127612
-
Bukott kreditet, pótpótzh-t, ha egynél töb van, meg pótpótvizsgát kell fizetni(ebből max 1 lehet). Tárgyfelvételt nem. -
fizetni sem kell? -
Az egész BME-n ez van, mármint hogy mindent annyiszor veszel fel, ahányszor akarsz. -
#96501 reagálásomat csak megerősíti ez, hogy milyen minőségi oktatás mehet nálatok -
biztos nagyon fasza helyen tanulsz (Y)
bardocz: érdekes módon nálunk is terjengtek mindenféle hírek a csúnya tanárbácsikról, de én meg még egy rakás ismerősöm mindig kapott korrekt eredményt, max maga a vizsga volt szívatós, de ha tudtad, akkor tudtad, ennyi. Hallottam nagyon inkorrekt tanárokról és egyetemekről, szakokról is, de hogy egy olyan embert, aki tud szánt szándékkal megbuktassanak és hogy nem tud továbbjutni és érvényesülni, hát röhög a belem. Az én szakomon is kb a futottak még kategória volt az, aki állandóan az inkorrektségről pofázott. -
Az jó. Nálunk 2-szer vehetted fel ugyanazt. Ha nem lett meg, akkor GOTO START. -
Itt annyiszor veszel fel egy tárgyat, ahányszor akarod, van, aki első féléveset hatodszorra csinálja. Én másodszorra megcsináltam egy kis puskázással. -
semmi,de azt kár tagadni,hogy bizonyos helyeken a szimpla tanulás nem elég,szerencse is kell a vizsgához.én jelenleg pl.most csak levelezőn csinálom a szakot,és volt olyan tantárgy,ahol írásbeli+szóbeli vizsga volt,megírtuk az írásbelit,majd aki 80 pontból ~30-at elért,mehetett szóbelire.itt az egyetlen beugró az a kérdés:mennyi időt szánt felkészülésre?amennyiben ugyanis 40 óránál kevesebbet mondtál,csak 1-essel távozhatsz a teremből,egyszerűen addig kérdeznek amíg azt nem kapsz.persze ha ímmel-ámmal válaszolgatsz és mondasz mondjuk 50 órát,azt vágják a fejedhez,hogy ennyi idő alatt sokkal jobban is fel lehetett volna készülni...hiába no,a hatalom előbb-utóbb mindenkit megrészegít... -
LOL, Szlovák Műegyetem, elektro kar: Nincs meg az 1 db. pótvizsga, viszlát jövőre kolléga! -
Ahol én voltam szigorlatozni mechanikából, ott egy srác szintén tizenharmadszorra futott neki... -
Ilyen nálunk van max 3 ember. 1.5%, fuck yea. -
Azért közel sem olyan szinten, mint középsuliban. -
Mi a bajod Hugo hozzászólásával igazából? Aki érti a dolgát, az megcsinálja a szakján a tárgyakat elvétve 1-1 bukdáccsal. -
" Sok idióta baromság, amit az ember nem önként választ."
ez ugyanúgy igaz a felsőoktatásra is. -
nemszintesoha -
Ugyan ez lett volna a kérdésem. -
ne haragudj,de milyen szakon tanulsz? nálunk a jogászoknál pl.a nem tanultam=2-es,hát tanulgattam=4-5...harmadszorra kell elmenni vizsgázni?te jó ég,mi lesz most?
műszaki karokon ezzel szemben:"hát kollégák,a múlt félévben született egy új tanszéki rekord,egy hallgató 13-adszor jött el géprajzból vizsgázni...de meglett neki" -
hugopareiros #96488 Történelemből ha muszáj volt és lehetett akkor elővettem a könyvet.
Viszont amikor már közeledett a kaszás év végén, akkor megtanultam a dolgokat.
Ugyanez magyarból az írók illetve költők önéletrajzából.
Biológia és Kémia se volt a puszipajtásom, de szerencsére egy kedves leányzó végig súgta nekem a középiskolát (én meg Matekból segítettem meg).
Ide egy sztori:
Matek témazáró, a fentebb említett leányzó semmit sem tud. Pont mögöttem ült, frankó...ugyanaz a csoport.
Megcsináltam a sajátomét és az övét is (más más módszerekkel ahol lehetett). Neki hibátlan lett, az enyém pedig 4es :D.
Egyetemen nem lehet puskázni. Bekamerázott teremben írjuk a dolgokat és e mellé 3-4 tanársegéd mindig bejön segíteni az adott profnak.
btw:
Általános illetve középiskolában sztem nem gáz a puskázás. Sok idióta baromság, amit az ember nem önként választ.
A felsőoktatásban viszont szánom azokat az embereket akik így próbálnak meg érvényesülni (főleg ha sikerül is nekik).
Ők választották az adott intézményt és a szakot is.
