A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lacee86
De a bevásárlók 80%-a most is közvetlen ünnep elõtti kis idõben vásárol. Szóval ez, amit mondasz, csak akkor lenne igaz, ha egyenletes lenne a vásárlás folyamatosan, a karácsonyi reklámoktól kezdve. Kevesebb idõvel valamennyit nõne a forgalom, de nem jelentõsen.
Szerintem amúgy kifejezetten gusztustalan október végén már ilyen reklámokkal szembesülni. Ez is csak a teljesen elanyagiasodott, csillogó-villogó, üres karácsonyt fokozza... Én amúgy nov. végétõl reklámoznék csak.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Sir Quno Jedi
Ja és a szavazásra azt mondanám EGÉSZ ÉVBEN! Me a karácsonyi reklám az jóóóó... <#wilting>

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Nekem debil kollegám bebizonyította, hogy én MILYEN GONOSZ vagyok, hogy zavar, hogy sokat adózok, meg tb, meg minden (és fõleg az, hogy miért fizetek én SOKKAL többet közterherviselés címén, mint mások). Me hogy mekkora köcsögség másoktól sajnálni a pénzemet, mér baj ha másokat tartanak el belõle és mér nem vagyok boldog azzal ami van, MINEK NEKEM ANNYI PÉNZ?!? Mit csinálok vele?! Meghogy mé kap kevesebbet egy tecsó pénztáros, mint én, ha 1x többet dolgozik mint én. És hasonlók.

Kész voltam. Valahol a kiscsoportos óvódás ahogy elképzeli a világot és az elméleti kommunizmus mezsgyéjén egyensúlyozott. Komolyan felbaszta az agyamat, me az emberi hülyeségtõl mindég elszomorodok...

Amúgy nem sajnálja a súlyos százezreket magnéziumvázra a cangájához (sõt, mit százezreket), de miattam éheznek Etiópiában. Érted?! :D Ilyen geci vagyok, miattam van a világ összes nyomorúsága, me én megszülettem.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Fresh Duke
Én meg szoktam már korábban venni, és nem se vagyok se munkanélküli, se shoppingolós plázapina-buzi.

A heavy cost. I pay it gladly.

clio1616v
én nem ismerek olyan embert, aki novemberben, sõt december elsõ két hetében megvenné az ajándékokat

mindenki az utolsó hétre hagyja, esetleg egy két munkanélküli vagy shoppingolós plázapina-buzi vásárol be elõbb

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

chhaya
Bosszantóak tudnak lenni az október végi - november eleji karácsonyi reklámok. Viszont ha csak december elejétõl vagy közepétõl kezdenék el a hirdetést és az akciókat, akkor ennek hatására kevesebb idõre jutna ugyanannyi bevásárló... Hatalmas tülekedés és nagyobb kifosztottság, áruhiány jellemezné az üzleteket. A legtöbben akkor tényleg az utolsó pillanatra hagynák a bevásrlást és csak kapkodás meg fejetlenség lenne a vége. Nem feltétlen lenne jobb a helyzet. Inkább megéri elviselni november elejétõl a karácsonyi reklámokat.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

Fresh Duke
Ip Man addig egy percet se dolgozott egész életében, kellett egy év, mire rászánta magát. :D

Fresh Duke
Szerintem november második felétõl bõven elég lenne. A vicc az, hogy október végén már több helyen is láttam díszeket, meg persze csoki Mikulásokat.

clio1616v
attól még, hogy oka nincs, elõzménye=elõfeltétele van mindennek

az ázsiaiaknál megoldották a szaporodást

nálunk meg pont azokat segítik, akik agyatlanul 10-nél is több gyereket leszülnek egymásét nevelik és cserébe még csak dolgozniuk sem kell, legtöbbször több pénzbõl élnek havonta, mint mi, akik ezeknek elõteremtjük a feltételeket, és a munkabérünk több mint 2/3át odaadjuk társadalombiztosítás és egyéb hangzatos címszavakkal

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

SzirmosSzisza
Ip Man mondjuk nekem pont autistának jött le, aki a háború elején 1 évig nem dolgozott semmit, mert minek, közben a család meg éhezett, aztán mikor a felesége majdnem meghalt, akkor ment el szenet lapátolni ...

