A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

VRSDM
ha ismer se ismeri be magának hogy ismer ilyet.
felismerni egy ilyet és elfogadni egyenlõ azzal hogy csõd a házasságom.

az szar érzés. tehát senki nem ismer ilyen nõt.

u dont have to listen anybody else but me

clio1616v
mik a tapasztalataid?
ismersz olyan nõt, akivel boldogabb lennél?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

immovable
28 évesen házasodtam.
mrzed001
Egyedül meghalni, az nem ugyanaz, mint elhagyatottan

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Sir Quno Jedi
Közel a 40 és nem tervezek már semmit, fõleg nem esküvõt. Persze ettõl még beüthet, de ez valljuk be egyelõre nem túl valószínû. 😄 Azt mondják az ember mindig egyedül hal meg valójában, talán igaz...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

clio1616v
csak akkor fogja megkérni, ha te azt akarod 😉

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

QuippeR
egyetértek, de a jegyesség és a jegyesoktatás intézményét sem viccbõl találták ki.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

predator1982
egyáltalán nem tudom. ez nem olyasmi szerintem amit meg lehet tervezni, az élet kiszámíthatatlan...de gondolom majd akkor ha egy balek megkéri a kezemet😄DD

pred

clio1616v
nem azért nehéz kilépni egy házasságból, mert magát a "szerzõdést" nehéz lenne felbontani hanem, mert körülményes a folyamat

ilyen körülmény például a szégyen, a kudarc, a sikertelenség, amiket ráadásul nyilvánosság elõtt kell hivatalossá tenni és elismerni, hogy hibázott a két fél, amikor megkötötte

röviden: az ember egy hibás döntését és rengeteg elfecsérelt idõt ismer el, amikor elválik - ez az ami nehéz és ha nem teszi meg, tovább húzza halasztja, akkor még nagyobb lesz a bûntudata

én sem vagyok házasság ellenes, de ahogy autót sem kellene minden jöttmentnek engedni vezetni, úgy a házasságkötés elõtt is valamiféle jogosítványt kellene szerezni, hogy valóban képes készt venni valaki a házas életben és még akkor is elõfordulhat vele "baleset"

QuippeR
na abban igazad van, hogy a házasság "semmit nem old meg". aki valamilyen probléma megoldásaként vagy a biztonsága zálogaként gondol rá, az nagyon meglepõdhet.

jogi szempontból a házasság egyébként valóban csak egy egyszerû szerzõdés, és mint tudjuk, a szerzõdéseket elég könnyû felbontani, ha mindkét fél egyetért. ha meg nem, még akkor is lehetséges.

de egy anyakönyvvezetõi hivatalban nem is fognak olyanokat mondani egymásnak a felek, hogy "jóban-rosszban, betegségben-egészségben, amíg a halál el nem választ" illetve "Isten színe elõtt". annak azért kicsit más súlya és üzenete van tisztességes emberek között, úgy gondolom.

clio1616v
mint például?

SötétBarom
Azt senki nem említi, hogy sok anyagi elõnye is van?

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

chhaya
Nem csak ez a két szélsõség létezik, nem is vagyok házasságellenes. De attól még én is úgy gondolom, hogy a házasság csak hagyomány és szép gesztus, egy papír aláírása nem mutat semmivel sem több vagy kevesebb elkötelezettséget a másik iránt.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

clio1616v
a kérdésre a válaszom: nem tervezek még házasságot és nem érzem kényszernek sem, mivel nem akarok megfelelni a társadalom elvárásainak

ha feleségül is kérném a páromat, akkor azt azért tenném, mert egy szép gesztus és részemrõl semmilyen kötöttséggel nem jár, egy kifejezési módja annak, hogy jól érzem magam vele

clio1616v
+ szerintem eléggé félreértetted chhayat, õ nem azt mondta, hogy válást nehezíti meg, hanem egy nem mûködõ házasságból nehezebb kilépni a szégyen miatt és így esetleg még évekig marják egymást, vagy csak simán házasságban csalják meg a házastársat

clio1616v
az utóbbi, aki tudatosan gondolkodik

mert nem úgy van vele, hogy 3 éve együtt vagyunk és igaz nem felhõtlen minden, veszekedünk néha és lehet nem is alkotunk harmonikus párt, de majd jól összeházasodunk, legalábbis addig nyaggatom amíg el nem hozzám nem jön/el nem vesz aztán, akkor majd muszáj lesz nem elhagyni

nem ettõl kell biztonságban érezni magadat 😊

a házasság egy szép gesztus, olyan mint az esküvõ a templomban vagy a tengerparton vagy ejtõernyõvel ugrás közben... nem más, nem old meg semmilyen problémát, olyan mint a gyónás vagy az áldozás a vallásban, semmit nem old meg az ilyen videobaby féléket megnyugtatja, de õket ugyanúgy meg lehet csalni utána és azt is elhiszik, hogy ez lesz az utolsó üveg sör

