127612
  • hugopareiros
    majonéz <3<3<3 :) szinte mindenhez párosítom
  • Dzsini
    Összetevők: fűszerpaprika darálmány, só, sűrítőanyag (xantán), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (kálium-szorbát).

Jogos, a Tabasco az ecetes változat (egyiket sem ettem sok éve már, emlékezetből írtam). Köszi a javítást!
  • Broafka
    inkább sós, abban szerintem nincs ecet, ott a só meg az egyéb tartósítószerek a... tartósítószerek
  • Fbn Lx
    az ajvár isteni eledel
  • jazzy
    Kihagytam a Piros aranyat, mert a gulyáskrém szerintem jobb, Édes annával nem élek, meg a fokhagymakrémet, annál rosszabb dolgot elképzelni sem tudok. Az a műízű szétsózott fokhagymapépcucc.. inkább veszek fokhagymát és azt rakom bele. Annak legalább fokhagyma íze van mert tényleg az is.
  • Fbn Lx
    sajnos mindet be kellett jelölnöm, imádom a fűszereket :C
  • Dzsini
    Ja, amúgy sokféle mustár, torma, egyéb (ajvár).

(plusz ismerek egy fórumozót, akin a 93448-hoz hasonlóan a "majonéz mindennel jó" mondatot kérték számon :) de majd ha erre jár elmeséli)
  • Freeda Krueger
    Mustár,ketchup,piros arany,erős Pista,pizzakrém.gulyáskrém,fokhagymakrém.Néha vöröshagymakrém
  • Guren
    akkor azt is szeretem :3
  • immovable
    Jó is az. :)
  • Dzsini
    Az Édes Anna az Erős Pista csemege (nem csípős) párja - ugyanaz az ecetes darált paprikakrém.
  • ManoNegra
    A csípőset én is bírom! :D
  • immovable
    Csípős ketchup, csípős mustár, csípős piros arany, erős pista, torma.
  • Guren
    majdnem az összeset. a tormát megeszem, de nem vagyok oda érte, az édes anna meg fogalmam sincs, hogy mi.
  • Broafka
    én szinte mindenre ketchupot teszek. Az egyik buliban elkezdtek piszkálódni, hogy még jó, hogy a sütire nem teszek ketchupot, mondom miért ne. Nem is volt olyan rossz! :D
  • Szavazó roBOT
    Hogy telt október vége - november eleje? ==>> Melyiket szereted az alábbiak közül?
  • immovable
    Üres. Ugyan úgy mint a többi.
  • jazzy
    Ezt a minden napot átfogalmazom arra, hogy bármikor, amikor szeretnék. Persze nem minden nap, ez költői túlzás volt, de sokkal gyakrabban mint 1 nap 1 évben.
  • ManoNegra
    Én sajnos nem minden nap. Sokszor eszembe jutnak, de ez a nap ennek az "ünnepe". Fontos hogy ne feledkezzünk meg az elhunytakról, és én sem csak ezen a napon megyek ki, de az élet megy tovább. Ez egy szép hagyomány amikor az összes sírt végigjárjuk, és mindenkiről megemlékezünk.
    Persze nem vagyunk egyformák, de az élet így szép.
  • jazzy
    Én lehet "újmódi" vagyok, de én minden nap megemlékezem a halott hozzátartozóimról, nem csak egy kikiáltott napon. Ezért nem szoktam temetőbe menni ilyenkor. Csak néha a "hagyomány" kedvéért.
  • ManoNegra
    Az nem sírás, jajveszékelés,ha kimegyünk a temetőbe, gyújtunk egy gyertát, és megpróbálunk felidézni régi emlékeket amik összekötnek bennünket. Az ember ahogy öregszik, egyre több gyertyát kell gyújtania, és úgy változik folyamatosan ennek az ünnepnek a megítélése Legalábbis velem így van.
  • Lacee86
    Ez egyébként nem hülyeség. Miért csak a sírás és jajveszékelés kell mindig... Miért nem lehet a jó, szép, vidám dolgokra emlékezni. A hallottak sem hiszem, h annak örülnének, h mindig siránkozzanak miattuk.
  • predator1982
    lehet azért is mondják, így, mert olvastam, hogy van ahol tényleg ünnepelnek. süteményt és ételt sütnek, amit kiraknak az ablakba , nagy összejövetelt tartanak, és úgy emlékeznek a halottaikra, hogy valami vidám velük kapcsolatos történetet mesélnek:-)
  • commissioner
    ... és nácifasisztarasszistapedofil ugye?
  • tigeroo
    troll
  • Lacee86
    Sztem menj el orvoshoz.
  • jhetedikj
    ja most már látom igazad van, sokat ittam tegnap este :D
  • Lyukasbogrács
    egy napot se volt bent
  • tigeroo
    matek zh-ra készülve (2-án írtuk)
  • Dzsini
    #3427: Van több ajándékgyűjtős, beöltözős lehetőség a magyar szokások között is, minek importálni egy másikat? Még a tökfaragás is megvan, ha az hiányozna.
    Bármelyik "gecijó" szórakozás lehet, és legalább a saját hagyományaink része.

