A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

molnibalage83
Gőzöm sincs, hogy én mit reagáltam volna, de így utólagos bölcsességnek először a csajnak szóltam volna, szigorúan kettesben, hogy akkor most döntsön. Ha továbbra is hülyének nézné a barátomat, akkor szólnék a másiknak is főleg a reakciótól függően.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

akkor azok elég nagy gyökerek voltak, simán megérdemelték. elmondani az ilyet mindig az ultimate opció, nehezen képzelek el olyan helyzetet, ahol nem. házasságban még kicsi, de már öntudatos gyerekek mellett esetleg.
Ha az is számít hogy telefonon akkor sajnos igen....

rokon halálhírét,pont szülinapon.... 😞

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

Egyszer beleugrottam egy ilyenbe, haveromnak elmondtam, hogy a barátnője valaki mással nyalakodott hétvégén egy buliban. Egyébként nagyon jól megvoltak, srác körül szállt a rózsaszín köd meg minden aztán amikor elmondtam, hogy mi az ábra akkor még nekem kellett volna szégyellnem magam, hogy tönkretettem őket...a csaj nyivákolásáról nem is beszélve. Rohadtul nem hiányzik ez nekem, ha az egyik boldog a másikkal akkor tőlem aztán azt csinálnak a háttérben amit akarnak. Ha nekik jó akkor nekem aztán pláne...

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

molnibalage83
Mehet kérdésként, hogy kiderüljön, hogy ki az a "mindenki"...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/

szerintem mindenki elvárná a barátaitól, hogy leleplezze
Nem, bár jópár megcsalást leleplezhettem volna baráti körben de úgy vagyok vele, hogy k*rvára nem az én dolgom.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.07.17. 11:20:16

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

van köztünk onkológus?
molnibalage83
Hála istennek eddig elkerült ez...

SötétBarom
Húsz éves koromban összebasztam muter kocsiját, azon kívül nem nagyon volt ilyen. 😄 Nehezen vallottam be 😄D

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

molnibalage83
....

mrzed001
Nem gyógyult meg. Csak jobban lett, átmenetileg.
Jelenlegi állapotában a még megmaradt inzulin termelő sejtjei képesek a max teljesítményen dolgozva elég inzulint gyártani, hogy a cukor szintjét talán 10-14 alatt tartsák. Ha csinálnának neki egy terheléses cukor-inzulint, az mutatná, hogy magas az inzulinja, ami még fentebb megy cukor bevitelre.
A kérdés az, hogy képes-e megfelelő ütemben gyógyítani a rezisztenciáját (illetve eleget sportol-e, mert az izom inzulin nélkül képes kivenni a cukrot vérből -meg a májból ami tárolja-, ezzel csökkentve a vércukorszintet), azaz nagyobb ütemben, mint ahogy a túlterhelt inzulin termelők kiégnek. Én szurkolok neki.

Viszont ez volt az utolsó válaszom a témában.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Jellemzően az ilyen csodálatos gyógyulásos történetek, főleg ha egyébként gyógyíthatatlan betegségről van szó, félrediagnosztizált esetekről szólnak. Azokból nem túl nehéz felépülni. Nem állítom, hogy ez történt konkrétan itt is, mert nem olvastam a cikket, de ilyen szenzációhajhász szennylapok esetében viszonylag nagy összegben mernék rá fogadni.
mrzed001
Blikkben semennyire. Tömegesen ontom a linkeket, és aki nem hisz benne az szépen beírja gugliba és megnézi mind azt a rahedli találatot, amit a témában dob.
Ez amit a blikk leírt, azért is emeltem ki, mert egy átlagos gyógyulás történet egy átlagos cukros esetében.
Amúgy néha azért vannak a blikkben is értelmes írások. Ez olyan, nem is igazán tudtam belekötni.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Anélkül, hogy a vitátokban állást foglalnék, te most tényleg a szájbakúrt Blikkre hivatkozol? Eszednél vagy, ember? Blikk annyit ért a világból, mint egy félmarék lepke. Csak egyetlen példát mesélnék el:
Építőmérnöki irodában dolgozom, hidakkal foglalkozunk. Mi terveztük a Nyugati téri felüljáró vizsgálatát és felújítását. Mivel semmiféle értelmes módon nem lehet megállapítani a híd belsejében a takaréküregek és a feszítőpászmák milyen állapotban vannak, ezért próbaterhelést írtak ki és terveztek meg a kollégáim. Tehát felpakolunk terhet a hídra, megmérjük a lehajlását, és ebből próbálunk következtetni a fő teherhordó elemek állapotára.
Ez kb egy másfél hónapja, az egyik hétvégén meg is történt. Hétfő reggel megyek be melózni, a buszon valaki épp Blikket olvasott. Megakadt a szemem a fényképen, láttam, hogy Nyugati tér. Aztán megláttam a cikk címét:
"Teherautók miatt kellett lezárni a hidat"...
Ennyit fogott fel a dologból a Blikk, ennyire járt utána.

