127612
  • DIESEL DOG #95744
    Evidens persze... a hétköznapi afféle teszek-veszek barkácsolást még szeretem is... :)
  • NEOreg3
    be tudok verni egy szöget a falba, ha nagyon muszáj
  • Dzsini
    Hiába no, a feszültség alatt lévő vezeték ugyanúgy néz ki mint a nem feszültség alatt lévő ..... Csak más a fogása. :)
  • ocskoszilard
    amit kell, azt megcsinálok, de azért egy gázkonvektorhoz nem nyúlnék hozzá, meg még jópár dologhoz, de mondjuk a villanyszereléssel semmi bajom
  • Molnibalage
    Én a villannyal vagyok így. Irtózom tőle. Gépészként ez nem is csoda. :)
  • Marci0115
    azért egy gázkazán szerelést ne hasonlítsunk egy hétköznapi barkácsmunkához
  • DIESEL DOG #95738
    Dettó...

Példának okáért... nálunk kondenzációs gázkazán üzemel. Hiába tudom hogy hogyan működik, hogyan lehet szétszedni és összerakni, nem nyúlnék hozzá. Gázzal működő készülékről van szó, nem játékszer.

De amit tudok azt megcsinálom.
  • daeemoon
    Nem próbáltam ugyan a felsorolt dolgok többségét, de biztos vagyok, hogyha a szükség úgy hozza, megoldom. Szeretek barkácsolni, bár többségében a hobbimban élem ki ezt (motorszerelés, hangszerészet, elektromos kütyük) Apámtól is ezt láttam, magam felé is elvárás, hogy minél több mindenhez értsek. Ennek arányában "várom el", hogy a nő tudjon főzni (a többi házimunkában úgy vélem a férfinak is ki kell venni a részét valamennyire). Persze most nem fogom a páromat faképnél hagyni, mert fiatalon még nem sok mindent tud főzni. :)
  • Blum
    Attól függ,hogy mit értünk barkácsmunka alatt.

Csaptelep vagy zár csere,egyszerűbb bútor összeszerelés,számítógép bütykölés,vezetékek megstoppolása vagy egyszerűbb mechanikus eszközök szerelése nem okoz gondot. Értek is hozzá és jól is csinálom. Ez a kettő már szakemeberknél is egyre ritkábban jár kézenfogva :D

De pl. az autó szereléséhez vagy komolyabb szaktudást igénylő feladatok megoldásához szakemberhez fordulok. Pont a #95735-ben leírtakból kifolyólag.
  • Dzsini
    Ez sem elvárható, bár én értek hozzá.

De csak olyasmit, amivel biztosan nem veszélyeztetem magam vagy a környezetem (komolyabb gázkészülék-szereléshez már biztosan szakembert hívok).
  • Marci0115
    igen kötelezően, értek hozzá
  • Szavazó roBOT
    Szerinted elvárható az ma, hogy egy nő tudjon főzni és értsen a "klasszikus" nő házimunkákhoz? ==>> Szerinted elvárható az ma, hogy egy férfi értsen a "barkácsmunkákhoz"?
  • Fbn Lx
    mocskosan kell kefélni!
  • DIESEL DOG #95731
    Egyetértek!
  • SötétBarom
    LOL. :D
  • predator1982
    azért mert valaki szereti a rendet meg a tisztaságot még lehet jó a szexben. amúgy meg szerintem a kettő összetartozik, aki nem igényes a környezetére, valszeg a testére sem...illetve annak tisztán tartására...
  • Ability
    Ha meg van is egy kis időm, azt inkább az sg bővítményre áldozom.
  • Ability
    Anno meg lett csinálna tökéletesre IE6 alatt is. Még box shadow és társai is rá volt téve, minden böngészőben azonosan nézett ki és nem volt semmilyen hiba. Azóta persze lett frissítve párszor és azok nem lettek leellenőrizve, lévén kis változások voltak. Szóval elvileg mennie kellene mindennel, de előfordulhat hogy véletlen bekerült egy hiba. Igazából már nem is érdekel, ha IE6 alatt van hiba azzal már nem foglalkozom, több mint 10 éves böngésző, ne használja senki. Ha meg melóhelyen az van, akkor így jártak. Sem időm, sem kedvem már foglalkozni ezzel. Normális böngésző alatt tuti megy, nekem ennyi elég egyelőre. :D Szabadidős hobbi volt, majd ha időmilliomos leszek akkor újra ránézek. :)
  • ManoNegra
    A házimunkához való viszonya csak az egyik szempont a sok közül. A szex is fontos, de korántsem kizárólagos. A puding próbája az evés, mi kb öt év együttélés után házasodtunk össze. Szerintem az sokkal fontosabb, hogy valakivel együtt tudsz élni vagy nem.
  • SötétBarom
    Most komolyan? Ki a faszt érdekel a házimunka? Ha szex szar, mert a nő csúnyácska, baszhatod az egészet.. Takarítónőt meg egész olcsón lehet találni..
  • ManoNegra
    Ha alkalmi kapcsolatra van szükség, akkor tényleg. De én nem vettem volna feleségül olyan nőt, akinek letörik a műkörme a házimunkától.
  • Willenbrock
    Mindegy,szerintem egy nő esetében a külső az ami fontos,a többi már csak extra :)
    Ha muszáj akkor én is meg tudom főzni azt amit szeretek,ez nem fontos szempont.
  • Bruk
    A nőknek nagyjából ezeket kell tudniuk. A férfiaknak meg a keményebb fizikai munkákat és a szerelős dolgokat kell tudniuk.

Persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket mindig csakis a nőnek kell megcsinálnia. Mert nem, én is mindig elmosogatok magam után, meg mosok is magamra stb. Csak a lényeg, hogy ezeket tudja egy nő. Természetesen felőlem az asszony is kimehet felásni a kertet vagy fát vágni, de ezt úgysem engedném. Csak abban az esetben, ha elnyomottnak érezné magát. :D
  • tigeroo
  • clio1616v
    - csak annyira, mint egy férfitől

Nem minden nőtől várom el, hogy tudjon női munkát ellátni, csak azoktól akik csinálják nekem.

- nem varratok ruhát, hanem újat veszek
    - mosni tudok
    - mindennapos ételeket el tudok készíteni
    - olyan ruháim vannak, amiket vasalni nem kell
    - takarítok

Amikor a párom nálam van, ő is csinálja a házi munkát, de nem várom el.
  • Büdös Bohóc
    nálunk is ez van a cégnél, de intraneten kívül nem használom
  • Dzsini
    Céges környezetben általános, központilag jól menedzselhető böngésző - azzal biztosan működnie kell a szavazónak, itt inkább valamilyen tartalomszűrésről van szó.
  • Dzsini
    Ha te így gondolkodsz, az a te döntésed, én nem így gondolom - és az, hogy szüleim/nagyszüleim hogy éltek, az nem kell, hogy példa legyen számomra (lásd lejjebb az egy keresős családmodell - egy nő 18 évesen házasodjon és 20 éves korától szüljön/gyereket neveljen otthon, mert nagyszüleinknél még így volt? Édesanyám 21 éves volt, mikor a legidősebb fia született, nálunk az osztályban a 10 éves érettségi találkozón 1 gyerek volt)
  • predator1982
    én tudom hogy az de a berögződés sokaknál még mindíg ezt diktálja...
  • Büdös Bohóc
    úristen
  • Büdös Bohóc
    "ahogy az is hogy ha egy pasi csal meg egy nőt az fasza gyerek, ha meg egy nő egy pasit az kurva" - das ist faszság predi
  • Molnibalage
    IE8 van itten.
  • predator1982
    Amúgy csak úgy zárójelben megjegyzem, szerintem még manapság is az van, hogy ha elmész mondjuk egy párhoz vendégségbe, vagy mondjuk nem te a nagy átlag, körbenéz és azt látja hogy kosz van, nem arra fog asszociálni hogy ejj a ház ura milyen rendetlen, hanem azt hogy ejj a ház asszonya de lusta. És akárki akármit mondd sajnos ez még egy darabig így is marad mint ahogy az is hogy ha egy pasi csal meg egy nőt az fasza gyerek, ha meg egy nő egy pasit az kurva. Hogy ennek meglátása megváltozzon szerintem utópia egyenlőre:-) és miért? mert ezt láttuk szüleinktől nagyszüleinktől (bocs a hosszú szösszenetért)
  • Dzsini
    Nekem rendben betölt IE alatt is a kérdés (IE9) - az sg.kreatura.hu -ról jön a szavazómodul (nézd meg, hogy külön oldalon ezt betöltve megjelenik-e).

De Ability kolléga majd megírja, hogy milyen böngészőigénye van a szavazónak (el tudom képzelni, hogy IE6-ot már nem visel el).
  • Molnibalage
    Más.. A cégnél nekem IE alatt nem jön be a szavazás rész. Ez IE sajátosság, vagy a céges beállítások blokkolnak valamt, amit a szavazórész használ?
  • Dzsini
    Értem, de szerintem így is "nem" a válasz.
    A "valahol a kettő között" választ nem is értem - rizst főzni tud, de tésztát nem? Vagy takarítani tudjon de vasalni nem? (ez számomra inkább kibúvónak tűnik a konkrét válaszadás alól) Szerencsére tegnap sikerült egy jót beszélgetni a témáról, tehát végül is jó kérdés volt, bőven van benne értelmezési lehetőség.

(a zacskós leves készítése számomra nem a főzés kategória - #95676 )
  • Molnibalage
    Az "szaktudásra" vonatkozott az 'elvárás'. Tehát az adott személy. képes elmagyarázni, hogy mit kell tenni, nem kell személyesen megcsinálnia.

Szándékosan írtam így a kérdést. Az "elvárás, hogy megcsinálja" kérdésnek semmi értelme nem lett volna, mert ponotsan tudom, hogy mi lett volna a vége... A kiegyensúlyozottság jegyében írtam a másik kérdést is. Egybe akartam, de valamért a motor nem jelenítette meg az egyes csoportokat rendesen, amit létrehoztam, azétr lett olyan fura szerkezete a kérdésnek.
  • Dzsini
    Nincs helyes vagy helytelen értelmezés, szerintem egyszerűen arról van szó, hogy ki milyen értelemben használja az elvárás szót - a tudja, értsen hozzá nem jelenti egyértelműen azt, hogy csinálja is, viszont benne van az is, hogy "ha már értesz hozzá...".
    Sokan, sokféleképpen értelmezik a kérdést, de általában erről is szól az itteni beszélgetés, hogy az ilyen értelmezési különbségeket tisztázzuk. Ilyen szempontból pedig belefér mindenféle nézet.
  • Molnibalage
    Rajtad és Katán kívül mindenkinek sikerült értelmezni a kérdést...
  • Dzsini
    És mégis 70:3 arányban vannak az igenek (112 szavazatból).