127612
  • 89
    93264-re
  • 89
    az a helyzet, hogy ezekkel az intézkedésekkel tudják elkerülni, h az ország a görög, ír,portugál, olasz helyzetbe kerüljön és fizetésképtelenné váljon. Na most államadósságcsökkentés mellett olyat állítani h csődbe megy az ország az eléggé blődség. Annyit fogunk ezután is tapasztalni h szopnunk kell az ELŐZŐ kormányzatok elhibázott lépései miatt. Ezt nem fogják fel a görögök sem és törnek zúznak a saját hülyeségük miatt.
    Az meg h oda kell csapni a bankoknak: mekkora sírás-rívás ment a bankadó miatt is. Akkor döntsük már el kinek a pártján állunk, és ne forgassuk azt a bizonyos köpönyeget.
  • jhetedikj
    engem meggyőztél +1

Uwut királynak!!! :D
  • ManoNegra
    És ezekre kalibrálják a megszorításokat...
  • ManoNegra
    Az már a te döntésed, de éhen nem halsz nemigaz? #93296 +1
  • commissioner
    A politikusok mindig a szegények és kimondottan gazdagok közötti átmeneti társadalmi rétegeket tekintik a középosztálynak. Te is beletartozol diplomásként, átlag feletti fizetéssel, és ha jól emlékszem említetted valamikor, hogy nagy összegű megtakarításod is van, emiatt meg főleg beletartozol.
  • Bruk
    Akkor az, hogy nem okoz gondot az albérlet fizetése. Gondolkozz ember.
  • Molnibalage
    És, ha soha nem is lesz annak ellenére, hogy megengedhetém magamnak, mert én az albérletet preferálom?
  • kifli
    társadalomfüggő, mi a tisztes, afrikában más a középosztály, mint pl nálunk...
  • ManoNegra
    Erőltesd meg az agyadat kicsit... Ma már az is tisztes színvonal, ha saját lakásod van, nem fenyeget a veszély hogy utcára kerülsz. Mit mondjak? 20 milliós megtakaríással még bőven középosztálybeliek számítasz, viszont havi százezres fizetéssel is. (saját vélemény) Ez a réteg veszít folyamatosan az életszínvonalból.
  • Molnibalage
    Ez így 0. Mi számít tisztes színvonalnak? 50nm? 70nm? 120 nm? Éves külföldi nyaralás?

Definiáld valami mérhető mértékkel.
  • ManoNegra
    Középosztály

Magát és családját saját erejéből, munkájából tisztes színvonalon eltartani képes személyekből álló széles társadalmi csoport, réteg.
  • ManoNegra
    Hogy ez az atjómutatás pontosan hogy történt azt csak a kormányzati kommunikációbol ismerjük. Azóta már itt vannak újra...
  • Molnibalage
    Ez egy jól hangzó valami. Egyszer definiálja már nekem valaki, hogy ki számít középosztálybelinek? Csak, hogy tudjam már, hogy akkor én most az vagyok vagy sem...
  • ManoNegra
    Ez így igaz, de nem is a szavazókrol beszéltem. Azt látom, hogy a "középoszály" folyamatosan csúszik lefelé, mindegy ki van hatalmon. Most éppen a fidesz miatt szívunk...
  • jazzy
    Gazdag réteg a fenét, ha annyi gazdag lenne, hogy 2/3 az országban, nem lennénk szarban. Az vitte hatalomra, hogy az MSZP-t mindenki le akarta váltani, mert az milyen rossz.

Átlagemberhez odamész, MSZP, Fidesz, ennyi. MSZP-t utálták, Fidesz volt csak ott. Csak azt elfelejtették elolvasni, hogy kinek is a pártja a F. A felső-középosztályé. Magyarország nagytöbbsége pedig közel sincs ehhez. Most pedig az a réteg szopik, keményen és fog is.

Szóval igazából ezt a választást nem a Fidesz nyerte meg.. Hanem az MSZP vesztette el.
  • ManoNegra
    Mindegyiket. Támogató akkor is kell, amikor inséges idők járnak a politikusra (értsd: nincs hatalmon). Választást is csak irdatlan pénzből lehet nyerni, ahhoz pedig támogatók kellenek... És ezekkel nem olyan a kapcsolatuk, hogy levigyorog rájuk az óriásplakátról... A szavazók felé nem szokás betartani az igéretet...
  • Molnibalage
    Mármint a mostani miniszterelnököt? Nem is tudtam. Akkor cirka hány milliós akkor az a gazdag réteg....?
  • Molnibalage
    Akkor hogyan is történhetett meg, hogy a mostani kormány ajtót mutatott az IMF-nek? Persze ennek is meg volt az ára, de azért ne kezeljük már úgy, mintha mindenki itt az IMF irányítása alatt lenne. Szó se róla Argentítna is utasított vissza IMF hitelt és "jótanácsokat" is.

A szavazához meg annyit, hogy azért "dirigálnak" Athénnak máshonnan, mert ez a közös valuta hozadéka. Tetszett volna be sem lépni az EU-ba? Jaaaaaaaaaaaaa, hogy akkor most is kb magyar szinten élnének, mert nem kúrhatták volna át a fél EU-t hamis jelentésekkel és a látszat jóléttel más zsebéből...?

