127612
  • Blum
    A mai napig tudok jókat nevetni egy-egy "FFFUUUU"-s vagy Trollface-es poénon.
    A probléma akkor van,amikor noname blog.hu-s és egyéb szerencsétlen oldalakon,12 éves gyerekek gyártanak erőltetett poénokat ezen képek felhasználásval. Hát ha még az angol szöveget lefordítják magyarra...
  • immovable
    Üres. Leszarom.
  • Dzsini
    Ez is egy olyan dolog, amit lehet jól és jó helyen használni, és lehet értelmetlenül túlzásokba esni, túlhasználni, amikor már elveszti az erejét, hatásosságát a dolog, és sokaknak irritáló is lehet (persze van, ahol pontosan ez a cél vele).

Emellett komoly segítség lehet a szöveg- és képértelmezésben elmaradottaknak, hogy egy képen mit kellene látni, vagy milyen reakcióra lenne szükség. Nehéz feladat megérteni egy 2-3 mondatnál hosszabb viccet úgy, hogy az életében nem olvasott még annyi szöveget egyszerre.
  • jazzy
    Vannak amik tetszenek, szoktam őket nézegetni, még nem unom.
  • Szavazó roBOT
    Mik a tapasztalataid a hipermarketek/szupermarketek akcióiról? ==>> Mi a véleményed az interneten mostanában* elterjedt hóbortságról?
  • HisF8
    Gyakran hallom ezt a reakciót, de ez naivitás. Azok az összegek, amit ellopnak köszönőviszonyban sincsenek a hiánnyal. Az igazi gond a rosszul szervezett, drágán és nem hatékonyan működő berendezkedés az állami szervezeteknél. Csak egy példa (gondolom mindenki tud ezer másikat első kézből). Az utcánkat szeptemberben kátyúmentesítették, és felfestették új közúti jelzésekkel, felújították a megállókat. Majd októberben (ez már egy éve pontosan tervbe volt véve) felszedték a teljes útburkolatot az alapokig, a megállóknál is, így az 1 hónapos kuka, beálló is el lett szállítva, mint régi. Egy közeli aluljárót 2 hónappal a teljes felújítása előtt falfirka-mentesítettek, illetve rozsdátlanították a korlátokat. Na ez az, ami igazán égeti az adóforintokat.

(Azt nem feltétlenül vitatom, hogy az esetek egy részében nem áll mögötte egy lobbizó, ismerős, önkormányzati vezető rokona... aki egy ilyenen nem jut kisebb haszonhoz. Az igazi gond, hogy ahhoz, hogy egy ilyen ember "lopjon" pár százezer, pármillió Forintot, nagyságrendileg nagyobb összegű adót kell elpazarolni. Ennél sokkal kevésbé káros a nyílt lopás.)
  • DIESEL DOG #98261
    Magas adóért cserébe azért nincs normális ellenszolgáltatás, mert a tudod kicsodák szana-szét lopják az országot...
  • HisF8
    Ok, legyenek magas adók, de akkor cserébe vár is valamit az ember, mondjuk első osztályú úthálózatot, tömegközlekedést, egészségügyi ellátást, oktatást, stb. Természetesen ezeket már ingyenesen.

Ezzel szemben szánalmasan magas adók, és semmi közszolgáltatás. Na ez itt az igazi probléma, mert tulajdonképpen az mindegy, hogy magas adót fizetünk, de cserébe kapunk is valamit, vagy alig adózunk, de magunk megvesszük a szolgáltatásokat.
  • Lacee86
    Na igen... :/
  • David2
    a járdáért és egyéb közjavakért így is fizetsz adó formájában, csak az elvonás mértéke és a cserébe kapott ellentételezés aránya, ami nálunk érdekes
  • Lacee86
    Ne is mondd... A rohadékok. Olyanokat tudnak kitalálni, amit kb. kabarékban találna ki az ember egy paródiaesten. Sztem senki álmában nem gondolta volna, h ezek valósággá válhatnak... A vicc, h lassan a levegővételért meg a járdahasználatért is adózni kell, lassan nem is vicc lesz, ha így folytatjuk...
  • clio1616v
    3-4 ezer forintról se sokáig kell gondolkodnod, hogy hova költsd

