valóban alkalmas-e anyának

nem muszáj minden idiótának szülni és feleslegesen ne szüljön gyereket, amit majd nem tud eltartani, ha esetleg a férje otthagyja magára

mindenképpen nem a szülés a lényeg mert az gyorsan megvan, hanem az, hogy a felelõsség ami a gyerekvállalás legfontosabb következménye az megy-e neki egyedül is

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Kórház.
Kórházban (állami).

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

RS
Kórház.
Kórházban (állami).

King of the Road - SCANIA A svédek büszkék az acéljukra. A magyarok is - a svédek acéljára. Pláne, ha ez az acél némi műanyaggal karöltve kamionná áll össze.

Lacee86
Ez nem rasszizmus, kb. senki nem látja õket szívesen sehol, adtak rá elég okot, h miért...
De ne OFFoljunk.

NEOreg3
magánkórház, mert ott nincsenek c-k

kórházban és anyám szerint sok volt már akkor is a c

amúgy nem vagyok rasszista

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Dzsini
mondom, ez neveltetés és megszokás kérdése - pont a hetekben merült fel a rádióban a Geréb Ágnes-féle ügyek miatt, és a nemzetközi kitekintésben ez jött ki. Sok helyen a kórházban néznek az anyára hülyén, ha nem veszélyeztetett és bent akar szülni - van kivonuló rohamjármû (Magyarországon is), ahol minden megvan ahhoz, hogy életben tartsák a magzatot és az anyát is. Plusz hoztak egy csomó példát, hogy a kórházi mûhibák miatt halt bele vagy betegedett meg pl. egy gátmetszésbe vagy császárba az anyuka (vagy nyomorodott meg a gyerek), mert türelmetlen volt a doki, és haza akart menni, nem ott ülni mellette mondjuk egész éjszaka (az országban idáig legnagyobb ismert - 80 milliós kártérítést is egy szülés utáni agykárosodás miatt fizették ki). Valamilyen fertõzés (pl. rotavírus) összeszedésének az esélye pedig a sokszorosa az otthoninak bármilyen kórházban, akár magánkórházban is.

Ahogy elõször írtam minden oldalra megvannak az elõnyök, hátrányok is, mindenki maga vesse össze ezeket, de ne ítélkezzen anélkül, hogy utánanéz a lehetõségeknek és a kockázatoknak.

Nekem sógornõm egyszer normál kórházban szült, egyszer veszélyeztetettként (többszörös vírusos fertõzések) 1 hónappal idõ elõtt magánkórházban - valószínûleg az ottani profi ellátásnak is köszönhetõ, hogy a kiskölyök minden rendellenesség nélkül, a korának megfelelõen fejlõdött, és 11 évesen teljesen rendben van.

Lacee86
Hát egy állami kórházban is tízezreket elvárnak az orvosok ahhoz, h foglalkozzanak is a szülõ nõvel... Ha nem ad, akkor kb. leszarják (tisztelet a kivételnek), vhogy kijön a gyerek, oszt csókolom. :/

0Fritz0
Keringés nélkül a tíz perces mentõtáv barátok közt is két adag forrón átsült agykárosodás.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Sir Quno Jedi
Barátom felesége is úgy szült, hogy külön egszemélyes kis szobája volt, kényelmesen berendezve (kb. mintha otthon lenne). Kicsit drágább nyilván, de megéri, ha valaki tart a többi szülõ nõtõl (joggal).

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A 10 perc olykor órák és bent sincsenek rád elõre felkészülve, ergó pont meghal a gyerek 2x. Itt túl sok a HA. Aki kockáztatni akar, az kockáztassa a saját életét, de nem a gyerekét.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Dzsini
tõlünk nyugatabbra soha nem volt ekkora divatja a kórházbanszülésnek, mint nálunk (és az SzTK-rendszerrel felnevelt blokkban) - csak akkor, ha veszélyeztetett a helyzet, egyébként otthon dúlával/bábával. ott sem nagyobb a csecsemõhalandóság, a kórházakban meg sokkal több a fertõzési lehetõség, ami - a mérések alapján - nagyjából kiegyenlíti a kockázatot.
természetesen ennek alapja, hogy olyan helyen legyen az otthon, ami ~10 perces mentõtávolságban van, ez a közepes településektõl felfele nálunk is így van.

a macskámat sem etetném velük <#banplz>
Lacee86
Hát sajnos vannak ilyen elmebetegek, akik mostanság a fejükbe vették ezt az õrült otthonszülést. Hát régen persze sok (fõleg falusi) embernek muszáj volt otthon, de hát nem véletlen van az a sok babasír a falusi temetõkben...

Sir Quno Jedi
Csak a legjobban felszerelt kórházban. Én is nagyon halott lennék, ha nem a legjobb orvosok küzdenek értem a legjobb felszereléssel éjt-nappalá téve.

AKI otthon akar szülni az egy dumpkopf és potenciális gyilkos. Ha annyira fél az orvosoktól, meg az állami vágóhidaktól, menjen színvonalasabb kórházba (esetleg nagyon profi magánkórházba, de azok se mindenben kompetensek), ez csak pénz kérdése. Ha erre is sajnálja a pénzt, akkor meg nincs további kérdés...

A világ legsimábbnak tûnõ szülésénél is adódnak elõre nem látható komplikációk, amiket egy kórházban, helyben TALÁN megoldanak, de háznál, mire megérkezik a mentõ és beviszik, addigra meghalhat/megnyomorodhat a gyerek és az anya is.

0Fritz0
Szívem szerint mindenkinek a magánkórházat javasolnám, de ha maradunk a realitásoknál, akkor sima állami kórház.

Nem a súly nehéz, hanem te vagy gyökér! Táguló világegyetemben élünk. Minden Chuck Norris el?l menekül.

Lyukasbogrács
Ha van rá pénze, akkor magánkórház, ha nincs, akkor kórház. Otthon semmiképp, mert nincsenek otthon olyan orvosi készülékek, amik egy vészhelyzet esetén szükségesek lennének.

Kórházban...