127612
-
Amint tehetem meglépek innen, végleg.
-
Nem vagyok hazafi, de valszeg mégis így fog történni.. -
Ez a hazám, itt szeretnék és fogok is élni (még ha olyan is, amilyen).
Nem pattanok meg külföldre... Itt él a családom, rokonaim, ismerőseim, haverok stb. Nem a hely a fontos annyira, hanem az emberek, akik körülvesznek. Azonkívül nem tudnám elviselni sokáig, h ne magyarul beszéljenek körülöttem. -
Még ha időszakosan el is megyek / mentem külföldre tanulni / pénzt keresni / stb., akkor is úgy tervezem, hogy Magyarországon fogok élni.
De meglátjuk még mit hoz a sors. -
"Még ha időszakosan el is megyek / mentem külföldre tanulni / pénzt keresni / stb., akkor is úgy tervezem, hogy Magyarországon fogok élni."
Bár ez sem valószínű, de igazából máshová... minek. -
valószínű, hogy itt fogok élni, de ha tehetem kimegyek máshova (osztrákokhoz vagy németekhez) -
clio1616v #91014 jelenleg Magyarországon élek, nincs kedvem letelepedni...
éltem két évet Ausztriában és ott szívesebben és jobban éltem
Svájc, Hollandia, Németország és Franciaország jöhet szóba még
a még látogatott országok közül Olaszország, Románia és Spanyolország nem jöhet szóba -
Naná, itt döglünk meg, igaz hazafiként! Őseim is így tettek, én is így fogok tenni. -
Szavazó roBOT #91012 Grafitisnek mit adnál büntetésül? ==>> Hogy tervezed? Magyarországon fogsz élni / családot alapítani / letelepedni? -
Nem, nem én nyomtam a kivégzésre, ennyire én sem vagyok "vicces". :D
De murvára meg kéne őket büntetni, az tuti. Ez merő rongálás, vandalizmus.
A művészi szint az megint más. -
BOlhás BArlangi KROmanyoni MEnyét :) -
semmit
igen
van ami tetszik
van
mostanában ez tetszett meg
-
És akkor gyilkosságért mit adnának? :/ -
-
clio1616v #91006 az elrettentő példa statuálásának hívei ők -
Nem tom, SQJ szerintem arra nyomta.
Ő pedig nagy mókamester a hsz-eiből következtetvén. Beleírtam ezt az opciót is a kérdésbe legyen miről beszélgetni :)
Szerintem akik rányomtak 60%-ban vicc 39,99%-ban pedig gyerekesség, 0,01%-ban viszont elképzelhető... Tehát 10000 emberből 1 van, aki egy elfogott graffitist a kihallgatás után valóban hátrakísérne az udvarba a rendőrségen és tarkón lőné egy szó nélkül. -
Azért kíváncsi lennék, h az az 5 szavazó, aki kivégeztetné az embereket graffitizés miatt, milyen személyiség lehet... Vagy csak poénkodtak. -
Én is egyetértek abban, h tőlem jöhet maga a Picasso is, és tényleg nézhet ki qva jól az a graffiti, de ha kéretlenül odatenné a házam oldalára, azért nem kicsit pöccennék be... -
én sem mondtam, h ne büntessük, aki megérdemli, de azért ne menjünk vissza a középkorba -
Értsd meg: nem lenne bajom a dologgal, ha az általad említett helyeken tennék amit tesznek.
Máshol azonban zavar. Ezért vagy azért, de zavar.
És nem értem, hogy miért a többségnek kell védekezni, vagy a szándékosan gerjesztett problémára megoldást találni? -
Sajnos, nem tettem idézőjelbe, úgy látszik, nem jött át az irónia.
Ebben segített az is, hogy a tévében látott riportban a megszólaltatott fiatalemberek művészetnek titulálták tevékenységüket. -
Én nem általánosítottam, hogy ki mit csinál. Nekem egykutya, hogy egyetemista, bányász, trombitás...
