A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BB7
Igen, rendszeresen eszem kínai/japán ételeket, s nagyon szeretem!
Molnibalage
Ekkora hülyeséget írni barátom... Technikai difi alig volt a két oldal között. Gondolkodásbeli és tapasztalat terén annál inkább. A németek okultak a spanyol tapasztalatokból. A többiek nem. A szövi hadvezetés az I. Vh kényelmes tempójában cselekedett...

lásd Németország technológiája az 1. és 2.vh elõtt: százszorta erõsebb fegyverzettel és technológiával bírt, mint mondjuk a franciák, oroszok, angolok, de a többiek mégis behozták a hátrányt...

Az I.Vh elõtt nagyon egyszinten voltak a felek alkalmazott taktika és fegyverzet terén. Azért volt vérfürdõ és állóháború.

A II. Vh elõtt milyen százszorta erõsebb fegyverzet? Be vagy rúgva? Mire gondolsz itt?

Akkor sorban.

Németek

Lufwaffe legjobb vadásza a Me-109E, de bõven repked még korábbi verzió is belõle. A hidelmekkel ellentétben a Lufwaffe közel sem hipermodern. Az igazán új gépek jó, ha 50%-ban alkotákk a teljes állománynak. Voltak igen szépen másodvonalas gépek ott, olyanokat aminek még így fejbõl a típusjelzése sem ugrik be.

Harckocsik? 80%-ban PzI. ami jóformán páncélkocsi szint (két 7.62-es géppuska vagy egy 20mm-es gpágyú), PzII. könnyû hk szintén 20mm-as löveggel. Alig pár száz Pz III. és Pz. IV volt és azokból is a rövidcsövû verziók még 75mm-es vagy kisebb löveggel.

Haditengerészet?

Az új hajók modernek, csak kevés van és nem kipróbáltak. Soha nem volt sok egyszerre sok bevethetõ. A tengókból is alig van a háború elején. Az igazán ütõképes Type VII osztályból 1939-ban volt egy-két tucat. A többi Type II. Kis vacak. 0 rephordozó.

Angol + Fr. + Benelux

Hurriacan, Spitfire és régebbi gépek. Franciáknál a Dewoitine D.520-ból kevés volt és pilótahiány is volt. Attól függetlenül jó gép volt. Belgának volt kevés Hurricane. A RAF bombázók kb. Lufwaffe szintûek. Minkét oldal gépei vadásztámadás esetén elég védelenek voltak mind.

Mennyiségre a LW nagyobb volt. Csak itt volt német fölény.

Harckocsik? A Matilda két verziója páncélvédettségen messze felülmúlta a német hk-kat. Szinte csak Flak 88-sal lehetett szétkaptni õket. Ezt Arrasnál (ha jól emlékszem demonstrálták). Mázli, hogy nem mindben volt hk. löveg, némelyikban csak ét 0.303-as géppuska volt.

A Francia hk-k is jobbak voltak sok tekintetben, tûzerõ, páncélvédettség. Kicsit lassabak voltak. A szum. hk. több volt a koalíciós oldalon. Csak szarul használták õket. Az is gond volt, hogy a parancsnokra túl sok feladat hárult.

A haditengerészeti fölény elsõ látásra is nyilvánvaló.

Az 1940-es nyugati hadjáratban a nácik erõfölényben levõ ellent vertek meg.

és ahogy láttuk a szovjetek esetében: inkább az emberi tömeg számít...

Igen. 60 éve. Az kicsit rég volt. Azért volt ott T-34, KV-1, IS-122/152, stb. Nem voltak rossz cuccok akkori szinten.

NK-val szemben is van tömeg csak éppen nem 40-50 éves T-55 modifikációk vannak. Egyes NK hk-ban még lövegstabiliztor sincs asszem...

Csekkold már le a RoK + US ARMY erõit és hogy mi van a seggük alatt jó? Ehhez jön a totális szövi légifölény. Azt tenné a USAF és RokAF amire kitalálták. Tömeges nagyarányú támadás megállíása egy nyílt és konvencionális háborúban. Iszonyatos mészrálás lenne. A DMZ a világ egyik legjobban véded területe és nincs hely komoly hadászati manõverezésre.

Egy kis gondolkodás és tények ellenõrzése nem ártana a butaságok írogatása elõtt.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyszer ettem valami indiai cuccot, de majdnem kihánytam, ettõl függetlenül hajlandó lennék megkóstolni ilyen kajákat.