#3430: Ez jó meglátás, bár számomra (és ez innentől személyes szóhasználat kérdése) a megemlékezés egy iskolai/állami hivatalos esemény, pl. az aradi vértanúkról iskolában megemlékezünk. Itthon nagypapámról pedig nem megemlékezek (a halottak napján sem a halálra, mint eseményre emlékezünk (nem a halál évfordulóján tartjuk, szemben a megemlékezéssel), hanem a távozottra, hogy milyen volt életében).
  • commissioner
    Csillogás
  • jhetedikj
    ma is ez a kérdés?

uncsi
  • OrioN the S
    értem-értem csak szvsz a megemlékezés inkább a megfelelő szó, mint az ünneplés. nem kötekedni akarok, igazatok van csak na... nem? :)
  • tenkenorman
    Életem legrosszabb hetei voltak, le is írom, de ne röhögjetek.

Az egész új kezdődött hogy elmentem fodrászhoz / pénzt levenni.
    elfelejtettem a pinkódom, egy spanomnak telefonáltam ehhez azonban átkellet rakjam a simkártyát, meg is tettem de nem vette fel, gondoltam ráírok facebookon (kiment a fejemből hogy a pannonos kártya van bent, le is neteztem a pénzt róla... mind1 visszarakom a tmobilosat annak meg zavaromban elrontottam a pinkódját, másnap: légtelenítőszelepet cseréltem a radiátoron, tekerem lötyög sziszeg, szivattyút kihúztam, vizet leengedtem, tekerem tekerem minden rendben, egyszer csak pufff, fekete kátrány jjól összeb/ta a falat amit tegnap festettem, megkértem anyámat hozzon valami rongyot, +a festéket, ahogy léptem hátra a festéket felrúgtam, végül sikerült kijavítani de akkor már csak röhögtem az egészen. a később tönkrement a telefonom, a töltőm is, rá két napra a videókártyám.

Valaki ezt elmagyarázná hogy hogyan?
  • Fbn Lx
    én szerettem, tök hangulatos. most is szép. a temető meglepően hangulatos hely.
    főleg amikor unokatesómékkal együtt mentünk, és hazafelé forró faggyút csepegtettünk az elfagyott tenyerünkbe. :D
    nemtom, gyerekként én nem mertem volna házról házra járni, tök féltem az emberektől.
  • Guren
    szerintem meg gyerekként gecijó szórakozás lehet. mindenféleképpen jobb, mint kimenni egy órára a temetőbe és gyertyát gyújtogatni.
  • Fbn Lx
    szerintem gecigagyi az egész helovín :(
  • Guren
    pedig nem kicsit jobb, mint a mi halottak napjánk.
  • zöldeshányás
    komolyan mondtam, kettőre meg ráhugyoztam.utálom a halottakat...
  • xxxpaulxxx
    Csak temető.
    Ettől a Halloweenes dologtól hányok:)