A nagy szavazó topik

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

atlagember
Nincs ezzel semmi gond, csak ne kiejtés szerint kelljen írni, mert ez így egy rémálom a gyereknek.
Mert ugye jelenleg például csak Dzsenifernek lehet anyakönyveztetni egy gyereket, Jenifenek nem. Ezzel meg csak szívni fog az útlevelében.

SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu

szabii98
*Viszairovonics
Egy i-t kihagytam:/
Sry a tripla hszért

I met God. She's black

szabii98
Alexíj, Viszarovonics, Joseph(Josiph)...:F
Olyan jól hangzanak

I met God. She's black

szabii98
Sulinkban van pár ilyen név(Roberto,Angelo,Sisi,Márko, Tícián és még sok más...)
Na és mind a kisebbség tagja.

I met God. She's black

Willenbrock
Bugyonnij,Szergej😄

Willenbrock
Engem nem zavar-angolos,spanyolos nevek olyan országokban is elterjedtek már ahol nem voltak eddig honosak,nem probléma ha nem kellemetlen a hangzása a magyar fülnek.

tigeroo
na szabad a gazda mondd csak meg😛
N1ggA
Globalizálódunk kéremszépen, ez van. Annyira nem is rossz a hangzásuk, nem zavar.
Hááát, ha erõs lenne a nyomás rajtam akkor esetleg. Azért megpróbálnám lebeszélni.

Spread De Love!

Bruk
Most se nagyon lehet..

"Nem tetszenek az ilyen nevek."- Pár név lehet tetszene.

"Hááát, ha erõs lenne a nyomás rajtam akkor esetleg. Azért megpróbálnám lebeszélni."- Az a pár név maximum.

szabii98
Az én fiam neve ******* Stojka Iván lesz<#gonosz1>

I met God. She's black

Hát nem tudom bizonyos szempontból jó a globalizáció,ha a jó oldalát élvezed elkellene fogadni a számodra kevésbé szimpatikus részét is.Nekem sem tetszik ez,de nem is zavar.

Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a turbó magyarakról sem azok is ritka gusztustalan neveket képesek gyermekeiknek adni: Elõd,Hargita stb

nem tudok szavazni, már nem az elsõ alkalommal! 😮
efti
Nem
Nem

WWFSMD?

Lacee86
Mert az tök menõ lesz, h pár évtized múlva csomó Dzsenifer, Kevin, Renátó stb. megy majd az utcán... Azt sem lehet majd tudni, h Mo-n vagyunk-e egyáltalán...

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

Narxis
Elavult, szokványos, régi.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

szabii98
Nem és nem.
Soha...

I met God. She's black

Nem tetszenek az ilyen nevek. Legalábbis amik itt vannak példának, meg az ezekkel egy kaliberûek, esetleg vmi különlegesebb (nem magyar) nevet adnék, de csakis olyat, ami nem majmolás, meg nem is hangzik hülyén magyarul.

Hitlerék is elõszeretettel "ösztönözték" õket, hogy menjenek katonának. Nagyapámat is vitték volna, de sérült volt eleve a lába, voltak rokonaim, akiknek nem nagyon volt más választásuk, így bevonultak. És így lényegesen tovább kellett fegyveres harcot folytatniuk, mint ha az akkori magyar hadseregbe sorozták volna õket be, meg is haltak mind.
Szeretnék anonim maradni😊 Még ma is rettentõen ritka név (nem csodálom). Google csak engem hoz le, iwiwen, facebookon is egyedül én vagyok fent ezzel a névvel😞
Magic Boy
Sajnos nagyon sok Német család kénytelen volt Magyarosítani a nevét, mert a Szovjetek vittek mindenkit akinek német neve volt.

A GYŐZTESEK MINDIG ÚJ CÉLOKAT KERESNEK, A VESZTESEK KIFOGÁSOKAT.

ha már itt tartunk,nagyon kíváncsivá tettél,mi a kereszt neved? 😊

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Nagyanyámat Alice-nak hívják. Ez nem is annyira meglepõ, a húszas években volt már egy anglomán hullám polgári/nemesi körökben. De ma az ilyen nevek egészen máshol dívnak😊 (Sajnos, mert pl. a Kevin, Cintia és társaik jól összeférnek a magyar nyelvvel, és legalább húsz emberbõl nem húszat fognak Sanyinak, Ferinek, vagy Pistinek hívni...)

A saját nevemet gyûlölöm. Valami õsmagyar szarság, kiteszem a lábam az országból és gyakorlatilag az az érzésem, hogy zagzagnak hívnak... A nyolcvanas években még itthon is rákérdeztek kétszer-háromszor, mielõtt nyugtázták, hogy van ilyen név.
A vezetéknevemet viszont szeretem, Magyarországon ritka, de Németország nyugati, déli részén aránylag gyakori családnév. A dédszüleim még nem is beszéltek magyarul. Egy német keresztnévnek én is sokkal jobban örültem volna, mondjuk Marcus, vagy Alex. Jól illenek a magyar nyelvbe, nemzetközi szinten is megállják a helyüket, és kifejezik a származásomat is (gondolom pont a magyarítás volt szüleim célja...).
QuippeR
tudtommal Magyarországon törvényileg szabályozva van, hogy maximum két keresztneve lehet az állampolgároknak.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Motoroj
Talán nem kéne ilyen szinten mindent átvenni a nyugattól.
Nem / ismerem annyira a páromat/ tudom, hogy õ se akar angolszász nevet a közös gyerekünknek.

