A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike at home
16 éves vagy és nem érted 😊

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ez a baj hogy mindig arról beszélnek amirõl fogalmuk sincs illetve semmi közük

Mike at home
régen is voltak, most vannak, lesznek is

[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
gyakorlat nem ezt igazolja? mirõl beszélsz? egyszer kikaptál mert betötétek az ablakot? és utána arról beszélsz, hogy kell a verés a gyereknek, mert különben tiszteletlen tanárral, szülõvel, felnõttel?

Mike at home
azért a kisebbek is megérik a pénzüket
meg a nagyot csesztetik mindenért, a kicsi hülyeségei miatt is

immovable
Nem, szerencsére, csak kötelezõ volt a hittan. Míg a fater....a többi már történelem. 😊
Na és ha kölyködet felpofozná a tanár mert rosszul viselkedett még te is adnál egy másikat neki?😄

Mike at home
óh megszólalt a "gyakorló" apuka

hát jah<#idiota>

Mike at home
egyházi suliba jártál? mondjuk leri 😊

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Mike at home
lófaszt
kultúra kérdése, és a kultúra, az hogy mi érték, mi nem, mindig változik
a római jog szerint egy apa meg is ölhette a gyerekét, próbálj meg erre hivatkozni most a bíróság elõtt
a nevelés meg nem abból áll, hogy ütöm-vágom
sõt abból lesz igazán állat, akivel agresszivek voltak kicsi korukban
tudod melyik gyerek verekszik az iskolában? akit otthon ütnek a szülei

jó lenne ha kicsit gondolkodnátok
meg végignéznétek magatokon, titeket hányszor és hogyan vertek, mielõtt azt mondjátok hogy kell a verés a gyereknek, mert az a nevelés!

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

immovable
Mi kaptunk körmöst nem is egyszer. 😊 Meg az a buzi pap is vert minket, persze csak addig míg apám el nem beszélgetett vele. 😊
Mike at home
elég régi vagyok
akkor sem volt igaz
sõt, már akkor is mondogatták ezt amikor én voltam gyerek

Molnibalage
Ja. Hirtelen olyan érzékeny lett mindenki mindekire. Nem kell a széltõl is óvni egy gyereket. A leírt példa meg meredek. Megvárja míg nagyobb lesz és amíg tényleg erõ is lesz abban amit csinált. Ilyenkor bizony puff egy ilyejsztés simán eléké már.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Szerintem az megrendezett jelenet. Annyira tényleg nem lehet hülye senki. Ennyire hülyén nehogy már életben lehessen maradni..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

CopyKing92
vagy rá lesznek segítve XDD<#mf1><#alien><#alien2><#banplz><#bdead>

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

bardocz
Én meg arra gondoltam, hogy a technikai fejlõdésnek ehhez semmi köze.
Nem baj majd az idõ õket is eltünteti XD

tigeroo
igen, ma már más világ van.

januárban voltam elõször debrecenben életemben (kisfaluból származom)

a plázában egy gyerek fagyiért könyörgött, amikor nem kapta meg durcás fejjel belekapott az anyja hajába aztán ütögetni kezdte a saját anyját ököllel, utána sírt.
az anya úgy szidta mint valami kiskutyát ("MARCI NEM! NEM! NEEMSZABAD!)
lolmár...a kölyök simán hülyének nézi a szülõt...hosszabb távon szerintem ez rosszabb bármilyen testi fenyítésnél...

régen ilyen nem is volt,gondolom pár éve még simán hülyének nézték volna a szülõt is meg a gyereket is, ma már rohanni kell pszichológushoz stb. jaj hagyjuk már...
NEOreg3
jó, HA lesz gyerekem, akkor majd hagyni fogom, hogy pl a boltba bemenve ellopjon valamit, majd helyettem elbeszélget vele az üzletvezetõ

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Timbo
Egy-két nagyobb pofon néha nem árt, ha az kellõen indokolt.

