127612
-
kb. feltűnési viszketegség
néha a tömbben megdöngetek egy ehhez hasonló számot, de csak azért mert jól esik a basst hallani. cserébe este 10kor még nem sír nálunk gyerek, nem veszekszünk reggel 6kor, este nem fúrunk-faragunk, és éjfélkor nem arra kelek hogy még magassarkúban tipeg otthon a szomszéd... -
így igaz:-) -
Hülyeség. ~ 16 éve ülök a képernyő előtt és a családból nagyjából az én szemem az, ami nem romlott komolyan. Mindenki szemüveges a családban. Nekem most valahol 0.75 és 1 dioptria táján van a szemüveg. Volt már 1.5-is. Mindenki másé bőven 3-as dioptria felett. -
De aki sokat gépezik, annak a szeme is romlik. :( -
Blum #93657 Mert fel akarják magukra hívni a figyelmet, hogy milyen zenét hallgatnak, milyen kocsijuk van, milyen fasza csávók/csajok ők.
Feltűnési viszketegség.
Azon szoktam a legjobban röhögni,amikor télen -10fokban lehúzott ablakkal,kitett könyökkel,szigorúan napszemüvegben és cigivel a kézben üvöltetik a zenét egy szarrárohadt 20 éves fostalicskából,amiben 1 hangszóró többet ér,mint az egész kocsi. -
Ezen besírtam: "Mert magasabb hangerőn jobban hallani a hertz-eket, basszusokat, stb. úgy pedig élvezhetőbb."
Most mondja mindenki jó hangosan, hogy "hertz". :DD -
Ezért fórumozunk! Azt süketen is lehet. -
Sajnos már most nagyothalló a fiatalok jelentős része. Még nem feltétlenül zavaró, de kimutathatóan csökkent a hallástartományuk a magas frekvenciák irányába. Majd 10-20 év múlva viszont csúnya vége lehet. :/ -
Feltűnési viszketegség és balfaszság. Öröm lesz ennyi süket és hülye között élni 10-20 év múlva. -
mert romák -
Néha én is azon kapom magam, h túl hangos, akkor visszaveszem, mert nem szeretnék megsüketülni. -
Mert magasabb hangerőn jobban hallani a hertz-eket, basszusokat, stb. úgy pedig élvezhetőbb. -> Ettől egy idő után nagyothallók lesznek... -
ki ezért,ki azért...
Mert magasabb hangerőn jobban hallani a hertz-eket, basszusokat, stb. úgy pedig élvezhetőbb.
de ez is igaz:
Mert fel akarják magukra hívni a figyelmet, hogy milyen zenét hallgatnak, milyen kocsijuk van, milyen fasza csávók/csajok ők. -
Mert magasabb hangerőn jobban hallani a hertz-eket, basszusokat, stb. úgy pedig élvezhetőbb.
és
Mert rosszul használják a készüléküket és a hangszóró valójában a fülükkel ellentétes irányba szórja a hangot.
mind2 igaz. Az h felakarják magukra vonni a figyelmet, rézbőrű szokás.
-
extramagascsaj #93647 Mert magasabb hangerőn jobban hallani a hertz-eket, basszusokat, stb. úgy pedig élvezhetőbb. -
Szavazó roBOT #93646 Melyik az a találmány, amely leginkább előre mozdította az emberi fejlődést? ==>> Miért hallgatják egyesek a zenét olyan hangerőn, hogy az más hallgató számára zavaró? -
Fbn Lx #93645 amúgy te vagy a nap győztese
ha netán kimennénk csoportosan a vadonba egy szál semmiben, üres kézzel, és beesteledik, a levegő is lehűl, hallod a farkasokat.
na ez az ami elválasztaná az életet a haláltól, a tűz.