Nem csúnya nevek ezek, de komolytalan az az elképzelés, hogy attól lesz a gyerek különleges, hogy ilyen ritka/idegen nevet kap.
Inkább hívják Pistának Kevin helyett, és abban nyilvánuljon meg a különlegessége, hogy ilyen-olyan országos versenyeken elõkelõ helyezést ér el.

Nekem személy szerint az az elképzelésem, hogy kapjon egy magyar, egy germán és egy latin/szláv/akármi eredetû keresztnevet, pl.: Gémes Géza Gusztáv Gergely

Régen nem volt szokatlan, Habsburg Ottót például így hívják hivatalosan:
Franz Joseph Otto Robert Maria Anton Karl Max Heinrich Sixtus Xavier Felix Renatus Ludwig Gaetan Pius Ignatius von Habsburg-Lotharingen

Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu

OrioN the S
Tudom es nem haragszom, de Nemetorszagban is elegge elterjedt. Gorogorszag utan ok kovetkeznek 😊 Nagyfaterom Alexander Dietz es rola kaptam a nevem.

Az Alex férfinév az Alexius vagy Alexis rövidülésébõl származik, amelyek a latinosított Alexander név görög eredetijére (Alexandrosz) vezethetõk vissza. A név jelentése: férfiakat vagy férfiaktól megvédõ.

Amúgy tudtam, hogy honnan, merrol szarmazik, mert utana olvastam. Es aki le mer Sanyizni azt megolom 😄 Gorogorszagban minden Alexander volt es mar a tokom tele volt vele 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

Magic Boy
Ne haragugudj, de az Alex, Alexander görög-Latin eredetü név és a Görögöknél van elsõsorban elterjedve.

OrioN the S
En magyar allampolgar vagyok szerb vezeteknevvel es nemet keresznevvel. Amikor szulettem, akkor csak ugy engedtek ilyen nevet adni, ha az edesanya vagy edesapa szarmazasa megengedte. A hugom pl. Jennifer volt en meg Alexander vagyok es anno elegge ritka volt ez a nev, mondhatni csak par gyerek kapta ezt a nevet az orszagban. Most meg... Mondjuk eddig csak egy Alexanderrel talalkoztam es pont egy osztalyba kerultunk 😄

Elvesztem a show útveszt?iben. Soha nem láttok többé tiszta lelketekkel. Tudod, mi múlunk, nem az id?.

GhostRider1
A réti négerek adnak ilyen neveket a kölykeiknek mint Hose Armando meg hasonló szappanopera celeb név... <#wilting><#zavart2> Szánalmas egy bagázs az.

&#9733;

Magic Boy
Ha valamelyik kisebbséghez tatozónak (Román, Német, Szlovák, Cigány, stb...) vallod magadat akkor a Magyar szabályok szerint használhatod eredetiben (jelen esetben Jenifer-ként) is ha akarod.

Ez is sokat elárul a Cigányokról, hogy használhatnák eredetiben is mégse teszik.

Molnibalage
Csaj a J betûs nem engedélyezett, minden fonetikus átírással kell használni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

byzhouse
újabban? o.O
csomó 16-17év körüli ismerõsömnek vmi hülye neve van: renátó,cintia,dzsenifer,kevin....

mondjuk az én nevem még ezeknél is ritkább 😄DDD
szerintem 1ik legritkább MO-n :ASD_SAD:SAD_SA

________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ &#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;&#175;

Talán nem kéne ilyen szinten mindent átvenni a nyugattól.

Nem / ismerem annyira a páromat/ tudom, hogy õ se akar angolszász nevet a közös gyerekünknek.

tuti nem adnék neki ilyen nevet! Magyarok vagyunk maradjunk hûek a magyarsághoz. ne divatoljunk már át ennyire 😞 szomorúnak tartom azt h van aki ilyen nevet ad a gyerekének és azt meg még szomorúbbnak aki pl a kedvenc tévésorozatfõhõsérõl nevezi el gyermeket 😞 (pl. Esmeralda ..
Magic Boy
Dzseniferként szerintem is undorító, de Jeniferként már egész más.

A kérdés már csak azért is rossz, mert a Cintia görög eredetû név, míg a Renátó latin eredetû.

Amúgy Brit nevek:

Nõi: Alíz, Aura, Dolli, Etel, Evelin, Izolda, Kitti, Lejla, Liliána, Nelli, Telma, Vivien

Férfi: Artúr, Dalton, Donald, Dorián, Edgár, Godvin, Gordon, Kevin, Norman, Oszkár, Ralf

Molnibalage
Szerintem meg az eredetnek semmi köze ahhoz, hogy évszázadok, de inkább ezer éve használt nevek azok, amiket felsorolsz. A kevin és többi baromság meg nem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Zerénd
Baráti körömben, mostanság több gyermek született. Csak a példa kedvéért pár név: Csenge, Luca, Hunor, Álmos Torda, Gyula és egyetlen egy Tamara.