Carlos
Ettem már, de ... annyira nem hatott meg a dolog. A kínait kifejezetten nemszeretem. :)
Maradok az olasz és spanyol konyhánál...

Þór vígi þessi rúnar

Ettem már, de csak néha szoktam...nem igénylem rendszeresen...

somdav95
Hetente- kéthetente , kínai vagy thai.. :)

Molnibalage
Mi az egzotikus étel?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

89
azért tudod, hogy ez is sarkítás...ettõl függetlenül bekövetkezhetne a 3.
lásd Németország technológiája az 1. és 2.vh elõtt: százszorta erõsebb fegyverzettel és technológiával bírt, mint mondjuk a franciák, oroszok, angolok, de a többiek mégis behozták a hátrányt...és ahogy láttuk a szovjetek esetében: inkább az emberi tömeg számít...

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol

DJ Skyline
Ettem már, de ...

de kb évente 2x ha eszem kínai indiai japániai' ételt

dartonita
1.♥.

zsutyesz
Nagyon-nagyon ritkán, ezért a nem-re nyomtam.

Ale Alonso! poppe fan club™

Néha szoktam enni egzotikus kajákat. Egyébként az igenre nyomtam...
tenkenorman
Vicces volt. Ülünk a kocsiban, külsõ hõmérséklet +6fok. nem telt el háromnegyed óra, jön egy felhõ, korom fekete, besötétedik, -5fok. HAVAZIK. a szélvédõ majdnem betört mert utána meg jég volt. Szabályosan megijedtem.

http://www.tenke.hu

Molnibalage
És? Kit érdekel ez? Ez propaganda és blöff egyben. Nukleáirs robbanófej nélkül szart sem ér egy ilyen szerkezet km-es szórás miatt. Ez nem jenki Minutemen III...

Termonukleáris töltet biztos nincs hozzá, anélkül még a pár km-es szórás is gáz. Eddig egyik rakétakísérlet sem volt túl sikeres ÉK-ban. Az ötvenes évek technológiai szintjén vannak nagyjából... Mellesleg, ha bevetik szerinted mi lenne rá a válasz?

Ja, és ki állna ÉK mellé, ha agresszor?

Figyelni figyel, de ÉK-nak esélye nincs egy hagyomány fegyverekkel vívott háborúban. Az elején vérfürdõ lenne és iszonyatos romoblás (II. Vh-s léptékre tessék gondolni), de a RokAF + USAF + US NAVY pillanatok alatt beadárlná õket.

Nagyon nem vagy tisztában a helyzettel és úgylátom a HT-hez sincsen sok közöd. Részletezzem egy kicsit, hogy milye van ÉK-nak és milye ellefeleinek? Megáll az eszem, hogy ilyen hülyeségekbõl vonsz le ilyen meredek következetéseket.

Az orosz medve még vár a barlangjában, de hamarosan õ is elõjön.

Ez az a pont ahol kibaszott ideges leszek. Tavaly grúziai híreket figyelve csukva volt a szemed? Az orosz haderõ a '80-as évek szintjén van nagy átlagban. Jóformán csak a felvételek minõsége árulta el, hogy nem 1988-ban készültek. Expedíciós képessége az oroszoknak = a NAGY NULLÁVAL.

Most derült ki, hogy a MiG-29 flotta 2/3-a szétrohadt gyakorlatilag a betonon. Az összes többé kevésbé moder gépek a kb. két tucat MiG-29SzMT és 48 db mimimálisan moderniálzt Szu-27. Kész, passz. Ennyi. Ebbõl te milyen képességeket vonsz le? Miért is segítenének ÉK-nak? Ma a $ és euró az úr. Azt meg nem kapnak. Már nincsenek elvtársak. Az 1986-os és 1988-as fegyverszállítások is kemény valutárt mentek emlékeim szerint.

Az egész orosz légierõ meg szét van szórva az országban. Reggelire megszezi az összes modern bevethetõ erõt egy CVN kötelék. A repült órákról és háborús tapasztalatokról még szót sem ejtettünk. AWACS support?

Az orosz medve, max. egy félkarú bocs. Ez van. Vak aki ezt nem látja az vak. Nagyon. Meg megeszi a porpagandát és a látványos airshow elemeket és szokásos orosz nagyzolást.

Grúziával könnyû volt izmozni. Ahhoz képest egy 20-adrangú ellen leszedett egy Tu-22M felderítõt és 3 db Szu-25-öt. Eh... Egy komoly ellenfél atomjaira szedné õket. Precíziós fegyverek csak mutatóban. Stb.

