A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"vagy ha igen akkor mellette, félpercenként sg frissítés, torrentezés stb."

Most én is pontosan ezt csinálom :D

Hegi90
Nekem max a bibliát kellett átolvasnom kétszer néhány helyen, hogy megértsem, de az amúgyse jó semmire... meg az odüsszeiát (a régebbi fordítást ugye), de abból is csináltak már mindenféle meséskönyvet gyerekeknek...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

VRSDM
szerk.
ettõl független írni kell.

u dont have to listen anybody else but me

VRSDM
nekünk lehetõség van a suliban leszedi pdf-ben az anyagot az iskola szerverérõl (ettõl független írni nem, ez nem mentség csak segítség)

megszámolni nem tudom hányszor hoztam el pendrive-on minden féle segédanyagot dolgozat elõtt hogy " jajj majd átolvasom " ... de ha idekerülsz a gép elé akkor kúrvamód nem fogsz több száz oldalas pdf-eket nézegetni, vagy ha igen akkor mellette, félpercenként sg frissítés, torrentezés stb.

ha meg fogod magad elszánod (mint a gépes pdf esetében) kivonulsz az udvarra, kiülsz a napsütésbe a könyveddel, és végigolvasod akkor rááll az agyad. rövidre fogva. ez nem mûködik!

nem véletlen nem csinálják sehol.

Szoktál géprõl tanulni? Nem kellemes.

Trisztin
Szerettem az irodalom órát,bár infos osztályba jártam..

(...megnézném azt a notit,ami 12 évig bírja a strapát...
...megnézném azt a notit,ami reggel 8-tól 2-ig kitart aksival...
...megnézném azt a hosszabító mennyiséget,amire szükség lenne,hogy az osztály minden tanulója hálózatról gépezzen...)

„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören

Bulykin
Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …
2.ban asszem jó volt, akkor tanultam is mert olyan tanárunk volt aki odatette magát, magyarázott, nagyon jó volt...
1.ben meg csak arra emlékszem h hosszú haja volt a tanárnak, semmi más <#idiota>
3-4.ben viszont megkaptuk a világ legszánalmasabb magyar tanárát, az nemtom mi volt, de hihetetlen milyen láma...viszont sokat nevettünk, a hangulat az megvolt:)

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fûben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

VRSDM
és az osztályból hány olyan íráskép van, amit a nagymamám a szürkehályogjaival is le tud olvasni 30centinél távolabbról?

ha megnézzük manapság a fiataloknak olyan ocsmány az írása, hogy az valami eszméletlen, az írás a beszéd után (nyelvmozgás) a legbonyolultabb emberi mozgás amit képes vagy csinálni, ergó nem az a lényeg hogy írsz valamit, hanem ha nem tanulsz meg szépen írni, akkornem fog tudni szépen forrasztani, szépen makettezni, ujjazni a lányokat stb. :D

Hegi90
Teljesen egyet értek. Egy átlagos általános iskolában már minden évfolyamon legalább 20 ezer forintba kerül a tankönyv, ha nem kapsz semmi segélyt. Két évnyi tankönyv árából már lehetne venni egy laptopot, amin lehetne olvasni a tanár által odaadott jegyzeteket. Így sokkal több idõ jut odafigyelni, nem marad le senki, és egy óra alatt több anyagot lehetne leadni.
Viszont ezt csak középiskolákban kellene, mert ha már általánosba is így tanítanának, akkor elfelejt a gyerek írni :D.

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Shifter
10. osztály powa... összes tanár diktál...

&#3232;_&#3232;

VRSDM
ja, még mindig én, volt egy felmérés a világot befolyásoló nagyvállalatoknál, papír vs. elektronikus témázás tekintetében, és a nagycégek még mindig milliókat költenek (dollár) papírra, mert az ember szereti a papírt, megfogni, megvenni, írni rá, gyûrõgetni, elektronikus formában ez mit sem ér...

olvastál már újságot interneten? na akkor tudod mirõl beszélek, nézegethet az ember képeket interneten, de egy magazinban, érezve a tinta illatát egybõl más... :) olyan eredeti.

