127612
-
hugopareiros #93462 majonéz <3<3<3 :) szinte mindenhez párosítom -
Összetevők: fűszerpaprika darálmány, só, sűrítőanyag (xantán), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (kálium-szorbát).
Jogos, a Tabasco az ecetes változat (egyiket sem ettem sok éve már, emlékezetből írtam). Köszi a javítást! -
inkább sós, abban szerintem nincs ecet, ott a só meg az egyéb tartósítószerek a... tartósítószerek -
Fbn Lx #93459 az ajvár isteni eledel -
Kihagytam a Piros aranyat, mert a gulyáskrém szerintem jobb, Édes annával nem élek, meg a fokhagymakrémet, annál rosszabb dolgot elképzelni sem tudok. Az a műízű szétsózott fokhagymapépcucc.. inkább veszek fokhagymát és azt rakom bele. Annak legalább fokhagyma íze van mert tényleg az is. -
Fbn Lx #93457 sajnos mindet be kellett jelölnöm, imádom a fűszereket :C -
Ja, amúgy sokféle mustár, torma, egyéb (ajvár).
(plusz ismerek egy fórumozót, akin a 93448-hoz hasonlóan a "majonéz mindennel jó" mondatot kérték számon :) de majd ha erre jár elmeséli) -
Freeda Krueger #93455 Mustár,ketchup,piros arany,erős Pista,pizzakrém.gulyáskrém,fokhagymakrém.Néha vöröshagymakrém -
akkor azt is szeretem :3 -
Jó is az. :) -
Az Édes Anna az Erős Pista csemege (nem csípős) párja - ugyanaz az ecetes darált paprikakrém. -
ManoNegra #93451 A csípőset én is bírom! :D -
Csípős ketchup, csípős mustár, csípős piros arany, erős pista, torma. -
majdnem az összeset. a tormát megeszem, de nem vagyok oda érte, az édes anna meg fogalmam sincs, hogy mi. -
én szinte mindenre ketchupot teszek. Az egyik buliban elkezdtek piszkálódni, hogy még jó, hogy a sütire nem teszek ketchupot, mondom miért ne. Nem is volt olyan rossz! :D -
Szavazó roBOT #93447 Hogy telt október vége - november eleje? ==>> Melyiket szereted az alábbiak közül? -
Üres. Ugyan úgy mint a többi. -
Ezt a minden napot átfogalmazom arra, hogy bármikor, amikor szeretnék. Persze nem minden nap, ez költői túlzás volt, de sokkal gyakrabban mint 1 nap 1 évben. -
ManoNegra #93444 Én sajnos nem minden nap. Sokszor eszembe jutnak, de ez a nap ennek az "ünnepe". Fontos hogy ne feledkezzünk meg az elhunytakról, és én sem csak ezen a napon megyek ki, de az élet megy tovább. Ez egy szép hagyomány amikor az összes sírt végigjárjuk, és mindenkiről megemlékezünk.
Persze nem vagyunk egyformák, de az élet így szép. -
Én lehet "újmódi" vagyok, de én minden nap megemlékezem a halott hozzátartozóimról, nem csak egy kikiáltott napon. Ezért nem szoktam temetőbe menni ilyenkor. Csak néha a "hagyomány" kedvéért. -
ManoNegra #93442 Az nem sírás, jajveszékelés,ha kimegyünk a temetőbe, gyújtunk egy gyertát, és megpróbálunk felidézni régi emlékeket amik összekötnek bennünket. Az ember ahogy öregszik, egyre több gyertyát kell gyújtania, és úgy változik folyamatosan ennek az ünnepnek a megítélése Legalábbis velem így van. -
Ez egyébként nem hülyeség. Miért csak a sírás és jajveszékelés kell mindig... Miért nem lehet a jó, szép, vidám dolgokra emlékezni. A hallottak sem hiszem, h annak örülnének, h mindig siránkozzanak miattuk. -
lehet azért is mondják, így, mert olvastam, hogy van ahol tényleg ünnepelnek. süteményt és ételt sütnek, amit kiraknak az ablakba , nagy összejövetelt tartanak, és úgy emlékeznek a halottaikra, hogy valami vidám velük kapcsolatos történetet mesélnek:-) -
commissioner #93439 ... és nácifasisztarasszistapedofil ugye? -
troll -
Sztem menj el orvoshoz. -
ja most már látom igazad van, sokat ittam tegnap este :D -
egy napot se volt bent
-
matek zh-ra készülve (2-án írtuk) -
#3427: Van több ajándékgyűjtős, beöltözős lehetőség a magyar szokások között is, minek importálni egy másikat? Még a tökfaragás is megvan, ha az hiányozna.
Bármelyik "gecijó" szórakozás lehet, és legalább a saját hagyományaink része.
#3430: Ez jó meglátás, bár számomra (és ez innentől személyes szóhasználat kérdése) a megemlékezés egy iskolai/állami hivatalos esemény, pl. az aradi vértanúkról iskolában megemlékezünk. Itthon nagypapámról pedig nem megemlékezek (a halottak napján sem a halálra, mint eseményre emlékezünk (nem a halál évfordulóján tartjuk, szemben a megemlékezéssel), hanem a távozottra, hogy milyen volt életében). -
commissioner #93432 Csillogás -
ma is ez a kérdés?
uncsi
-
értem-értem csak szvsz a megemlékezés inkább a megfelelő szó, mint az ünneplés. nem kötekedni akarok, igazatok van csak na... nem? :) -
Életem legrosszabb hetei voltak, le is írom, de ne röhögjetek.
Az egész új kezdődött hogy elmentem fodrászhoz / pénzt levenni.
elfelejtettem a pinkódom, egy spanomnak telefonáltam ehhez azonban átkellet rakjam a simkártyát, meg is tettem de nem vette fel, gondoltam ráírok facebookon (kiment a fejemből hogy a pannonos kártya van bent, le is neteztem a pénzt róla... mind1 visszarakom a tmobilosat annak meg zavaromban elrontottam a pinkódját, másnap: légtelenítőszelepet cseréltem a radiátoron, tekerem lötyög sziszeg, szivattyút kihúztam, vizet leengedtem, tekerem tekerem minden rendben, egyszer csak pufff, fekete kátrány jjól összeb/ta a falat amit tegnap festettem, megkértem anyámat hozzon valami rongyot, +a festéket, ahogy léptem hátra a festéket felrúgtam, végül sikerült kijavítani de akkor már csak röhögtem az egészen. a később tönkrement a telefonom, a töltőm is, rá két napra a videókártyám.
Valaki ezt elmagyarázná hogy hogyan? -
Fbn Lx #93428 én szerettem, tök hangulatos. most is szép. a temető meglepően hangulatos hely.
főleg amikor unokatesómékkal együtt mentünk, és hazafelé forró faggyút csepegtettünk az elfagyott tenyerünkbe. :D
nemtom, gyerekként én nem mertem volna házról házra járni, tök féltem az emberektől. -
szerintem meg gyerekként gecijó szórakozás lehet. mindenféleképpen jobb, mint kimenni egy órára a temetőbe és gyertyát gyújtogatni. -
Fbn Lx #93426 szerintem gecigagyi az egész helovín :( -
pedig nem kicsit jobb, mint a mi halottak napjánk. -
komolyan mondtam, kettőre meg ráhugyoztam.utálom a halottakat... -
xxxpaulxxx #93423 Csak temető.
Ettől a Halloweenes dologtól hányok:)