-
és azt sem sem értem miért aposztrofálod művész uraknak a rongálókat... -
mert erősen megy itt az általánosítás, a nagy kéztördelések közepette -
Egyébként a csöves probléma megoldva, a régiek már ismerik a környezetet, a művész urakkal is meg fogunk ismerkedni. -
Foglalkozunk, köszönöm, hogy aggódsz értünk.
Lecseréltük a kulcsainkat, új, síkmágneses rendszert építettünk ki.
Nem mondtam, h egyetemisták voltak, nem is értem, miért hoztad szóba őket. -
clio nyert. megint :D
-
Troll. -
ez rongálás, ne forgasd ki a szavaimat. Remélem azt belátod, h nem fiatal egyetemisták barmolták össze a frissen meszelt falat
másik jótanács, talán érdemes lenne a lépcsőházak védelmivel is foglalkozni, mielőtt állandó vendégekké válnak a csövesek és besurranó tolvajok és tsaik -
clio1616v #90991 egy szóval nem mondtam, hogy jobb lennék -
Az nem káromkodás, hanem így szokták mondani. Ha úgy tetszik szólás. Ne játszd már itt a szűzkurvát, bezzeg a motor bömböltetése az megy, te mennyivel vagy jobb? -
Azért túlzás lenne káromkodásnak nevezni. -
Káromkodás??? Hol? Az az egy bizonyos szó?
Gondolom, nem hallottad még soha. :-P -
clio1616v #90987 nincs elnézés...
te mennyivel vagy jobb, hogy ide írsz az sg fórum publikus "falára" és káromkodással rongálod a topikot? -
Tudom, h mi a különbség.
De nekem mindkettő rongálásnak számít ameddig a mások által teremtett értéket teszik tönkre.
Nem az én dolgom megtalálni a lehetőségeket.
Festegessék csak a művész urak az elhagyott házaikat, nem bánom.
Vagy mondok jobbat:
Elsétálnak a tüzép telepre, vásárolnak 100 négyzetméter fal elkészítéséhez szükséges anyagot és felépítik a falat.
Ja, hogy ez már nem megy? Művészkedni, más faszával verni a csalánt az igen, de érteni vmihez az nem.
Elnézést, de ez kijött. -
tag
graffiti -
szerintem a kulcsszó a tolerancia.
olyan elhagyatott épületeket kellene pingálni ami már használaton kívül van (akár a belső felületet is), ebben kellene segíteni nekik.
nehéz általánosítani, pl. az utcai versenyzések helyett sokan inkább pályára járnak hódolni a szenvedélyeiknek. ha nem biztosítanák nekik a helyet akkor valószínüleg ők is illegálisan a társadalom kárára az utcán élnék ki magukat
a tagelés meg kurvára nem egyenlő a graffitivel, előbbinek semmi művészi értéke sincsen.
kicsit ez már hozzánőtt az urbánus élethez is.
inkább nézek ilyen felületeket mint jópár évtizedes elhasznált, csupasz, romos, rozsdás, egyáltalán nem karbantartott, totálisan elhanyagolt (!!!) vagonokat vagy épületeket -
Ja, és még valami: "Elég csak kilátogatni Svájcba, ahol a nem turista részeken is minden élére van állítva, mellbevágó a különbség."
Valószínű, hogy azért, mert ott eszébe sem jut egy üveg borral nekiindulni az éjszakának és alkotni, még akkor sem ha művészi szempontból fölötte áll a pór népnek. -
Street art, a graffiti és a rongálás.
Nevezd aminek akarod. Lakótelepünkön 6 millió forintért kifestettük 12 lépcsőházunkat.
Két nap sem telt el, megjelentek a művész urak.
Eléggé bepöccentek a lakók, nekik nehéz lesz megmagyaráznod, műveletlen parasztok akik " bizonyos szempontokból jóval képzettebb" emberkék kezét tördelik el. -