127612
  • kamionosjoe
    Szerintem még mindig jobban járnak így, mintha a rizsföldeken kéne dolgozniuk vagy munkájuk sem lenne. Rengeteg pénzt fektetnek be ezekben az országokban nagyvállalatok, már a gyár felépítésével is nagyon sok munkát adnak nekik, általában ehhez az infrastruktúrát is kiépítik, amit szintén helyi szakemberekkel végeztetnek el. Ezenkívül a nagyvállalatok iskolákat támogatnak és képzéseket szerveznek, hogy legyen olyan ember aki ott az adott gyárban dolgozik.
  • tigeroo
    vagy amit a harmadik világban összerak egy gyerek karácsonyi játékot azt egy fejlett országbeli kapja meg
  • bakkerman
    na ez így van,kicsi kínai 50 centes órabérért összerakja az iphone-t,ami majd 900-1000 dollárért kerül a boltokba
  • bakkerman
    Csak ha valami kisebb dologról van szó

Például telefont biztosan nem vennék(gps,imei szám,cellainformáció alapján simán megtalálnak,és engem basznak meg).
  • Sir Quno Jedi
    Namost ezzel arra célzol, hogy nincs olyan, hogy lopott, csak olyan van, hogy "újraelosztott"?!?!? :D
  • clio1616v
    igen, nem érdekel, hogy lopott-e

minden termék gyártásával, ami forgalomba kerül emberek ezreit lopják meg azáltal, hogy nem fizetik meg őket a termék árával arányosan, mert csak így éri meg előállítani

ez egy elvi kérdés volt és mint olyan nincs értelme vitatkozni rajta, ilyennel ne terheljétek az agyamat legközelebb
  • kamionosjoe
    Erre angolban van egy nagyon jó kifejezés, 3 szó az egész:

Haters gonna hate.
  • kamionosjoe
    Nem. Az már más kérdés, ha úgy veszem meg, hogy nem ismerem a származását, akár lehet lopott is, sajnos nincs rá írva egyikre sem.
  • ManoNegra
  • Dzsini
    Azt pedig csendesen elfelejtitek hozzá, hogy ezért cserében (hiszen mindenki megfizeti az összes adathordozón a jogdíjat) nálunk szabadon rögzíthetsz a tévéből, rádióból, internetről bármilyen sugárzott anyagot, válogatás nélkül - tehát szabadon tölthetsz le (nem fel!) bármilyen médiatartalmat, mert megfizetted a jogdíját.
    A rögzítő/letöltő részéről feltételezik, hogy amit ő letöltött, azt tudatosan jogszerű forrásból tette - a feltöltés más kérdés.

Az adathordozóra kirótt jogdíjak mértéke és az újraelosztás módja, és az, hogy ha te fényképezőbe veszel memóriakártyát, arra miért kell fizetni megint más kérdés, ezen el lehet vitatkozni, de felesleges, mert ugyanazt a gittet végig lehet rágni százhetvenhatodszor is, de minek.

A fórumon legalább 10 helyen, az interneten pedig minimum ennek százszorosán végig lehet olvasni, az összes érvvel és ellenérvvel - ugye nem fogjátok újra végigzongorázni? Olvassátok el bármelyiket, és vegyétek úgy, hogy részt vettetek benne, megváltottátok ismét a világot.
  • broman191
    Ha csak az írható cd-kre/dvd-kre tennék, az még talán hagyján is lenne, de a pendrive-okra és vinyókra is van valami nyomorult lehúzásuk (bizonyos esetekben akár több ezer forintot is jelenthet a végfogyasztói ár részeként, főként nagyobb méretű vinyóknál/peneknél), csak mert az ember másolhat rájuk zeneszámokat stb. indokkal és akkor fizess felhasználó...az gerinctelen ingyenélés művészete valóban.
  • Ic3 m4n
    Igen, bármit, fő az, hogy olcsó
  • Calver
    a nevetségesen megemelkedett cd/dvd árak egyetlen oka egy artisjus nevű gerinctelen rabló banda, nem lopottak, szimplán ők rádobnak minden dvd-re 110 forintot (plusz erre a kis extra, amit már akkor a boltos is lenyúl) - ha határ közelében laksz, a túloldalon röhögve vehetsz 50 forint/db áron dvd-t, ez a féreg társulat csak kicsiny hazánkba létezik ugyanis.
  • broman191
    Azok nem feltétlen lopottak minden esetben, inkább csak nem fizeti meg utánuk a bizonyos eladó a(z értelmetlenül lehúzó) MO-on kifizetendő jogdíjakat, külföldi forrásból van és onnan legálisan annyi...persze itthon még illegális lesz, de hát...sokmindenben nem jár a magyar lehúzás művészetének mértéke a földön, inkább tündérmesében. :)
  • Lacee86
    Hát nézd, sztem a 60-70 Ft-os CD-k/DVD-k legalább mindenki előtt ismertek. :) Ilyen apróbb dolgokat sztem nagyon sokan vettek már. A nagyobb dolgok már teljesen más tészták, nyilván az már jogilag is komolyabb dolog.
  • byzhouse
    Igen