Ezek után szerinted mennyire lehet megbízni bármiben, amit az a kókler fasz banda összehord? Körülbelül annyi értelme van a Blikkből orvostudomány témában tájékozódni, mint az ókori filozófiáról egy kifestőkönyvben.
mrzed001
Mit fogadsz el hiteles forrásnak ?
Engem és a tapasztalataim nem. Elfogadom.
A beteget, akit a blikk felhozott, aki már nem kell hogy inzulinozza magát ?
Ugye nem gondolod, hogy a fogyástól "elmúlik" olyan kissé sem durva dolog, mint egy autoimmun betegség ?? Nem kellene ahhoz durva ... na micsoda ?

Ha megnézed amiket leírtam, pontos hatásmechanizmussal, akkor megérted, hogy a fogyással miért lett jobb a cukorbetegsége, azaz hogy fordította vissza a leépülést. Az 1-esből hogy sikerült 2-esre gyengítenie a cukorbetegségét.

Ha kéred, szívesen öntöm rád a gugli találatok tömkelegét az inzulint termelő sejtek kiégéséről magyar, angol és német nyelven.
Szerintem az 500-ik után már talán te is elfogadod, hogy ez van, nem lehet egyetlen hormon termelőt sem sokáig túlhajtani a szervezetben, mielőtt kiég és leáll a működése.

A génterápia alatt gondolom a mesterségesen tenyésztett inzulin termelőket érted.
Felteszem a buta kérdést, kérlek ne sértődj meg: Ha autoimmun válasz támadja meg a hasnyálmirigyben levőket, akkor ugyan miért ne támadná meg a lombikban tenyésztetteket ?? Lenne értelme tenyészteni, ha beültetést követően percek alatt rá is támadna az immunrendszer ?
Na ugye, hogy nem. Annyit érne, mint lyukas lábasba még egy kis vizet önteni.
Foglalkozna szerinted ilyennel bárki, aki józan épp elmével rendelkezik ? Na ugye, hogy nem.

egy érdekes beszélgetés egy kutatóval, aki valóban egy autoimmun betegség gyógyításán dolgozik, ahelyett, hogy egy sokat emlegetett, számos egyéb problémát valóban enyhítő diétát akarna eladni neked.
mindamellett, hogy a belinkelt cikkek aligha nevezhetőek hiteles forrásnak (ezek az oldalak alternatív vélemények eladására szakosodtak, különösen a drminerál, ami erősen motivált abban, hogy egy olyan divatos nézetet képviseljen amivel össze tudja kapcsolni az ásványi anyag tablettái értékesítését), szeretném felhívni rá a véleményed, hogy mindegyik a súlyos kettes típusúról szólt, nem az egyesről.
szóval te azt állítod, hogy az egyes típusú mechanizmus, aminek oka egy hibás gén, gyakorlatilag nem létezik. Azt mondod, hogy nem létezik az a folyamat, aminek során a hibás gén aktiválódik, és egy sejtfelismerő fehérje hatására az immunrendszered elkezdi megtámadni a hasnyálmirigy sejtjeit, ezáltal pedig az inzulintermelés gyakorlatilag megáll. A te világodba ez a folyamat nem fér bele, nem létezhet, azt csupán dogmatikus kommunisták találták ki, és tudományosan nincs alátámasztva, mert ugyebár ha létezne egy ilyen mechanizmus, ezt neveznénk egyes típusúnak. Ez természetesen semmit nem vesz el abból, hogy az inzulinrezisztencia nagyon durva lehet, és komplex tünetegyüttes során lassan megölheti a beteget, és abból sem vesz el semmit, hogy kezelhető, és gyökeres életmódváltással, a szerv regenerálásával gyógyítható is lehet, valóban.
Nekem egyszerűen úgy tűnik, mintha nem akarnád elfogadni, hogy nem segíthettek volna apádon, és hogy diétával nem lehetett volna meggyógyítani. Gondolom félsz, hogy mivel genetikai, talán te is örökölted, és egyszer kifejeződhet.
Génterápiával lehet gyógyítani, de ez még kísérleti fázisban jár, és valószínűleg kurva drága lesz.
mrzed001
Az 1-es az a 2-esből alakul ki. PONT. Le van írva miért, le van írva hogyan (és logikus, szembe a régi dogmákkal amik alapján alig lenne pár tízezer ember a földön 1-es cukros).
Ott van fehéren-feketén, még orvosi szaklapot is idéztem, sőt amerikait is, angolul, merthogy nem helyi találmány ez.
És csak az első lapról tallóztam a gugli találatok közül.
Felejtsd el a dogmákat, láss és olvass !