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

Kicsikiraly
latom nehezetekre esik metaforákban gondolkodni 😊

nem szószerint a tûzre gondoltam. persze hogy a veszélyes dolgoktól meg kell védeni, de rosszaságokat csinálhat, de csak egyszer aztán meglátja hogy milyen rosszak a következményei.

DFTBA &#3232;_&#3232;

CopyKing92
ennyi változnak az idõk.. néhányan nem bírják el fogadni. 😄

Samsung GT-I9000 - Galaxy S - Shit You Know I May Not Have Had Sex, But I Can Fuck You Up. Yeah...XDD

Õ is ezt mondta, csak kicsit másképp fogalmazta meg

bardocz
Ki az a fasz, aki pajzsot, meg kardot használ, amikor ott a hatásosabb puskapor+ólom kombó?
Minek használjunk lovat, amikor még a tömegközlekedés is kényelmesebb annál, és azt nem kell etetni.
Simaji
Max. egy-két leszidás, hangosabb beszéd de azt is olyan hangnemben, hogy nem vigyük túlzásba mert igenis rossz hatással lesz a gyerekre késõbb...

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

solo
Nem szabad itthon semmiféle atrocitásnak kitenni a gyereket, a szülõknek az a dolga, hogy megvédjék.

Értelmesenmegkell vele dumálni, nem ordítani vele, abbólszart se ért.
Nemiis agyonverni,mert akkor utánna nemérti már megxD

Gigabyte x48dq6,C2D E6550@3,1Ghz+CNPS9700,4x1Gb dominator 1066,ASUS 4850GFX chilla,WD 500Gb,SG 120GB ,SAMSUNG 320Gb;T27A300,logitech x530-g15,a4tech x7,Chieftech GPS-500AB, AC Zero°,Galaxy NOTE

Benny04
kiabálás...-.-

CopyKing92
van az az örült kocka német gyerek nem vágom ki az csak láttam videjót rolla... nah azt ki dobnám a gecibe a tizedikröl annyira idegesítõ nem is értem hogy tartják el a szülei.. 😄

Molnibalage
Megint úgy fogalmazol, hogy pofozkodás. Miért 3 gyerek / 3*10 év = 3-4 pofon az neked "pofozkodás"? 10 éves fejjel már bõven értettünk a szóból.

Azt is írtam, hogy ma 6 éves gyerekek vannak sajnos néhe 4-5 éve szinten. Annak te hiába magyarázol egyes esetekben és csak tombol.

Az, hogy téged nem kellett az egy dolog. Elég kis minta. Anyám 30 éve tanít. Csak mióta az én generációmban levõ osztály oszályfõnönke volt vitt vagy 4 osztály elsõtõl 4. osztályig. Azelõtt is volt. No akkor ez már minta. Látott õ már sokmindent...

chhaya
Saját magamból tudok csak kiindulni, soha még csak egy kis pofont sem kaptam, mégis normális vagyok. Nyilván személyiségfüggõ is, hogy egy gyereket mennyire lehet nevelni pusztán szavakkal, de én úgy gondolom, hogyha kicsi korban megfelelõen figyelnek (figyelnének) a gyerekekre, akkor nem lenne szükség kb senkinél a fizikai fenyítésre. A szélsõséges gondolkodásról meg annyit, hogy ez van, a lelkivilágommal nem fér össze a pofozkodás. :/

you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly

chhaya
Díjaztam volna, ha nálunk így így lett volna. :Ð Nekünk az volt mindig, hogy bátyám a nagyobb, ráadásul fiú, ezért mindig elsõbbségi jogai voltak... vagyis õ kapott általában új dolgokat, és nem örökölhettem az õ régijét. Sulis vagy akármilyen eredmények esetében is az volt a helyzet, hogy az én ballagásom/érettségim/kitûnõ bizonyítványom már nem annyira nagy szám, mert "ezt már láttuk". Szóval az idõsebb tesó ezen hamarabb átesett, nála kiörvendezték magukat, és a kisebbnél ez már alap követelmény. Nem mindig a fiatalabbnak a jó.

