127612
-
Úgy igen, akkor stimmelhet a GP-re is. -
Számomra az, aki csak a saját állásponjában látja a végtelen pozitívumokat. -
extramagascsaj #96743 *akiben -
clio1616v #96742 igen
#96721 -
És természetesen te határozod meg az egyensúlyt.
#96694 -
extramagascsaj #96740 Egyéb: hangulatembernek,amiben mindez váltakozik. -
clio1616v #96739 nagyon helyesen írod, hogy nem hiszem el
továbbra is azt mondom, hogy a hurráoptimizmus egy szélsőséges esete a túlzásba vitt optimizmusnak
minden, amit túlzásba visz valaki azt betegségnek lehet mondani, mert káros és a változatosság és a balance-ra való törekvés az egészséges -
Fbn Lx #96738 szemlélem a világot, befogadom amit be szeretnék, gondolkodom. nem szeretnék semmilyen istává válni.
emellett persze észreveszem, hogy az élet alapvetően szar, de nem vagyok pesszimista. az feltételezné, hogy valószínűbbnek tartom a negatív kimenetelek bekövetkeztét a pozitívaknál, de nem így van, mert nem tudok végtelen tényezővel valószínűséget számítani.
az élet szar és szenvedéssel teli mivolta inkább érzelmi-tapasztalati tény, és ezt nem cáfolják a kiegyensúlyozott, kellemes időszakok, ami alapvetően a szenvedés hiányát jelenti -
Nem igazán - a depresszió egy orvosilag meghatározható pszichiátriai betegség (a hurráoptimizmus tudomásom szerint nem), az optimizmus és a pesszimizmus pedig csak egy világszemlélet - simán lehet egy amúgy optimista személy is depressziós, és gyógyulása után újra optimista. A depressziós állapot "ellentéte" pedig a mániás állapot, ami például a bipoláris zavarban szenvedőknél fordul elő.
...bár ezeket már több, mint 2 generációval ezelőtt írták le, tehát történelem, vagyis nem hiszed el. -
Fbn Lx #96736 pistának -
clio1616v #96735 én úgy tudom, hogy a pesszimista depresszióba
az optimista pedig hurráoptimizmusba esik, ha túlzásba esik, szélsőséges esetben -
Optimista =/= hurráoptimista. -
clio1616v #96733 optimista számomra az, aki a döntése meghozatalánál fel sem merül benne, hogy nem jól dönt
mindenben a jót látja meg, a rosszról is tudja, hogy rossz, de az a kedvét nem vagy csak nagyon rövid ideig rontja el
leperegnek róla a negatív dolgok bármekkora súlyú negatívum éri, a legkisebb pozitív dolog viszont sokkal jobban javítja a kedvét, mint amennyire a legrosszabb rontja -
ebben van valami. a GP általában felvázol valami rém egyszerű szcenáriót, ami szerintük örökös világbékéhez vezet, és ebből nem engednek, a megoldás által generált újabb problémák lehetőségével nem törődnek. -
Számomra a hurráoptimista az, aki semmilyen negatívumot nem ismer (f)el a környezetében, mindenben és mindenhol csak a pozitívumot, csak a jót látja - a GP-re valahogy ez nekem nem stimmel, ők tudatában vannak az ő nézetük szerinti problémáknak, a negatívumoknak, és azok ellen küzdenek. A politikai aktivista jóval közelebb lehet egy ilyen meghatározáshoz.
Persze ez meghatározás kérdése, nekem a hurráoptimizmus a fentit jelenti. -
A saját maguk által felvázolt bullshit alternatívák terén azok. -
Politikai aktivisták. Náluk nincs veszélyesebb hurráoptimista állatfajta.
-
Hát amennyiben az "elvakult hurráoptimistákat" azonosítjuk a fanatikusokkal, nincs.
