A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szabii98
0 ft.
nincs a telómon pénz, mert úgyis elmenne 1 nap alatt, és minden hónap végén(21.) kapok 10 percet ingyen . az bõven elég, úgysem keresek senkit, ha mégis, annak küldök visszahívót 😄

I met God. She's black

Petka
+1

Molnibalage
Dettó.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
1000 Ft alatt. Ez most fog megváltozni, mert mobilinternetet most bár befizetek az okostelóra, mert igen ritkán, de jól jönne, ha van. Persze vicces lesz, hogy a 100 MB-os internet csomag többe fog kerülni, mint amit a kártyás mobilról elhasználok és úgy, hogy csak "biztonsági tartalék".

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

tigeroo
3-4ezer között.

(de ennek javarészét a 3G teszi ki költségben, amúgy nemsokat telefonálok, inkább facebook/skype, ezzel lehet spórolni úgymond)
QuippeR
céges mobilt használok.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Dzsini
évente egy 10 ezres feltöltõkártyából bõven ki szoktam jönni...

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

milk4
10eurót havi 10000 ingyen sms, 60perc ingyen lebeszélhetõ és 500MB internet.

Majdnem 8éve tagja vagyok ennek a sz@r fórumnak... Kéne valami más hobby.

HTS s3rg1nh00
épp ebben az évben csúsztam át az 1-2e kategóriából a 2-3 ezresbe.

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

Következõ kérdés: Mennyit költesz mobil kommunikációra (beszélgetés, sms, mobilinternet) egy hónapban?

--- 1000 Ft alatt
     --- 1001-2000 Ft
     --- 2001-3000 Ft
     --- 3001-4000 Ft
     --- 4001-5000 Ft
     --- 5000-10000 Ft
     --- 10000 Ft fölött

Elõzõ kérdés: Ismered a törvényeket, jogszabályokat?
Elsõsorban a polgári és a büntetõtörvénykönyv a kérdés, az apropó a rendõrös kérdésnél többségben megjelenõ "Nem, mert a törvények a bünözöket védik." válasz.

// | 46.9% | #####_____ | 23 | Nem, és tudom is, hogy nem ismerem.
// | 28.6% | ###_______ | 14 | Igen, tisztában vagyok a valós tartalmukkal.
// | 24.5% | ##________ | 12 | Nem, de van róla (téves) véleményem.

akkor csuknak le érte, ha kiderül
ne lopj, ne ölj, ne paráználkodj!
Motoroj
Úgy fogalmaznék, hogy talán sejtem mit nem lehet.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

mrzed001
Nos, akkor fejtsd ki, mit is tudsz ... mondjuk olyan bármely napi eshetõségrõl, mint a jogos önvédelem, birtokvédelem, saját vagy más testi épségének védelme.
Mikor nem csuknak le érte ? És mikor igen ?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Pluskast
Ja az 5-ös meg üti a kettest. Ha nem érdekel akkor miért akarod elvárni, hogy tanítsák? A 7-nél nem tudom mire gondolsz. Mi az, hogy átutazóként? A 8-as meg értelmezhetetlen ne haragudj. Az utolsó két részben van valami lehet rajta vitatkozni, bár hozzá tenném, hogy egy gyilkosnak nagyobb büntetés az ha élete végéig a rácsok között marad és szenvedve él le még x akárhány évet mint az, hogy kinyírják.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Pluskast
A 2-re a válaszom, ott az internet. Beütöd, hogy polgárjog, büntetõjog vagy gazdasági társaságokra vonatkozó szabályozás, stb. A 4.-re meg csak annyit, hogy bonyolult annak aki nem akarja megérteni. egyébiránt ebben pl mit olyan nehéz megérteni ezeken? "emberölés bûntettét követi el, aki mást megöl", "lopást az követ el, aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa". Ennél egyszerûbben már nem lehet leírni és aki ezt nem képes megérten az egy debil, de minimum dawnkóros.

tigeroo
nem én voltam biztosúr
Jól ismerem õket úgy érzem.