(vennék lopott Samsung Note 2-t és egy Dartmoor bicajt)
  • Calver
    üres, eladótól függ, nem értéktől. bajszos kancigány "ócsó" cuccaiból köszi nem kérek, viszonylag megbízhatónak tartott kétlábútól jöhet bármilyen kamionról leesett cucc.
  • BaliBoy
    Üres!

Bármit nem, de lehet olyan szituáció, hogy vennék valamit.
  • videobaby
    dehogy:D csak érdekelt, hogy lesz-e, aki igennel szavaz, és milyen vélemények lesznek:)
  • Lacee86
    Azt hittem, azért küldted be a kérdést. :D
  • videobaby
    nem veszek lopott holmit.
  • broman191
    Nem, semmiképpen, a becsület számomra többet ér...de ha az eladó nem hangoztatja hogy forró és nem is látszik annak, akkor nem tudom nem fáj...bár ami nagyon olcsó az általában gyanús... :)
  • SzirmosSzisza
    Azt mondták nem lopott, hanem ingyen kapta ajándékba és hiszékeny vagyok :c
  • szabii98
    loool :DDDD
  • tigeroo
    félúton a #104493 és #104489 véleménye között crossover
  • zsoltioregon
  • immovable
    Ne lopj, főleg ne egy konditerem elől. :D

• karajjj
    attól függ, hogy mit
  • zsoltioregon
    Igen, bármit, fő az, hogy olcsó

sajna értékesebb dolgot sose ajánlottak még fel, vagy már túl drága lett volna.

A kapitalizmus is tulajdonképp egyfajta törvényes kizsigerelés, így a törvénytelen vonatkozása se érdekel az áruk szabad forgalmának, mert felülírom magamban az erkölcsi aggályaimat.

Monéjrep :)

• ressy14
    nem, törvénytisztelet rulez!
  • ocskoszilard
    attól függ, nekem is pont az autós példa jutott eszembe, hogy azt azért nem, de még egy normális kerékpárt se az alvázszáma miatt, vagy nem tudom azon hogy hívják :D
  • NEOreg3
    nem valószínű
  • Blum
    Attol fugg milyen portekarol van szo.

Parfumot rendszerint igy veszek egy ciganytol,aki a Rossmannbol lopkod kurvadraga,fasza parfumoket,utcan meg eladja fel aron. Es meg alkudni is lehet vele. Hat akkor hulye leszek a Rossmannban megvenni duplajaert.

Egy autot mar nem biztos,hogy megvennek igy...
  • Adaaam
    Az ilyen értelemben lopottat még talán megvenném, ha nagyon szükségem lenne rá, mármint hogy azt még nem vette meg senki, hanem a gyárból "eltűnt véletlenül". Persze ez sem helyes, de nekik kisebb kiesést jelent mint az ha egy magánszemély pl. ráköltötte egy havi fizetését egy nagyon jó telefonra és azt lopnák el tőle.
  • Dzsini
    "nem lopott, csak leesett a teherautóról"
  • Sir Quno Jedi
    Ha tőlem lopták el, talán. Ha mástól, akkor nem, nem vagyok orrrrgazda.
  • Lacee86
    Csak ha valami kisebb dologról van szó.
    Pl. vettem a lomis cigánytól egy bringát, 5e Ft-ért, mert a régit ellopták, és nem akartam újat venni. Nyilván azt a régi MB-ot nem a Vaterán vadászta... Viszont nagyobb dolgot nem vennék kétes helyről.
  • Szavazó roBOT
    Mi a véleményed az irigységről? ==>> Megvennél-e egy tárgyat féláron/a bolti árnál jóval olcsóbban, ha tudod, hogy lopott?
  • SötétBarom
    +1
  • clio1616v
    örülök mások örömének, boldogságának, de annak még jobban amikor valaki az enyémnek nem :D

rendkívül tetszik, amikor valakin látom, hogy irigy rám :P