127612
  • HTS s3rg1nh00
    tudom,de én a lakóövezetes tábla 20-as korlátjára gondoltam.:)
  • Lacee86
    Gyalogosként piroson, szabálytalan helyen, biciklivel lámpa nélkül. Semmi extra. :)
  • NEOreg3
    ezt végig nem olvasom
  • Dzsini
    Kerékpáron? :) (ugyanis arról volt szó)
  • HTS s3rg1nh00
    én nem is tudok mást csak megszegni,mivel 20-tól indul az óra...:)
  • immovable
    KRESZ egy vicc, tarthatatlan és tele van felesleges korlátozással. A magyar közúti szabályozás szintén. Sokszor pl. egy olyan kanyar előtt ami 120-130-as tempóval is simán bevehető - szabályosan 90-100-al meg pláne, még egy tragaccsal is - lekorlátoznak 60-ra, ráadásul több száz méterrel előtte. Stoptáblát a kereszteződésekbe olyan helyre rakják ahova vagy abszolút nem indokolt, mert kilométerekről belátni mindent, vagy olyan helyre ahonnan lófaszt sem látsz be, és utána araszolgatsz tovább - már ha megállsz - hogy jön-e valami, vagy már kilométerrel előtte 60-al kell menni. Akik ezeket a szabályokat hozzák, azok vagy beszari balekok akiknek 20-nál is remeg a keze, vagy életükben nem vezettek csak a kertek alatt. Hol élnek ezek?
  • Molnibalage
    Fura, de tegnap a kérdéshez hasonló dolog járt a fejembe. Talán ma felteszem.
  • Molnibalage
    Hopsz, akkor ezt is megszegtem már.

A lakótelepen ahol lakom, ott kint van a tábla, de a telep szélén levő úton már 20-as tempó felett megyek kifelene menet. :)
  • kakimakifsz
    Egy zseni fejéből pattant ki
  • Dzsini
    20 km/h-s korlátozás lakóövezetre, zónára vonatkozik

ilyen táblákkal jelölt útszakaszon.
  • kakimakifsz
    Most megnéztem. Valóban. anno 20 volt. ez a 40 már jó.
  • Dzsini
    "A jogszabály mai napon hatályos állapota" - a CompLex jogtár ilyen szempontból teljesen pontos, naprakész.

A rendőrök sajnos többször tudják rosszul (lásd #516-os hozzászólás linkje)
  • piros mogyi
    Micsoda kérdések kérem.
  • Adaaam
    Ezek közül elég sok, de amiért meg is büntettek az gyorshajtás 60k, meg elvileg rámentem a záróvonalra 3k.
  • kakimakifsz
    20-ra emlékszem amikor a kérdést írtam, de megkérdezek már egy rendőrt, szerintem a legfrissebb szerint már csak 20km/h lakott területen belül.
  • clio1616v
    Gyorshajtás
    Gondatlan veszélyeztetés
    Sebesség nem útviszonyoknak való megválasztása
    Közúti jelzések figyelmen kívül hagyása
    Jelzőlámpa figyelmen kívül hagyása
    Biztonsági öltözék használatának mellőzése
    Nem megfelelő műszaki állapotú jármű használata
  • Metalmilitiakid
    Pedig ám nagyon oda kell figyelni, mert a rendőr az egy olyan kurva, aki megbasz és még meg is büntet !
  • Blum
    Gyalogosként szabálytalan helyen mentél át az úttesten.
    Gyalogosként átmentél a gyalogátkelőn piros jelzés ellenére.
    Személygépkocsival gyorsan hajtottál.
    Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen v>40km/h.

Nem,még soha semmiért.
  • Dzsini
    Ha tudom, hogy szabálytalankodom (mert ismerem a KRESZ-t), és megbüntet, akkor oké. Ha tudom, hogy nem szabálytalankodom (mert ismerem a KRESZ-t), és meg akar büntetni, akkor viszont játszhatunk indoklásost, mert nála viszont kellene lennie egy hatályos KRESZ-nek, amivel alátámasztja az állítását.
    bár...
  • Sir Quno Jedi
    Az a kedvencem, hogy mindkét oldalon van járda, MÉGIS szembekocog velem a csaj főútvonalon, mert ő sportollik a kis hülye.
  • jhetedikj
    Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen v>40km/h.
    Még nem volt, vagy bevonták a jogosítványod és mégis vezettél szgk-t, vagy egyéb gépjárművet.
    Kerékpárral gyorsan hajtottál lakott területen kívül v>40km/h (sisal nélkül), vagy v>50km/h (sisakkal).
    Én nem szabálytalankodtam eddig soha.

