127612
-
Ha már nem volt témaváltás, akkor még egy kép a témához kapcsolva:
-
ManoNegra #92701 Mindenkinél más a határvonal, hogy mit tekint konteonak, és mit nem, de mindenesetre nagyon "jó érv", a valamit hitelteleníteni kell. -
Nekem egy vicc a kedvencem.
[Riporer] Ön szerint a NASA meghamisította a holdraszállás képeit, hogy eltüntetsse a (náci)UFÓ-kat.
[Hoaxer] Igen.
[Riporer] Maga szerint jártunk a Holdon.
[Hoaxer] Nem.
-
Mint a kabaré egy sajátos vállafaját nézve a konteó jó dolog. Vicc. A baj az, hogy sokan véresen komolyan veszi ezeket... -
3.2%
7
Orvos.
0.9%
2
Természettudomány.
0.5%
1
Mérnök.
ezúton is gratulálok annak,aki ezekre szavazott... -
Konteósoknak:
-
-
Sokan azt hiszik a fórum arra van, hogy meggyőzze a másikat a saját igazáról. :) -
ManoNegra #92694 Nem azért, de ebben tökéletesen igaza van!
[i]konteóblogot meg nem kötelező olvasni senkinek, ahogy VV nézni se. Hoppá.... a konteó az végül is: pszichológia, dialektika, retorika, és irodalmi tudományok jegyeit hordozza és nap, mint nap emberek hatalmas tömegeit köti le, alkalmanként mozgatja meg. Milyen hasztalan mi.... -

-
Az csak egy példa volt arra, hogy mi az alap és mi nem, de láthatólag az egyszerű szövegelemzés is meghaladja szürkeállományod korlátait. Kár...
Gyakorló mérnök vagyok, úgyhogy mellélőttél abból is pont az, aki a különböző szakágakat összefogja ergo kicsit vicces, hogy a teammunkáról adomálsz nekem. A hobbim a repszimfejlesztés, ami csapatban zajlik olyanokkal, akikkel soha nem találkoztam, merhogy mind külföldi.
Nem utálom sem pszichológusokat, sem az orovoskat - többször is összeraktak, egyszer az életemet mentették meg - sem a tanárokat sem jogászokat - igen, még őket sem, mert nélkülük a középkori pallosjog és más szépségek lennének, ami csak addig fun, amíg a kard (fasz) jó oldalán állsz - sem a többieket sem, bár a közgazdász / pénzügyi szakember tituluson azért a válság óta húzom számat, de nem vagyok annyira hülye, hogy ezek szükségességét tagadjam...
Úgy igazából nem is tudom, hogy mi értékelhető van abban, amit ideírtál. Talán a TV sorozatos megjegyzés. -
clio1616v #92691 zsolti neked már sikerült kitűnnöd, mint sikerb exe :D -
Na elolvasgattam a kommenteket és ez jött le: aki a saját hivatását felülhelyezte és azon hivatásának fontosságát hangsúlyozza, az vagy nem ténykedik abban az ágazatban csak van egy papírkája, vagy átlagostól rosszabbul teljesít és nem becsülik meg ezért, vagy nem szereti amit csinál.
A komoly ember ismérve az építő jellegű hozzáállás a társadalom más szeletében ténykedőknek. Van is erre fogalom, ami lefedi nagyjából, mégpedig az: empátia.
Utálom az orvosokat, utálom a pszichológusokat, a közgazdászokat, a bírókat, a tanárokat és még sok mindent, de mindennek van haszna. De ezt a dolgot csak az objektív és empatikus személyiségek veszik észre. Az átlag pedig keresi magán az "extra feltétet", amitől ő különb lenne, mert így "vigasztalja" átlagos, a másoktól semmivel többet nem érő lényét.
Kicsit lentebb, valaki jött egy példával, hogy egy mechanikai probléma lényegét a mai napig érti és meg tudja oldani. Ez a megközelítés sajnos a mai divatBrain titulusból jött, ami abból áll, hogy: az az okosabb, aki, rapid-mód, több tizedesjegyig tudja fejből a π-t.
