A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Hidd el sok állat értelmesebb, mint a legtöbb ember."

Ezt olyan sokszor hallani, és olyannyira marhaság.
Legyen az ember bármilyen sekélyes és buta, egy állatnál mindenképp jobb értelmi képességekkel fog rendelkezni, ezt be kéne látni. Úgy lenne esetleg helyes a megfogalmazás, hogy sok állat van, aki saját fajtájának többi tagjához képest magasabb értelmi képességû, mint sok ember a saját fajtájához képest.
De a kettõ nem hozható egy szintre, legyen a te kutyád bármilyen okos, egy ember ezen a téren sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik. Nem fajtársaihoz relatív, hanem abszolút mérve. És ez így van jól. Nem azért szeretjük az állatokat, mert megoldják az egyenleteinket...
Figyelj, a lehetõ legjobb élethez való jog mindenkit megillet, az már más kérdés, hogy gyakran ezt sem állat, sem ember nem tudja beváltani. A Föld majdnem 7 milliárdos lakosságának majd' egyharmada ha hiszed, ha nem, örül, ha ételhez és tiszta vízhez jut még manapság is.
A világtörténelem során egyébként emberi kegyetlenségnek legalább annyi ártatlan emberáldozata esett már, mint ártatlan állat. A lehetõ legkegyetlenebb körülmények között. De így két világháború messzi távlatából sivár és problémamentes békeidõben, távol a leszakadó végtagú gázai kisgyerekektõl nagyon könnyû prédikálni, és sajnálni a szomszéd kiscicájával megesett kegyetlenségeket.

Nagyapád meg érdekes tag lehetett, ha a házában nevelgette a csirkéket. De azoknak mellesleg hasznuk van, ha már életüket adják, megérdemlik a kényelmet...
Ennyi beszélgetés is rég volt

daemonervosa
Ekkora szar kérdés is rég volt.

Trolling is a art.

Bruk
Nem tudnám eldönteni... Sok embernél többre tartom az állatokat (most nem akarok példát vagy listát írni mert hosszú lenne)... bár ha valamelyik szerettemrõl van szó akkor egyértelmû hogy az ember. Amúgy láttam már mindkettõt szenvedni.

rhazid
attól függ

\"Pale angel go away Come again some other day The devil has my ear today I\'ll never hear a word you say\"

Magic Boy
Hidd el sok állat értelmesebb, mint a legtöbb ember.

de te ezt nem fogadod el szerintem.

Az viszont már tény, hogy az állatok is ugyanúgy értelmes lények ahogy az emberek így õket is megilleti a lehetõ legjobb élethez való jog.

Amúgy az se igaz, hogy "Nagyapáink még a lakás környékérõl is kirugdosták volna az állatot."
Hiszen a macska mindig is a lakásban volt, ahogy sokszor falun a csirke és a disznó is.

A GYÕZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

hát szerinted mért adnak annyian pulóvert meg cipõcskét a pütyüpütyü kiskutyájukra
meg ami felbasz, hogy a kutya befekszik a kanapéra, meg ahol úgy általában beengedik a lakásba.
Komolyan lassan ott tartunk hogy egyenlõségjelet húzunk az állatok és a saját igényeink és jogaink között. Nagyapáink még a lakás környékérõl is kirugdosták volna az állatot. Mindennek megvan a maga helye. De ezzel magunkat húzzuk le értelemszerûen, nem az állatok válnak fejlettebbé, hogy hirtelen felértek hozzánk...
David2
Ha látok egy embert szenvedni

elnézve az állást, sajnos a torz világképûek vannak többségben:/

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

csókolom, maguk hogy maradtak volna életben az elmúlt néhány százezer évben
otthon maradnak az asszonyokkal gyöngyfüzért kötögetni :D
Doddy a düdõ
akkor nem szavazol.

tenkenorman
de ha engem nem bánt jobban egyik sem a másiknál?

http://www.tenke.hu

Mert az a kérdés, hogy melyik bánt jobban.

tenkenorman
miért nincs, egyiksem és mindkettõ?
amúgy mindkettõ bánt.

http://www.tenke.hu

Lacee86
Valóban elég értelmetlen a kérdés, de sztem a véleményed kultúráltabban is lehet(ne) közölni. Már csak magad miatt is...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

lehet de ilyen fölös idióta kérdésre ne várjatok értelmesebbet
Magic Boy
Nem feltétlenül a karmára gondoltam.

