127612
-
Fbn Lx #124086 Hű, ez elég magabiztos volt.
Nem csak, hogy az igényelne bizonyítást, hogy a közhangulat hatékonyan befolyásolja az egyéni és csapatos sportteljesítményt, de az is, hogy a negatív az negatív irányban, a pozitív pedig pozitívban. Egyik sem egyértelmű szerintem, úgyhogy elég alaptalan a feltételezésed. -
Igen. -
Realitása nincs, de akkor is úgy gondolom, hogy azt már lehetne fejlődésnek nevezni, ezt egyelőre nem.
Még esetleg akkor is, ha csak az EB-kre jutnának ki, bár akkor még mindig megkérdőjelezném, hogy mennyi abból a tényleges fejlődés és mekkora szerepe van annak, hogy 24 csapat juthat ki. :D
Egyébként a svédek ellen sikerült nyerni 2011-ben.
Mindenesetre a selejtezőcsoport nem tűnik valami acélosnak, igaz Feröer ellen is csak hátrányból fordítva sikerült nyerni legutóbb.
Az eddigi tapasztalatok alapján simán kinézem, hogy Svájc ellen bemákolnak egy győzelmet, aztán valahogy a Feröer-Lettország-Andorra valamelyike ellen vesztenek pontokat és épp azok a pontok fognak hiányozni a végén :D
-
Nem. 5 dátum volt felsorolva. Abból 2 VB a jelenlegi szint és az elmúlt 30 év alapján teljesen esélytelen. Az EB-re mostanihoz hasonló mázlival és Dárdai szintű vezetéssel esetleg. -
Ugye nem azt akarod ezzel mondani, hogy akkor már meg se próbáljuk? -
A VB-re való kijutásnak ezzel a kerettel és tudással semmiféle realitása nincs. Ha megnézed, hogy akik pluszban kijutottak a 24 csapatos EB-re, azok közül hány van ott EB rendszeresen vagy egyáltalán...
Összesen 13 ország mehet az egész UEFA zónából a VB-re ahol 52 kandidáló ország van. Namármost, ha sorra veszed azokat, akik alapvetően sokkal jobbak voltánk nálnunk az elmúlt 20-30 évben.
Svédország
Anglia
Franciaország
Wales
Skócia
Spanyolország
Portugália
Hollandia
Belgium
Dánia
Olaszország
Oroszország
Horvátország
Szerbia
Románia
Ezek alaján VB-re kijutásról álmondni kb. annyira reális, mint a magyar holdutazásról. A fenti csaptok felét rutinszerűen kellene ahhoz verni. Mikor nyertünk TÉTMECCSET ezek ellen utoljára? -
Fbn Lx #124080 mi köze a tömegek elvárásainak egy csapat tisztes helytállásához?
azt állítod, hogy ha kollektíven lefitymálná az emberiség a portugálokat mondjuk, akkor kikapnának mindenkitől, mert negatív hatással lenne a teljesítményükre? -
Szerintem van jelentősége az NB1 nézettségét tekintve. Nyilván a válogatottnak hosszú távon és nem csak most kellene kijutnia, és akkor indulna el talán a foci ebből a nagy gödörből.
Stadionokra most már nem lehet fogni. Az ultrák meg sztrájkolnak, ezért erre se lehet fogni. Meglátjuk mit hoz majd a Fradi BL szereplése de a Lokinak anno sokat hozott a "jó" BL szereplés, nézőszámban is, csak akkor sajnos még nem volt saját stadion.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 14:25:54 -
A válogatott meccseken szerintem növekedett a nézőszám az elmúlt 2 évben, a bajnoki meccsekre meg nem hiszem, hogy többen mennének ki a válogatott jó szereplése miatt...oda az első lépés az egy más téma... :)
Ha már valamiben reménykedtek, akkor az inkább az legyen, hogy a 2018-20-22-24-26-os EB/VB-kből legalább 3-4-re jussanak ki, annak már lenne értelme, önmagában az idei EB-re való kijutásnak hosszútávon 0 jelentősége van, akkor is ha a görögök 2004-es szereplését másolják le, meg akkor is ha a Loki 2009-es BL szereplését.
Ja, és én pl. nem venném egy kalap alá a focit a többi sporttal. Ezért is van az, hogy a többi válogatottnak inkább szurkolok :D -
Nem kellene egyik irányba se általánosítani ("a magyar emberek"), mert nagyon félrevezető, és könnyen sértődést okoz. -
Az a baj, hogy hogy lehet úgy tisztes helytállást elvárni, amikor a magyar emberek ennyire leírják már előre a csapatot... Ez elég kiábrándító. -
Pozitív hozzáállás szerintem jó dolog, minél többen szurkoljanak a csapatnak és nem számít, hogy csak a TV előtt.