Carlos

Meg is buktam irodalomból annyira nem érdekelt.

Þór vígi þessi rúnar

szucsy89
érettségi után nálunk is páran az osztályból szalonnát sütöttünk, és hát gondolhatod mi volt a tüzelõanyag<#nevetes1>

(bár nekem megvan minden könyvem a mai napig)
Neki nem kell, majd viszi magával az usb-s ujjlenyomatolvasót :P

Mike
pedig nem annak szántam

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

BaliBoy
2. Így van. Én csak azt mondom, hogy olyan dolgokat is lehetne memoriterezni amiknek késõbb haszna is van. Hogy örülnék most, hogyha valamelyik nagyon jó vers helyett a Maxwell egyenleteket kellett volna bevágni. :))
3. Az a többség most sem olvas, vagy csak elhanyagolhatóan keveset. A mondat második részével kiegyezek.
4. De magamból indulok ki meg azokból akiknek szintén írkálniuk kell, mert mi így is, úgy is rá vagyunk kényszerítve. A többiek meg úgy sem fognak szóval kár õket baszogatni vele.

#25218 Szelektálni kell. Sztem. a fizika vagy akár a kémia még mindig sokkal hasznosabb és többet fogod használni mint az irodalmat. Azért az valamennyivel csak fontosabb, hogy a hõmérõn °C olvasol le és a boltban 1 kiló krumplit kérsz 1 watt helyett, minthogy mondjuk Ady az x. versének y. sorában milyen szép alliterációt használt.
Tehát ezért mondom, hogy szelektálni kell most már a tudást, mert mire az ember kikerül egy fõsuliról, egyetemrõl annyi, de annyi mindent kell már tudni, hogy hihetetlen. Csak a mindennapi élethez sokkal több tudás kell mint mondjuk 80 vagy 100 éve. Nap mint nap, újabb és újabb dolgokat kell az embernek megtanulnia. Ezért az olyan dolgokat amikre nincs feltétlenül szükség, szelektálni kell.
Azért tettem az ingyent "" jelbe mert semmi sincs ingyen. A közoktatás sincs ingyen. Gondolom nem kell magyaráznom. Na meg az, hogy az irodalom "ingyen" van, csak egy állapot. Attól még nem éri meg jobban.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Szerintem nem sok haszna van, ugyanis a mai gyerekek számára a régi mûvek nyelvezete nehezen érthetõ, ráadásul a legtöbbnek a témája és a környezete is olyan amivel a mai kor ifjúsága soha nem fog találkozni.

Emlékszem hogy örültem mikor az évek múlásával 4. osztályban megjelentek az elsõ villamosok :)
Na azt már át tudtam élni, de a sok pusztát, meg a párizsi vakációkat nem annyira...

VRSDM
ebbõl meg lejön hogy még nem tanultál eleget, az iskolába ha " diktál a tanár " . majd mész feljebb ahol bizony a tanár leszarja hogy mennyit írsz le , hallottál, értettél stb. õ lenyomja amit kell, vagy leírod vagy nem.

Ezt bóknak veszem

Mike
nemtom minek irni tényleg, azért a nevedet tanuld meg majd aláirni, arra néha szükséged lesz

Szabi84
nagyon egyszerû a válasz, azért kell írni hogy ne legyél egy tuskó

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

VRSDM
van ilyen toll igen, nekem is van a gépemhez, csak éppen azzal olvashatatlanul írok, és nem én vagyok a béna mert nem egy rajzversenyt nyertem már. kézügyességem van. az ilyen táblák alkalmatlanok írásra.