De az ember beleszólhat a karmikus sorsába (max. leszületik újra ugyanazzal a feladattal), de az állat nem.
Az embernek megvan a döntés szabadsága, míg az állatnak nem.

Amúgy minden betegségnek (igen a ráknak és hasonlóknak is) megvan a lelki vagy karmikus alapja amit helyre kell hozni, de a nyugati orvos központú világban inkább szenvednek az emberek, minthogy helyrehozzák a dolgokat.

Szabi84
ez egy idióta kérdés

Kétféle ember van, aki hugyintás elõtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törõdjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Lacee86
Si tacuisses philosophus mansisses.

gondolom ha 1 ember meg 1 kutya 1más mellett saját szarába fetreng akkor embert sajnálnám jobban ? áá faxomse tudja hülye kérdés megint :D kitérdekel
Lacee86
Hát most nem tudom. Mosómedvét élve nyúznak benne, vhogy így keress rá. De tényleg durva, arra számíts.
Amúgy ilyen kínzós videókat (akár ember akár állat) nem tudom, mi a fenének csinálnak. Elég szomorú, h ilyenek vannak, de akkor még ezzel sokkolják az embereket (vagy éppen élvezkednek rajta, mert biztos h vannak olyan beteg egyének akiknek ez tetszik). Filmekben is utálom azokat, ahol csak azzal akarnak bizonyítani, h minél több vér meg kínzás legyen benne. (pl. Motel)

laci 700
Hát ez nem így van! Nem én akartam, hogy rákos legyek 14 évesen. Nem cigizek, nem iszok soha és mégis ez történt és a fél éves kemoterápia meg hosszú kínos szenvedés volt. Volt olyan aki kb 1 évesen rákos lett, sõt egy haverom úgy született. Õk aztán tényleg semmit sem tehettek róla.

A témához pedig annyit, hogy rossz látni ha egy állat szenved, de ha egy ember fõleg ártatlanul szenved azt szerintem nem lehet összehasonlítani egy állat szenvedésével.
"Ha látok egy embert szenvedni."

Én nem láttam, tudsz adni valami forrást vagy linket? Érdekelne. Nem tudom láttátok-e, de van egy videó, amin nyakon szúrnak egy katonát, közelrõl mutatnak mindent..... hát azt sem kellemes megnézni.

én sem értem, hogy mire alapozza ezt a kijelentést :D
gondolom csak a vágóhídi állatokra gondolt, de ezzel szemben az emberi betegségek és bajok sokkal változatosabbak lehetnek. Annyi különféle rosszabbnál rosszabb betegséget ismerünk ami az embert érheti, hogy az egy egész állatvilágnak is sok lenne :D
Mellesleg ez, hogy az ember magának köszönheti, ha szenved...
mire gondolsz, talán a karmára? Ha az emberek esetében ezt feltételezzük, az az állatokra talán nem igaz?
A szenvedés mértékét meghatározza az agy komplexitása és fejlettsége, és ebbõl következõen a befogadható ingerek skálájának szélessége és jelentõsége, ami egy ember esetében jóval sokrétûbb és meghatározóbb mint bármilyen állat esetében, egy apró bogár számára pedig a szenvedés gyakorlatilag nem is létezik. Így lehet különbséget tenni szenvedés és szenvedés között...
Lacee86
Mert a rengeteg rákban és más szörnyû betegségben szenvedõ ember aztán tényleg magának köszönheti, h szenved. Gratulálok ehhez a kijelentéshez is...

NEOreg3
terjessz.