Nem hasonló eljárás van, amikor csődeljárás van egy cég ellen és részben vagy egészben a csődbiztos dönt? Mivel a görögök láthatólag elvesztették realitás érzéküket és nem hajlandóak bizonyos lépésekre nos, mindenkihez olyan nyelven kell beszélni, amit megért. Tehát most az van, hogy vagy elfogadjátok ezt, vagy viszlát EU és oldjátok meg magatokat. Szerintem kb. akkora koppanás lesz nekik, mint nekünk anno a KGST összezuhanása.
  • Bruk
    Annyival lehetne okosabb, hogy bemutat a bankoknak és nem fizet tovább. Nehogy már 300 család diktáljon 500 millió embernek. Csupán fel kéne ébredni.
  • ManoNegra
    Ezzel viszont az a baj, hogy a gazdag réteg segítette hatalomra. Tehát sok lehetőség nincs.
  • Motoroj
    Annyival lehetne okosabb hogy nem a legszegényebb rétegek dolgát kéne még jobban megnehezíteni.
  • Fbn Lx
    majdhogynem. inkább úgy fogalmaznék hogy bármilyen mesebeli módon jó szándékú is lehetne egy kormány, akkor is meg lenne kötve a keze. a hitelező bankkartell és az eu szabja meg számunkra a sztenderdeket, amik gyakorlatilag tarthatatlanok, mert egyszerűen nem létezik akkora mennyiségű tőke az országban, amekkorát a kormánynak elő kellene teremtenie. évi asszem 1000milliárd az imf-nek kapásból, hiánycél tartása, uniós elvárásoknak való megfelelés, valahonnan el kell vonni a pénzt. semmiféle kormány sem tudna sokkal okosabbat cselekedni.
  • Molnibalage
    Erre mondják azt, hogy nem átláthatóan van finanszírozva a projekt. Ezért fenyeget az, hogy megvonnak EU-s támogatást...
  • Fbn Lx
    az, hogy a kivitelezők mekkora pénzekkel operálnak az nem a kormány sara.
    én környezetemben is hallani sok ilyenről, amikor másfél millióba kerül egy cégnek egy köbméter lebetonozása. kifolynak ezek a pénzek ha élelmesek az emberek. :D
  • ManoNegra
    Az IMF a hiteleit ugyan olcsóbban adja mint ha a piac vásárolná az állampapírokat, viszont ezért cserébe különböző megszorításokat, és még kitudja mit kér. Tehát ha nem is az ajtó alatt csúsztatott cetliken, de beleszólást kér az ország ügyeibe.
  • Hegi90
    Lehet kellett volna valami olyan válasz is, ami "Igen", és kihagyni belőle a politikus szidást.
  • jazzy
    Miért, kik irányítják az országot? Kis cetliket csúsztatnak be az ajtó alatt a kormánynak? A külföldi sajtó pedig önmagát szidja?
  • Magic Boy
    A Magyar politikusoknak egyáltalán nincs szakértelme, hiszen elég, ha a sarki részeg a párt tagja és máris nyeri a választásokat akkor is, ha ellene bárki olyan indul aki tényleg ért is ahhoz, amiről beszél.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Magyar politikusok mennyire sunyi lopós banda más országok politikusaihoz mérve is.
    Elég csak megnézni egy két építkezést (4-es metro, Margit híd, vasútfelújítás, stb...), amit máshol jóval olcsóbban, jóval jobb minőségben és jóval rövidebb idő alatt megcsinálnak.
  • Fbn Lx
    engem igencsak meglep hogy ennyien őszintén úgy érzik, hogy az a probléma, hogy MAGYAR politikusok "irányítják" Magyarországot.
    Egyrészt ha ez tényleg így lenne, úgy értem egyáltalán lehetővé tennék a nemzetközi gazdasági érdekek hogy ez valóban igaz legyen, akkor itt ehhez képest megváltás lenne élni
    Most itt akkor két lehetőség áll, vagy azt gondoljátok, hogy nem kielégítő a politikusaink szakértelme és sokkal TEHETSÉGESEBBNEK kéne lenniük, vagy pedig a magyar politikusok eredendően "lopósabb" és "sunyibb" alakok mint a külföldiek
    ti ezeket valóban kielégítő magyarázatnak találjátok az ország gazdasági helyzetére nézve?
  • Bruk
    A mostani politikusok sem magyarok, hanem a ,,tudjukkik" bábjai. És ugyanez a helyzet a többi európai országban is. Amíg nem kergetjük el ezeket, és nem állítunk az ország élére olyan embereket, akik magyar érdekeket tartanak szem előtt, addig bárki jöhet ide. Változás nem lesz, legalábbis pozitív irányban biztosan nem.
  • Grenzjager
    ...mert a külföldi nem korrupt??
  • tigeroo
    spock külföldinek számít?
  • zöldeshányás
    Előbb távolítsd el a tojáshéjat a seggedről.
  • uwu 80
    Itt csak akkor lesz rend ha királyság lesz megint, és én leszek a király.
    Ti szavaznátok rám ha királyválasztás lenne?
    Van programom meg minden.
  • Sir Quno Jedi
    Soha sem magyarok irányították ezt az országot. Gondolom EZ világos. Akiket ott fent látsz azok fizetett marionett-bohócok, hogy senkit se érdekljen valójában kiknek az érdekei mozgatják a szálakat.

Ebből kifolyólag nagyjából mind1, hogy kit raknak a nyakunkra, szopni AZT mi fogunk.
  • immovable
    Ja.

Jelenlegi helyzetben szinte bárki jobb lenne.
  • Broafka
    azoktól ne várj érveket akik még ezek után képesek pártolni azt a bizonyos úriembert és társait. Megterhelő lenne nekik bármi is. Egyszer beszéltem egy ilyennel, mondtam neki, hogy olvasson más újságot is... válasz: "ööö, te olvassál más újságot!"
    igen, az okos ellenválasz...
  • Broafka
    2 év, naív! :D
    Nővérem a banki életben dolgozik, és az adatokat látva, ha így megy tovább, jövőre biztos, hogy az ország csődbe megy!
  • jazzy
    Esetleg van valami észérved is, vagy nyugodtan sorolhatlak jobbra?