QuippeR
na most, vajon ki kötelezi el magát jobban egy kapcsolat mellett: aki házasságot köt, vagy aki szerint az csak a válást nehezíti meg?

chhaya
Nyilván. Mindenki úgy vág bele, hogy én aztán sosem válok el, boldogság örökké. Aztán mégis hiba kerül a gépezetbe. 😊 Nagyon sokszor.
Csak érted. Ha már elfajul odáig a dolog, hogy mégis szétmennek, akkor nemár egy papír miatt gondolja át.
A szeretet, ragaszkodás, stb stb ugyanolyan érzelmek akkor is, ha elõtte nem ünnepelted meg 100 fõvel fehér habos ruhában egy papírka aláfirkantását.

clio1616v
maximálisan egyetértek

Motoroj
Én is így tudom.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

videobaby
ott a bibi. de gondold át. házasságot nem azért köt az ember, hogy majd jelleggel el akar válni.

chhaya
Egy válás költségesebb, mint csak úgy szétcuccolni. Gyakorlatilag a házasságban élõk, azért tartanak jobban össze, mert félnek a válással járó hercehurcától és pénzkiadástól. Amikor azt olvasni, hogy a csak élettársi kapcsolatban élõk könnyebben szétmennek, az javarészt ezért van. Hát köszönöm szépen az olyan "biztonságot", amikor csak azért marad velem a másik, mert macerás és drága a válás...

videobaby
a legtöbb ismerõsöm házasságban él. gyerekkoromban nekem biztonságot adott, hogy szüleim házasok. ettõl még kinek hogy alakul😊

clio1616v
tapasztaltad már vagy ezt gondolod róla, hogy biztonságnak kell lennie?

a vallásról vannak hasonló tévképzetei embereknek, elhisznek valamit, ami nem létezik és amint elhiszik, elképzelik máris létezik a számukra 😊

de pont attól jó ez az egész, hogy van aki másképpen gondolkodik

videobaby
nem vagyok naív, nem kergetek légvárakat. de igen, a házasság sokkal nagyobb biztonság, mint csak úgy összecuccolni.

clio1616v
tehát azt mondod, hogy akkor érezheti magát biztonságban egy gyermek és a szülõk, ha olyan családban élnek, ahol a szülõk házasságot kötöttek

mert maga a házasság egy olyan összetartó erõ, ami mással nem helyettesíthetõ?!

szerintem egy olyan illúziót kergetsz, ami nemcsak, hogy nem létezik, de ha el is hiszed, hogy a házasság biztonságot ad, akkor nagyon nagy csalódás érhet

videobaby
mindkettõjüknek, és majd a gyerekeknek is. gondolj bele, ez azért nem olyan kötetlen dolog, mint pl. élettársi kapcsolatban élni. azért ennek van erõsebb behatása is. mégis csak hivatalossá teszik, hogy egymás társai akarnak lenni.
bár manapság annyira nem divat, mert nem akarnak sokan felelõsséget vállalni.

clio1616v
milyen biztonságot nyújt és kinek?

videobaby
igaz, vagy csak annyi volt a gond már, hogy belefásultak és feladták. de összességében akkor sem maga a házasság rossz. csak az emberek többségében nem elég erõsek hozzá.

így hát képbe jön a funkciója mint életben tartani valamit, ami nem mûködik
alapvetõen elkeserítõ hogy a klasszikus családmodell jelenti a legnagyobb egzisztenciális biztonságot, valamint a kor elõrehaladtával már a biztos szexet sem annyira kockáztatja az ember, bármilyen is legyen az
de szerintem senki nem arra született, hogy 50 éven keresztül kényszeres együttlétben legyen egy kiválasztott másikkal
ki az aki ebbe nem keseredik bele
oka van annak, ha egyik fél sem hajlandó erõfeszítést tenni - egyik fél sem szereti már a másikat.
videobaby
nagyon nincs igazad. ha nem mûködik, el lehet válni, nem kell erõltetni. más tészta, hogy meg nem fog oldani semmit. a házasság 2 ember összetartozását jelenti, biztonságot nyújt. csak akkor nem mûködik, ha egyik fél sem hajlandó érte erõfeszítést tenni.

clio1616v
ez így is van, majd akkor leszel a 30-asok agyi szintjén, ha annyira elmegy az eszed, hogy megházasodsz 😄

a házasság arról szól, hogy egy nem mûködõ kapcsolatot összetartson

Motoroj
Már gyerekkoromban úgy terveztem, hogy szeretnék minél hamarabb megházasodni, mert erõsen konzervatív és családközpontú vagyok, de most 26 évesen még sincs kilátásban.