Molnibalage
Ez mind szép és jó, csak a gyakorlat nem ezt igazolja. Azér fura, hogy az "erõszak tagadók" csak szélsõségekben tudnak gondolkodni.

Az, hogy a fizika fenyítéssel egyetértek ez az én életemben tudjátok mit jelentett? Egyetlen esetre tudok visszaemlékezni mikor meg lettem pofozva. Bunyó közben kitörtük az ablakot a tesómmal kb. 10 évesen.

Az ikertesómat kb. kétszer pofozták fel. Ennyi. Ha szerintek még ez sem fér bele akkor várom majd a pillnanatot, mikor ördögfiókák vesznek körül vagy a te ártatlan báránykádat egy ilyen kis egyén terrorizálja...

chhaya
A megfélemlítés és a tisztelet látszólag elég közel áll egymáshoz, de a belsõ motivációja nyilván más. Nem teljesen ugyanaz, ha a gyereked azért hallgat rád és viselkedik jól, mert retteg az atyai pofontól, vagy felnéz rád és elfogadja azt, amit mondasz neki...

chhaya
A hangos szó, leszidás maximum.

El kell neki magyarázni, ha rosszat csinált. Kicsi gyerek persze nem feltétlen érti, de a hanghordozásból mindenképpen megérti, hogy rosszat csinált.

A testi fenyítés és az erõszak nem nevel, hanem megfélemlít. Hosszú távon semmi értelme, és szerintem csak a szülõ gyengeségét mutatja. Könnyû egy pici gyereket pofozgatni. -.-

Molnibalage
A példa rossz, mert a fegyverek hatékonyságát a technikai környezet determinálja. Az ember génkészlete viszont állandó maradat gyakorlatilag az elmúlt párszáz évben. Ha nem neveled az embert, akkor állat lesz...

immovable
1-2 pofon belefér
Régen ha a gyerek rossz volt a suliban és kapott 1 ütést a tanártól, akkor mikor hazament, tudod mi volt ? Otthon is kapott még1-et... Most meg a tanár kap még1et mikor megy hazafele, mert felemeli a hangját.

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

somdav95
Csak ha fájdalmat alig okoz, pl. kisebb pofon, csuklószorítás, vagy egy laza seggberúgás....

<#eljen>

CopyKing92
engem mindig is vertek a szüleim ha rossz voltam XDD.. mamár inkább félnek nem igazán tehetnek elelnem valamit XDD

Mike at home
évszázadokon át hazsnáltak az emberek kardot és pajzsot
ma már valamiért még sem
évezredeken át lovagoltunk. ma már miért nem?
az meg hogy vered-e a gyereket vagy nem, a kultúrád része
ma már más van mint 2-300 éve, az hogy régen szabad volt, nem számít

Mike at home
hány gyereket pofoztál meg eddig? és a sajátodat?
esetleg hányszor nyilvánosan, mondjuk egy közértben?
szal, fogalmad sincs mirõl beszélsz

Mike at home
régen is elõfordultak ilyenek
ha most 30 évvel korábban lennénk, és te ugyanolyan idõs lennél mint most, akkor is azt mondanád, hogy vérlázító, hogy a mai gyerekek mit meg nem engednek maguknak, bezzeg a te idõdben, amikor még volt körmös

Mike at home
aki a gyerekét üti, saját tehetetlenségét bizonyítja
nem kell visszaélni a testi erõvel

Metalmilitiakid
jól tetted hogy kisbetûvel írtad 😄

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

Roma is magyar, az más kérdés, hogy tagadják ^^

Metalmilitiakid
ált. sulink ahol van anyám , az 1. osztályban 60 gyerek 3 magyar ...

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

nah ugye hogy sok pénz kell a gyerekvállaláshoz?😄

És akkor így vállaljon az ember gyereket nem ? 😄