127612
-
Szerintem te félreértelmeztél valamit, kizártnak tartom , hogy részegség alatt ilyen érzésed legyen. Hol van a felgyorsult reflex, a teljes önkontroll, a tökéletes összpontosítás részegség alatt? :D -
részegség
szeretkezés
randevú
nyaralás-kirándulás
Trónok harca nézés (nálam az 50 perc 5 percbe sűrűsödik)
tanulás (néhány vizsga előtt csak nézek, hogy hogy a picsában van már este 9 óra?)
régen lan-partyk
munka alatt sajnos még nem, ott inkább az órát nézem minden percben :D
nem tudom kinek mi tartozik ide, de nekem ezek alatt volt ilyen élményem -
„...az ember tér és időérzékét elveszítve...”
Én ilyet elképzelni sem tudok. -
Csak elbasszátok az időtöket
-
yap -
clio1616v #88089 személy szerint szeretem a kihívásokat, a problémamegoldást... a provokáció egy kihívó magatartás... kihív és próbára teszi a problémamegoldó képességemet
aki relaxációra vágyik és nyugalomra az ne fórumozni járjon, hanem húzza ki az információáramot biztosító internetkábelt a PC-jéből és tegyen fel egy végtelenített RelaxMelody-t
mindenki megtalálja a számára kellemes környezetet, csak ahhoz viszont tudnia kell, hogy mit is akar tulajdonképpen... ehhez kell az önismeret, ami itt nagyon sokaknál hiányos vagy abszolút nem alakult még ki -
Nem szóltam be clionak, ő értette a poént. :) -
Szexet szerintem kár ide venni, ott alapvetően van egy enyhén módosult tudatállapot, és teljesen normális, hogy nincs szinte semmilyen időérzékelés. Kicsit olyan, mint a részegség. :) -
bezony, melóban 1 óra felér 3 héttel... -
A hobbim közben szinte mindig.
Leülök este kilenckor egy korrekt BF partyra, aztán egyszer csak reggel 4 van. :DDDD
Melóban meg reverse-flow élményem van, főleg amikor már 15. órája nyomjuk, úgy érzem mintha 3 napja ott lennék :DDD -
A beszólás ebbe nem tartozik bele - az értelmes beszélgetés, véleménynyilvánítás, esetleg vita (nem veszekedés) igen. A beszólás, anyázás, provokálás nem. -
Nabazz, persze hogy szex közben elfeledi az ember számolni ama időnek ama folyását (már ha élvezed is). :DDD Viszont sajnos szexben nekem ritkábban van részem, mint játékszenvedélyeufóriában. Tán nem is baj. A szexhez általában kell partner, az meg nem is olyan triviális, de legalábbis költséges és időigényes sport. -
clio1616v #88083 ez a lényege a fórumozásnak...
beírod a véleményedet valaki más beírja a véleményét és reagálsz rá, ahogy jólesik, a hangsúly inkább azon van, hogy viselkedni tudni kell -
clio1616v #88082 igen :) -
Néha-néha volt ilyen. Épp tegnap mikor énekeltem Írott-kőn, és játszottam dorombon. Isteni érzés volt. -
Te is fogd vissza a beszólogatást, mert az ilyenekkel csak a visszaszólogatást provokálod ki. -
copypaste idea? -
Életem első nagy pogoi közben volt ilyen, a koncertre ne is emlékszek.
Meg szimulátorozás közben előfordult már, hogy baszki, én hogy kerülök ide, előbb még egy másik kanyarban voltam, most meg a pálya végén? -
clio1616v #88077 nagyon sokszor előfordul, mivel olyan dolgokat csinálok, ami jólesik és boldoggá tesz... szerencsére nagyon ritkán kell odafigyelnem mennyi az idő így nem okoz problémát, szex közben is mindig hosszabb rövidebb időre elveszítem az időérzékemet, előfordult már, hogy filmnézés első tíz perce után estünk egymásnak és csak azt vettük észre, amikor újra odafigyeltünk a filmre, hogy "Ez már volt... ^^" közben többször újraindult a film -

-
Nem. -
Továbbra is belefér a meghatározásba.
Az egymásnak udvarlást pedig mindketten vigyétek privát üzenetes felületre, itt nem kíváncsi rá senki. -
nem fejeznéd be ezt a hangnemet? -
a videóban pedig valami olyasmit mond Csíkszentmihályi, hogy egy szinte tökélyre fejlesztett tevékenységnél jön létre, pl munka során. De pl extrém sportoknál egyébként is hajlamos az ember az időérzék elvesztésére, és úgy is átéli az eufóriát, ha most először csinálja.
Összehasonlításképp itt van pár ember, akik (szerintem) egész nap flow-ban vannak:
-
folyamatos időzavarban vagyok, nincs múlt se jövő, csak a jelen, ahogy lefeküdtem, úgy kelek fel, nekem ez nem öröm, sem kihívás, ezek alapján soha nem volt flow élményem. -
Hagyd, valamibe mindig muszáj belekötnie valakinek, megszokhattuk már. -
" azt a jelenséget írja le, amelynek során az ember tér és időérzékét elveszítve egy számára örömet és kihívást jelentő tevékenységbe belefeledkezik "
Szerintem teljesen belefér. -
biztos -
pont ezért -
Nem hinném, csak nem munka vagy hobbi közben tapasztaltam. ;) -
asszem félreértetted a szó jelentését :D -
Nekem néhányszor volt efféle érzésem, amolyan "maratoni" szex közben: péntek este egymásnak estünk és kábé vasárnap késő este körvonalazódott milyen nap és hány óra is van, teljesen összefolyt az idő, a nappalok és éjszakák, néha enni, inni és alapvető dolgok miatt kóvályogtunk ki az ágyból, de minden időérzékem elveszett. -
Néha a hobbimnál. -
A wikipedián szereplő pontok szerint:
1. az illető képességeivel összhangban lévő, egyértelmű célok
2. a tudat erős fókuszáltsága
3. az öntudatosság tudatos észlelésének megszűnése
4. az időérzékelés torzulása
5. azonnali reakció a tevékenység alatt felmerülő jelzésekre
6. egyensúly az egyén képességei és a feladat nehézsége közt (a feladat se túl könnyű, se nem túl nehéz)
7. a szituáció feletti kontroll érzése
8. a tevékenység belülről jutalmaz, ezért nem megterhelő
9. az illető teljesen elmerül abban, amit csinál, minden figyelmét erre összpontosítja
Tulajdonképp ez alapján igen volt, sokáig aktívan CS-ztem és amikor a csapatommal egy nagyobb LAN-on vettünk részt akkor ilyen érzésem volt :) -
Nem is az volt.:) -
régen, amikor még keményen mmorpg-ztem. gyakran. -
Most szvsz. nem a halálközeli élményekről szólt a kérdés, nemde!? :D -
3 alkalomra emlékszem, s főleg időérzék elvesztés. Két alacsonyan történt kötélszakadásos esetnél, (vitorlázó repülés egyedül, -50m, valamint 50-100m között) valamint egy ejtőernyős ugrásnál. -
Soha nem vesztem el időérzékemet. -
mondjuk én a flow szót másra értem (rapperek hangsúlya/ütemérzéke ahogy rappel)