És ha meg akarnálak sérteni (ami persze közel sem áll szándékomban), akkor linkelném ezt a cikket http://www.blikk.hu/blikk_eletmod/tamas-het-kilot-fogyott-s-nincs-szuksege-inzulinra-2378247, és csak annyit fűznék hozzá, hogy látod, van miért szégyenkezned, még Schobert Norbi is intelligensebb nálad.

QuippeR
(azt senki nem állította, hogy nem fogsz elvérezni, arról volt szó, hogy nem a nyakadon távozik a vér, hanem a combodon. úgy látszik, hogy számodra az egyes típusú a "súlyos", a kettes típusú meg az "enyhe" szavak szinonimája. csakhogy ez a valóságban nem így van. nagyjából olyan, amit csinálsz, mintha George Bush-ról bizonygatnád, hogy fekete, erre félúton kiderül, hogy te Barack Obamát hívod Bush-nak. merthogy mindkettő amerikai elnök. a te szemszögedből valóban igazad van és Bush fekete, mi meg hülyék vagyunk, értem. akkor mi a dogmáink rabjai vagyunk, te meg a nagy újító szellem, okés. ennyit akartam mondani, nyugodtan reagálj, részemről lezártam a témát.)

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mrzed001
Na pont erről beszéltem. Dogma. El sem gondolkodnak legtöbben rajta, hogy ökörség, hogy máshogy is lehet mint ahogy ők azt elképzelik (vagy magyarázták nekik régen).
Spoiler alatt ott vannak a cikkek, leírják ugyanezt mint én, olvasgasd.
És a te példáddal élve olyan, mintha a combodon lévő ütőeret felvágva ... elvéreznél, mert nem tudja a vérveszteséget pótolni a szervezet.

Én a genetikában hiszek, a DNS-ben, az öröklődés folyamatában és a hajlamokban (meg az esetenkénti mutációban).
Egy kissé ember-állatvilág viszonylatban nézve. Egy roti kölkei rotik lesznek, úgy fognak kinézni, úgy fognak viselkedni, mint a szüleik. Két rotinak nem lesz pincsi utódja (esetenkénti mutációval egyes elemek változhatnak, de nagyrészt nem).
Ami a belső tulajdonságokat illeti, ott már inkább hajlamokban kell gondolkodni. Egy erőszakos kutya kölke is örökölheti az erre való hajlamot. Embereknél külön fontos, hogy az ilyen hajlamokat (függőségi, erőszakossági, ...) az illető intelligenciából és akaraterőből (meg nevelés) felül tudja írni. A része, de kontrollálni tudja. Míg a rákra való hajlamot, hajhullásra való hajlamot nem.
Miért is ez a kitérő?

Amikor elsőnek meglát az ember egy másik embert, azonnal bedobozolja az agya, felméri melyik népcsoportba tartozik, rájuk mi a jellemzőek (mint fajtajelleg: roti, dobberman, pincsi, vizsla), mik az általános személyiségi jellegei a fajtának (pincsi körbeugat de nem harap, roti hirtelen tud erőszakossá válni) és elsőre ennek megfelelően reagál.
Én azt szoktam mondani, hagyom az illetőnek hogy bebizonyítsa és pozitívan meglepjen, hogy felül tudta írni fajtája negatív viselkedési formáit.
De azért készülök rá, hogy nem (és azért készül némi statisztika az ember fejében, hogy hányszor tudták pozitívan meglepni, hányszor nem, tehát mennyire fogékony az illető fajta a fejlődésre).
Ezt lehet előítéletnek is nevezni, meg utóítéletnek és tapasztalatnak is.