Nincs olyan tantárgy, amire nem lehet felkészülni egy minimum kettesre. -
Ha a borsodi megyeszékhely egyetemére jársz, akkor igen. :D Bár megjegyzem hogy a bizonyos sztori még középiskolai eset volt, egyetemi puskázást nem kíséreltem meg eddig. :D -
te is arra az egyetemre jársz,amelyikre én?
-
Ritkán, amikor a szükség hozta. Egyszer egy évvégi "annál jobb nincs csak szebb" jegyért is muszáj voltam felrúgni a fairplay-t.
-
Általánosban, gimiben sosem, nem is lehetett. Egyetemen az ilyen adalék baromságokon vagy más szakirányok tárgyain, amiket nekünk is meg kellett csinálni, na ezeken főleg. A mi tárgyainkon nem is lehet, megnézném azért ásvány, kőzet, fosszília felismerésen hogy puskáznának :D -
Azilyen tok folosleges kepleteket, amiket soha nem fogok hasznalni, azokat kipuskaztam, meg fogom is. Foloslegesen nincs kedvem ilyenek megtanulasara idot tolteni. -
egyetemen akkor, ha kiment a tanár zh íratás közben -
Na ilyen nálunk is volt. Az B2 első zh-ja túl nehéz sem volt és ~40 ember csontra ugyanazt a hibát követte el. Nyilvánvaló puskázás. A potokat megadták. A 2. zh-t meg olyanra rakták össze, hogy 40%-ra is művészet volt megírni...
(Hála istennek a kettő zh összeadott pontszáma alpján ment az ajánlott jegy.) -
Nálunk középiskolában a fizikatanár játszott olyat, hogy dolgozat előtt teleírta a táblát képletekkel - hasznossal és haszontalannal is. Ha nagyjából tudtad, hogy melyiket kell használni, legalább nem tévesztetted el az egyik összeadást vagy szorzást. Így azoknak sem volt sok problémája a fizikadolgozattal, akik túlságosan humán beállítottságúak voltak.
Műegyetemen audmaxos ZH-nál (szintén B matek) a tanár felírta az ülésrendet is, és ha túlságosan látszott, hogy bizonyos központok túlságosan sokat segítettek a körülöttük ülőknek, akkor ott homlokráncolás jött :)
Nagyjából így nézett ki egy-egy ZH eredménye:
1111112111
1222211221
2223221221
1234322111
112232111
... bár jóval több volt az elégtelen :P -
A legviccesebb eset meg Kinematika vizsgán volt. Saját 1 lapos képletgyűjteményt lehetett használni, de ellenőrizték, hogy mi volt rajta. Mikor jöttek hozzám nem akarták elhinni, hogy nekem olyan nincs, mert még azt is lusta voltam megcsinálni. -
Kétszer. Abból egyszer zh írás közben vettem észre, hogy rossz a képlet. (Görbe rúd hajlítása.)
A másik alkalommal meg Matek B3 vizsgán, a totál hülye elméleti kérdéseknél. Zsebrevátam, azt mikor szét kellett volna hajtogani, akkor leejtettem... Ennyire voltam gyakorlott...
Nem is próbálkoztam soha többet. Még a puska íráshoz is lusta voltam. Azon viszont mindig röhögtem, hogy körülöttem tömegével buktak le a puskázók és állandóan vegzáltak, hogy odébb mennék, hogy ők összedolgozzanak, stb. Én megvontam a vállam és már előre röhögtem. Volt, hogy az AUD.MAX-ban egyetlen ember sem ült már sem előttem, sem mögöttem, sem mellettem. :)
Egyszer csak úgy séta közben benéztem, hogy hátha látok még ismerős arcot. Egy pásztázásra kiszúrtam a teli AUD.MAX-ban vagy 10-12 puskázót. Az csak egy legenda, hogy a tanár nem látja. Max. hagyja, amíg nem vagy pofátlan. -
Soha, nem volt rá szükségem. De már bánom, tanulás helyett csinálhattam volna mást is. Szar az egész. -
Csak nehezebb dolgozatok, témazárók, ZH-k, vizsgák alatt.
