127612
-
A munka után az élet 2.csapása-a rabság betetőzése :)Nekem egy kerülendő dolgot jelent,utálok mindenféle ceremóniát.A családot szükséges,értékes dolognak tartom de házas nem szeretnék lenni-mert mivan ha 10 év után kiderül hogy egymás agyára megyünk?Csak a jogászok kaszálnának a dolgon.2 embert vagy össze tud fűzni a szerelem,később szeretet vagy nincs értelme egy fedél alatt lakni.Ehez meg nem kell semilyen ceremónia sem papírok sem papok.(meg pénz sem ami nem utolsó szempont) -
Fbn Lx #96664 a "házasság" szó jelentését tanulmányozva nem nehéz kikövetkeztetni, mit jelent
bár nem tudom mennyire ősi a szó, akár még vallásos vonatkozása is lehet a "házas" szónak
mittudomén, lelkük házát megosztják, vagy együtt lépnek be isten házába. :ASd
na de szerintem pusztán jogi jelentősége van, mint egy fedél alatt élő, "házas" pár akik külön jogi alanyt képeznek mint házastársak
a további elemzés túlmisztifikálás
ha vallásos lennék, és isten előtt akarnám megköttetni a kapcsolatunkat, annak valami természetközelibb és bensőségesebb módját választanám mint a szokásos hivatalos ceremónia
mármint bizonyos szempontból talán vallásos vagyok, és valószínűleg így fogok tenni, de nem vagyok keresztény. -
clio1616v #96663 ja hogy úgy...
akkor ez a hétszentség közül az egyik és legalább olyan szinten van mint a halottak kenete
-
Az élettársi kapcsolat, mint jogi fogalom elméletileg ezt a célt szolgálná (akár jóval szabadabban, mint a házasság - például engedi azonos neműek, stb. államilag elismert kapcsolatát), mégis sok országban a házasság jogi fogalmával közelítenek az egyházi (elsősorban keresztény) meghatározáshoz. Viszont a csak egyházi keretek közt létrejött házasságot nem ismeri el az állam.
Itt a kérdés pont az lehet szerintem, hogy az ilyen, igazából zavaros társadalmi állapotok közepette "belül" kinek mit jelent elsősorban ez a fogalom - jelenleg ketten vannak, akiknek szentség, a szavazók felének egy eskü (ami mellett persze megvannak a jogi következmények, de nem az az elsődleges), és 9 ember számára egy jogi, társadalomjogi procedúra. -
igazából sajnálatos, hogy nincs külön szó erre a vallásokban és a jogrendszerben, bár történelmileg teljesen érthető, hogy miért alakult így.
az egyházi házasság azoknak fontos, akik vallásosak. erről nincs igazából értelme sokat beszélni, akit érint, az tudja mit jelent és miért van.
az állami házasság az meg anyagi és döntésjogi következményekkel járó szerződés. ezt inkább nevezném élettársi vagy családalapítási szerződésnek. -
a nők által preferált szükséges dokumentum ami baromira drága. az ára fordítottan arányos az értékével. azaz a világ legdrágább felesleges dokumentuma. -
clio1616v #96659 azt, hogy rendelkezek egy saját tulajdonú házzal -
Egy önmagamnak és a társamnak tett bensőséges eskü, amely kettőnket egymás irányába elkötelez. Bár fene tudja, nehéz úgy megmondani, hogy nem ismerek olyan lányt, akivel házasodnék. -
Pont ez a lényege a kérdésnek, hogy ki szerint melyiket jelenti :) -
Csak szerintem egy egészséges családmodellhez hozzátartozik ez, h apa-anya, mint férj és feleség. Szerintem ez igen is egy fontos gesztus, h kifejezzem, h ő hozzám tartozik, és elköteleztem magam mellette. -
Egyéb: Semmit. Fölöslegesnek tartom. Nem emiatt leszek együtt a párommal. -
ahány sztájl, annyi lopás -
commissioner #96653 ahány ház, annyi szopás -
A vége igen prózai.
-
ez laceeeeeeeee-nek ment :D -
mindenkinek szíve joga, és mindenkinek mást jelent a házasság. van aki elvi kérdést csinál ebből hogy "azért szabad legyek a párom mellett" vagy "váljunk eggyé papíron is"
ahány ember annyi hányás -
Mert nem jelent nekik semmit a házasság?
-
A férfi és a nő közötti kapcsolat formáját szabályozó, történelmi fejlődés során kialakult társadalmi intézményt jelenti számomra. -
Egy önmagamnak, és a társamnak tett bensőséges eskü, amely kettőnket egymás irányába elkötelez.
Bár nem voltam még nősülés előtt, de sokszor nem értem azokat, akik régóta együtt vannak, szeretik egymást (úgy érzik legalább is), minden működik köztük, és házasságra mégsem hajlandók. Igaz h a papír, gyűrű stb. csak külsőségek, de ugyan akkor mitől félnek ezek az emberek? Vagy mégsem annyira biztosak magukban? :/ -
semmit -
Semmit. Kellett(kellhet) a jogi procedúrákhoz. -
Szavazó roBOT #96644 Milyen a kapcsolatod a szüleiddel? ==>> Számodra mit jelent a házasság? -
yo -
Nekem nagyon jó a kapcsolatom ezért énis és ők is sokat tesznek. Tudom ha bármi bajom van számíthatok rájuk és ők is rám. Hetente kéthetente találkozunk föleg mióta megvan az unokájuk. -
kamionosjoe #96641 Alig beszélek velük. -főleg mióta külön élek tőlük -
Anyámmal mindig is jó volt, apám elhagyott minket, már nem is beszélünk. -
jó, bár olyan sokat nem beszélünk -
DIESEL DOG #96638 Mindent meg tudok velük beszélni, vagy mondhatnám úgy is hogy kiváló, harmonikus, legfeljebb faterommal veszek néha össze, de hál' istennek az elég ritka... -
Fbn Lx #96637 mindent meg tudnék beszélni velük, csak nem teszem -
ManoNegra #96636 Tisztelem, szeretem a szüleimet. -
Mindent meg tudok velük beszélni.
Mondjuk én nem vagyok az a mindent megbeszélős típus. -
Blum #96634 Mindent meg tudok velük beszélni.
Ha akarnék. -
clio1616v #96633 néma gyereknek az apja se érti a szavát -
Egyéb. Semleges, feleslegesen nem beszélek meg velük semmit, mert más a világnézetünk. Nem mondanám, hogy nem számíthatok rájuk, de arra lettem nevelve, hogy a dolgaimat egyedül oldjam meg, szóval feleslegesen nem számolok be semmiről, oszt persze hallgathatom, hogy: "olyan csöndes vagy" vagy "úgy viselkedsz velem, mint egy kutyával" by fater. -
hugopareiros #96631 Nagyon jó a kapcsolatom szüleimmel. Kiváltképp édesanyummal. :)
Nála fontosabbak majd csak a saját porontyaim lesznek. -
Jobb volt, amikor külön laktam tőlük, de most sem rossz. -
Muterommal frankó, az öregemmel csak azóta, amióta nem dolgozunk együtt. Előtte feszt az agyamra ment :DD Mindkettővel találkozom heti egyszer-kétszer, egy ebéd, vagy egy kávé erejéig. -
Régebben rosszabb volt, ma már jól megvagyunk. Pár hónap múlva pedig 3 mb/s lesz :D -
2-3 hetente hétvégére utazom haza de akkor is alig beszélünk. Kisebb koromba jól megvoltam mindkettővel. -
anyámmal jó, apámmal semleges