QuippeR
szerintem senki nem állítja, hogy a kettes típusú cukorbetegségnek nem lehetnek nagyon komoly, akár halálos következményei is, mindössze hogy definíció szerint nem alakulhat át egyes típusúvá. amit te állítasz olyan mintha azt mondanád, hogy ha a combomban lévő ütőeret felvágja valami, akkor a nyaki ütőeremből fog ömleni a vér. mindegyik ugyanolyan szar, ebben igazad van, de gyakorlatilag akkor sem ugyanaz.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

mrzed001
Igen, valamikor még a kommunista időkben így gondolták. Hál isten fejlődik azért a világ, bár vannak téveszmék, dogmák amik nagyon-nagyon nehezen hajlandóak csak kihalni a köztudatból. A "magyar" poszt kommunista emberek gondolkodásmódját megváltoztatni DOGMÁKAT törölni belőle, igen, nem egyszerű feladat. Tudod, mint a Star Trek-be lemegy Kirk a bolygóra, és közli a néppel, hogy a bibliátok egy hazugság (mer az). Azok meg nézik szimplán hülyének (pedig igaza van). Na kb ilyen.

Még süldő koromban én is nyugodt voltam, hogy sose lesz 1-es diabéteszem, sose kell szúrni magam. Meg apám is. Na ma már mindketten okosabbak vagyunk (azaz legalábbis én, mert ő már halott, 1-es diabéteszes lett többek között. ha én ezeket amiket itt neked leírtam 30 éve tudom, máshogy alakul az ő élete is)
Elnézést ha felkapom a vizet, de pont ez a gáz, hogy ezeket a dogmákat ismételgeti mindenki, és nem képes megérteni, belegondolni sem, hogy ÁT-VANNAK-VERVE. Komolyan, (szak)orvosok is még az alapokat sem ismerik.
Amit leírtam 30 év és 3 kimagasló tudással bíró orvos tapasztalata összegezve.
És nem fogod az egészet egybe megtalálni neten. Főleg meg nem orvos által leírva, publikálva (azért érdemes guglizni mindent, részinfók kiszivárognak, elejtett félmondatok). Annyira összetett a rendszer, annyira gyerekcipőben jár a terület, hogy senki sem mer leírni konkrétumként semmit se. Ha leülsz beszélgetni velük (agyleszívás), elmondják amit gondolnak, sejtenek, tapasztalnak betegeiken. Ezeket összegeztem.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

http://drmineral.hu/Inzulin-rezisztencia
"A vér inzulin szintje akár meg is négyszereződhet a szövetek csökkent inzulin érzékenysége következtében, mivel a hasnyálmirigy a fokozott inzulin termeléssel megpróbálja kompenzálni a szövetek inzulin érzékenység csökkenését. Ezt a jelenséget nevezzük inzulin rezisztenciának.
A túlterhelt hasnyálmirigy nem képes hosszú távon kielégíteni a szervezet megnövekedett inzulin igényét.
Néhány év alatt a hasnyálmirigy inzulin termelő béta sejtjei kiégnek, a termelt inzulin már kevésnek bizonyul és megemelkedik a vércukor szintje. A megemelkedett vércukor szint az inzulin rezisztencia jele."

http://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/cukorbetegseg/cikkek/magas_a_vercukrom_mivel_kezeljem/20061129103944
http://fittlap.hu/?rovat=3&cikkid=28
Ezek a szerek a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek inzulin-elválasztását serkentik. Ezért csak addig hatékonyak, amíg van működő béta-sejt. A 2-es típusú diabétesz előrehaladásával előfordulhat, hogy ezek a sejtek "kiégnek", nem serkenthetőek."

http://issuu.com/internetpatika/docs/ip_magazin_1502
"Ez a többlet-inzulintermelés pedig 10-20 év alatt kimeríti a hasnyálmirigy béta-sejtjeit, és amikor már nem képesek lépést tartani az állandóan növekvő igényekkel, kialakul a cukorbetegség."

http://healthyeating.sfgate.com/can-produce-much-insulin-2833.html
"Hyperinsulinemia makes up one part of the metabolic syndrome, a disorder characterized by high insulin levels, obesity, high lipid levels and insulin resistance. Diabetes develops when years of overproducing insulin wears out the beta cells in the pancreas. Insulin production drops and blood glucose levels rise to diabetic levels."

Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2015.07.14. 01:59:20

A "magyar" ember kiemelése feltétlenül fontos volt. nyilván a magyar emberek fognak leginkább felidegesíteni, mert velük vitatkozol a legtöbbet. amikor viszont azt implikálják vele, hogy a magyar emberek valamiért különösen rosszak ebben vagy abban a bizonyos tekintetben, az viszont pont jól passzol a mai kérdéshez, úgyhogy legalább nem offolok.
egyébként feltételezem, hogy a következő alanyodnak már még hevesebben fogod előadni szendi gábor elméletét, és felírsz arra a képzeletbeli listádra, ami azok az emberek vannak akiket a fájóan laikus érveiddel megsemmisítettél.
Leglább egy lapra kerülhetek magyarország második legjobb endokrinológusával.
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2015.07.13. 16:54:31
az inzulinrezisztencia a kettős típusú cukorbetegség. igen, értem a folyamatot, felesleges harmadszorra is leírnod, főleg azután, hogy egyszer már közöltem, hogy tudom, hogy működik. a félreértésed egyszerűen abban rejlik, hogy képtelen vagy belátni, hogy az inzulinrezisztencia és az autoimmun betegség két különálló folyamat, és azt bizonygatod, hogy az inzulinrezisztencia lehet nagyon SÚÚÚLYOS. Lehet, de attól még mindig kettes típusúnak fogják hívni.
A génlaboros link egyébként meggyőző, a zsírsejtek ösztrogénszintetizáló képességéről még nem hallottam, megköszönném, ha esetleg van ehhez egy linked ami biokémiailag levezeti a folyamatot, hogy el tudjam képzelni, hogyan működik.
molnibalage83
Igen, változó, ami könnyen eloszolik egyénre bontva, ha nem ad rá okot, hogy máskép higgyek, mint ahogy....

van, mint mindenkinek, szóval értelmetlennek találom ezt a kérdést, akárhol is látom.
csak vannak bizonyos csoportok, akik az előítéleteiket úgy fókuszálják, hogy egy kérdéses csoport mentesüljön alóla, és ezáltal tagjai lehessenek a kiválasztott szubkultúrának.
pl. jellemzően kevésbé tartják előítéletesnek azokat, akik a kisebbségi csoportok jólétéért vagy a melegek jogaiért küzdenek, pedig egyszerűen csak más területen előítéletesek. pl a konzervatívokkal vagy a muszlimokkal vagy a női sofőrökkel szemben. Válassz tetszőlegesen egyet vagy többet. Az előítéletek generálása egyértelmű következménye az általánosító viselkedésnek, ami pedig a világ megismerésének empirikus módja.
Előítéletes vagyok például a cigányokkal, a négerekkel, a politikusokkal, a fasisztákkal, a kommunistákkal, a nyitás előtt a piacnál várakozó nyugdíjasokkal, vagy a vallásos emberekkel szemben. az előítéletek lényege, hogy tapasztalatom, hogy az adott csoportba tartozó emberek általában vagy kevésbé mutatnak társadalmilag elfogadható viselkedést a saját értelmezésem szerint, vagy egyszerűen lényegesen butábbak nálam, és az ilyen vélt megfigyeléseinket kegyetlenül kiterjesztjük mindenkire, aki az adott jellegeket mutatja.
igen,változó

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

molnibalage83
Miért? Te küldted az eredetit? Volt benne n+1 csoport, de ennyi erővel n+1-is adhattam volna hozzá. Úgy meg túl részletes vagy elvész az egész értelme. Ez így elkentebb, de nincs 15-20 opció....

WTF ez cenzúrázott kérdés.
molnibalage83
Nem, az eredeti kérdésben népcsoportok szerepeltek. Az, hogy most tettem be, puszta véletlen, eszembe sem jutott a pride. Pusztán ez volt a legkevésbé hülye kérdés a listában...

