127612
  • bardocz
    A szennyvizet sem csak belekúrják. Akkor a margitsziget környéke kihalt lenne a szagtól.
  • Broafka
    szerinted hány városon megy keresztül a Duna vize míg te megkapod? ők szerinted hova ürítik a szennyvizet? Azért mert mi a Dunát isszuk nem közvetlenül ezt iszod, hanem sok tisztítási módszereken megy keresztül. És azok a halak sem a legegészségesebbek. De ha te abból szeretnél inni, akkor szólj, hagy nézzem meg kérlek. Mondjuk már sokszor mondták, hogy nem szabad vitatkozni idiótákkal, mert azon a szinten ők tapasztaltabbak, és legyőznek ostobaságukkal... igen, én is tudok bunkó lenni...
  • VRSDM
    ezt hol tanultad?
    kérlek tájékoztass minket is, nehogy komolyan vegyük ezt a bődületes badarságot.
  • Zoli007
    Ja, végül is csak pármillió köbméterről beszélünk...
  • clio1616v
    ha nem gátolták volna olyan helyen is a Dunát, ahol nem kell feltétlenül, akkor nem öntött el volna olyan területeket, ahol még csak nem is számítottak rá

olyan bővítő ágakat kellene kiépíteni, ahova ilyenkor a felesleges vizet el lehet vezetni és akkor nem az árterekre épült házakat önti el a Duna vize
  • BaliBoy
    Nagyon vagány vagy!
  • Yoda001
    kár hogy megint nincs köztes opció csak ilyen nevetséges lehetőségek... én pl. mentem volna több napra is, de olyan dolog jött közbe ami halaszthatatlan és egyszeri volt...

mindenesetre azt nagyon tisztelem az összes résztvevőben (legyen az önkéntes, honvédségi, szóvívó, kamionsofőr aki a homokot szállítja, Orbán és egyéb hasonló dolgok), hogy próbálkoztak, és sikerrel jártak többségében... persze ezt nem kis semmis erőfeszítéssel, hanem majdhogynem éjjel-nappal dolgozva... és az önkéntesek száma sem volt elhanyagolható egyébként :)
  • Broafka
    hát ha te ezzel a vízzel akarsz öntözni akkor keresztet vethetsz a növényzetre :) Több ebben a vízben a vegyi anyag, mint a víz
  • commissioner
    Királyaink még tudták, mit kell csinálni az árvízzel

Hogy is van a mondás? Többet ésszel, mint erővel? :)
  • Zoli007
    Szavaz, de nem mentődik el. Én is kérdeztem múltkor, senki le se szarja.
  • EnxTheOne
    Az új kérdésekre miért nem szavaz senki hogy melyik kerüljön be? Egy szavazat sincs :S
  • tigeroo
    na meg a földrengések amik most mentek végbe!!! jönnek a raptoremberek köztünk járni!
  • SzirmosSzisza
    bezony!
  • tigeroo
    egy ismerősön szerint a HAARP az oka, szóval én inkább az ő körmükre néznék rá!
  • kamionosjoe
    Nem veszek rèszt, itt Ausztriában meg már le is vonult nagyjábòl.
  • Lacee86
    Nem élek veszélyeztetett helyen, de apám igen. Bár nem a legjobban fenyegetett helyen, de így is elég lehangoló a helyzet. Bár bízunk benne, h az ő faluja megmenekül. Sajnos sok embernek már így is nagy kárt okozott az árvíz, és rengeteg pénzbe kerül a védekezés is.
    Bár csak csepp a tengerben, de 4 hívással a nemzeti összefogás vonalon (1357) 1000 Ft-tal hozzájárultam a mentéshez.
  • videobaby
    nem élek a veszélyeztetett részen, de vannak szeretteim akikért aggódom. van pár szatyor ruhanemű összerakva. viszik el, kelleni fog a rászorulóknak.
  • Zoli007
    Nem, csak katasztrófaturista vagyok, fotózni mentem a vízpartra. Az állandó lakhelyemen nincs árvízveszély, átmenetiben meg leszarom, max elköltözöm. Amúgy meg munkahelyen emberhiány van, nonstop tizenkettezés + 1-2 nap szabad, nincs szabadidőm lapátolni, menjenek a munkanélküliek meg a szociálison élők.
  • Fbn Lx
    majd kisüt a nap azt felszárad gec
  • clio1616v
    még pár métert emelkednie kellene Dunának, hogy baj legyen