ezeket nem jelöltem be
  • HTS s3rg1nh00
    Gyalogos -egyéb szabálysértés- Fejtsd ki!
    Olyan kategoriájú gépjárművet vezettél közúton, amire nincs jogosítványod (pl. nyerges vontató).
    Egyéb szabálysértés Fejtsd ki, hogy mivel és mit!
    Én nem szabálytalankodtam eddig soha.

ezek maradtak ki...még nem büntettek hála az égnek.
  • immovable
    copy-paste képességet pont leszarja a rendőr, mert megbüntet csak úgy lesel.
  • Sir Quno Jedi
    Engem úgysenem űbereltek, mert vontattam személygépkocsival karambolos sportmotort, motorossal a nyergében, végig a fél városon, de rendesen utazósebességgel...
  • 89
    gyalogosként a szokásosak
    ittas biciklizés
    autóval igyekszem mindent betartani, de sokszor az 50 inkább 60...különben letolnak az útról
  • tigeroo
    áh kurva sok idő lenne felsorolni, inkább kaptok 1 puszit
  • Dzsini
    Nem lenne hülyeség újra KRESZ alapismereteket oktatni középiskolában, legalább a gyalogosokra és kerékpárosokra vonatkozó alap dolgokat mindenkinek a fejébe verni.
  • Dzsini
    "(5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs,

a) lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában),

b) egyéb helyen bárhol,
    a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át."

Tehát például a városban egy főútvonalon nem útkereszteződésnél, zebránál kelsz át, vagy ha látsz egy zebrát tőled 20 méterre és nem használod.
  • immovable
    Vagy pl. többsávos főút, ahol nincs zebra. Pl Hungárián átrohansz ott ahol nincs zebra, nem igazán tolerálja a rendőrség.
  • immovable
    Ez mi a péket takar? Miféle szabálytalan helyek vannak?

Autópálya, autóút, pl.
  • Molnibalage
    Bringáztam már két sör után hajnali 2-kor. (Ez nincs a listában.)
    Gyalogos szabálysértésk, jogsim nincs.

"Gyalogosként szabálytalan helyen mentél át az úttesten."

Ez mi a péket takar? Miféle szabálytalan helyek vannak?

• Lyukasbogrács
    nem néztem utána, hogy pontosan írta e, aki írta, de kijavítottam, köszi :)
  • ba32107
    Gyalogosként átmentél a gyalogátkelőn piros jelzés ellenére.
    Gyalogosként szabálytalan helyen mentél át az úttesten.
    Kerékpárral tiltott útszalkaszon (pl.: főút, autóút, autópálya) haladtál.
    Kerékpárral gyorsan hajtottál városon belül v>20km/h.
    Olyan kerékpárral indultál el, ami nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.
    Személygépkocsival gyorsan hajtottál.
    Személygépkocsoval nem adtad meg az elsőbbséget a gyalogosnak.
    Személygépkocsi -egyéb szabálysértés- Fejtsd ki! (elsőbbségadás táblánál nem álltam meg)
    Még nem volt, vagy bevonták a jogosítványod és mégis vezettél szgk-t, vagy egyéb gépjárművet.

Hát így összegezve elég sok... :)
  • Metalmilitiakid
    Végülis ez részemről mindegy, 60 al is mentem már városban:D
  • Dzsini
    A kerékpáros sebességhatár megjelölése hibás:

"d) teherszállításra kialakított motoros triciklivel, elromlott járművet vontató gépjárművel, segédmotoros kerékpárral, lakott területen kerékpárral 40 km/óra,
    da) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot visel és utast nem szállít 50 km/óra,
    db) lakott területen kívül kerékpárral, ha a kerékpárt hajtó kerékpáros fejvédő sisakot nem visel 40 km/óra,"
  • Szavazó roBOT
    Mikor vesztetted el a szüzességed? ==>> Milyen közlekedési szabálysértéseket/bűncselekményeket követtél el?
  • tenkenorman
    van olyan raszta aki túlzásba viszi a lazacsávót és rohadtul unom már:D
  • tenkenorman
    nem, én konkrétan rájuk gondoltam.
  • Metalmilitiakid
    Nem amiatt raszta valaki mert jóarc XDD
  • Bachstein
    amiatt jóarc valaki, mert raszta?