HTS s3rg1nh00
ritkán,említsük meg pl.a "már le sem lehet írni kiket".borsod,ezzel sokat elmondtam.büdösek,koszosak,hangosak,kötekednek stb...nincs bajom azzal,ha valaki cigány (nemrég is leült mellém a négyes ülésre 3,tök normálisak voltak minden téren,meg is lepődtem),de azt az undorító alpári tajnigger köcsög életmódot ne folytassa,amit itt a 95 százalékuk.sajnos ez nem előítélet és nem is rasszizmus,hanem tapasztalat:2 éve jöttem haza békében a villamoson két leányzóval,erre belénk kötött két iq harcos példány,hogy mit bámuljuk őket(amúgy oldalt-mögöttünk ültek,szóval eleve szóba se jöhetett ilyen,de kötekedni azt lehet nekik),az egyik csajszit fel is pofozták,erre közéjük raktam a lábam,amire érkezett néhány halálos fenyegetés,előremegyek a villamosvezetőhöz,halkan annyit válaszolt miután magára zárta az ajtót,hogyha akarom hívhatom a rendőröket...leszálltunk a végállomáson,lányok mentek tovább busszal,mondom megvárom velük...jött a két cigány,úgy be voltak állva hogy alig bírtak a buszig eljutni,az egyik 1 percig fogta az ajtót a másiknak...mondom a sofőrnek balhé volt velük a villamoson,ne engedje fel őket...erre kiderült hogy még jegyük/bérletük sincs...szóval sokan rasszistafasiztázhatnak,de tessék tapasztalatot gyűjteni a témában,ne 200 km-ről figyelni mordort,aztán majd meglátjuk mi lesz a vélemény.

gondolom a pride-dal is kapcsolatos lett volna a kérdés,arra legjobban a Nem Mondod? fészbúk oldal posztjával tudnék azonosulni:
"Sokan kérdezték, hogy mit gondolok erről a prideos dologról, és megígértem nekik, hogy kifejtem.

Az én véleményem erről az egész homoszexualitás dologról az, hogy ez szex. A szexet pedig nem kell az utcára vinni. Az csak rád tartozik, hogy te kihez vonzódsz, de nem kell ebből közügyet csinálni.

A probléma az, hogy a melegek nem fogják fel, hogy ők egy szubkultúrát képviselnek, vagyis egy nagyon kicsi részét a társadalomnak, de ők ezt mégis valami hatalmas dolognak akarják beállítani és hatalmas propagandával terjeszteni.

A szexualitásod kimutatásáért nem kell vonulgatnod és megpróbálnod lenyomni mások torkán, hogy te most a fiúkat, lányokat vagy mind a kettőt szereted. Azért nem, mert ez magánügy, ami csak rád tartozik és csak téged érdekel. Privát dolog, nem pedig olyan, amit mások orra alá kell nyomni.

Ráadásul a melegek nincsenek is elnyomva itthon. Ha mindenáron az elfogadásért akarsz küzdeni, akkor ajánlom Szaúd-Arábiát vagy egy afrikai országot."

flém on<#gonosz1>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Lacee86
Van, de csak egyes csoportokkal. Ha annyit mondok, hogy velük szemben szerintem elég sokaknak van Mo-n, akkor azt hiszem, nem kell többet írnom...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

banok
Egyáltalán nem.

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

molnibalage83
Szóljatok már rám, totálisan elfelejtetem, hogy nem volt új kérdés, kb. egy hete... Erősen átszerkesztv betettem egyet. Kérdéseket továbbra is várok, nehogy már csak főleg én tegyek be. A kérdés beküldőkje meg figyelje a beküldött kérdésre adott kommenteket is, mert sokszor egész jó kérdés alapok jönnek, csak nagyon rossz kidolgozottsággal. Pl. ez is ilyen volt...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2015.07.12. 11:38:50

benőmenő
Amikor csak lehet mama fősztjét (tm).
Amikor nem akkor vagy rendelek valamit kifőzdéből/pizzériából, vagy ha van időm összeütök valamit.
Amit kerülök: kelbimbó, gomba, brokkoli, karfiol, meg az ilyen egzotikus mianevéket.
SötétBarom
Az egy helyben állas BETONSZAR. Melóban simán letolok 10-15km naponta, de ha véletlenül huzamosabb ideig kell egy helyben lenni, sokkal jobban lefáraszt.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

molnibalage83
2 óra mozgás meg sem kottyan (röpi, bringa egyre megy), de 10-12 órát egy helyben állni? Simán nem menne. A helyzet az, hogy cipőbetét nélkül fél-egy óra ácsorgás után baromira kezd fájni a sarkam, de a smima álldogálása sem tesz jót neki.

VRSDM
ugyis pang a topik szoval valaszolok a kerdesre is:
mindent megeszek. mindent, amit a termeszet hozott letre azert, hogy az eletet szolgalja.

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
ps: azt azonban erdemes szem elott szartani, hogy a vekony emberek tovabb elnek es nagyobb a hosszu-tavu teljesito kepesseguk.
nem tudomany. jozan esz.