Szóval röhögnöm kell.

ÉK korea légiereje az alábbi gépekbõl állt névelegesen 14 éve. A számértékek nagyon eléletiek, mert a hadrafoghatóság erõsen kérdéses.

J-5, J-6 gépek. 1950-es évek beli MiG-17/19 klónok, R-3Sz rakéta másolatottak. 240/120 db kb. Már 1970-ben is vicc gépek voltak...

MiG-21PFM és bisz 160/ 60 kb.

Egy ezred MiG-29A. Kb 18-20 gép. Az õsrégi '80-as évek beli változat. Ma már ez is reménytelenül elavult a lehetséges ellenfelekkel szemben. Mennyiésgre fing.

H-5 (Il-28). Az '50-es évek bombázója...

Q-5. Kínai MiG-19 erõsen átépített változata. Radar nuku, csak buta bombák. '60-as eleji cucc.

Az harckocsi és egyéb dolgokra is ez igaz.

SA-2/3 légvédelmi rendszerek (kb. 60 üteg, állapot kérdéses...). Minimális SA-5. SA-7-bõl kb. 10'000. Papíron. Üzemidõ valszeg rég lejárt... A nagy szám miatt ez viszonylag komoly fenyegetés, de ha nem mész 3000 méter alá, akkor kiiktava.

Stb.

Röhögjek? Azt kéne...

Molnibalage
Mi az, hogy történelmi idõkben? 500 mûködõ vulkán? Nem nagyon van annyi. A méret ebben a pár sorban szintén nincs definiálva...

A hosszabb szövegre max. holnap lesz idõm.

ThisZip
OFF:
Csekély a valószínûsége?

Észak-Korea olyan rakétakilövõ állást tett az országhatárra, hogy a rakéta 4000 km-es körzetet befed! USA árgus szemekkel figyeli, hogy mikor köthet bele. Az orosz medve még vár a barlangjában, de hamarosan õ is elõjön.

\"Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!\" (ismeretlen)

Shifter
"Normális körülmények között a mûködõ vulkánok évente átlagosan mintegy egymillió tonna szén-dioxidot szállítanak a légkörbe. Ha feltételezzük, hogy ez így volt a történelmi idõkben mûködõ, körülbelül ötszáz vulkán mindegyikénél, hozzávetõleges 500 millió tonnás összmennyiséget kapunk eredményként. A szakértõk szerint azonban ez még mindig elenyészõ, ha az emberi tevékenység következtében a légkörbe juttatott huszonkétmillió tonna széndioxiddal hasonlítjuk össze."

forrás

ಠ_ಠ

OrioN the S
Nem kell ,mert olvastam a topikjaban. Esetlegest irtam.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

elképzeltem a meglepett bámulatot az arcodon, ahogy e mondat legépelése után kirohansz az erkélyre és a gombafelhõt lesed a távolban :D
Molnibalage
3 Vh? Mit értesz ezelatt? Ennek valószínûsége olyan csekély, hogy ehaj. Ennek számtalan oka van. Soroljam?

OrioN the S
Csak felek ,hogy olyan gyorsan vissza is tudnank jutni. Mondjuk a tudast nem lehet legyozni ebben igazad van. Meg kivancsi vagyok ,hogy egy esetleges 3. vh-ban mik tortennenek. Akkor aztan epithetnenk :\ En nem a technikaban meg az akaratban nem bizok ,hanem az emberek tobbsegeben.

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

egyébként én úgy tudom, hogy a Föld "életében" vannak bizonyos szakaszok, és most éppen egy melegebbikben vagyunk, miután a 18.-19. század környékén véget ért az úgynevezett "kis jégkorszak"
És ennek számos egyéb élettani hatása is van, pl. a magasabb átlaghõmérséklet kedvez a növekedésnek, ezért születnek mostanában egyre magasabb emberek, míg a kis jégkorszakban, kb. 12. századtól a 19.-ig fokozatosan csökkent az átlagmagasság, egészen olyan 165 cm-ig.
most fordult a kocka, melegebb idõk jönnek, semmi különös, csak természetes folyamat.
én így hallottam, lehet, hogy ti máshogy.
Molnibalage
Nem. De talán nézd meg, hogy ez az "önpusztító" emberiség hova jutott és honnan. Azt is, hogy mennyi idõ alatt.