Egyedül senki nem ér már semmit a szakmájában. Egy mérnöki, informatikai termék mögött, min egy team, de alkalmanként több ezer ember is állhat.
Abból meg köszönöm nem kérnék, hogy mérnökök, vagy orvosok, vagy bírók csináljanak TV sorozatot, mert az egyáltalán nem lesz szórakoztató.
Egy mérnök jót kacag a Transformers-en, egy orvos a Vészhelyzeten, de földhözragadt emberek (utóbbi 2 szakma tagjainak kötelezően annak kell lennie) nem tudnak szórakoztatóak lenni, mert kívülállóknak szürkének és unalmasnak hatnak.
konteóblogot meg nem kötelező olvasni senkinek, ahogy VV nézni se. Hoppá.... a konteó az végül is: pszichológia, dialektika, retorika, és irodalmi tudományok jegyeit hordozza és nap, mint nap emberek hatalmas tömegeit köti le, alkalmanként mozgatja meg. Milyen hasztalan mi.... -
Az a gond, abban van pénz, az a jövő... Én is mindig elgondolkodom, h egy marketing diplomával mennyivel többet érnék, mint az építészmérnökivel... Utóbbival kitörölhetem a seggem, 8 hónap munkakeresés után múlt hét óta culáger vagyok egy építőipari kereskedésben... Jó, eladó leszek (gépészeti részlegen, amihez persze fingom sincs), de hát eddig még csak pakolásztam gyakorlatilag... -
Ja sorry most látom hogy egyetemi szakról van szó,akkor csak a bölcsész. -
Művelődésszervező,bölcsész.A tesisek pedig külön kategóriát alkotnak :) -
DIESEL DOG #92686 Szerintem egyik sem. Mindegyikben van valami ami hasznos funkciót tölthet be. Jómagam egyébként média szakos vagyok... -
EnxTheOne #92685 Egyébként a marketinget is utálom. :D Sok geci reklám, és társai. :D:D -
111 új üzenet pár óra alatt
-
wat? -
clio1616v #92682 vagy úgy értették mint ahogy én is, hogy aki szereti és tudja mit csinál, annak könnyen megy
nekem például szenvedés lenne végigülni közgazdaságtan, bölcsész vagy jogász órákat -
Lehet úgy értette aki azt jelölte, h aki ezekre jár, sokszor csak a büfében van ideje vmit bekapni rendes ebéd helyett. :D -
EnxTheOne #92680 orvos: 6
Természettudomány: 2
lol -
Mindenből egy kicsi az annyi mint a halottnak a csók. Attól h tanult több mindenféléből egy picit, nem fog érteni igazán semmihez... -
Valóban azok, amíg viccként kezeli őket az ember. Akkor kevésbé lesz, mikor ~ millió idiótával kell birkozóni, akik ezen vezérfonál mentén éli az életét. És ezeknek gyerekei is lehetnek, akik megkapják majd a megfelelő oktatást a szülőtől. -
ne lovagolj már állandóan a konteókon D: én pl. azért szeretem őket, mert szórakoztatóak. és biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki annak találja őket. -
szerintem a vállalati működést, meg úgy általában a vezetést nem egyetemen kell tanulni...
Plusz senki se szereti, ha olyasvalaki a főnöke, aki kevesebbet ért a témához, de mindenbe bele kell szólnia, és a fizetésed is ő adja. Másik szempontból viszont ott a szólás, hogy az ügyes vezető okosabb beosztottakkal veszi magát körbe.
Szóval egyáltalán nem meglepő, hogy sokan nem szeretik a "képzett" menedzsereket.
(szigorúan csak vélemény) -
A konteóknak semmi köze ehhez, komoly, egyetemet végzett és egyébként nagy tudású emberek képesek egészen elképesztően tudománytalan dolgokat állítani, és azok mellett kitartani (emlegettem a Tudományos főcsoportot, van itt az SG-n is pár házibolond, aki egyébként végzett mérnök, de rajta kívül is rengeteg példát lehet találni akár csak magyar nyelven publikálva). Sőt, megalapozott tudásukkal még inkább meggyőzőnek tűnik az a hülyeség, amit szajkóznak.