Mike
ja és utána a kölkök egymást ütik a laptopokkal
a gyerekek pedig elveszik, összetörik a másik noteszét poénból, marhaságból
buszon cigók elszedik a gyerektõl a noteszt
tényleg jó ötlet
mint régen: 10-11 éves kölkök mobiloznak a plázában, idõsebbek nézik: nézd, ott megy a mobilom

és mondom, nem tanulsz meg / elfelejtesz irni

magamon látom, mennyire romlott a kézirásom, micsoda macskakparás, soxor nem tudom elolvasni mit irtam, betüket kihagyok, stb

Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert …totális hülyeségnek tartottam az irodalom órákat,engem nem érdekel/érdekelt a költészet és nemis igen tudtam értelmezni õket(ahogy 1ik osztálytársam mondta"ha minden féle baromságot irok és meghalok énis híres leszek?"tanár kicsit se akadt ki(mi jót nevettünk)...).nekem ez a véleményem
Shifter
de nem is kéne írni... tanár elküldi az anyagot? minek akkor írni? nálunk az iskolába kurva sok terembe van digitális tábla és szgép de senki nem használja... csak "van", a kántörsztrájkra meg ott van az a kis fos 50e-es nótbuk' azon nem menne a CS...

&#3232;_&#3232;

Szabi84
biztos írásra használnátok, már elõre látom menne a counter strike stbXD

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Szabi84
király vagy

Shifter
jegyzetelni? van olyan laptop aminek ilyen "ceruzája" van és lehet írni... és ha kiszámolod hogy mondjuk 12 évet jár a gyerek iskolába... na most ha veszel 1 olyan nootebook-ot aminek ilyen ceruzája van (vagy mi) és lehet írni vele vagy ilyen 50eFTos fos laptopot ami arra tökéletes hogy olvass rajta wordot akkor számold már ki melyik az olcsóbb ez a "fos" vagy 12 éven keresztül minden tankönyv füzet toll ceruza és társai...

&#3232;_&#3232;

Mike
igazi szakbarbár leszel

Mike
ma már nem is kell hivatást választanod egy életre (persze lehet, de nem kell)

A mi tanárunk az órán használt irodalomkönyv szerzõje is volt egyben. Akkora marhaságokat még sosem olvastam könyvben. Szünetben azon röhögtünk, hogy hogyan lehet ilyen mondatokat kitalálni. Akartam idézni belõle egy kicsit, de sajnos nem tudok, mert mi érettségi után elégettünk mindent, ami nem kell, én a matek, infó és fizika kivételével MINDEN könyvemet és füzetemet elégettem :D

Szabi84
nem mondokm hogy én gyönyörûségesen fogalmazok meg írok de itt egyesek úgy írnak hogy az már fizikai fájdalmat okoz, már csak 1 laptop hiányozna hogy még írni sem tudjunk...

Mike
jah, és akkor kézzel sem tudnál irni
azon ne sírj már, hogy még jegyzetelni is kell, késõbb egy értekezleten is kell majd jegyzetelni (tudod irni, miközben vki beszél) és nem kapod meg pendrive-on

a tanárnak nem kéne diktálnia, de a sok szerencsétlen, nem tanult meg jegyzetelni.

SötétBarom
Te micsoda ökörállat vagy jóisten :c Több ezer család küzd azzal, hogy a tankönyveket ki tudja perkálni a kópéknak, nemhogy laptopot vegyenek.. Asztakurva :C

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom
Pheh, nekem 22 évesen sincs sok öltetem -.- Viszont azt már látom, hogy mai fejjel sokkal több minden érdekelne, mint akkor. :c Késõnérés rox :(

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Shifter
meg szerintem a mai oktatás is rossz hogy füzet meg mittom én... ma már fillérekér kapsz laptopot és simán meg lehetne oldani hogy a tanár elküldené emailba az anyagot vagy akár pendrájvon leadná vagy mittom én de akkor legalább jobban lehetne figyelni az órán mert nem kell az írással törõdni sõõõt több anyag férne be 1 órába mert nem kell várni a tanárnak arra hogyha diktál valamit akkor várjon ezek súlyos percek 1 órából...

&#3232;_&#3232;

SötétBarom
Én a történelem tanítását reformálnám.. Mai szemmel nézve teljesen kretén dolog, hogy egy "idõvel" foglalkozó tantárgy földrajzi alapon van "fejezetekre" darabolva..

Shifter
én nem szakmunkás képzõbe járok... :D de megértelek...

