A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

jazzy
Igen. Szerettem akkoriban még iskolába is járni, sokkal többet tudtam a barátaimmal foglalkozni. Nem azt mondom, hogy most rossz, de pár dolgot máshogyan csinálnék.
Molnibalage
Nem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Következõ kérdés: Szívesen lennél újra gyerek?
A 14 éves kor elõtti idõszakra gondolj.

--- Igen, gyerekként sokkal jobb volt minden.
     --- Igen, de csak azért, mert kijavíthatnám a hibáimat, vagy egyszerûen effektíven többet élhetnék.
     --- Nem, szar volt a gyerekkorom.
     --- Nem, maradnék a mostani életemnél.
     --- egyéb

Elõzõ kérdés: Unod már, hogy a csapból is foci folyik?

// | 53.0% | #####_____ | 35 | Igen, már kezd nagyon unalmas lenni.
// | 28.8% | ###_______ | 19 | Én nem, de immovable biztosan leszarja.
// | 18.2% | ##________ | 12 | Nem, remélem még több kérdés lesz róla itt.

Lacee86
Már javítottad magad. 😊

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Pluskast
Fejtsd ki szívesen elolvasom 😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Lacee86
Van egy kis logikai bukfenc ebben, amit írsz. 😊

Pluskast
Az elsõ részt átfogalmaznám úgy, hogy nem volt annyira jellemzõ a pénz. Nem is keresett annyit nyugaton sem egy teszem azt Liverpol-i játékos mint manapság. De abban az idõben a jobb életkörülmény idehaza jelentette azt, például hogy volt összkomfortos lakásod, el tudtál intézni a családodnak bizonyos dolgokat és nem kellett attól félned, hogy az ÁVH egy este érted jön (már persze ameddig a párt szemében jó elvtárs voltál).

Dzsini
"még csak nyomokban sem volt jelen a pénz" vs. "aki abban az idõben válogatott szinten focizott egy sokkal jobb életkörülményre számíthatott"

Most akkor melyik?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pluskast
Az arany csapat játékosai és maguk az emberek is még egy olyan korszak szülöttjei voltak (két világháború közötti éra vagy a még idõsebb generáció akik a monarchiában éltek) akik máshogy éltek és gondolkoztak. Azokban az idõkben a labdarúgásban még csak nyomokban sem volt jelen a pénz még a külföldi országokban sem, és aki abban az idõben válogatott szinten focizott egy sokkal jobb életkörülményre számíthatott mint az átlag ember. Kb a hatvanas évekig még létezett az a fajta polgári gondolkodásmód ami nyugaton is megvolt.

Dzsini
Az Aranycsapat tündöklési évei alatt (1950-54) tehát jó volt a politikai környezet és tehetségesek voltak a vezetõk is?

Vagy nem ilyen egyszerû a képlet?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Pluskast
Igen valahol így van ahogy mondod😊 Ezért mondom, hogy majd ha lesznek tehetséges vezetõink akkor lesz jobb foci is és talán pont azért mert a felfogás fent is változni fog (esetleg megértik, hogy olyanoknak kellene ezzel foglalkozni akik értenek is hozzá és és azok nem a politikusok).

A kisebb csapatsportágakra egyszerûbb a válasz: összesen nem veszik õket annyi országban komolyan, hogy ne lehessünk ott a világ tizenegynéhány csapata között, ha nálunk egy picit is van hagyománya. Most komolyan, 10-nél több országban azt sem tudják, hogy mi a vízilabda. (A második mondatom valóban túlzás, az elsõ viszont nem.)

Egyébként meg egy rakat pénzt önt a politika egyéb sportágakba is, helyenként elég ügyetlenül, és nyilván nem a stadionépítkezéskhez mérhetõen. A veszprémi férfi kézicsapat mögött sem vegytisztán a piac hozta össze a támogatói kört.
BaliBoy

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Dzsini
Alapvetõ brókerszabály, hogy ha a háziasszonyok elkezdenek részvényekrõl beszélgetni, akkor kell sürgõsen elhagyni a parkettet egy idõre 😊
(ti. ilyenkor a szokásosnál is kiszámíthatatlanabbá válnak a tendenciák)

clio1616v
Leszarom imovalét.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

chhaya
Aha. Ha reggelente már a két 50-es kolléganõm is a fociról beszél, akkor már érzem, hogy elég volt a témából.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

videobaby
pont lesz@rom, ahogy immovable is.

Lacee86
No igen, de ha ez presztízskérdés (is) az országnak, és ennyire benne van a politika, akkor tképpen a rosszul megválasztott, rossz stratégiát hajtó politikusok tehetnek a helyzetrõl? Mert akkor telis tele vagyunk tehetségekkel ezek szerint, csak a rossz menedzselés az oka mindennek. Nem de?

Pluskast
Tudod miért? Mert 1. idehaza egyik sportban sincs annyira benne a politika mint a fociban, 2. egyik sport sem mozgat meg annyi embert mint a foci (és nem a kilátogatott nézõszámra gondolok, hanem úgy általában véve az ország nagy részét igenis foglalkoztatja még akkor is ha elege van az egészbõl, akárcsak a politikából). A labdarúgás - még ha ezzel nem is ért mindenki egyet - a világ leglátványosabb sportja, és nincs még egy sportág a világon ami annyi embert érdekelne mint a foci. Szerintem ez sok embernek presztízs kérdés, mint pl nekik is az (volt)

Dzsini

Lacee86
Ennek sztem ehhez semmi köze. Az úszósportok, a vízilabda, a kézilabda stb. miért mennek jól? Miért vagyunk az olimpián mindig a top 10-15-ben bent? Mivel másabb a helyzet ezeknél? Nagy kérdések, és nem tudom, van-e ember, aki ezt igazán meg tudja válaszolni...