Legyünk optimisták, a 25-29 közöttire szavazok.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

chhaya
Eddig úgy gondoltam, hogy 30 éves korom elõtt nem ártana, de az ijesztõen közeli dátumnak tûnik úgy, hogy eddig nem túl sok mindent tudok felmutatni, szóval inkább fogalmam sincs.

Szintén 4 hónap. Nem tudom még mikor, de a de a dolgok jelenlegi állása szerint ez soha nem fog megtörténni.

★★★★★

SötétBarom
Vállalkozásból élni lehetetlen? Ráadásul simán le lehet passzolni a gyereknek is, aztán csak figyelni kell, dolgozni nagyon nem 😊

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

25-29 (van még 3,5 évem)

Calver
helló, csak a wikipedia-ról.
Michael Moore egy hazudozó, szenzációhajhász patkány volt mindig is, egy igen egyszerû okból: profit. a szenzációt el lehet adni, a valóság tényszerû feltárását már nehezebb.

de higgy amit akarsz, nem akarok én beletaposni senki tudatlanságába <#gonosz1>

"The trees move. Do you not see it?"

Molnibalage
Tudod ez olyan, mint amikor azt kell cáfolni, hogy miért hülyeség a pénzenergia megy gyurcsok tv-s távgyógyító...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BaliBoy
Tehát semmid sincs, csak fröcsögés....
Így könnyû valakit ócsárolni.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Molnibalage
Baszod, anno n+1 oldal vesézte ki, hogy mekkora hazudozó. Te most tényleg kb. 10 éves témát akarsz elõrángatni. Az az ember egy ideig a troll szinonímája volt. Én azon csodálkozom, hogy emlékszik még valaki arra a balfaszra...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

BaliBoy
Bizonyítékot vagy GTFO!

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

0.283367%? az nagyobb mint a lottó ötösé
Lacee86
"szeretnék már 55 évesen nem dolgozni"-> Erre alapvetõen 3 opció van:
-kva sok pénzt nyersz
-lerokkansz
-meghalsz
Utóbbi kettõ gondolom nem szimpi. :/ A legelsõre meg nincs túl sok esély. Jah, a 4. lehetõséget kihagytam, h leviszik 55 évre a nyugdíjkorhatárt. Annak az esélye meg kb. köbgyök lottó 5-ös valószínûsége. xD

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

"korkülömbség" - ez különösen szép volt, fõleg a tegnapi körkérdés fényében...
akkor, ha lesz megfelelõ partner és van hozzá anyagi hátterem, úgyhogy erre a kérdésre többnyire magától értetõdõ a válasz - nem tudom.

A felhajtás többnyire inkább a nõknek kell egyébként, na meg a két fél családtagjainak. én nem nyerek semmi egy ilyennel.
Közelebb állna a szívemhez még az is, ha az erdõben meztelenül egy fa tövében ölelkezve fogadnánk esküt egymásnak, ami csak a mi füleinknek szól.
A templomi az értelmetlen, olyan dolgokat mondanának a templomban, amiket én egyáltalán nem gondolok. és nincs kedvem a birkák szövegeit hallgatni ceremoniálisan. a polgári meg rideg és ízléstelen. aztán meg az 50es rokonaim elvárják majd, hogy valami mulatós szar cigányzenére táncolhassanak, piálhassanak, zabálhassanak ahogy az nálunk szokás a lagziban. Nem vagyok hajlandó gusztustalan zenét hallgatni, és általam gyûlölt szokásoknak alávetni magam a saját párommal való ilyen "nemes" alkalmon, semelyik rokonom kedvéért sem.
Egy kis matek: nem akarom, hogy a gyerekem még ne legyen önálló (25), úgy hogy én már nyugdíjas (65) vagyok. Sõt szeretnék már 55 évesen nem dolgozni. Azaz max 30 év korkülömbség lehet köztem és a gyerekem között. A nõt, akit megiserek szeretném legalább 3 éve ismerni mielõtt elveszem és gyereket szül nekem. Tehát 25-30.
Molnibalage
Idehánytál egy linket. Ez mit akar bizonyítani...? mm egy tahó bunkó hazudozó, aki tényfeltáró dokusnak akarja beállítani magát. Kicsit olyan, mint trvko, csak nagyobb az arca és a pofája is...

georgesmatyas
35-39 között
35 éves korig a karriert kell hajszolni.
amúgy is azt mondják minél öregebben csinál a férfi kölköt az annál intelligensebb lesz.

A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják. Autodesk Inventor Spezialist, CAD/CAM/CIM/PLC