127612
-
lelki szegény = tisztában van a szellemi(lelki) szükségleteivel is, nem csak a fizikaiakkal. tehát: akar szellemileg is előbbre jutni az ismeretben. -
clio1616v #115350 igaz
akkor viszont fejtsd ki mire utal a lelki szegénység -
boldogok a lelki szegények- így van pontosan. ez nem a pénztelenségre utal.
a másik dolog pedig. szerintem mindenki megpróbálja megadni magának /családjának azt, mit csak tud. vagy nem? van, akinek a luxus a megfelelő, van, akinek sokkal kevesebb is megfelel. igaz? :) -
lelki szegények -
clio1616v #115347 aki minimálbérért dolgozik azzal nincs értelme beszélni, olyanoknak is kell lenni a társadalomban, akik beletörődnek=megelégednek abba, hogy szegények
ezért találták fel a kereszténységet, mert boldogok a szegények mert övék a mennyek országa - lényegében (javítsatok ki, ha nem pontosan idéztem volna)
én viszont úgy érzem, hogy magammal szemben nem lennék fair, ha nem adnék meg magamnak minden lehetőséget, hogy megfelelő körülmények között élhessek -
mondd ezt azoknak is, akik minimálbérért dolgoznak. -
clio1616v #115345 bárki megengedheti magának, hogy gazdag legyen, azt viszont nem teheti meg magával, hogy szegény legyen -
Fbn Lx #115344 két ököl, meg egy agy ;) -
Off:Az az első tiszt,Murdoch volt,aki férfiakat is beengedett,ha maradt még hely.Ugyanis eleinte félig üresen engedték le a csónakokat,mivel az utasok nem akartak beszállni.A filmben Murdoch-ot mutatták be korruptnak,aki pénzért engedett be férfiakat a csónakba,Angliában állítólag emiatt pereltek is a leszármazottai.A harmadosztályú utasok egy részét valóban bezárták,de azért mert alapból el volt zárva a 3. osztály,nem azért,hogy ne menekülhessenek,hanem,hogy ne mászkáljanak felsőbb fedélzetekre.Más részük egyszerűen nem találta meg a kivezető utat és csapdákba estek. -
Az első osztályú férfiutasok túlélési aránya jobb volt, mint a harmadosztályú gyerekeké és talán még nőké is. Pedig ugyebár "nők és gyerekek" elv volt. Elvben...
Ha már így szóbakerült... A hajó egyik oldalán ezt betartották, a másikon nem. A hajón negyedik vagy ötödik tisztja (asszem Lowe volt a neve) egyetlen férfit engedett beszállni egy csónakba, amiből véletlenül kimaradt egy matróz. Már csak leeresztés közben derült ki, amikor felkiabáltak. A férfi aki beszálhatott képzett vitorlázó volt és azzal a feltétellel ülhetett be, hogy ha le tud mászni a kötélen, akkor mehet.
Akit jobban értekel, az olvassal el Walter Lord könyvét. Nem túl hosszú és nemrég újra kiadták. -
láttam, de az film. nem biztos, hogy pont úgy is történt . a gazdag pasi meg a végén dobálhatta a pénzét ahogy akarta :P -
kamionosjoe #115340 Pedig a Titanicon éppen a gazdagok élték túl leginkább, mert azoknak fent voltak a szobái, az alsó részen voltak elszállásolva a szegények. Még rájuk is zárták a rácsot! Hát nem láttad a filmet? :D -
ami nem volt elég. -
hugopareiros #115338 Pont hogy a gazdagok ülhettek először a mentőcsónakokba. -
pl. a titanicon nem ért semmit a pénz. a gazdagok ugyanúgy megfagytak/fulladtak. jó, a mindennapokban sok kellene belőle, ez így van.
vészhelyzetben is segíthet, igazad van. -
A kis pénzeddel semmire se mész vészhelyzet esetén. Ha készpénz lenne, akkor esetleg tüzelésre használhatnád... Illetve, azt meg is eheted, bár ez ízlés dolga.
De ha ég a házad, meg kell védened magad a rabló bandáktól, -50 fok van, jönnek a zombik, esik 10 méter hó és napokig nem tudod elhagyni a házat, vagy bármi hasonló történik, akkor kitörölheted a segged a bankkártyáddal.
Ezt a korrupciós hasonlatot se értem.
Szerintem a politikusok, mikor lenyúlják a 100 milliós EUs támogatást, akkor nem hiszem, hogy 5000 Deákot gyűrnek az öltönyzsebükbe... Tudtommal manapság a bírságoláskor is inkább csekket küldenek, bár ebben nincs tapasztalatom.
