127612
  • Molnibalage
    Jah. A Baldrus Gate és más régi játékokat is szeretnék egyszer végigtolni. Örülök, hogy ezek memoccanak egyáltalán XP64-en...
  • kakimakifsz
    Gondolom a Falcon....
    Hát jól hazudsz, te kém:)
  • Molnibalage
    Nem. A játék, amit fejlesztek és nagyon ritkán játszok is vele, az nem megy mindenféle "vicces" oprendszerrel, de újabb Win is elég macerás vele és újabb VGA driver is.
  • Lacee86
    Hát ezaz. Persze h tudom, h van Linux, meg Mac OS meg Ubuntu, de ennyi. Nem tudnám őket használni, és nem is akarom.
  • kakimakifsz
    Nagyon nyomós?
    Ipari kémkedsz, vagy mi?
  • Molnibalage
    Ismerek mást is, de nagyonis nyomós okokból nem használom őket. Nem értek hozzájuk. Nem fogom magam mogyórzin, hogy valami mást használjak ahelyett, amiről tudom, hogy működik stabilan.
  • Lacee86
    És egy átlag user szted a Windowson kívül mi mást ismer? :/
  • Unreal1942
    Természetesen minden eredeti. Soha nem volt és nem is lesz illegális tartalom a számítógépemen. Mint ahogy az egész országban az esetek 99% ban...
  • Lyukasbogrács
    egy jobb oprendszer már alapból tartalmaz cd/dvd írót (és nem a nero-t)
  • QuippeR
    jelenleg a VS2010 Ultimate beficcen meg néha-néha az Adobe Acrobat is szóval máris 4000$ körül járunk. tovább nincs kedvem számolgatni, innentől meg megette a rosseb, inkább a többivel se foglalkozom.
  • Guren
    nézzenek utána, hogy van-e más D: régen én is azt használtam, mert adták valamihez, de láttam rajta, hogy egy rakás fos és kerestem másikat.
  • clio1616v
    csak akkor ha nem muszáj a legális használata
  • Dzsini
    Ámen.
  • David2
    tetemes összegek emészt csak a szoftverek fenntartása, pláne ha előtte bérelted. Nyugodtan elhiheted, h nemes egyszerűséggel nincs rá pénz, ezt olyan építész mondta, aki törekszik rá, h legálisan legyen minden, így belekényszerül, h az archicad jóval régebbi verzióját használja, ami nem kis versenyhátrány.
  • Dzsini
    Vagy LibreOffice, ha már ott is beindult a háborúzás :)
  • Cat 02 #87759
    OpenOffice ? Annyira nem vészes
  • Gabor1990
    Mióta Mac-et használok egydül az office warez, minden más freeware, de pl a Lion-t is meg fogom venni, mert 24 €-t bőven megér még nekem is, pedig sose vettem még oprendszert se, nem hogy mást.
  • Lyukasbogrács
    mert csak azt ismerik, nincs ebben semmi érthetetlen.
  • Cat 02 #87756
    Beidegződés, hogy ha írni akarsz Nero, lehet azért, mert régen adtak CD-Romokhoz ingyé' nérót (nekünk legalábbis), lehet másért.
  • Dzsini
    Ez kétségtelen, de a szoftvert a cég megalapításakor (az általad vázolt esetben a válság előtt) kellett megvenni, hiszen szükséges része a cég beindulásának, nem most, amikor épp rosszul megy a cégnek. Jelen időben esetleg egy frissítést nem vesznek meg, ami valószínűleg nem jelent akkora versenyhátrányt, hogy ezen múljon a sikerességük.
  • Guren
    én azokat nem értem, akik még mindig nero-t használnak cd/dvd/bluray/satöbbiek írásra, amikor vannak sokkal áttekinthetőbb, ingyenes programok is.
  • David2
    az árszint nyugathoz van igazítva, így itthon is ugyan annyiba kerül minden, így jobban meg is veszik. De itthon meg a nettó fizuk 25-30%a, így nyilvánvaló, h általános jelenség a warez. Nincs ebben semmi fura.
  • David2
    gondolom a gazdasági világválság nem újdonság. Meg az sem, az építőipar a rendszerváltás szintje alatt van. Így vagy veszít a versenyképességéből, vagy szürke megoldásokhoz folyamodik.

