127612
-
gondolom te vagy az 1 aki azt írta: az meg mi? :)
na jó, nem bántani akarlak, de hidd el, hogyha tényleg államcsőd lenne, azt észrevennéd, és pont abból, amit lentebb írtam, nincsenek külföldi import áruk (vagy nagyon kevés) mert nem tudják megvenni, és minden drágább is lesz jóval e miatt -
Igen-t nyomtam, de igazából nem tudom, mert mindenképpen meg fognak állapodni az IMF-fel, mert kénytelenek rá. Ha államcsőd lesz, akkor azt még nem fogjuk érezni, csak eltűnnek a polcokról az import áruk, és szép lassan elkezd inflálódni a forint, de ez 60X nagyobb veszteség, mintha az IMF feltételeit elfogadnák -
amúgy meg sajnos tényleg úgy érzem, hogy lesz, de neee NEEEE -
*-r
-
clio1616v #95138 ez a Petőfi nem az akire te gondolsz :) -
Akkor örülök, hogy nem vagyok a választó polgárra ennek a bandának. -
ManoNegra #95136 Ezt az idézetet nem ismerem, de gondolom Petőfi sok szabad választást megélt... -
clio1616v #95135 Petőfinek van egy híres mondása:
"Olyan a kormány, mint amilyenek a választó polgárai." -
2. lehetőség 3 millió Ft alatt ofkorZ. :) -
Jelen állás szerint nagyobb esélyt adok az államcsődre, mint nem, így a válaszom igen.
Akinek van megtakarított pénze, az értékhatártól függően vagy vigye ki az országból és tegye külföldi bankba/bankokba devizában (3 millió Ft felett) vagy hagyja bent az itthoni bankban, esetleg váltsa át valami biztonságos devizába (svéd/norvég korona) és tartsa otthon a párna alatt. Reális esély van arra, hogy "megvéd" a kormány a saját pénzedtől, mint a nyugdíj esetében. ***** ****ukat! -
Majd a tudjukkik eldöntik. -
clio1616v #95131 Államcsőd van, csak egyelőre fenntartható a látszata, hogy még nincs. -
lekötött cucc mind -
fektesd be
pl. az utóbbi 10 évben 6-7x lett az arany ára USD/uncia -
igen.
idén, II/IV. év körül szerintem -
Hm jó kérdés igen, vajon melyik legyen, dőljön be az ország és értéktelenedjen el az összes megtakarításom, vagy esetleg NE történjen meg ez? Hm, nehéz kérdés.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ez is kurva értelmes
-
Szavazó roBOT #95126 Mikor szoktátok leszedni a karácsonyfát? ==>> Szerinted lesz államcsőd Magyarországon? -
március vége fele de volt már hogy áprilisban is állt
-
Legalább van kérdés, legtöbbször úgyis csak beszélgetésnyitó :)
(meg ennyire nem kell komolyan venni a dolgot, az előző, "4 pöttyöt tennék" azért keményebb volt :) ) -
át sem szerkesztették a kérdést, szóval kár ezen gondolkodni -
kérdés, hogy miért tesz fel valaki ilyen kérdést akkor, ha FINGJA SINCS AZ EGÉSZRŐL :D -
Vízkeresztkor. -
Számodra alapvető, hiszen ismered és megtartod ezt a hagyományt.
Ha a kérdést beküldő nem ismeri ezt a hagyományt (látható, hogy a válaszadók legalább 70%-a vagy nem tartja, vagy nincs is tudatában), akkor miért választaná külön? Egy ilyen kérdésnél nem fog előzetes kutatást végezni. -
karajjj #95119 az oké, hogy az első hét, de mivel Vízkeresztkor szokás, szerintem alapvető lenne, hogy ez az egyik válasz, nem pedig csak körülírjuk -
Újév első hete :) (érdekes lenne megtudni, hogy a (jelenleg) 26 válaszból mennyi lenne a Vízkereszt aránya) - amúgy szerintem valahol logikus is ez a hagyomány, hiszen a karácsonyi ünnepkör ezzel zárul, farsangkor pedig ki akar még karácsonyfát nézni? :) -
karajjj #95117 gratulálok a kérdés szerzőjének, nincs a válaszok közt a Vízkereszt... -
soha -
csak mindenki leszarta
-
clio1616v #95114 Na azért volt aki értette
-
Szövegértelmezés nem mindenkinek erőssége. :) -
HOL? -
HOVA? -
Fbn Lx #95110 HONNAN? :O -
változó, a fán múlik :D -
Valtozo. Amikor elkezdi nagyon dobalni a fa a tuskeket. -
Blum #95107 :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -

-
Karácsonyfáról volt szó, nem a fenyőről. -
clio1616v #95104 karácsony előtt 1-2 héttel szokták leszedni unokatesómék és Pécsett pedig eladják a több száz darab fenyőt -
szombaton szedtük le, de lehet átállunk a szomszéd módszerére, és innentől élőt veszünk, karácsony után meg ültetjük ki a kertbe (vagyis tavasszal), van hely bőven, még úgy is, hogy használjuk a kertet.