Remélem tisztes helytállás lesz és a média meg a divat-drukkerek és a focigyűlölők nem szedik szét a csapatot rossz eredmény esetén.
Portugálok ellen szerintem a maximum 1-2 gólos vereség. A döntetlen már egy kiemelkedő eredmény lenne.
Szerintem ahhoz, hogy ebbe a sok csodás stadionba ne csak 2-3 ezer ember járjon ki, az első lépés egy jó EB szereplés.
-
Mondjuk Albánia, Izland, Észak-Írország, Szlovákia és Wales először lesznek ott, nyilván az ő előrelépésük is megkérdőjelezhetetlen :D
Annyi különbséggel, hogy ezek egyike se pótselejtezővel jutott ki,..
Oddsokat meg felesleges nézni, mert az alapján csak az észak-írek és az albánok esélytelenebbek a csoportból való továbbjutásra (meg úgy általában), eszerint a magyar válogatott a 24-ből 22. helyen van -
Nem is a meccseken, olvasd csak a fórumokat. Elég volt ezt a topikot is. Egyesek olyasmiket haluznak be, hogy portugálok ellen is talán belefér egy meglepetés. A kérdés szerintem megcsak azt, hogy kegyeletből vagy kényelemből a 3. vagy az 5. gól után fognak megállni... -
Mivan? Szerintem te nem érted, hogy én mire kérdeztem rá.
"túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be"
Én azt kérdeztem, hogy hol van ez a "túl sok" ember. Mert, hogy nem a meccseken az biztos.
Sehol sem állítottam azt, hogy szerinted új korszak köszöntött be. Ha találsz ilyet szólj.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 09:17:25 -
Idézem a kedvedért.
Ez nem fanyalgás, csak túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában. Erre csak ezt tudom mondani...
És ezután jött a videó bevágás. Nos, akkor szerinted én hol írtam, hogy új korszak jött el? Mielőtt kötözködni kezdesz légyszíves olvass el figyelemesen egy két soros szöveget. -
Én meg a magyar csapatnak. Nem vagyunk egyformák. -
"csak túl sokan úgy kezelik ezt az egészet mintha valami új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában"
"pont azt írom, hogy nem köszöntött be új korszak"
Döntsd már el akkor. -
Szerintem pont ez a kérdés, hogy ha azok az egyesek úgy kezelik, akkor ők hogyhogy nem növelik az átlagos nézőszámot? -
Én a jó meccsnek szoktam szurkolni... -
Olvass figyelemesebb, pont azt írom, hogy nem köszöntött be új korszak. Csak egyesek kezelik így az EB-re kijutást. A 24 csapatos bővítés és oltári mázli kellett ehhez. -
"új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában."
Ahhoz képest, hogy szerinted ezt hiszik az emberek, mégsem járnak ki többen a meccsekre. Átlagnézőszám 2600 körül van. Viszonyításképpen 80-as években 7000-9000 volt az átlag, 90-es években ~5000-es nézőszám volt.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 08:48:56 -
Nekem ebből az jön le, hogy sokan azért szurkolnak, hogy csúfosan bukjon el a válogatott és akkor lehessen azt mondani, hogy én megmondtam...
Megint sarkos a véleményem de számomra felfoghatatlan, hogy egy nemzeti csapatnak nem szurkol valaki, legyen az bármilyen sport. Kézilabdát sohasem nézek, most mégis leültem megnézni a BL meccseket (tudom ez nem nemzeti csapat, de magyar csapat). Kicsit nemzeti identitás zavarnak érzem azt, hogy nem drukkol valaki egy magyar csapatnak.
Félreértés ne essék én nem azt mondom, hogy EB címet kell vizionálni de anélkül temetni a csapatot, hogy 1 meccset is lejátszottunk volna elég gázos.
Utoljára szerkesztette: Jeffjohnson, 2016.06.09. 08:34:49 -
Szóval csak ezt... -
Bazsalusz #124062 szarok bele -
Ez nem fanyalgás, ez tény. Nézd meg a selejtező csoportok végeredményét. Ha 16 csapatos lenne a bajnokság, akor nem lennénk kint. Ráadásul úgy, hogy a mi csoportok valami röhejesen vérszegény volt a hollandokéval összemérve. Abban a csoportban kb. utolsó előttiek lettünk volna... A spanyolok és protugálok csoportjában sem lett volna kb. semmi esélyünk sem még a 24 csapatos felállással sem.