De ezzel nem tudok azonosulni, szóval a kérdés továbbra is fennáll. :D -
A Greenpeace, mint hurráoptimista? Minden másnap a bioszféra pusztulását hirdetik... -
Egy szó. Greenpeace. Van még kérdésed? -
s miért veszélyesek? -
én inkább szánom őket és kicsit sajnálom is... -
clio1616v #96723 én még örülök is neki, hogy utálod őket :D -
"Az elvakult hurráoptimistákat pediglen veszélyesebbnek tartom, mint egy pusztító tornádót." én még utálom is őket :D -
clio1616v #96721 az egoista kimaradt :)
mindig minden körülmények között csak magamhoz képest látok mindent, néha figyelembe veszem mások érdekeit is, de akkor is csak egy jövőbeni saját érdek érvényesítése céljából -
DIESEL DOG #96720 Az esetek túlnyomó zömében leginkább optimista, realista szemléletem van. Illetve jellemző rám a maximalista is ha munkáról van szó...
Nagyon ritkán vagyok pesszimista, nem szoktam elhagyni magam, nem kenyerem, nem is szeretem túlzottan kinyilvánítani az érzéseimet... -
először jön a tárgyilagos realitás
majd az optimista maximalizmus.
néha meg elbukok és marad az alkoholizmus
-
"Az opportunista megalkuvó, kiegyezésre hajlandó, a mindenkori helyzethez viselkedésével alkalmazkodó, a pillanatnyi előnyökért a fontosabb célokat eláruló, önző és elvtelen személy."
jobb lett volna ha megnézem előbb a jelentését
Akkor csak realista + idealista. -
clio1616v #96717 a magánéletben optimista, feltétel nélkül elhiszek bármit, de komoly döntéseket nem alapozok az ilyen dolgokra; komoly döntések előtt minden lehetőséget megvizsgálok és az elérhető legjobbat választom
a munkában szkeptikusnak vallom magam, főnöke vagyok több embernek így semmit nem hiszek el senkinek, tapasztalat szerint, amit mondanak "el kell osztani kettővel", jól lehet őket irányítani- a hiba következménye árbevétel kiesés lehet, ami az ő kárukká is válik
röviden tehát, az életben könnyelmű, a munkában megfontolt vagyok, mert ott nem csak magamért vagyok felelős és nem tehetem meg, hogy könnyelmű legyek -
Optimista, Idealista, Maximalista (mondjuk bizonyos dolgokban meg minimalista) -
-
régen pesszimista voltam, de ma már nem igazán izgat a jövő, majd történik ami történik. egyébként nem vagyok fatalista sem. -
Blum #96713 Realistának és ebből kifolyólag nagyobb részben pesszimistának mintsem optimistának.
Ami a stílusirányzatomat illeti,erősen minimalista vagyok. -
én nem tudnék pesszimista lenni, nekem az úgyse menne :(
amúgy #96707 -
Mint villmérnök és mint informatikus is mindig a worst case scenario-ra KELL felkészülni, nagyfokú túltervezéssel megtoldva. Az életemet is eszerint élem. Már csöppnyi gyermekkorom óta sötéten látom a világot (merthogy AZ), tanulok magam és mások hibájából és felkészülök a legrosszabbra (ez főleg lelkileg fontos, a fizikai dolgokon mindig túl lehet jutni, de ha összeroppansz a teher alatt, a zellen nem véd). Ergó ritkán tudnak meglepni, hogy annál is rosszabbul alakulnak a dolgok, mint amire már jó előre felkészültem. Azé néha így is sikerül term. hiszen a sors/karma ravasz egy dolog... :DDD
Eleget vert az élet, így résen vagyok és szárazon tartom a puskaport. :D
Az elvakult hurráoptimistákat pediglen veszélyesebbnek tartom, mint egy pusztító tornádót. -
egyetemista vagyok,az meg az alkoholista szinonímája -
Valamint csak a pesszimista tud pozitívan csalódni, igaz?
(éljenek a közhelyek) -
Pesszimistának.
Mindig a legrosszabb eshetőségre készülök. Igaz, ebből kifolyólag mindig fel is vagyok készülve, szinte mindenre. :) -
balfasznak -
Szavazó roBOT #96706 Számodra mit jelent a házasság? ==>> Minek vallod magad leginkább?