127612
-
Így lenne a korrekt. -
Nem kell agyonverni senkit és nem kerülsz sittre. Nem kell egy létező kapcsolatba belepiszkálni és nem pofozzák meg az illetőt. :) -
a megcsalás az megcsalás, a körülmények meg csak rizsa -
Blum #92218 Ezt adom!
-
Hát az nagy bosszú, h sittre vágom magam... -
Elérni valamit? Miért kéne elérni valamit? Nem hallottál még a bosszú édes ízéről? -
Persze, hogy nem ez a forrása, csak sokan a homokba dugják a fejüket, és nem keresik meg a valódi okokat, hanem burkolóznak tovább a házassággal... -
Ha egy kívülálló ébreszt rá.
"Legjobb" ha a bnő a szól,de ha szól akivel megcsal a bnőm,akkor rohadtúl tisztelném a gyereket. -
28% szerint megérdemli.... no comment. Sok itt a mazochista úgy látszik!!! -
Egyéb:
Minden formája rossz! -
Ezért kell tisztázni minden ilyen esetben, hogy kinek mit jelentenek a fogalmak (bármilyen kommunikáció alapja) - rengeteg vita forrása az, hogy egyszerűen elbeszél egymás mellett a két fél.
Sok ilyen fogalom van: házasság, család, haza, nemzet...
És sokan képtelenek felfogni (pláne elfogadni), hogy egy másik ember számára egy szó nem ugyanazt jelenti.
És akkor még a jogot bele se vettük, mert a törvényi meghatározás nagyon ritkán fedi az egyes ember saját meghatározását. -
Nem túl szerencsés, amikor ugyanazt a dolgot kétféleképpen értelmezik a felek, vagy nagyon eltérő súllyal kezelik.
chhaya: Az hogy tartozik valaki valakihez, nem zárja ki hogy szabad akarata legyen. A házasságtörés meg elég súlyos erkölcsi hiányosságra vall.
gercse: Ha jól működik a kapcsolat, akkor nem kéne problémát jelentenie.
Ha gond van, akkor a probléma forrása nem ez.
Egyébként látom én az álláspontotokat, csak nem értek vele egyet. -
szajhák és ribancok
-
Ha jól működik egy kapcsolat, fel sem merül a birtoklás. Ez a birtoklás általában már csak akkor jön, ha gond van...ezzel a legkönnyebb érvelni. -
A tulajdonodnak nincs szabad akarata, a feleségednek viszont igen.
(Ergó pl. a laptopod nem gondolja úgy, hogy jobb lesz neki a tolvaj bácsinál, ellenben a feleséged önszántából átpártolhat a szomszéd bácsihoz) -
Az már mindenkinek a saját döntése, világképének része, hogy neki mit jelent a házasság - egy egyházi szentségtől egy egymásnak tett eskün át egy jogilag elismert életközösségen keresztül a felesleges hülyeségig bármi lehet.
Ezt nem tisztázva lehet kiválóan elbeszélni egymás mellett. -
Akkor a birtokos személyjel mit fejez ki ebben az esetben?
Márpedig szerintem a házasság kölcsönös birtoklás. Ellenkező esetben megb***** az Isten... -
Hát bizony, szörnyű lehet úgy leélni éveket, netán évtizedeket, h az ember hülyére veszik, és netán csak hosszú idő után derül ki, h hoppá... Inkább derüljön ki minél hamarabb. -
Blum #92203 Világos! :-)
Nem is az fájt,hogy megtudtam,hanem az,hogy megcsalt. -

erről van nagyban szó -
clio1616v #92201 csak azt nem értem ebben mi a rossz... örülnöd kellene ha megtudod, hogy megcsal
sokkal jobb mintha soha nem tudod meg, hogy másnak a kényeztetését is ellátja nem csak téged kényeztet szexuálisan -
clio1616v #92200 :D
erről van szó -
Blum #92199 "Ha egy kívülálló ébreszt rá."