#115332: Ha fegyvered van, akkor az nem olyan biztos. :D -
ok :) azoktól meg amiket én soroltam fel :D -
kamionosjoe #115334 Univerzálisan használható, megvehetek bármit amit éppen akarok. Ha el kell hagyni a lakhelyemet, akkor is ez a leghasznosabb. A mai világban a pénz elektronikusan van eltárolva, a valóságban nincs annyi készpénz amit a bankok vezetnek a számlákon, de nem is lenne ez jó. A készpénz a korrupció melegágya. -
clio1616v #115333 én a boldog, kiegyensúlyozott, teljes életre vagyok felkészülve -
Ez az összes többire is igaz. Ennyi erővel bármit teszel el, az első fosztogató banda elviszi.. -
Bojler :o -
mit érsz vele, ha elég, szétázik, elviszi a tornádó, cunami, vagy bankcsőd? -
kamionosjoe #115329 x - Van pénzem. -
tartalék víz, koszt, gyógyszer, ez-az mindig van. amúgy nem készülök különösebben semmire. -
Gyakorlatilag semmi. -
Katasztrófákkor a GSM rendszerek mindig leterhelődnek.
Magyarországon elég ha leesik fél méter hó és már késik az SMS :D -
Na, de a 112 számát csak tudod. :D -
Azért csak van 1 mobilod amiről felhívsz valakit.
De kb ezen kívül sok cucc nincs itt se, max pár pokróc, befőtt, gyógyszer, pár darab kés.. -
Az itt felsoroltakból semmi, hamar kipusztulnék ebből a világból. -
Hideg ellen extra takarók, pokrócok - szerintem ez normális, hogy van mindenhol
Tartalék gyógyszerek: vitamin, fájdalomcsillapító, antibiotikum, sebfertőtlenítő, kötszer... - gyógyszerfüggő család vagyunk
Tartalék ivóvíz, legalább 3 napra elegendő (3-4 liter / fő / nap) - saját kút a kertben
Tartalék nem romlandó élelmiszer, legalább 3 napra elegendő - spájz dugig van lecsóval, meg kompóttal
Elemlámpa, tartalék elemekkel előkészítve (vagy tekerős öntöltős világvége lámpa) - vannak lámpák, 18650-es akkukkal meg szarásig vagyok
Hőguta ellen többféle hűtési lehetőség (ventillátor, légkondi, tető locsolása) - hőguta nálunk? LOL
Kommunikáció: Net, mobil, CB rádió, többféle kommunikációs eszköz, SOS morzézésének ismerete - SG
Ön- (és család) védelmi eszközök - fejsze, kések
Kemence, gázpalack, grill, vagy egyéb vezetékes gáz és áram független főzési lehetőség - van tüzifa, amúgy malacperzselő FTW!
Saját víztartály (akár bojler) - bojler
Tűzből menekülés esetére kötél, rögzítési ponttal (ha alsó szinteken laksz), vagy 5 perces mini oxigénpalack - földszintes ház, kiugrok -
Riasztó most lett bekötve. VV ruhám és gázmaszkom van, bár szerintem a szénszűrő szavideje már lejárt vagy 10 éve
. Kórházból/halott rokonoktól dzsuvázott gyógyszerekből több szatyornyi van, még felfekvés és demencia gátló szerek is. Szikék, csipeszek, feszítők, tű+fecske akadnak (egy kisebb operációt is be tudnék vállalni)
Van egy orosz ЖИ-2-es, 3 fázist tudó agregátorom, bár vagy 15 éve az se volt beindítva.
Családvédelemre éles eszemen kívül talán egy sportcélú FÉG P9M szolgál 27 darab lőszerrel, bár azt "zombitámadáson" kívül másra nem használnám, mert ELVISZA RENDŐRSÉÉÉG(utolsót golyót magamnak természetesen)
Na CB rádióm és műholdas telom még nincs. Látsdzik, hogy nem USA-ban élünk, ahol minden vidéki ház pincéjében befigyel egy CB.
-
egy hét pihi után legyen akkor egy szép hosszú
-
lord nihilus #115319 dual bootban van egy win 8.1 meg egy ubuntu 12.04 -
Meg kell hagyni, láttam már kevésbé undorító highlightot is. :D -
gyönyörű, de tényleg :D -
Ubuntu laptopon és Win7 PC-n. -
Allah könyörülj...
-
tiling wm-eknél nincs szebb :p -
win 7 -
Otthonin win7, cégesen xp, (mert a rendszergazdák a világ leglustább emberei...)