Az emberek abban hisznek, amiben akarnak - és ahogy a természettudományos alapismeretek vannak, ugyanígy társadalomtudományos (pl. történelmi) alapismeretek is vannak, és azok ismerete MELLETT ugyanúgy vannak olyan emberek, akik kitartóan hisznek olyan dolgokban, amelyek sokszorosan meg vannak cáfolva. De kényelmesebb a tényekkel szemben a vágyaknak hinni. (a konteó-hívők szerint tényeket úgyis meghamisítják "azok", akiknek érdekében áll - és itt mindegy, hogy háborúk győzteseiről vagy multicégek vezetőiről van szó) -
Hát nem tudom. Ahol dolgozom ott több fajta mentalitású projektmendzser van. Az egyik tényleg belefolyós, mindenről tudni akar és mindent felülgyel. A másik meg olyan, hogy kétszer beszéltem vele, na jó, háromszor. A tervindító előtt, mikor elküldte a tenderanyagot, a tervindítón és a beadás napján vagy előtte, hogy mikor lehet kiküldeni. Úgy azért kíváncsi lennék, hogy a köztes időben úgy mégis miben járult hozzá a projekt sikeréhez úgy, hogy az első két hétben ott sem volt, ezért olyan feladatokat is én láttam el - beájárások szervezése, bejutás adott létesítménybe, stb. - ami rohadtul nem az én feladatom.
Nagy a szórás... -
Erre is csak azt mondom, hogy túrot. Azt tanulja meg, hogy hogyan lehet valamit elfelejteni. Átmegy sok vizsgán, de semmiféle alap tudás nem ragad meg benne.
Nem állítom, hogy fejből megoldok most egy határozatlan statikai szerkezetet, de arra pontosan emlékszem így 8 év után is, hogy mi a módszer lényege. És ez igaz a legtöbb tárgyamra amit tanultam. Ez hívják termésszettudományos alap ismereteknek. Na ez az, ami a társadalom 99%-ban nincs meg. Kettőt találhatsz, hogy miért olyan népszerűek ma a konteók... -
hát a jogász kurvára nem az -
bölcsészt meg a jogászt ahogy van -
commissioner #92670 Egyiket sem. (mondom ezt reálszakosként) -
Ott például van bőven pedagógia, orvosi alapismeretek, biológiai ismeretek, embertan.... az ugrabugrálás mellett :) -
Kb. tíz éve indult a BME-n az első "műszaki menedzser" képzés, és akkoriban egyöntetűen "BME-Light" elnevezést kapta a többi kar hallgatóitól :) Minden más szak 1-2. féléves, alapozó képzéseiből kap egy salátát, amivel konkrét tudása nem lesz, viszont mindenbe bele tud szólni.
(persze a megfelelő lenéző túlzások már itt is megjelentek, pont úgy, ahogy az állandó Közgáz-lenézésnél, aztán az a képzés is valószínűleg normálisabb lett, de ilyennek tűnt vagy tíz éve, mikor először kitalálták) -
Akkor valami tesi szak elég büfé. :D -
igen, de legtöbb cikk fordítását nyelvszakosok (ergo bölcsész) végzik, kevés helyen fordítanank hozzáértő szakemberek. -
Szegény tanárod pedig nem találkozott még olyasmivel, hogy irodalmi szabadság, akár tudományos szövegben is.
Valószínűleg ő is tekerő mozdulattal jelez valakinek egy autónál, hogy nyissa ki az ablakot, pedig most már gombnyomásra működik (itt, 1:25-től) -
clio1616v #92664 büfé szak az amit könnyű elvégezni, az hogy utána hogyan boldogulsz az nem az iskolától függ, amit végeztél, hanem mennyire vagy talpraesett...
az iskola nem munkát ad csak egy tapasztalat, nem a tananyag az amitől okosabb leszel, hanem az egyetemi évek alatt tapasztaltaktól leszel több -
műszaki menedzserrel mi bajod? betekintést kap a műszaki tudományokba, és a vállalati működés alapjaiba, tökéletes ügyvezetők lehetnek belőlük.