#114768: van ilyen Magyarországon is, ami miatt vicces picit, hogy 15. emelet fölött is ki vannak rakva a piros pöttyök az ablakokra, hogy oda kénem rakni a létrát a tûzoltóknak, csak nincs egy olyan se Mo-n ami felérne odáig :D

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Sir Quno Jedi
Ha "nincs oka", akkor még kevésbé értelmes cselekedet szaporodni, mint a nyúl. Fõleg mások kárára az.

clio1616v
nincs oka az életnek

az ember nem tudja befolyásolni a tetteit, nincsen szabad akaratunk - csak egy illúzió, hogy dönthetsz

már ott kezdõdik a szabad akarat nélküliség, hogy nem tudod megválasztani, hogy hova születsz meg - és ez pedig alapvetõen meghatározza milyen életet élsz, milyen ingerek érnek illetve milyen döntéseket fogsz hozni

Sir Quno Jedi
Tõled ez bók, azt hiszem. :D

Fresh Duke
Mondjuk arról a második világháború is tehetett...

Ha gondolod, lehet a következõ kérdés "Meg kellene tizedelni a Föld lakosságát?". Csak fogalmazd meg jól, és küldd be.

Molnibalage
Te is kezdesz úgy meghülyülni, mint halgatyó...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ja. Sokan nem értik a túlnépesedés fogalmát... A Föld nagy része ma is totálisan lakatlan és, pedig a felszín 70%-a víz. A 30% szárazföld elég nagy részén sincs ember.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Sir Quno Jedi
Tökmind1. A technológiát nem lehet megállítani és elõbb-utóbb úgyis halhatatlanok (vagy aközeliek) leszünk. Ez csak idõ kérdése. Ámde ez egyben véget is vett a nyakló nélküli szaporodásunknak, belátható okok miatt.

Hogy azután hova vezet az embersiég útja, ki tudja. Ha buknunk kell, hát elbukunk. Max. a majmok uralkodnak majd a bolygón helyettünk. :D DE a megoldás akkor sem az, hogy visszamászunk a fára, hogy magunk legyünk azok a majmok. A tudás kötelez. Soktízezer éves emberi civilizáció KÖTELEZ. Elõre kell haladnunk, fel kell emelkednünk, bármit is jelent ez és bárhová is vezet.

És mindezt nem feltétlen azzal érjük el, hogy túlszaporodjuk a többi fajt...

Dzsini
Alapítvány és Föld: Solaria.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
Tudjátok mi a vicces?! Hogy csakis magunkkal kivételezünk. Pedig a kutyákat ha befogják azonnal ivartalanítják a menhelyeken, mert ugye, ha az utcán is rohangálnak százával, akkor senkinek sincs szüksége még félcsillió kiskutáyra. Merhogy a kutya olyan, hogy ha meglát egy másik kutyát és kanos, az meg tüzel, akkor MEGB@SSZ@ (néha akkor is ha nem az). Me állat, érted? Mi mik vagyunk akkor?!?! Emberek, akik képesek flemérni a lehetõségeket és erõforrásokat és hosszútávra tervezni FELELÕSSÉGGEL, vagy kanos kutyák, akik rohangálnka és terjezstik a génállományukat, me az van beléjük programozva?! (jelzem nekem is van két kutyám, befogadtam õket, me kidobták mindkettõt különbözõ "emberek" és hát kénytelen voltam saját költségemen ivartalanítani legalább a szukát, mert két nagy németjuhászt még el tudunk valahogy látni, de 30-at nem)

No, én ezt nevezem kettõs mércének. Ha más fajok szaporodásást képesek vagyunk kordában tartani (me ésszerû), mi miért vagyunk korruptak és magunkat miért hagyjuk ki a körbõl, he?! Gondolkodni kéne és azt tenni, ami ésszerû és logikus és értelme is van. De neeeem... Az túl bonyolult volna. Csináljunk még embereket, éhezzenek azok is velünk, ne csak mi szenvedjünk... Ójeee! LóóóógikÚÚÚs nemde?!? Ja, egy agyhalottnak biztos.