★★★★★

Willenbrock
Nagyjából ismerem a PTK,BTK olyan törvényeit,amikkel gyakrabban találkozunk a mindennapi életben,persze csak nagy vonalakban.

mrzed001
Az az igazság, hogy már annyi törvény, szabály, rendelet, meg a jó ég tudja mi van, hogy már szinte lehetetlen mindet betartani ... fõleg azért, mert
1, az emberek nem ismerik a törvényeket
2, mert az embereknek nem tanítják a törvényeket (hol keresse legalább)
3, mert aki véletlenül meg is ismer párat, az kimerül az õ jogaiban, és toszik a kötelezettségei részre (mert úgysincs aki számon kérje azt rajta)
4, mert amúgy is érthetetlen számára, mert nem az egyszeri ember nyelvén íródott, hanem jogász nyelven
5, és amúgy is annyi van, hogy a jogászokon kívül el nem olvassa senki ember fia (megjegyezni meg még õk se)
6, márpedig az alapján kellene a mindennapokban az embernek döntéseket hoznia, és a törvény nem ismerete ugyebár nem mentesít
7, és az államin felül még az önkormányzati helyi szabályok is vannak, amiket átutazóként is már ismerned kellene
8, és amúgy is van, hogy a pillanat tört része alatt kell döntést hozni, amit utána a bíróság hónapokig elemez hogy jól döntöttél-e, szóval röhej

És amúgy igen. Itt a törvények a bûnözõket védik, mert nekik jogaik vannak.
Csak a kötelezettségeikrõl felejtkeznek el mindig.
Pl: ne ölj! Aki szánt szándékkal, elõre megfontoltan, aljas indokból megöl mást, az még utána is embernek tekintendõ? Hisz megszegte a legfontosabb szabályt. No itt a vadliberalizmusban igen.

Sõt, legtöbben még mindig nem ismerik az önvédelem szabályait (most változott, hááááát, halottnak a csók kb, liberálsz.r).
Pl mikor alkalmazhat halálos erõt támadójával szemben ?
Saját lakásában mikor védheti meg magát és családját pl konyhakéssel, baseball ütõvel? Mikor nem fognak lecsukni, ha a vérszomjas támadóra mért csapás az életébe kerül?

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

HTS s3rg1nh00
nem ismerem,illetve csak nagyon kis részét

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

SzirmosSzisza
Nem. Suliban se tudom sose mikor akarnak épp kirúgni.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Pluskast
Egy jó részével igen. Fõleg a polgárjog és közigazgatás (államigazgatás) amit használok minden nap. A többirõl kevesebb, illetve amennyi megmaradt a fejemben az egyetemi tanulmányaimnak köszönhetõen.

Molnibalage
Nyilvánvaló, hogy a többség nincs tisztában, azért nyomta azt, amit...

Következõ kérdés: Ismered a törvényeket, jogszabályokat?
Elsõsorban a polgári és a büntetõtörvénykönyv a kérdés, az apropó a rendõrös kérdésnél többségben megjelenõ "Nem, mert a törvények a bünözöket védik." válasz.

--- Igen, tisztában vagyok a valós tartalmukkal.
     --- Nem, de van róla (téves) véleményem.
     --- Nem, és tudom is, hogy nem ismerem.

Elõzõ kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.

// | 47.6% | #####_____ | 49 | Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
// | 29.1% | ###_______ | 30 | Pár napra elegendõ élemiszer és víz van.
// | 10.7% | #_________ | 11 | Több hétre elegendõ élelmiszer és víz.
// | 6.8% | #_________ | 7 | Nincs semmi, de szeretnék majd.
// | 3.9% | __________ | 4 | Még bunkerem is van.
// | 1.9% | __________ | 2 | Több hétre/hónapra elegendõ élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpá

tigeroo
no hát várólistába raktam pár kérdést (plusz vannak újak is ahogy elnézem), de nemtudom miért nem rakta be a mai napra a rendszer. valamelyik kollega segítsen 😄
Motoroj
AᗺBA

HAGYJÁTOK MÁR ABBA!!!

★★★★★

csum

★★★★★

Kinek van bunkere? Én is akajooook 😄

Pár napra elegendõ kaja és üditõ van.
Ebböl jól jönne pár raklap
10 év shelf life nem rossz, nagy tételben meg kijönne talán 1000huf/napi adag alatt is 😄

"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."

Nincs semmi felhalmozva, de fel vagyok készülve lelkileg és van már tervem arra vonatkozólag, hogy mit csinálnék ilyen helyzetben.

★★★★★

Dzsini
48 órát szoktak mondani félig teli, és 96 órát teljesen teli fagyasztónál, ha nem nyitogatod állandóan. Természetesen nyitogatni kell, és értelmes sorrendben kell felhasználni a dolgokat (húsokat hamarabb, zöldségeket késõbb), de az egy hét nem irreális. De ha 3-4 napról van szó, akkor is már inkább a lent említett "már nem vagy ott" történet lép életbe közösségben.

Falun, tanyán, elzárva másoktól, stb. teljesen másképp mûködik a dolog, viszont kevésbé támaszkodnának a fagyasztott ételekre, ott van pince, kamra, ahol bõségesen lehet nem romlandó áru, ami nem érzékeny a hõmérsékletre.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

videobaby
a legtöbb fagyasztó 17 órán át megtartja a hõfokot áramszünet alatt. aztán kezd leolvadni, ami akár 1 nap is lehet. ha nincs nyitogatva tényleg bírja hûteni a kaját majd 2 napig.