Ha a XIX. századi XX. század eleji technikai szinten maradnuk akkor sokkal nagyobb lenne a baj. Azok "picit" szennyezõbbek voltak.

Nem kell ez az emós hozáállás. A bajt végre felismertük és kezd tudatosulni is. A világ egyik fele tud és tesz is érte. Picit késõn, ennek következményivel nincs mit tenni.

Az '80-sa években az ózónpajzs miatt jajongott mindenki. Tudtad, hogy a freon és CFC kibocsátás azóta olyan minimális, hogy ehaj. A fejlett és fejlõdõ országokból is gyakorlatilag eltûnt. 2040 táján visszaáll a kávzi normális állapot. Ha az sikerült akkor más is sikerülhet.

daemonervosa
C-C-C COMBO BREAKER!!!

Trolling is a art.

OrioN the S
Mindegy.. vegulis lehet igazad van. En becsulom le az emberiseg kepesseget.

OrioN the S
Mert szerinted milyen? Olyan tipikus epito ,odafigyelo ,mindent figyelembe vevo. Igaz? Mert ettol meg en fordulok le :)

OrioN the S
Ugye penz,penz,penz.

OrioN the S
Akkor kapaszkodj ^^ Ezt nem ugy kell erteni ,hogy minden ember azon van csak egyszeruen olyan dolgokat hozunk letre amik tonkre teszik. pl a termeszetet stb... Nem azt mondom ,hogy mindenki harakirit hajt vegre magan ,hanem azt ,hogy szepen lassan tonkrevagunk mindent es nem vesszuzk eszre. Csak bambulunk.

Molnibalage
Az ilyen kijelentéseknél fordulok le a székrõl.

OrioN the S
Amugy globalis felemelegedes ide vagy oda az emberi faj halalra van itelve ,mert onpusztito faj es meg elvezik is sorrel ,kukoricaval az olukben. Szal tok8.

Molnibalage
Azért ez erõs túlzás. A '80-as évek végén volt egy ilyen ami okozott zavarokat. Azóta a kritikus rendszereket felkészítik erre és egyes atombiztos rendszerek akkor is kibírták. A veszély megvan, de talán nem kéne ennyire eltúlozni.

Az meg, hogy a szén hogyan jön be a képbe nem világos. Ebben a forámban kicsit zagyvaság a szöveg és ez kicsit kételyeket ébreszt bennem.

Létezik, de h az emberek miatt van-e az tényleg kérdéses ^^
Vulkán kitörése persze hozzájárul, de azért nem ennyire :) Valahol volt olyan h régen is volt ilyen, és utána jött megint jégkorszak, kitudja, hátha most is ez lesz.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

A NASA nemrég kiadott jelentése szerint egy hatalmas napkitörés megbéníthatja az egész civilizációt, és világkatasztrófát eredményezhet.

Az Európai Ûrügynökség egyik vezetõje, Mike Hapgood azt nyilatkozta a NASA jelentésérõl, hogy objektív, kiegyensúlyozott tanulmány, és nem pánikkeltõ. A jelentés egyik szerzõje, Daniel Baker, a Coloradói Egyetem munkatársa pedig azt mondta: "Egyre közelebb kerülünk egy lehetséges világkatasztrófához", de kifejezte abbéli reményét, hogy a jelentés talán cselekvésre ösztönzi a fejlett országok politikai vezetõit.

Hogy mitõl kell tartani? A napkitörések (az úgynevezett flerek) a naptevékenység leghevesebb megnyilvánulásai, hirtelen energiafelszabadulások. Ezek hatására nagy energiájú részecskék záporoznak a Földre, geomágneses vihart okozva. Egy ilyen geomágneses vihar a NASA jelentése szerint 90 másodperc alatt megbéníthatja az USA elektromos hálózatának felét, harminc nap alatt pedig leáll a szénutánpótlás, és az országnak egy évtizedre lehet szüksége a katasztrófa kiheveréséhez. A napkitörések jelenségét Richard Carrington angol csillagász fedezte fel 1859-ben, s akkor egy hatalmas napkitörés, egy fehér fler mind Európában, mind Észak-Amerikában megbénította az egész távírórendszert.