BRAT
Szóval te máris arra szavazol, hogy legyünk MINÉL KEVESEBBEN és így kapnánk 100 millió elhízott, végletekig lusta, gyakorlatilag életcél nélküli embert, akik majd 2-rõl 3-ra fognak jutni bárminemû kényszer nélkül? Mert, ha se profitéhség, se környezeti kényszer nincs, akkor kb. minek dolgozzon, minek fejlõdjön valaki, ha meg lesz mindene.

Nem tudom vágod-e a Stargate saga-t. Az asgardok is leszoktak a baszásról és tervszerû, logikán alapuló, steril klónozásos szaporodással csinálták, amíg egy nap jól rábasztak...

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Sir Quno Jedi
Szóval te máris arra szavazol, hogy legyünk MINÉL TÖBBEN, még ha kõkori körülmények között is, de ha sokan vagyunk, akkor az ugandai kiscsávó (nem tudom hogy, me analfabéta), majd kitalálja a hiperhajtómûvet?!? Beteg vagy? Az oktatás és minél magasabb színvonalú képzés a legfontosabb. A jóléti államokban magától csökken a szaporulat, mert van annyi eszük, hogy nem szülnek nyolc gyereket, hogy ha abból kettõt eladnak, három éhenhal és még kettõ meg disszidál, akkor is maradjon otthon egy. Nincs is rá szükség, hiszen a halandóság is csökken és belátják maguktól is, hogy a túlzsúfoltság senkinek sem jó.

Aki úgy vállal gyereket, hogy elõre tudja, hogy képtelen eltartani, az FELELÕTLEN ember. Gyakorlatilag potenciális gyilkos.

BRAT
A jelenlegi BTK-s kolduskezelésbõl kiindulva: állatok!

-Egy olyan ember szükségleteire gondolt, akit még csak nem is ismert és soha nem is fog látni.- "DERSZU UZALA" &#9771; Zemdee bodáá Irán! &#9771;

Sir Quno Jedi
Pont néztük az Ip Man Final Fight-ot és nemes egyszerûséggel Ip mester két lánya ÉHENHALT, míg a barátja eladta a legkisebb gyerekét, hogy a többit etetni tudja. Ez kell nekünk? Tényleg? Emberek vagyunk, vagy állatok?

BRAT
Nem baromság. Tüzet oltani hatékonyan kb 15 emelet magasságig lehet, mégis vannak 40+ emeletes panelörületek fõleg Kínában, Brazíliában.
A túlnépesedés megélhetési források (és fõleg elosztásuknak) függvénye. Pl, ha te nem zabálnál annyit és pl egy ugandai család annyival többet zabálna, mint amennyivel te kevesebbet máris nem lennének éhséglázadások.
Sõt, amennyi kaját te (és csládod) kidobsz a szemétbe, abból 2-3 ugandai család is kijönne.
És lehet, hogy az az ugandai kiscsávó, aki nem hal éhen találja fel a hiperhajtómûvet, vagy az égigérõ babot, te meg cak itt moderátorkodol...<#help>
pl

Sir Quno Jedi
Itt nem errõlvan szó. Túl sok szemetet termelünk 1xûen. Túl sok fekáliát gyártunk és az emberi ürülék nem alkalmas trágyázásra. Ezenfelül mindenki jól akar élni, így utak, autók, rüpzik, jachtok, mekik, nintendó, stb. kellenek és MÁÁÁRIS szétbasztuk a világot. Míg ha lennénk 100 millióan összvissz, akkor menne a szekér lazán. Egyenletes eloszlás.

Nyilván megfelelõ technológiával és feltételekkel sokcsilliárdnyi embert el tudnõánk helyezni és életben tartani, de mégis MI CÉLBÓL??!?!? Mik vagyunk mi valójában? Az a jó, ha SOKAN vagyunk?!? És mennyi az a sok? Hol a vége? Mire föl? Hiszem, hogy ennél többre vagyunk hivatottak, mint hogy telibeszüljük a tetves univerzumot a sok tetves kölykünkkel! Valahol meg kell húzni a vonalat ésszerû szaporulat és az esztelen (sõt eszetlen) orgia között.

