A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marci0115

Petka
Érdekes, mert a legtöbb szolgáltatónál már nincs 4 és 8, csak 5 meg 10mega.

Petka
Jelenleg:

Otthon:
ADSL 2M/256K

Sir Quno Jedi
A 10 és a 20 milrt van kihagyva!??! Amúgy nekem 10 odahaza, mobilon meg istentudja.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Guren

szabii98
Nevetségesen kicsi 😞
falu forever (N)

I met God. She's black

madi 9k
"Mivel öttõl felfele kerekítünk" így 6ot írtam, de egyébként 5 😄

http://www.madaraszautosiskola.hu

Molnibalage
8. Egyébként szeritnem nem a D/L ma a bajos. A 8Mbit letöltéshez jár 512 kbps fel. Röhej.

Az meg méginkább, hogy az ország nagy részén még ez jónak számít...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Szerinted mi fog végezni az emberiséggel? ==>> Körülbelül mekkora a jelenlegi letöltési sebességed?
Molnibalage
Az el képes tartani = tartósan. Persze ehhez az kellene hogy a világ egyek fele nem hi-tech, de alapvetõen parasztvakító "zöld technológiákat" használjon. Atomerõmû széleskörû használatát feltételezi. A világ másik fele meg ne félközépkori szinten éljen. Az energia és erõforrások pazarlását is kizárja ez a fajta feltételezés és mögötte álló modell. Pl. a papír és fémek és egyéb amúgy könnyen újrahasznosítható anyag 95% feletti újrahasznosítását feltételezi.

A legfajsúlyosabb probléma, hogy a magas mezõgazdasági termelékenyésghez gépesítés kell, ami ma kõolaj alapú. Persze motor hajtóanyag másból is elõállítható.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Motoroj
20-25 milliárd? Oké, de meddig?

„Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett.”

A 20-25 milliárdhoz képest tényleg nem. De miért lenne jó tömegnyomorban élni? Miért lenne jó minden négyzetméter földet mûvelésre befogni? Egy ilyen letarolt világ kinek tetszene? Ha jönne néhány gyengébb év a mezõgazdaságban, akkor kinek jutna belõle és kinek nem?
Nem érdemes csúcsra járatni a dolgokat, mert onnan csak a lejtõ van. Azt nem tudod elhitetni velem hogy örökre a csúcson lehet maradni, mert olyan nincs.

„Most akkor dönts már el. Ha erõforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erõforrás, akkor mivel világháborúzól...?”

Miért ne lehetne munkanélküliség? Ha valami azért hiánycikk, mert nincs már mit kitermelni, akkor hiába állítasz rá 1 000 000 000 embert, akkor sem lesz.
Ezt a mivel háborúzol dolgot nem értem, nyilván azzal háborúzik ami van. Ami nincs azzal nem.

„Elképesztõen pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt.”
Senki sem tökéletes, téged és engem is beleértve.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

Molnibalage
Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.

Ez így önmagában rohadtul nem igaz. A mai technológiával és erõforássokkal a Föld magyarországi életszínvonalon (ez olyan 2x bruttó 300k keresetet jelent némileg alacsonyabb árszínvonal esetén) olyan 20-25 milliárd ember eltartására elég. Atomenergia évmilliós nagyságrendben bizotsítható, a mezõgazdaság a '80-as évek elején tudta ezt.

A kõolaj és szén többnyore helyettesíthetõ mással, csak ma az ár miatt nem teszik.

Minden összevéve a mai 7 milliárdos Föld minden, csak nem túlnépesedett. Az adotz kor technikai színvonalát és az igényeket kell nézni egyszerre...

Munkanélküliség, erõforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek.

Most akkor dönts már el. Ha erõforrás hiány van, akkor nem lehet munkanélküliség. Ha nincs erõforrás, akkor mivel világháborúzól...?

Mit értesz III.Vh alatt?

Elképesztõen pongyola megfogalmazás és szemlélet van itt.

Victor1103
Szerintem a túlnépesedés és a világháború. Annyian vagyunk már most is amennyit egy ekkora bolygó képtelen befogadni.

Munkanélküliség, erõforráshiány ezek mind végül világháborúhoz vezetnek. Akár milyen fura, a nagy globális konflikusok mint az elsõ vh és II. vh erre voltak jók, hogy mérsékeljék ezt a nagy népességszámot. Elõbb utóbb egy III.vh szinte elkerülhetetlen pont emiatt.

Érdekes hogy 7 milliárdan élünk a Földön a National Geographic szerint viszont ha az összes embert egymás mellé állítanánk akkor kb akkora területet fednének le mint Los Angeles.

Asrock M3A77DE ; Amd Phenom II x6 1055 2800mhz ; 4gb samsung ddr3 1333mhz 2×2gb dual chanel ati hd 5750 1gb ddr5 dx11 ; Hitachi 1tb sata 2

clio1616v
a napról van szó nem a Napról... olvass figyelmesebben offiszer b,eg

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

bardocz
Nem hûl le este a Nap.
clio1616v
azt ne mondd, hogy nem kell energiát fektetni egy mûködõ rendszer rendezettségének fenntartásához!