elvitatkozhatunk ezen még, de én arra akarok kilyukadni, h azért nem veszik meg a cuccot, mert nincs rá lóvé
  • Dzsini
    Akkor rosszul kalkulálták ki a vállalkozás költségeit, a szükséges szoftveres/hardveres háttér már alapításkor egyértelmű, nem a múlt héten emelték fel az ilyen CAD programok árát.
    Ha nincs pénzem autóra nem megyek taxisnak.
  • David2
    nem tudják meg venni, sok esetben az alkalmazottakat sem tudják kifizetni
  • Dzsini
    A film nem szoftver :)
  • Dzsini
    * például az Autodesk gyakorlatilag a teljes palettáját ingyenesen hozzáférhetővé teszi tanulók számára ingyenes regisztráció után, a Graphisoft szintén ingyenesen adja az ArchiCAD tanulói változatot.
  • somdav95
    operációs rendszer/photoshop/office/néhány játék/rengeteg film

300-500 közöttre nyomtam először, de a filmeket kifelejtettem.. így ink millió felett van
  • Dzsini
    Ha cég vagy, megveszed a CAD cuccot, ha a cég költségvetése megengedi. Ha otthon hobbiból használod, akkor nincs értelme, ha tanulsz vele, akkor általában elérhető az ilyenekből Student változat sokkal olcsóbban azzal a kikötéssel, hogy pénzkeresetre nem használhatod.
  • Ic3 m4n
    üres
  • David2
    1,5 millás Cad cuccot, ami csak nyugati országokban termeli az árát, mert ahhoz árazzák, azt sem érted? Vagy egy átlagos embernek mennyit kell dolgozni egy átlagjátékért, mert nem mind1, h 2 óra vagy 2 nap.

gondolom azt sem érted, h miért 120 nettó az átlag magyar fizu...

bonyolult világ ez, sok minden én sem értek
  • Dzsini
    Szerintem a számítógép árába az oprendszer is beletartozik, és ugyanúgy választhatsz olcsóbb (akár ingyenes) és drágább változatok között, ahogy pl. videokártyák vagy monitorok között az igényeid szerint - aki csak olvasgat a neten az megveszi a beépített videoképességgel rendelkező alaplapot/processzort és egy ingyenes operációs rendszert, aki pedig játszik, az megfizet egy drágább videokártyát és egy drágább oprendszert. Attól, hogy szoftver és nem hardver még ugyanúgy a gép működtetéséhez szükséges.

De ahogy mondtam, aki akarja az úgyis megindokolja magának, hogy miért nem fizet valamiért, amiért kellene.
  • ocskoszilard
    ez igaz, de pl játékokat simán vennék eredetiben, főleg a multisokat, csak hát ahhoz pénz kéne :D
  • byzhouse
    inkább mi legális :D
  • bardocz
    De a többi szar. Nem tudtad?
  • kakimakifsz
    1x volt Suse Linuxom asszem 9.0.... soha többé:) (főleg az illesztőprogramok hiánya volt akkor a gond)
    Ma lehet megint ráfanyalodok Ubuntu Linuxra.
  • spiczi91
    Sajnos a 90es évek játékainak nagy részét nem tudom megszerezni eredetiben, pedig egy-kettő van olyan jó, hogy egy ötszázast-ezrest megérjen.
  • Cat 02 #87737
    De nem muszáj Windowst használni :o
  • Lacee86
    Mit nem lehet rajta érteni? Olyan jól élünk, h csak 1 szaros oprendszerért kicsenget mindenki lazán 40 rugót?
  • Lacee86
    Főleg, h sztem sokkal jobb az ingyenes Avira, mint a tört Nod amit használtam... Nekem legalább is jobban bejön.
    Érdekes, h van ez az Ubuntu, a Linux alapú oprendszer, és tök ingyenes még mindig, ha jól tudom. Állítólag nagyon stabil és megbízható, csak hát...