127612
-
extramagascsaj #90619 Retorika leginkább.
(de a nyelvtan,csillagászat,zene is érdekel) -
legszívesebben a zene, szerintem az a lélek kivetülése (mondjuk amikor fütyül/dúdolgat valami saját dallamot az ember) -
A korabeli csillagászatba beletartozott az asztrológia is, tehát a csillagok járása alapján történő jóslás művészete is.
Továbbá a triviumban több helyen a Dialektika inkább Logika néven futott. -
Egyértelműen a zene.
Amúgy nagyon fura ez, hiszen ezek nagy részét nem is művészetként tartjuk számon... Bár ha azt vesszük alapul, h a művészetekhez egy adott készség/tehetség kell, akkor a matek is lehetne akár az. :)) -
Az már nem annyira "művészet". :D -
Csillászat. Voltak az első 2 félévben csillagászatos óráim, azok jók voltak meg érdekeltek is, bár amikor belenéztem egy felsőbbéves kozmikus fizika jegyzetbe, na az elvette a kedvem tőle. Mondjuk nem e miatt mentem geológiára, egyéb nagyobb hátrányai is vannak a csillagászatnak (elhelyezekedés...), de hobbinak nagyon jó. Mondjuk itt sg-n mindenki ért mindenhez, megy az okoskodás közben fingjuk sincs az egészhez (tisztelet a kivételnek). -
Azt ugye azért belátod, hogy a zenének van élvezeti értéke? -
Mind faszság, ami nem reál, mert ugye a számtan + mértan az kell a mérnöki melóhoz, a csillagászat szintén lényeges pl. az időjáráskutatáshoz stb.
A zene csak csajozáshoz jó, a nyelvtan haldoklik, hiszen összeolvadnak a nyelvek lassan (kewl?), politikusoknak jó a többi, de rendes (értsd. nem hazudós genya) ember nem megy vele semmire. -
Mértan és talán a zene. -
Szavazó roBOT #90610 Mi a véleményed a vegetáriánus étrendről? ==>> A "hét szabad művészet" közül melyiknek lennél legszívesebben a mestere? -
Másfél évig voltam vegás, de még tojást és halat, rákot stb. sem ettem. Állatiból csak tejterméket. Nos nem volt egy leányálom. Azóta boldog húsevő vagyok újra. Persze megeszem továbbra is a zöldségeket, salátákat stb. de némi hússal, ha lehet, de még egy kis hússzaft is sokat segíthet rajtuk. A tömény húsokat úgyse nagyon bírom, kivétel a steak, az egészséges. -
Legyen mindenki vega, és mentsük meg az állatokat... JAj, de hát szegény növényeknek is fáj ám, ha leszakítjuk, megesszük őket!! Együnk levegőt és fényt, az a biztos! -
poor Willenbrock -
de -
Gyerekkorom óta utálom a főtt és a sült húsokat,büdösnek és ízetlennek érzem őket,valami ocsmány mellékízt érzek csak.
A virslit,kolbászokat,parizert,hurkákat,fasírtot viszont nagyon szeretem úgyhogy eszek húst csak töményen nem.Tiszta húsok közül csak a rostonsült vékonyra vágott és erősen fűszeres húst szeretem kizárólag. -
durva az az 1% amúgy -
direkt csinálja nem veszed észre? ne legyél már teis szefós -
Ennek egyébként egy kicsit liberális szaga van... a hús is ember -
clio1616v #90601 az a véleményem, hogy ők(,akik a vegetáriánus étrendet követik) nem esznek húst -
a vegetáriánus étrend(ek) nem esz(i/ne)k húst? -
clio1616v #90599 az a véleményem, hogy ők nem esznek húst -
gabesz012 #90598 A szervezetnek szüksége van a húsra, és a benne lévő tápanyagyokra. Ettől függetlenül nem vagyok húsimádó, de vega sem, és kevés fajta húst vagyok hajlandó megenni. -
:D igazigaz
sajnos így is rengeteg hús kárba vész, kukába kerül, semmi szükségünk nincs ilyen tömegben zabálni -
tudom, de az első adag akkor is kárba menne mire rájönnének, hogy mindenki vega lett -
kereslet-kínálat függvényről hallottunk már? -
nem, csak esetleg még kárba is megy a hús -
és ha füvet eszik valami változni fog attól? -
Tsol #90592 betegség esetén elmegy -
Egyik sem, nem tartom badarságnak sokan azért vegetáriánusok mert a vágohidakon iszonyatos dolgokat művelnek az állatokkal. -
a természetes szelekció egy igencsak vicces formája, de nem kár értük
-
Badarság, sohasem hagynék fel a húsevéssel. A mi családunkban a vegetarianizmus főbenjáró bűn, a húst is hússal esszük! Nyami! -
Nem is az, hogy nehéz és lagymatag, hanem egyszerűen az emésztésemet is fuccsra vágja. Állandó teltség érzés van rajtam (még ha enyhe is), amíg nem ürül ki teljesen a bendőmből. Ilyenkor szoktam egy napig jóformán csak zöldet enni, meg iszok rá kis gyógyteát (csalán, gyermekláncfű levél, borsmenta, ámorakácmézzel és virágporral). 1-2 napon belül semmi bajom. -
+1, nem mondanék le róla -
cargame #90586 Ez normalis. A nehez kajatol az ember is neheznek es lagymatagnak erzi magat . -
cargame #90585 A szervezetnek szüksége van a húsra, és a benne lévő tápanyagyokra.
----> Ez nem feltetlenul igaz. csak hat ez megy mindenhol, mert ebben van az uzlet. -
kész van már?!
-
+1 -
commissioner #90582 A megvilágosodott keleti tanítók arról szoktak beszámolni, hogy spirituális fejlődésük során egyre kevésbé kívánnak húst enni. Nem szándékosan lesznek vegetáriánusok, hanem ilyen irányba változik az ízlésük. A természet "kényszeríti" őket erre.
Érdekes dolog, de én maradok sötét nem-vega. :D -
+ sült hagymakarikával -
rántott csirkemell sok sült krumplival