Ha cigánynak lenni hungarikum, ha zsidónak lenni jó, ha melegnek lenni büszkeség akkor MAGYARNAK lenni miért rasszizmus ? &#8222;Meglio Fascista che froci\" Femeia roman nici un cacat nu merita,

tommygear
hányok tõlük

sose adnék ilyen nevet a gyerekemnek
Lacee86
Persze, hogy nem mind magyar eredetû a már klasszikusnak számító keresztnevek sem, de ezek már annyira régóta vannak, hogy teljesen beépültek és megszokottá váltak. De pl. a Jennifer (ami ugye "magyarosítva" Dzsenifer, ami egy agyrém így leírva...) sztem szép név, de ettõl még nem tudnám megszokni magyar névnek, és majomkodásnak tartom, aki ilyen nevet választ a gyerekének. Szegény gyerek nem biztos, h megköszöni majd a szüleinek késõbb...

Magic Boy
A kérdést inkább ugy kellett volna föltenni, hogy:
"Mi a véleményed a Magyarországon újabban divatbajött külföldi keresztnevekrõl?"

De az Angol nevek között is vannak jó nevek (Pl. Kevin, Jenifer (így írják)).

Amúgy az itt példaként felsorolt nevek se mind Magyar nevek.
Ágnes: Görög eredetû.
Anna: Héber eredetû.
Eszter: Héber vagy Perzsa eredetû.
Krisztina: Latin eredetû.
Mária: Héber-Görög-Latin Eredetû.

Ádám: Sumér-Héber eredetû.
Attila: Gót eredetû.
Dániel: Héber eredetû.
Dávid: Héber eredetû.
Kristóf: Görög eredetû.

Magyar nevek:
Nõi keresztnevek pl. : Ajándék, Ajnácska, Áldáska, Aranka, Árvácska, Bársonyka, Bíborka, Bogárka, Borlárka, Bolda, Borsika, Csendike, Csenge, Cseperke, Csillag, Delinke, Emese, Emõke, Eperke, Evetke, Fehérke, Fruzsina, Fürtike, Füzike, Hanga, Harmatka, Havaska, Ibolya, Iringó, Jázmin, Kinga, Magdolna, Napsugár, Pálma, Piroska, Réka, Sarolta, Tímea, Virág.

Férfi keresztnevek Pl. : Álmos, Árpád, Atos, Bajnok, Béla, Belián, Bódog, Botár, Botond, Csaba, Csanád, Csombor, Csongor, Deli, Elek, Elõd, Etele, Gergõ, Géza, Gyõzõ, Gyula, Hetény, Huba, Hunor, István, Jenõ, Kálmán, Károly, Kund, Lehel, Lél, Levente, Nyék, Ond, Rezsõ, Szabolcs, Szilárd, Taksony, Tas, Tihamér, Töhötöm, Zoltán, Zsolt.

Sickness
Marlonbrandó

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

immovable
Ha már nevek. 😊

Szilárd, Szabolcs
Tamara, Imola
Lacee86
Ildikó, Noémi, Kitti, Tímea, Zsófia, Júlia, Eszter, Nóra, Anna, Krisztina, Mária, Nikolett, Judit, Gabriella, Dóra, Andrea, Szilvia, Viktória

Attila, Balázs, Ákos, Tamás, Zoltán, Gábor, Zsolt, Tibor, Márk, Róbert, László, Csaba, Endre, Szabolcs, Bence, Ádám, Máté, Imre, Márton, Miklós

Így végigböngészve hirtelen a naptárat, nálam ezek a nevek jönnének szóba, amit a majdani gyerekeimnek adnék. Jobban szeretem a klasszikusabb neveket. Amúgy 1-2 külföldi név nem rossz, de igazából majomkodásnak tartom ezeknek az erõltetett elterjedését.

PesSim
Semmi baj nincs vele, szépek (ami ugyebár relatív).

de lehet hogy az anyák túl sok fájdalom csillapítót kaptak szülésnél és csak különleges nevek jutnak az eszükbe 😄

Molnibalage
A szõr is fekláll a hátamon. Mi a baj az olyan szép nõi nevekkel, mint Anna, Krisztina, Eszter, stb... <#fejvakaras>

OrioN the S
Dragan, Goran nem rossz.

<#eljen>

SötétBarom
Dragan, Miroslav, Vlada, Slobodan, Goran.. stb.
Van egy kettõ, ami egész jó.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

PesSim
😄 köszi 😊

SötétBarom
htx 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

OrioN the S
forditok😄 : tetszik neki.

PesSim
akkor mondom úgy, hogy nem szokványos

nincs semmi bajom sem a Teodóra névvel, csak evvel menõ a felfogással