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Molnibalage
Termodinamikai modeltt társadalomra ráhúzni. OMG...

clio1616v
nem marad úgy... hanem feljön reggel a Nap és felmelegíti a Földet aztán meg a levegõt és már meleg is a nap, ha felhõk vannak akkor meg lehül ennyi...

szabii98
Mert úgy is marad? O.o

I met God. She's black

clio1616v
itt már kezd kihülni a nap...

itt pár órával ezelõtt 24 fok volt mostmeg... áá mindegy nem panaszkodok, mert engem nem zavar, hogy kihül a nap, de ez is egyik lehetõség volt a válaszok között

ezúton kérdezem a válasz megálmodóját akinek a fejében megfogalmazódott ez a kérdés, hogy miért baj az, ha lehül a nap, estére mindig lehül 😊

89
Apokalipszis

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol

SötétBarom
Egyéb:

Semmi. Emberiség = hardcore.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Kata
😄DDDD

[/cserf][/fülünyúl]

Lacee86
Az emberiség fogja saját magát elpusztítani...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Metalmilitiakid
túlnépesedést raktam, de +1 ehhez

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Gell97 kolega
Túlnépesedés, éhínség, világháború.. mi magunk.

rastaman
mi magunk

rastaman
nem próbáltam, és nem is fogom szerintem

clio1616v
mivel az emberiség egyfajta rendezettségre törekszik ezért az entrópia az ami miatt meg fog szünni

egy thermodinamikai anyaghalmaz arra törekszik minnél rendezetlenebb legyen, az emberi tevékenység ez ellen dolgozik és ehhez energiára van szükség...

szabii98
Világháború, Túlnépesedés vagy mi Magunk :/

I met God. She's black

HöfEE
Semmi nem fog végezni az emberiséggel, de az idegen civilizációra nyomtam mert szerintem még annak is nagyobb az esélye mint a többinek.

azt valószínûnek tartom, hogy a töredékére csökkenti majd valami a populációt, de hogy teljesen kipusztítja az nem valószínû még pár millió évig
azt is valószínûnek tartom, hogy még lesz pár ciklus amikor kibaszunk a természettel, az leredukálja az emberiség létszámát és megzuhan a technológia, aztán újra felfejlõdünk, és végül egyszer elkezdünk az ûrben terjeszkedni
tenkenorman
😄

http://www.tenke.hu

egy ujabb justin bieber album...

tenkenorman

Calver
annyit azért hozzátennék, hogy annak idején futott a kedves pestis pár kört, volt egy spanyolnáthánk, meg olyan 75000 éve az emberiség létszáma durván 10000-re csökkent...

bár napjaink technikai fejlettsége mellett igencsak alacsony az esélye annak h bármi komolyabb katasztrófa ilyen szintû pusztítást tudja végezni, meg amúgy is - ha nem zombik, akkor ki nem szarja le? <#idiota>

"The trees move. Do you not see it?"

Sir Quno Jedi

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

tenkenorman
A háború, természeti csapás, és a globális problémák 33,3% os arányban szerintem

A harmadik Antikrisztus,......tehát ÉN!!! <#violent><#boxer>

jazzy
Ezzel pont sokat mondtál nekem.
Molnibalage
Bombák nem nagyon repkednek ma már. SLBM és ICBM a menõ. 😊

efti
Mi magunk, a tulnepesedesbol eredo eroforras es elelemhiany generalta haborusdival

tobbszoros valasztasunak kellene ennek lennie.

WWFSMD?

ocskoszilard
nem hinném, hogy a felmelegedés ekkora problémát okozna, ha már az atombombák repkednek, az már inkább gond xD

N1ggA
Egyéb: Semmi.

Spread De Love!

tigeroo
mi magunk, és a természet.
Egyéb: mi magunk: túlnépesedés,háború,ill. h nem teszünk semmit a globális problémák ellen...mellé meg bejön még a természeti csapás is.

Molnibalage
Kellõen erõs zavarás képes lenne elvékonyítani vagy "elfújni". Viszont igazad van, ezt észlelni lehet az alapján, amit írsz.

Sir Quno Jedi
Amúgymeg a Föld mágneses tere (Van-Halen öv) véd ezektõl a nagy töltésû részecskéktõl, éppúgy, ahogy a napszéltõl is és akkor még ott van a vastag légkörünk.

Sir Quno Jedi
Simán. Mivel ha felhõ jellegû, akkor megváltoztatja spektrumát a mögötte lévõ ojjektumoknak. Ha mozog, akkor ez a változás is mozog, ha nem, akkor is, mert a mögötte lévõ ojjektumok viszont mozognak.

Elõbb-utóbb kiszúrják, ha mást nem rádióteleszkópokkal. Meg ha kiszúrták, akkor még évtizedeink-éveink-hónapjainkj-napjaink-perceink-pillanatink lesznek míg ideér...

Molnibalage
Igen, a kvázistatikusság él. Azt nem tudom, hogy ha közeledne felénk egy ilyen valami, akkor azt képesek lennénk -e észlelni.