vagy egy géppisztoly 5000 tölténnyel, meg egy gázzal 25 fokra fűtött lakás. de ezek csak adott technológia ikszedik szintjei. alapvetően a tűzcsiholás tette lehetővé hogy egyáltalán kimozduljunk afrikából. a többi fönt felsorolt vívmány nem annyira elemi, hogy kihalt faj lennénk nélküle. -
Fbn Lx #93644 a szex -
jepp -
Ha jól emlékszek az arabok már ezer évvel ezelőtt Córdobában többkilométeres körzetben használtak gázhálózatot közvilágításra. -
Sajnos a gondolkodas nem kerulhet fel a listara, nem valami elterjedt pedig nem most talaltak ki :P -
egyéb:a sör -
műtrágya...de ami nekünk fejlődés, azáltal általában csak tovább vágjuk azt az ágat, amelyiken ülünk...méghogy "homo" sapiens... -
gabesz012 #93638 Az internet./ Repülőgép./ Antibiotikum. -
commissioner #93637
Melyik az a találmány, amely leginkább előremozdította az emberi fejlődést?
szerk.: technikai értelemben, nem pedig evolúciós értelemben.
20.1% 57 Az internet.
14.5% 41 Belső égésű motor.
10.2% 29 Telefonközpont.
9.5% 27 Gőzmozdony.
9.2% 26 Antibiotikum.
9.2% 26 Rádió, televízió.
6.4% 18 Repülőgép.
4.9% 14 Dinamó / generátor.
4.2% 12 Színes televizió.
3.2% 9 Atombomba.
3.2% 9 Egyéb (kifejtem).
2.1% 6 Biztonsági gyufa.
1.8% 5 GPS.
1.4% 4 Részecskegyorsító.
Összesen 115 szavazatból 12 tartózkodott.
-
nemtudom. nehéz megítélni hogy mi számít leginkább, főleg hogy minden találmányt kigondolását segítették már meglévő találmányok.
pl. mit ér a könyvnyomtatás az írás feltalálása nélkül, vagy az autó/mozdony/szekér a kerék feltalálása nélkül?
szóval legyen a tűzcsiholás szerintem az volt a legjelentősebb az emberiségnek
-
Egyéb.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!sg.hu feltalálása -
Az olaj még igen (azért is nem emlegettem, azzal még 1 évszázadot vissza lehet tolni az ilyesmit), de a gázlámpák már nagyon rendben voltak, nagyon elterjedtek, magánlakásokban is, máig vezetékes gázzal főznek, fűtenek sok helyen. Az, hogy a világítás már villanyról megy, az inkább kényelmi és anyagi, semmint biztonsági kérdés.
Persze balesetet okozni lehetett mindennel, ahhoz elég a paraffinos palackot ledönteni, felhasítani a gázvezetéket vagy meglocsolni a kezdetben szigetelés nélküli villamos hálózatot :)
-
Az internet. -
Csak éppena villanylámpa nem tűzveszélyes, a gáz/olajlámpa meg kőkeményen az volt. -
mikrohullámú sütő -
nem tudom -
Az éjszakai munka már a gázlámpákkal is problémamentes volt (19. század eleje, nálunk közepe), sok nagyobb település komoly gázvilágító-hálózatot kiépített a villamosság elterjedése előtt (ez utóbbi inkább az 1920-as évektől)
Persze, komoly szerepe van a villamosságnak, de a világítás már közel egy évszázaddal hamarabb is megoldott volt. -
Nehéz választani.
Belső égésű motor. --> Hihetetlen rugalmasságot adott a szállítás terén.
Gőzmozdony. ---> A gőzgép szerencsésebb lett volna. Az emberi izomerőt sokszorosan meghaladó teljesítmény, hatalmas tömegű áruszállítás hajózás nélkül is lehetségessé vált.
Antibiotikum. ---> Nem hal bele minden hülyeségbe az ember.
Telefonközpont ---> Nagy távolságon is azonnali kommunikációs lehetőség.
Villamos vezetékes hálózat ---> Az éjszakai munka is lehetségessé vált. -
Blum #93627 Internet -
Egyéb: a kerék.
"villanyall"
-
Szavazó roBOT #93625 Milyen fertőző gyermekkori betegségeken estél már át? ==>> Melyik az a találmány, amely leginkább előre mozdította az emberi fejlődést? -
Valami himlőm volt, fingom sincs, hogy melyik, -
Egyiken sem opció nincs. Úgyhogy egyéb: egyiken sem.. -
bárányhimlő biztos,többit passzolom,talán nem
nem lesz még egyszer,mert még a hajam alatt is volt