• zsoltioregon
    TÉK
  • clio1616v
    ma lementem párommal a budai rakpartra sétálni

úgy gondolom, hogy a rabok és az önkéntesek elegen vannak és az adómmal járulok hozzá a közmunkához, a többit rábízom a közmunkát honoráló és a stratégiát kidolgozókra

ha árterületre építkezek vagy ott lakok majd akkor többet is hajlandó vagyok tenni, addig marad az amit eddig is tettem
  • broman191
    Nem, a Sajó felénk még nem árad, a Dunát látni pedig elég a tévé elől... :)
  • Szavazó roBOT
    Hiszen a véletlenekben? ==>> Részt veszel az árvízzel kapcsolatos védekezésben?
  • ressy14
    7 in a row
  • clio1616v
    véletlen volt :D
  • clio1616v
    hitről, ízlésről és meggyőződésről nincs értelme vitatkozni; ezek szubjektív dolgok
  • clio1616v
    tehát bármit csinálhatsz, mert minden előre meghatározott ez alapján
    nincs szabad akarata senkinek :D
  • clio1616v
    gondatlanságból elkövetett véletlennek ^^
  • clio1616v
    én meg az akaratlanban nem hiszek
  • clio1616v
    ha semmi nem tart örökké akkor valami igen
  • clio1616v
    ismered a szót, hogy vélni? ebből jön a vélelem is, amikor feltételezel valamit, de nem vagy benne biztos

vélt ellentéte a véletlen, tehát még csak nem is tudsz róla, hogy bekövetkezhet - nem is véled tudni
  • uwu420
    Ez egy tök értelmetlen kérdés.
  • WhiteStar
    pedig az elmélet így *lenne* helyes.
  • Dzsini
    Jelenlegi ismereteink alapján pont ott tartunk, hogy a végtelenségig tágulni fog, egyre gyorsuló ütemben, de igazából mindegy.
  • videobaby
    alapvetően a véletlenben nem hiszek. persze, bőven mondom én is valamire, mint bárki más is, hogy juj, ez véletlen volt. inkább a nem szándékos, vagy a nem várt az gaz, de nem a véletlen.
  • QuippeR
    és ki mondta, hogy a világegyetemnek volt kezdete? az ősrobbanásról szóló elmélet, amely jelenleg a világegyetem "születéséről" szóló legszélesebb körben elfogadott tudományos elmélet, ott kezdődik, hogy egy nagyon forró, sűrű pontban koncentrálódott minden, ami aztán robbanásszerűen tágulni kezdett. ami tök jó, de az a sűrű pont honnan került oda? a jelenlegi ismereteink alapján bármikor lehet, hogy a világegyetem egyszer csak szűkülni kezd, megint összesűrűsödik egy pontba, aztán megint kirobban.
  • Dzsini
    Erre egyelőre semmilyen bizonyíték nincs, és van bőven olyan modell, ami vég nélküli univerzumot vázol fel.

Az, hogy mi mindennek keretet akarunk adni, az az emberi természet része, nem tudjuk a végtelent felfogni (elfogadni, matematikában számolni vele még talán, de felfogni nem).
  • pxxl
    aminek kezdete van annak vége is. semmi nem tart örökké. tartja a régi mondás...
  • Dzsini
    Ismerjük-e a világegyetem kiinduló változóit, egyenleteit és determinisztikus-e az univerzum?