Pluskast
Igen, unom, ugyanúgy ahogy a belpolitikát is. Ebbõl is látszik, hogy a magyar foci akkor lesz élvezhetõ amikor idehaza jól mennek majd a dolgok (soha).

Calver
kb eddig itt láttam róla valamit, humorosaranyosban, meg még egy másik topicban említették, azon kívül sehol semmi. ennyi épp belefér.

"The trees move. Do you not see it?"

Lacee86
Amúgy ez a mai is focis kérdés. 😊

Lacee86
Én nem, de immovable biztosan leszarja.

jazzy
<#idiota>
Dzsini
A médiában is igaz: minden csoda 3 napig tart. Majd találnak más gumicsontot, amin lehet rágódni.

tigeroo
a topikban még elfér, de hogy a híradó meg minden média tele van ilyen hírekkel... döbbenet. csak most realizálták hogy ekkora a baj? olyan, hogy profi labdarúgás emón nem létezik jelenleg
Molnibalage
Igen, rohadtul. Ugyemsem volt változni semmi sem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

immovable
LOL nem is olvastam a válaszokat, csak "leszartam" s lásd csodát szerepelek benne. 😄D
Szerintem elfér ennyi.

★★★★★

immovable
Leszarom.

Következõ kérdés: Unod már, hogy a csapból is foci folyik?

--- Nem, remélem még több kérdés lesz róla itt.
     --- Én nem, de immovable biztosan leszarja.
     --- Igen, már kezd nagyon unalmas lenni.

Elõzõ kérdés: 2016-os labdarúgó EB, 16 helyett 24 csapat jut ki.
Magyarország valószínûleg épphogy, de befér majd a 2. kalapba a sorsoláskor.

// | 39.2% | ####______ | 31 | Egyáltalán nem érdekel, mi lesz.
// | 27.8% | ###_______ | 22 | Na és akkor mi van? Még így sem jutunk ki.
// | 15.2% | ##________ | 12 | Valószínûleg kijutunk, de félõ, hogy ott majd égünk, mint a rongy.
// | 15.2% | ##________ | 12 | Így talán van esélyünk kijutni, de ahhoz gyökeres változás kellene s
// | 2.5% | __________ | 2 | Biztosan kijutunk, és tisztesen helytállunk (ha tovább nem is jutunk). E

vizes
Úriemberként fogalmaztál! :-D
Ebben az esetben vállalom a szûk látókörömet, soha nem érdekelt a téma ennél jobban, ezért nem is tágítom azt.
Egyébként láthattad: nem fikáztam, csak rácsodálkoztam egy-két dologra.

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Lacee86
Itt nem hinném, h sok profi van, de azt nem elismerni, h a foci jóval több, mint puszta labdakergetés és rugdosás, elég -hogy is mondjam, h ne legyen sértõ- szûk látókörûségre vall.

vizes
Errõl van szó. Nem tartozom a sok hozzáértõ táborába.
Nem is tagadom.
Majd felvilágosítanak a profik. :-)

" Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált "

Lacee86
"Lövésem sincs a fociról." -> Ebbõl a pár sorból kiderült, anélkül, h ezt leírtad volna. 😊

vizes
És még valami:
Tudom, hogy erõnlét kell hozzá. Sport ez is.
De erre valók az edzések.
Gondolom, nem véletlenül nem sakkoznak az edzéseken.

vizes
-1
Itt vagyok például én.
Lövésem sincs a fociról.
Csodálkozva olvasom, hogy az edzõ azt nyilatkozza: rossz volt a taktikánk.
Mivan? Milyen taktika?
Én eddig azt hittem, hogy a foci így mûködik: labda+láb+háló=gól
Majom fut, egyedüli taktikának azt gondolnám, hogy GYORSABBAN mint az ellenfél.
Kapus dolga, elkapni a felé érkezõ labdát. Ha sikerül örül a csapat, ha nem örül a másik.
És kezdõdik újból az egész.
Nem gondoltam, hogy ez ennél bonyolultabb lenne.
Majd a hozzáértõk elmagyarázzák.

ressy14
Tudat alatt te is szeretnéd õket, csak nem vallod be magadnak.

Dum spiro, spero.

tigeroo
így már érthetõ miért kell annyi stadion is
ressy14
Magyarország 10 millió foci és politika szakértõ országa.

Dum spiro, spero.

szabii98
kijutunk, és Vatikán ellen nyerünk a döntõben Ferenc bíboros Devecserizésével.

I met God. She's black

egyébként meg termsézetesen orbán viktor hibája hogy kikaptunk
ha nem lenne egy rosszindulatú gyíkember, akkor a magyar foci is színvonalasabb lenne
és emiatt nem fogunk kijutni az eb-re sem, kivéve, ha megválaszta
Dzsini
Pont ahhoz ne értene mindenki? Csak dietetikus, orvos, gazdasági szakember és tõzsdeguru lehet? 😊

én oké vagyok avval is, ha a magyar baseball-szcénáról beszélükn
SzirmosSzisza
Kikap párszor a magyar válogatott és hirtelen mindenki foci szakértõ lesz?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Lacee86
Nemtom, h a tüsszentés mennyivel izgalmasabb téma. De beszélgethetünk arról is.

videobaby
picit sem érdekel