&#3232;_&#3232;

Mike
csakhogy egy gimnázium is általános
a legtöbb gyereknek 12-14 évesen fogalma nincs mihez is kezdjen majd késõbb

de semmi akadálya, menj szakmunkásképzõbe, és tanulod a szakmát, faszságokkal meg csak szõrmentén terhelnek

Shifter
"elvégezte a középiskolát" az elején az általános iskola :D

&#3232;_&#3232;

Shifter
ja olyan dolgokat tanítanak amit sosem fogok használni... ez igaz a történelemre is a nyelvtanra is (nyelvtan: elemezd a szavakat valami baromság szerint) mindenre...

én az egész oktatási rendszert átformálnám mégpedig úgy hogy általános iskola végén 8. osztályba kapna 1 papírt a gyerek hogy elvégezte a középiskolát majd mehet középiskolába és a középiskolába már nem tanítanának ilyen történelem meg irodalom, biológia, földrajz, matek baromságot hanem cask a szakmára mennének és akkor középiskola végén ugyan csak kapna 1 papírt amit "egyesítenek" a 8. osztály végén kapottal és megvan az érettségi...

&#3232;_&#3232;

Nálunk matek órán mindig megkérdezik, hogy és ez nekünk mire fog kelleni?:D Csak már kezd uncsi lenni mert minden egyes anyagnál ezzel jönnekXD

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Mersant
igy van. nehany nagyokosnak az orra ala tolnam 1 ma elo kolto verset, aztan elemezhetik. majd megkerdeznem a szerzot hogy o mire gondolt mikor irta. lennenek csunya beegesek...

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

Mike
illetve amirõl azt gondolod, hogy felesleges, az is ingyen van, késõbb már nem lesz ingyen semmi, szal becsüld meg

Én az egyébre nyomtam, mert nálam egy átmenet volt...
Szóval 3 évig egy nagyon rendes és aranyos irodalom tanárunk volt...élmény volt bejárni az óráira, nem volt olyan perc, amikor unatkoztunk volna... ráadásul 5ösön kívül mást nem is kaptam... csak aztán õ fogta magát és teherbe esett.... ok kaptunk egy újat... hát az õ órái már teljesen mások... egy kissé idõsebb modell már a tanároknál:D Mi csak úgy hívjuk 6csöcs, mert van ugye a kettõ igazi, aztán a hasa és ahol a gatya bevág a hasába ott kialakul még 2:D
Zavarosak az órái nagyon, ugrálunk ide-oda... ha mondja hogy dogát írun nem írunk ha nem mondja, akkor írunk... ráadásul a dogák is olyanok hogy rohadtul nem abból írunk, amit elõtte mondott hogy benne lesz...
Szóval elég nehéz elviselnünk és én már nem is szeretem az irodalom órákat...
Szóval... régen adtak valamit, mostmár nem nagyon....

"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx

Mike
ja és arról se feledkezz meg, hogy nagyon sokan középiskolába járnak az sg-sek közül

ilyen alapon megkérdezhetném: mi szükségem volt kémiára, fizikára?
ha csak amagamat nézem, semennyire. pedig vannak még rajtam kivül itt mások, akik azóta is hazsnálják

az 1-es pontról meg annyit, hogy igen, nem kell külön kiemelni az irodalmat, csakhogy drága barátom, ez volt a kérdés

Mike
2. pedig a memoriter erre jó, max nem mondják el neked
3. magától a többség nem fog klasszikusokat olvasni, nem tanul meg felépíteni egy hosszabb irományt, ugyanakkor elõbb-utóbb peblikálnod kell - már ha érsz vmit a szakmádban
4. nagy átlagból indulj ki, ne magadból

ez tanár függvénye. nálunk nem errõl szólt. ilyen tekintetben mindenféle elemzés belemagyarázás, legyen az festmény, zenemû, vagy akár egy vers

Shifter
Nem is szerettem, és semmi haszna se lett, mert … ki a faszomat érdekel hogy most Kölcsei meg Bessenyei és társai itt baromkodnak meg ilyen felvilágosodás meg sötétedés ki a faszomat érdekel?

&#3232;_&#3232;

kraawz

-szar a tanár
-hülyeségeket tanítanak

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

SötétBarom
The truth.