VRSDM
nalam egyszeruen, amikor 3-6 honap tudatos felkeszulessel sem vagy kepes 1-2 oran at aktivan mozogni.
netan 10-12 oran at egyhelyben allni.

gyakorlatilag az osember szeru onellato eletmodra alkalmatlan embereket tartom elhizottnak.

mondom ezt ugy hogy 100+ kg felett is vannak tiszteletre melto kardio teljesitmenyek, es 50-60kilos szalkas-jampik is ossze-esnek ha emelkedon kell setalni 😊

gondolom BMI szerint
Utoljára szerkesztette: Nirz, 2015.07.07. 17:54:32
molnibalage83
Mit értünk elhízás alatt?

Nem vagyok válogatós, szinte mindent megeszek. Soha nem voltam még elhízva sem, ezért diétáznom se kellett (mondjuk azt hozzá kell tenni anyu soha nem volt túl jó szakács így én inkább a menzát kajáltam gyerekkoromban).

★★★★★

mrzed001
Van egyfajta "magyar" ember, akikkel rühellek beszélgetni, vitatkozni. Főleg azért, mert nem tudnak.
Hiába írok le tényeket, támasztom alá akár a génlabor honlapjával, ő akkor is jobban "tudja". A mindenhez (nem)értő generáció.
30 év cukrosok között, orvosok tömkelege akikkel találkoztam (pár akivel barátok lettünk), az ő meg én tapasztalatom sz.rt se ér, mert Gyökér János világképébe ez nem fér bele.
De még arra sem képes, hogy guglizzon egyet, mielőtt beugázik.
Az ilyen embert csak sajnálni tudom. Meg azokat is akiket megvezet a h.lyeségével.

Leírtam ami infót összeszedtem, mindenki azt tesz vele amit akar. Akit érint (infósok vagyunk, egy részünk már túlsúlyos), az elolvassa, elkezd utánajárni, és megérti. Aki megérti, az fel tudja használni a saját és családja egészsége érdekében.
Aki ostoba, meg nyugodtan haljon meg h.lyén.

Jeffjohnson
<#eljen>

Dzsini
Alapszabály az interneten: amiben én hiszek, az "tény", amit más hisz, az természetesen nem lehet az.

Ennek megfelelően kell kezelni a kijelentéseket, és nem lesznek konfliktusok 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

molnibalage83
A nem vagyok válogatósra szavaztam arra az értelemben, hogy soha semmiféle idióta diétát nem követtem. Abban az értelemben válogatós vagyok, hogy egye dolgokat rühellek és egyáltalán nem eszem meg. Brokkoli és minden más íztelen zöld szarság, a gombát utálom, még a szagát is, káposzta és tökfőzeléket sem szeretem. Ellenben a minőségre nem vagyok annyira allergiás. Munkatársaim illettek már kritikával számtalan alap étket adott helyen, amit és szó nélkül simán letoltam és max. annyit mondtam, hogy "ettem már ennél jobbat is"...

Jeffjohnson
Ki dönti el, hogy ki az ország 3 legjobb szakembere? Mert korábban a 2. legjobbat emlegetted érdekelne, hol van ez a hivatalos rangsor. Mert ha azt mondjuk nagyon jó szakember valaki az ok de rangsorolni őket, érdekes.

Tetszik ez ahogy írsz látszik, hogy hiszel benne de azért a végzettséged/munkád érdekelne. Mert attól mert én hiszek valamiben még nem biztos, hogy igaz. Interneten meg mindenki azt mond, amit akar.

Mutans Zombi
Nem akarok illetlennek tűnni, de a Bioptron lámpa a bőrsejtek regenerációján, sebgyógyításon kívül igazából másra nem való.
Olykor egyesek a szimpla ~2.000-5.000 Ft-s infra lámpa helyett is ezt vásárolják arc/homloküreg kezelésre (mert némi hőt persze ez is termel, bár közel sem olyan hatékonysággal), csak az ár differencia kicsit nagy.
Lehet sokan forgalmazzák úgy, hogy na ettől meggyógyulsz, ez visszahoz a halál torkából is és újra 20 éves leszel, de az inkább Amibenhisz alapú.
Pont, mint a mágnes matrac/fotel/ágy/karkötő 150-1.500k-ért, vagy mint a lézeres, vértisztító óra 350K-ért.
Amolyan, ennyi pénzért nehogy már ne legyen hasznos...

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-