Ha valami murávra nem érdekelt akkor azt meg sem tanultam, hanem megoldottam "okosba". Ilyen az élet. Mindig van vmi kiskapu, ami ki kell használni. :) -
DIESEL DOG #96475 Ritkán ugyan, de előfordult. Többnyire általánosban fordult elő, gimiben nem volt túlzottan jellemző rám, most fősulin meg gyakorlatilag lehetetlen pláne a szociológia tanárunk mellett... illetve lehetne de felesleges kockázat, inkább bevállalok egy 1-es ZH-t, mintsem hogy ne mehessek félévi vizsgára... pót ZH-t meg lehet írni ha az első nem sikerül, egye fene, toleránsak a tanárok, kivéve a puskázást illetően. -
clio1616v #96474 volt hogy megírtam a puskát, de hatékonyan használni nem használtam, mert tudtam melyik lapon mi van :)
viszont volt olyan, hogy tudtuk a kérdéseket előre otthon rendes A4-esre kifejtettem a kérdéseket és "beemeltük"
ami érdekelt megtanultam, ami nem érdekelt azt megoldottam tanulás nélkül -
2-3 alkalommal -
az inkább erődemonstráció volt a részükről...megfognak valakit,és beszaratják a többieket,akik így nem mernek puskázni.na persze ez nem mindig jön be :D -
:D -
random,az okj-s parasztképzőben nagyjából mindig(nem tanítanak sokat mondjuk,de azt azért kilövöm),nem is igazán azért,mert nem tudom...inkább csak heccből.az egyetemen sokkal ritkábban,az egy másik szint...puskázási módszerből is sokkal jobbak kellenek,de mivel nem akarok senkit átbaszni a palánkon(főleg magam nem),általában max.ellenőrzésként használom-na meg az esetek kb felében úgyis van szóbeli,szóval ha nem tudnám kettesre,úgyis kivágnának -
akkor valami elbaszottul bájos lehetettem, mert másokat valahogy mindig volt
-
... ahogy a tanár ismerőseimet, tanárrá vált szaktársaimat hallottam inkább nem volt kedvük lebuktatni téged :)
Egy tanár gondolatai ZH írás közben
Ez igen! Erre számítottam! Bámulnak maguk elé, mint borjú az új kapura. Még nem tértek magukhoz az első megdöbbenésből. Ezt a példatípust direkt nem vettük gyakorlaton. Valamit a ZH-ra is kell tartogatni! Úgy teszek, mintha rájuk sem figyelnék. Hadd kezdjenek mozgolódni! A Kovács már lapozgatja is a könyvet. Azt hiszi, nem látom. Simán elkérhetném. De minek? Úgyis rossz képletet másolt ki. Úgyis elégtelent kap, és nem is voltam szigorú. Még puskázhatott is.
Ah! Barabás rátalált a jó képletre. Legalábbis azt hiszi. De téved.
A jó képlet nincs is benne a könyvben. Helyesebben benne van, csak hibásan. Nem véletlenül választottam ezt a példát. Itt ma mindenki egyest ír. Azért ülök én itt.
Majd legközelebb rendesen felkészülnek. Akkor kapnak egy primitív példát, amit még egy általános iskolás is meg tud oldani. Éppen ez fogja megzavarni őket. Nem hiszik el, hogy egy osztás meg egy szorzás az egész. Egy olyan képlet, amit még a kettes szintű általános iskolások is tudnak. Elbonyolítják majd az egészet. Aki pedig megcsinálja, azét azért nem fogadom el, mert nem általános iskolás módszerekkel kell dolgozni.
Legalábbis a hallgatóknak nem. Megadtam azt a mennyiséget is, ami tévesen benne van a könyvben. Így nem gyanítanak semmit. Amúgy is több adatot írtam fel azok kedvéért, akik megszokták, hogy az összes adatot, amit megadtak, fel kell használni. Addig osztanak, szoroznak, amíg ki nem jön a kérdéses mennyiség. Ez ma legalább öt elégtelent fog szülni. Helyes! Barabás kirakta a dolgozatat a pad szélére, a háta mögött ülő már másolja is. A Szepesi meg leírta egy kis fecnire a példát, s odaadta az előtte ülőnek. Nagyszerű! A várt sebességgel terjed az egyes.
A Horváth túl akar járni az eszemen. A szerencsétlen nem tudja, hogy ez eddig csak a feleségemnek sikerült. Jól felkészült a ZH-ra, a képletet is tudja. Már legalább öt perce készen van, és büszkén feszít. Na nem sokáig. Számítottam rá, hogy nem lehet semmivel sem megzavarni. Ezért még tegnap délután felírtam a padjára a helyes összefüggést. Most szépen odaballagunk hozzá, és véletlenül észrevesszük...
Na, ez megvolt. Még neki állt feljebb. Nagyon elkanászodtak a mai fiatalok. Régen sokkal jobb volt. Nem kellett ennyit manőverezni. Csak a teljesen kész, hibátlan dolgozatokat fogadtam el, melyek végeredménye is jó volt. Persze olyan adatokat adtam meg, s olyan képletekkel kellett számolni, hogy logarléccel az atyaúristen sem tudta volna befejezni időben. De ezek a rohadt számológépek megnehezítették a dolgomat. Ám kifogni nem tudnak rajtam. Úgy látom, mindenki befejezte, beszedhetem.
Így kell ZH-t íratni! Nem kell utána órákig vesződni. Az egészet kijavítom egy perc alatt. -
ó új kérdés, régen örültem ennyire neked.
amikor csak lehetett, és amikor elég biztosnak éreztem, h nem fogok lebukni - ez utóbbi soha nem is történt meg tanulóéveim alatt, szóval úgy néz ki elég rafinált/pofátlan voltam. -
Igazad van, de nem felületes szemlélőként, nem felületes szemlélőnek írtam, így elkerülhető a félreértés.