Ez nem fanyalgás, csak túl sokan úgy kezelik ezt az egészet, mintha valami új korszak köszöntött be volna a honi labdarúgás színvonalában. Erre csak ezt tudom mondani...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2016.06.08. 22:37:08 -
A futball nem csak realitásból áll. Én nem mondtam, hogy most aztán megnyerjük az EB-t stb., sőt, a nyolcaddöntőn túlmenni sincs valós esély (főleg, hogy a németekkel vagy a spanyolokkal találkoznánk azt hiszem), de arra, hogy a csoportból továbbjutunk, igen is látok reális esélyt. Szerinted a fogadóirodák adnának ilyen oddsot (nevezetesen a Tippmix Pro 1,5-szeres szorzót ad, ha nem jutunk tovább, és 2,4-et, ha igen), ha nem így lenne? Nem elég bizonyíték a Lester idei PL győzelme arra (vagy akár csak a görögök hajdani EB győzelme), hogy a lehetetlent egyszer és mindenkorra el kell felejteni?
Utoljára szerkesztette: Lacee86, 2016.06.08. 22:33:46 -
Fbn Lx #124059 Ez nem fanyalgás, hanem realizmus.
Nem hiszem, hogy ne örülne bármelyikünk, ha az egészet lehoznák a magyarok. De a hurráoptimizmust merő ostobaságnak tartom, ha tisztában vagy a csapatok teljesítményével akkor könnyen belátod, hogy a legnagyobb esély a csoportban a negyedik helyre van, és ezt a szurkolásod nem fogja megváltoztatni. És persze lehet, hogy kisebb szerencsével megverik valamelyik csapatot a három közül, ezt senki nem zárja ki. Ritka nagy szerencsével akár kettőt is megverhetnek, ezt sem zárja ki senki. A hangsúly a ritka nagy szerencsén van. Meg azzal, hogy te bizakodó vagy, nem leszel az éteren keresztül hatással az erőviszonyokra. Remélem nem ilyen mókás babonás szurkoló vagy. -
Sokkal ésszerűbb lenne akkor elhinni, hogy történt valami változás a magyar fociban, ha majd olyan címmel jelennek meg cikkek, hogy a magyar válogatott 30 év után lemaradt egy EB/VB-ről
Addig ez a kijutás inkább a "minden sorozat megszakad egyszer" kategóriába sorolható :D -
Jól van, szíved joga, hogy mit erősítesz magadban. Én csak azt remélem, hogy a fanyalgók ugyanúgy pofára esnek, mint a Norvégia előtti pótselejtezőkor. :) -
Mindenkinek vannak rossz szériái. Viszont hányszor volt ott pl. Hollandia akkor mikor még 8 vagy 16 csapatos volt? Eh.
Azért vagyunk ott, mert rohadt nagy mázlink volt a selejtező csoportban is. -
Persze, sokan a 24-es bővítésre fogják, ami vitathatatlanul igaz is. Csakhogy egy icipicit próbáljuk meg már másik oldalról nézni a dolgokat: nem jutott ki Hollandia, Görögország, Bosznia, Skócia, Dánia sem többek közt, mi pedig igen. Azért így már nem hangzik egy picit másképp? Mert szerintem de. -
Lehet, hogy a "remélem" szó nem volt valami szerencsés választás :D
Igazából közelebb vagyok a semlegességhez, nem is tudom mikor néztem végig utoljára válogatott meccset.
De az tény, hogy nem bánnám igazán, ha hasonlókat látnék, ez amolyan katasztrófaturizmus. Tudom, hogy nem valami népszerű dolog, de nekem jól esik ezeken a videókon nevetni, inkább minthogy komolyan sajnálkozzak rajtuk. Abból már elég volt. -
De ha mellettük nem, akkor ellenük (#124049) miért? -
Többek között ezek az események kellettek nekem ahhoz, hogy baromira ne érdekeljen, hogy most már "megtanultak" védekezni és az égő (akár többgólos) vereségeknél gyakrabban nyernek 1:0-ra és nagy nehezen pótselejtezővel ki tudtak jutni egy emelt létszámú EB-re :D
A fociválogatottnak már jó pár éve nem szurkolok, az tény.
-
Háááááááááát, de... Dárdai érkezése előtt semmiben sem különbözött ettől a szinttől a válogatott. Csak hogy tisztázzuk a dolgokat, a 16 csapatos bajnokságra esélyünk nem lett volna kijutni... -
Azért 1-2 éve már nem itt tartunk, remélem feltűnt. De igazi magyar futballszurkoló vagy, azt látom... -
remélem alkotnak valami maradandót -
Talán Izlandnál jobbak leszünk és akkor esetleg csoport harmadikként van esélyünk. Meglátjuk. -
Fbn Lx #124047 én azt hittem, hogy csak a negyedikek esnek ki.
módosítom a tobábbjutási predikciómat 18.8%-ra
Utoljára szerkesztette: Fbn Lx, 2016.06.07. 01:07:12