Dzsini
Átgondolt termeléssel és elosztással kb. egy Ukrajnányi területrõl el lehetne látni tápláló élelemmel olyan 10 milliárd embert, fenntartható módon. Nem azért van éhezés, mert túl sokan vagyunk.

(lásd még: a mezõgazdaságban az emberi munkaerõre azért van szükség, hogy ne mindenki a városokba jöjjön munkanélkülinek)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Sir Quno Jedi
ba.rom.ság

Nem halak vagyunk, nincse kopoltyúnk, szal. a szárazföld az nekünk lett teremtve (Isten is megmonta Noénak, hogy csak arra a kis idõre kell a bárka). Mondjuk a túlnépesedés ellen jó ötlet belakni az óceánokat, de én a SZÜLETÉSSZABÁLYOZÁSBAN hiszek. Két generáció alatt meg lehetne tizedelni, vagy akár századolni az emberi lakosságot békés eszközökkel. Nem lennének éhséglázadások, meg nem szarnánk szét az ökoszisztémát. Vírusnak jók lennénk, de talán ennél több eszünk van, nemde?!

Nem tudom...

"Azok az emberek, akik abban hisznek, hogy világot egy globális összeesküvés irányítja, még sohasem próbáltak meg irányítani vagy felügyelni egy legalább 10 f?s munkacsoportot."

clio1616v
nem szeretem az úszást, így nem szívesen laknék egy úszóvárosban sem

mivel a mozgások közül, a sétát, biciklizést jobban szeretem így inkább laknék egy gyalogló, vagy kerékpározó városban - ahol heti rendszerességgel rendeznek kerékpározó vagy sétáló programokat

chhaya
Kipróbálnám szívesen.

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

szucsy89
Hónapokig, az elején biztos nagyon nagy élmény lenne.
Calver
hozom a vasvillákat, a fáklyák a te reszortod.

"The trees move. Do you not see it?"

MR ME
+1
ellenék én ott is

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

SzirmosSzisza
Ha lenne rendes net akkor mindenképp kipróbálnám :)

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

videobaby
soha az életbe. lovaskocsival sem rángatnának oda.

szerintem sztrájkoljunk, hogy jöjjön vissza a robot

★★★★★

tigeroo
sohaa
önszántamból nem, de ha ki kellene ott bírni, valszeg kibírnám tetszõleges ideig
Molnibalage
Soha.

Calver
derp csak h lássa a nép h valaki rakott be új kérdést

QuippeR
csípõ. nyilván az arc és a nyak nagyon lényeges szépség szempontjából, de a vonzalom volt a kérdés, az meg sokkal primitívebb szinten jön létre a szépségérzetnél. nem tagadom, hogy egy õstulok vagyok, és ha egyszerre széles, ámde formás csípõt látok, az akár hosszabb idõre is képes az elvárható szint alá csökkenti az agyam vérellátását.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Arc, fõleg a mosoly.
Sir Quno Jedi
Nyilván az arcát látod legtöbbet, így az nagyon fontos tud lenni (szem, száj, haj ilyesmi). A testén pediglen én elég mellpárti vagyok (ez a elvileg a legnyilávnvalóbb külsõ nemi jelleg egy felöltözött nõnél ugye), utána jön a comb/fenék.

Calver
túlértékelt, akármilyen jól csinálod, a prionok elbasszák a napod, és ízre valamiféle sótlan löncshúsra hasonlít... meh.

igen, nyilván a pina
de azok közül amit ruhában is látok, az arc az egyetlen ami kizáró tényezõ lehet már önmagában, így talán az arc
clio1616v
:D

Pluskast
Errõl ez jutott eszembe :D

http://www.youtube.com/v/Rh4mLcnNtgc&fs=1&rel=0&color1=0x4E7AAB&color2=0x4E7AAB

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Arc

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

clio1616v
természetesen a pina

<#wow1>

A kerek popó. Odavagyok értük. Olyan szépek.