A nagy szavazó topik
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mert ugye jelenleg például csak Dzsenifernek lehet anyakönyveztetni egy gyereket, Jenifenek nem. Ezzel meg csak szívni fog az útlevelében.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
Na és mind a kisebbség tagja.
I met God. She's black
Hááát, ha erõs lenne a nyomás rajtam akkor esetleg. Azért megpróbálnám lebeszélni.
Spread De Love!
"Nem tetszenek az ilyen nevek."- Pár név lehet tetszene.
"Hááát, ha erõs lenne a nyomás rajtam akkor esetleg. Azért megpróbálnám lebeszélni."- Az a pár név maximum.
Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a turbó magyarakról sem azok is ritka gusztustalan neveket képesek gyermekeiknek adni: Elõd,Hargita stb
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
A saját nevemet gyûlölöm. Valami õsmagyar szarság, kiteszem a lábam az országból és gyakorlatilag az az érzésem, hogy zagzagnak hívnak... A nyolcvanas években még itthon is rákérdeztek kétszer-háromszor, mielõtt nyugtázták, hogy van ilyen név.
A vezetéknevemet viszont szeretem, Magyarországon ritka, de Németország nyugati, déli részén aránylag gyakori családnév. A dédszüleim még nem is beszéltek magyarul. Egy német keresztnévnek én is sokkal jobban örültem volna, mondjuk Marcus, vagy Alex. Jól illenek a magyar nyelvbe, nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és kifejezik a származásomat is (gondolom pont a magyarítás volt szüleim célja...).
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
Nem / ismerem annyira a páromat/ tudom, hogy õ se akar angolszász nevet a közös gyerekünknek.
Nem csúnya nevek ezek, de komolytalan az az elképzelés, hogy attól lesz a gyerek különleges, hogy ilyen ritka/idegen nevet kap.
Inkább hívják Pistának Kevin helyett, és abban nyilvánuljon meg a különlegessége, hogy ilyen-olyan országos versenyeken elõkelõ helyezést ér el.
Nekem személy szerint az az elképzelésem, hogy kapjon egy magyar, egy germán és egy latin/szláv/akármi eredetû keresztnevet, pl.: Gémes Géza Gusztáv Gergely
Régen nem volt szokatlan, Habsburg Ottót például így hívják hivatalosan:
Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lotharingen
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Az Alex férfinév az Alexius vagy Alexis rövidülésébõl származik, amelyek a latinosított Alexander név görög eredetijére (Alexandrosz) vezethetõk vissza. A név jelentése: férfiakat vagy férfiaktól megvédõ.
Amúgy tudtam, hogy honnan, merrol szarmazik, mert utana olvastam. Es aki le mer Sanyizni azt megolom 😄 Gorogorszagban minden Alexander volt es mar a tokom tele volt vele 😄
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.
★
Ez is sokat elárul a Cigányokról, hogy használhatnák eredetiben is mégse teszik.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
csomó 16-17év körüli ismerõsömnek vmi hülye neve van: renátó,cintia,dzsenifer,kevin....
mondjuk az én nevem még ezeknél is ritkább 😄DDD
szerintem 1ik legritkább MO-n :ASD_SAD:SAD_SA
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
Nem / ismerem annyira a páromat/ tudom, hogy õ se akar angolszász nevet a közös gyerekünknek.
tuti nem adnék neki ilyen nevet! Magyarok vagyunk maradjunk hûek a magyarsághoz. ne divatoljunk már át ennyire 😞 szomorúnak tartom azt h van aki ilyen nevet ad a gyerekének és azt meg még szomorúbbnak aki pl a kedvenc tévésorozatfõhõsérõl nevezi el gyermeket 😞 (pl. Esmeralda ..
A kérdés már csak azért is rossz, mert a Cintia görög eredetû név, míg a Renátó latin eredetû.
Amúgy Brit nevek:
Nõi: Alíz, Aura, Dolli, Etel, Evelin, Izolda, Kitti, Lejla, Liliána, Nelli, Telma, Vivien
Férfi: Artúr, Dalton, Donald, Dorián, Edgár, Godvin, Gordon, Kevin, Norman, Oszkár, Ralf
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? „Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,
"Mi a véleményed a Magyarországon újabban divatbajött külföldi keresztnevekrõl?"
De az Angol nevek között is vannak jó nevek (Pl. Kevin, Jenifer (így írják)).
Amúgy az itt példaként felsorolt nevek se mind Magyar nevek.
Ágnes: Görög eredetû.
Anna: Héber eredetû.
Eszter: Héber vagy Perzsa eredetû.
Krisztina: Latin eredetû.
Mária: Héber-Görög-Latin Eredetû.
Ádám: Sumér-Héber eredetû.
Attila: Gót eredetû.
Dániel: Héber eredetû.
Dávid: Héber eredetû.
Kristóf: Görög eredetû.
Magyar nevek:
Nõi keresztnevek pl. : Ajándék, Ajnácska, Áldáska, Aranka, Árvácska, Bársonyka, Bíborka, Bogárka, Borlárka, Bolda, Borsika, Csendike, Csenge, Cseperke, Csillag, Delinke, Emese, Emõke, Eperke, Evetke, Fehérke, Fruzsina, Fürtike, Füzike, Hanga, Harmatka, Havaska, Ibolya, Iringó, Jázmin, Kinga, Magdolna, Napsugár, Pálma, Piroska, Réka, Sarolta, Tímea, Virág.
Férfi keresztnevek Pl. : Álmos, Árpád, Atos, Bajnok, Béla, Belián, Bódog, Botár, Botond, Csaba, Csanád, Csombor, Csongor, Deli, Elek, Elõd, Etele, Gergõ, Géza, Gyõzõ, Gyula, Hetény, Huba, Hunor, István, Jenõ, Kálmán, Károly, Kund, Lehel, Lél, Levente, Nyék, Ond, Rezsõ, Szabolcs, Szilárd, Taksony, Tas, Tihamér, Töhötöm, Zoltán, Zsolt.
Attila, Balázs, Ákos, Tamás, Zoltán, Gábor, Zsolt, Tibor, Márk, Róbert, László, Csaba, Endre, Szabolcs, Bence, Ádám, Máté, Imre, Márton, Miklós
Így végigböngészve hirtelen a naptárat, nálam ezek a nevek jönnének szóba, amit a majdani gyerekeimnek adnék. Jobban szeretem a klasszikusabb neveket. Amúgy 1-2 külföldi név nem rossz, de igazából majomkodásnak tartom ezeknek az erõltetett elterjedését.
de lehet hogy az anyák túl sok fájdalom csillapítót kaptak szülésnél és csak különleges nevek jutnak az eszükbe 😄
Van egy kettõ, ami egész jó.
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