Nem hinném. Télen amikor ezekben a nagy viharokban az ország északi részén áramszünet volt, konténerekbe gyûjtötték a büdös húsokat. Szerintem három nap alatt simán leolvad, fõleg ilyen idõben.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

videobaby
a mi pincénk nem alkalmas élelmiszer tárolására. ki van lõve a lehetõségekbõl.

Pluskast
Pl pincébe. Konzervek száraz tészta és befõtök (lekvár, zöldség, gyümölcs stb konzerv), palackozott víz stb. Amúgy ha jól tudom annak idején (még a Szovjetunió idõszakában) Svájcban kötelezõ volt minden családi házhoz bunkert csinálni és oda 30 napra elegendõ élelmet tárolni, amit rendszeresen ellenõriztek.

Dzsini
Minimum egy hetet kibír az átfagyott tároló, ha nem nyitogatod óránként. Ha az áramellátás hiánya azon túl van, akkor már rég úgysem otthon töltöd az idõdet.

clio1616v
úgyis ki kell olvasztani

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

A teli fagyasztó csak akkor jó ilyen esetbe, ha a katasztrófa nem érinti az áramellátást.

„Uram, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól!"

videobaby
fagyasztó és kamra megpakolva. az elég jó pár napig. annál több készlet meg hová?

szabii98
A fagyasztó telivan, illetve mindig van napokra elég innivaló(de csak azért, mert a coopos üdítõk fosok, a Spar meg messze van)
😄

I met God. She's black

Dzsini
Van sok minden, kényelmesebb, ha egy fõzés nem azzal kezdõdik, hogy elmegyek a boltba összevásárolni a hozzávalókat...

Molnibalage
Kajában igen, de víz az beza nagyon hamar fogy.

Motoroj
A fagyasztó mindig tele van. Az pár hétre önmagában elég lenne, de amúgy sem üres a spájz.

SzirmosSzisza
Örülök, ha vacsorára van kaja, nem, hogy felhalmozott 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

clio1616v
a tudást és a tapasztalatokat halmozom fel és a pillanatnak élek; 1-2 napnál hosszabb idõre nem gondolkodok elõre, mert szeretek azonnal és gyorsan dönteni és kellõképpen lusta vagyok

a szerint élek, hogy a kemény kitartó munka idõvel kifizetõdik; a lustaság meg azonnal

egy ilyen bizonytalan országban, ahol a szorgalmat büntetik, nincs értelme hosszú távú célokat kitûzni

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

clio1616v
nincs jó; ló a szamár is

Következõ kérdés: Van otthon felhalmozott készleted?
Arra az esetre, ha valamilyen katasztrófa történne.

--- Nincs semmi, nem hiszem, hogy szükségem lenne rá.
     --- Nincs semmi, de szeretnék majd.
     --- Pár napra elegendõ élemiszer és víz van.
     --- Több hétre elegendõ élelmiszer és víz.
     --- Több hétre/hónapra elegendõ élelmiszer és víz, gyertyák/elemlámpák, rádió, eü. csomag, fegyverek, stb.
     --- Még bunkerem is van.

Elõzõ kérdés: Hol ismerkedtél meg a jelenlegi pároddal?
Ha jelenleg nincs senkid, a legutóbbival?

// | 24.5% | ##________ | 24 | Sose volt senkim
// | 18.4% | ##________ | 18 | Interneten, Közösségi portálon, társkeresõn stb.
// | 17.3% | ##________ | 17 | Szórakozóhelyen/ (házi)buliban
// | 9.2% | #_________ | 9 | Egyéb, fel nem sorolt helyen
// | 9.2% | #_________ | 9 | Szabadidõs tevékenység közben
// | 8.2% | #_________ | 8 | Iskolában
// | 5.1% | #_________ | 5 | Börtönben
// | 2.0% | __________ | 2 | Templomban
// | 2.0% | __________ | 2 | Várakozás közben, és/vagy utcán, állomáson/megállóban, tömegközl
// | 2.0% | __________ | 2 | Munkahelyen
// | 1.0% | __________ | 1 | Temetésen
// | 1.0% | __________ | 1 | Önkéntes munka közben
// | 0.0% | __________ | 0 | Koleszon
// | 0.0% | __________ | 0 | Bevásárlóközpontban

Egy ismerõsöm csaja volt, aztán mikor vele szétmentek akkor jöttem vele össze egy buliban. Végül is ezt jelöltem:
Szórakozóhelyen/ (házi)buliban

★★★★★