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Lacee86
Ha "arra" a videóra gondolsz, akkor az csak egy hatásvadász videó, amit az állatvédõk terjesztenek. Tényleg nagyon meghökkentõ, nem bírtam végignézni, meg szörnyû stb., de akkor kezdjünk el terjeszteni olyan videókat is, ahol embereket gyaláznak és kínoznak. Aztán lehet versengeni, h kié a jobb...

Magic Boy
Az ember megváltoztatja a sorsát és általában saját magának köszönheti, ha szenved.
Míg az állat nem szólhat bele a sorsába, hiszen az emberektõl függ.

Természetesen az emberi szenvedés szörnyûbb
látom teret hódítanak a zöldek, és szépen elkurvul a puhapöcs emberiség az eredmények alapján
NEOreg3
majd nyilatkozok, ha láttam valódi, embert élve megnyúzós videót. addig állat

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Motoroj
Az állat tehetetlenebb, úgyhogy arra szavaztam.

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

VRSDM
egy ember okos, értelmes, talpraesett, jelen tudományi álláspontok szerint a földi fejlõdés csúcsa. (milyen kis egoisták vagyunk) :D

ellenben egy állat sokkal tehetetlenebb.
az nem zavar ha egy gepárd megöl egy kisgazellát, senki nem szenved, az élet rendje.

de az ahogy a jegesmedvék kínlódnak az egyre fogyó jéggel, vagyis azzal hogy az életterük konkrétan eltûnik a talpuk alól. az bizony bánt :(

u dont have to listen anybody else but me

Lacee86
Lehet... Ez most csak egy szar fórumos kérdés, hnap más lesz, hnapután megint más, de efelett a mai eredmény felett nem tudok dûlõre jutni. Amúgy is zaklatott vagyok kicsit ma (sulis ügyek). De megpróbálom visszafogni magam, bár messze még az este. :D

Calver
nagyon megviselt téged ez a mai kérdés

"The trees move. Do you not see it?"

Doddy a düdõ
alapvetõen mindkettõ, de erõsen függ attól, hogy milyen embert látok szenvedni. üres szavazat.

csakh nem 20-30 -.-

immovable
Most te forgatod ki az õ szavait. Érdekes.
Lacee86
Vega vagy? Ha leölök egy állatot, h megegyem, szándékosan ártottam neki. Térden lõnél?

SötétBarom
Állatok szenvedése.

Az ok egyszerû: majdnem minden ember csinált olyat legalább egyszer az életben, amiért szenvedést érdemel. Nyilván azt sem díjazom ha emberek szenvednek, de kevésbé bánt, mint mondjuk egy szerencsétlen láncra vert rühes medve. Én mondjuk térdenlõnék mindenkit, aki szándékosan árt embernek/állatnak.

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Fabio Capello
üres szavazat, nem tudok választani, a szenvedés mindig rossz...

Pepsi Twist
Ha látok egy állatot szenvedni.

Cadillac Escalade Owner Pepsi Twist nem alszik, Pepsi Twist vár.

Lacee86
Úgy látom, már a kérdés értelmezésénél is baj van... Melyik bánt JOBBAN!!

Lullaby
Nem tudok választani, szenvedést sosem jó látni.

I make the angel scream, and the devil cry .:|:. The sky is falling, I don\'t care, I just wanna feel good

Üres szavazat. Ez így hülye kérdés, mindkettõ bánt, ha igazságtalan körülmények között szenvednek. Viszont, ha pl. egy macska játékból kínoz egy madarat, akkor nem sajnálnám a macskát, ha egy kutya széttépné és szenvedjen csak úgy, mint a madár....

byzhouse
emberek=állatok szóval nem tudok dönteni :S

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Lacee86
Kivétel az 100-ból 1-2, de 100-ból 20-30-at már nem neveznék kivételnek, az már jelentõs rész...

Vadnokedli
egyikse nem nagyon izgat... :]

"Anime is the proof that two nukes weren't enough."

Te is állandóan ezt a mentalitást hangoztatod (#67230)

felesleges vitatkozni
van kivétel...igaz...erõsíti a szabályt