Jelenleg a NASA ACE-mûholdja a legjobb jelzõberendezés, amely az efféle, Napból eredõ veszélyekre figyelmeztethet. Egy geomágneses vihart 15-45 perccel elõbb képes jelezni, s az energiavállalatoknak elvileg 15 percük lenne a vészhelyzetre felkészülni. Ám az ACE-mûhold már 11 éve mûködik, túl van megszabott mûködési idején, és egyelõre nincs terv a helyettesítésére. Ráadásul egy hatalmas napkitörés kevesebb mint 15 perc alatt is elérheti a Földet, amint ez a "Carrington-esemény" alkalmával is történt.

fasza

NEOreg3
nem tudom, nem érdekel, a hozzászólások sem.

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Molnibalage
Ez így ömahgában értlemezhetetlen? Milyen vulkánkitörés?

St. Helen? (1986)

Krakatau? (1883)

Az adat is biztosan rossz. Egy vulkánkitörésbõl nem szabadul fel több száz millió tonna CO2.

Ne vedd sértésnek, de kicsit finomítsd még természettduományos ismereteiden.

birdo
A globális felmelegedés létezik

A valóság az, ami akkor sem tûnik el, ha már nem hiszünk benne.

Molnibalage
Csak kicsit élsz tévedésben. A városi közlekedésben meg van tömve viszont sokat eszik a dinamikus vezetés miatt. Emiatt lazán kompenzálja azt, hogy autó városban 8-10 L /100 km. A busz egy 100 km alatt a belvárosban 1000 embert lazánelvisz. A fogyasztása max. 4-5-szörös. Ne a szar ócska 30 éves magyar Ikarus busz legyen a mérce...

Shifter
az emberiség kevesebb káros gázt bocsájt ki a légkörbe mint 1 vulkán kitörés 1 év alatt... értitek mit mondok... csak régen ez mûködött mert geci sok fa volt... ma meg? igazából nem lenne baj ezzel a kibocsátott mennyiséggel csak a fák kevesen vannak...

ಠ_ಠ

Gondolom személyes tapasztalat.

aaasdd
Nálnuk meg teljesen véletlenül volt több hétig jég a város melletti tavon, és egymás után 3 hétvégén mentünk ki korcsolyázni.
Kicsikiraly
Globális felmelegedés létezik, az egyetlen amit nem tudhatunk biztosra az a kiváltó ok.

DFTBA ಠ_ಠ

bardocz
Jah,gondolom,amióta léteznek V8-asok,azóta ennyit esznek.Fejlettebb országok közül kb csak amerikában esznek annyit az autók.
solo
Hazucc, mert pl a vette 4,6 os LS1 ese 14 littyót eszik-.-"

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

bardocz
Na bazmeg,beszélsz itt a buszokról,hogy milyen környezetszennyezõek,erre felhozod a lehet legszarabb példát:D V8-as amcsi blokk,áá,semmi köze a globális felmelegedéshez:D
solo
De azért azt is nézd meg, ha manapság a legtöbb autó sajna ilyen kis 1-2 littyós benczines cumó....2-5 férõhellyel.
Meg persze van dögivel ugyan ennyi diesel is.
De ha azt vesszük, hogy mo-n kb 2500 busz van, (tök fölöslegesen) akk máris lejön, hogy azért a buszok rohadtul szenyneznek..Fõleg, mikor nem indul be a turbó, és csak nyomja fölösbe a dázolajat a kmotorba...
Troli kéne, bár ahhoz meg ugye kábel...

Na mind1....Éljenek örökké a batár v8 as amcsi vasak:) Diesel meg menjen a fenébe.

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

PrisonMan
A globális felmelegedés létezik.

<#idiota><#idiota>

bardocz
Hát nekem az is elég,ha csak magyarország melegedik fel:) 95-ben áprilisban szakadt a hó.A most születõ gyerkõcök meg kb csak képrõl fogják tudni mi az:D
bardocz
Ne mond már,hogy 50-100 ember buszoztatása jobban szennyezi a környezetet,mint az 1személy/autó-s emberek,meg a teljesen fölösleges terepjárók,amiket betonon használnak<#wilting>
LordVenom
Ez igaz,de ez nekem még nem elég bizonyíték arra,hogy ez a globális felmelegedés miatt lenne. Egyébként emlékszek rá. Még a '86-os méteres hó is rémlik.
A nem tudom alatt a tartózkodást értem. <#rolleyes>

A világ legjobb üzlete lenne,ha embereket vehetnék annyiért,amennyit érnek, és eladhatnám õket,annyiért,amennyit gondolnak magukról...

89
busz: 60 férõhely
személyautó: 1-5 fõ

Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szûnik meg soha\" Pál apostol