Konkrétan pl. egy barátom vagy hozzám közel álló személy. Egyszer történt meg velem,hogy megcsaltak,de nem fújtam fel az ügyet. Persze,nyilván fájt,meg minden,de semmi veszekedés vagy "mondd meg kivel volt,megkeresem és szétverem" dolog. Mondtam,hogy akkor tiplizzél,akivel megcsaltál annál biztosan van helyed...jaa,hogy erre akkor nem gondoltál? Akkor szopacs. -
Csak gratulálni tudok ehhez a "szétverem a pasi fejét" hozzáálláshoz... Mit oldana meg? Semmit. Mit érnél el vele? Ha peched van, mehetnél a sittre is akár egy időre. Hahó emberek, a megcsaláshoz még mindig 2 ember kell ám!! Ott komoly bibi van, ha a csajt ilyen könnyen ágyba lehet hurcolni... (Zárójelben megjegyzem, csak egy csók is megcsalás... Nyilván, enyhébb formája. Az még talán megbocsátható, nehezen, egyszer, ha szereted a csajt...) -
clio1616v #92197 nem bírod a konkurenciát?
csak hogy tudd a feleséged nem a tulajdonod... csak egy gesztussal - a házassággal - kifejeztétek egymásnak és az ismerőseiteknek, hogy szándékotokban áll egymással maradni -
clio1616v #92196 
ez mondjuk igaz
-
A leggyengébbek fegyvere a 3. félen bosszút állni. Mindenhez minimum(!) két ember kell. Ha az asszony "megcsal", az kizárólag az ő hibája. SENKINEK sem csúszik le véletlenül a bugyija és akad bele a pin@ja egy álló f@szba ugyebár.
Én sosem okolnám a harmadikat, nem is nagyon érdekelne a személye, mert NEKEM mi a rák közöm van hozzá? Lehet, hogy nem is tudta, hogy a nő foglalt, de ha tudta is, mit érdekli őt, ha ő pl. nem foglalt (vagy ha az akkor sem). Semmi sincs kőbe vésve és a nő NEM TULAJDON. Önálló akarata van. Mikor, kivel keffent, azt kívülről befolyásolni igen körülményes és hiábavaló...
Az emberek túl önzőek, ezért akarják bántani a harmadik felet, mert az 1xűbb, mint tisztázni a dolgot az oldalbordájukkal. A saját rossz kapcsolatukért és hibáikért mást akarnak büntetni (aki nem fontos nekik ugyebár, így nem fájdalmas a dolog). -
Nem tudom, ilyen még nem volt. Nem volt soha elég hosszú hozzá egy kapcsolatom sem... -
Fbn Lx #92193 nyilván a lány a hibás ilyenkor, nem a srác akinek engedi, hogy megdugja. végülis a srác akivel megcsal, ha nincs kapcsolatban, teljesen ésszerűen cselekszik. kefélni akar. a te nőd meg abban van. innentől fogva ő érdemelne pár füstölgő pofont, csak ugye hozzájuk meg nem szabad érni. jól ki van ez számukra találva... :D -
de ha hazudik, vagy hátba döf, akkor eleve nem ismerted igazán, vagy csak szimplán nem illetek össze, tehát már rossz az egész...őt meg magad lehet hibáztatni, de még máson is bosszút állni ezért...
általában ez a probléma, saját hibáinkat nem látjuk be... -
EnxTheOne #92191 De attol hogy nem tulajdon nem kell hazudnia, hátba döfni, szorakozni a partnerével.
MIelött valaki le nögyülölözne, ez a fiukra is vonatkozik. :D -
Jaja értem. -
Te magad írtad le a választ, amit írtam volna, a lány nem tulajdon...
-
EnxTheOne #92188 "Nem védem egyiket sem, de nekem fura a 3. személyen való bosszú állás."
Ha felgyujtják a hazád/ellopják a kocsid, akkor már nem is érdekel az elkövetö? GOndolom legalább feljelented, ha meg elkapod akkor kapna pár jobb egyenest nem?
Persze tudom hogy a lány nem tulajdon, vagy tárgy. De aki elvesszi az megszivja. :D -
ok, csak egy véleményt írtam, nem feltétlenül neked,
a te hsz-edhez passzolt, de általánosságban írtam (ezért nem is házasságot írtam, hanem kapcsolatot) -
A kérdésre akkor is válaszolni "kellett". -
* akármilyen
* bosszúállás -
Csak elvileg egy jól működő kapcsolatba nem lehet "belenyúlni", akár milyen 3. személyről van szó. That's the problem...
Nem védem egyiket sem, de nekem fura a 3. személyen való bosszú állás. -
EnxTheOne #92183 Számomra fontos a hüség és az öszinteség. Ha mást akar, akkor szakitson velem. :S -
Ez is egy vélemény. :)
Én már házas vagyok, így a megcsalás nálam igen csak ledobná az ékszíjat, főleg, hogy gyerekvállalás előtt állunk. Asszonyt nem bántanám (fizikailag) de elhajtanám, a pali pedig aki belenyúl egy házasságba az ne számítson fáklyás menetre.