vannak ötleteik a döntéshozóknak, hogy miképpen szedjék el tőled (telefonadó, internetadó, csekkadó... éít.)
  • Lacee86
    Napi szinten pajti, napi szintről van szó... Úgy már 3-4 e Ft egy hónapban...
  • HTS s3rg1nh00
    nem,de általánosságban elmondható,hogy az általános életszínvonal ebben az országban kelet felé haladva csökken
  • Willenbrock
    Az Audi és Győr kivételes helyzetben vannak.Az ottani fizuk jobbak az országos átlagénál.
  • SötétBarom
    Nekem most épp nincs munkahelyem, de 140 forinton most sem gondolkodnék. :D
  • daeemoon
    Nem lenne túl reális. :) Nálunk a gyárban a mérnökök fizetése pl nem nagyon éri el azt a szintet.
  • QuippeR
    de ugye nem egy Audis mérnök fizetéséből akarod felmérni, hogy mi a helyzet a nyugati országrészben?
  • Molnibalage
    Most mit kell megsértődni? Egyébként ki tárgyalta meg és hol...?
  • immovable
    Átvágás az egész. Értsd, vevőcsalogató, minimum mennyiség van az akciós dolgokból, rendszerint lejárat előtt, vagy vmi szar minőségű cucc, esetleg egy magasabb ár van áthúzva felette, így már akciós.

Amúgy leszarom az akciókat, mert asszony vásárol, illetve anyagilag nem gond ha vmi "drágább, mint olcsóbb" <--- copy right Vass Gabi, de egyik haverom egy nagy német multinál boltvezető és elég sokmindent mesél.
  • kamionosjoe
    Most én sem állok jobban anyagilag, sőt hogyha nem éjszakáznék ennyit akkor még így sem állnák. Még ezt a wifit is úgy lopom ahonnan most írok.
  • Lacee86
    De köszönöm szépen, éhezni nem éhezem hála Isten, szóval ott még nem tartunk, és bocsánat, csóró létemre néha megeszem 1-1 csokit vagy ropit...
  • Lacee86
    Tárgyaljátok meg az anyagi helyzetemet nyugodtan...
  • Motoroj
    új termék van helyette, ami jobb...
    ...vagy rosszabb.
  • Fbn Lx
    már 25? D:
    pár éve még csak 10 forint volt egy zsemle
  • clio1616v
    fogalmam nincs mennyibe kerül egy zsemle

valahol 9-90 közé saccolom
  • georgesmatyas
    1db zsemje 25 ft nem?
    vagy te Tesco gaz. zsemjéről wakerolsz?
  • clio1616v
    akkor az miért iszik energiaitalt ropival?

igyon vizet csapból a munkahelyén és egyen egy zsemlét így kijön egy 20asból az ebédje...
  • clio1616v
    több oka lehet annak, hogy akcióznak

sok van raktáron, közel a szavatosság lejárati ideje, nem olyan ütemben fogy ahogy tervezték, új termék van helyette, ami jobb...

mindig azt nézem mire van szükségem, nem azt mi akciós, van, hogy veszek leakciózott 3-as packban mosogatószert, mert egységára jobban jön ki, vagy öblítőt, mosószert... de a napi friss pékárút, sonkát... stb, amit minden nap megveszek, azt nem figyelem mikor akciós
  • tigeroo
    van akinek az majdnem fél órabére, és nincs más választása
  • kamionosjoe
    Átvágás az egész.

Többször is jártam már úgy, hogy a kasszánál láttam, hogy nem az akciós árat írja ki a gép, úgyhogy ezekre mindig odafigyelek. Persze ha havi 400 nettót keresnék lehet én is szarnék bele az egészbe, sőt akkor már az akciókat is nagyon magasról leszarnám.
  • Willenbrock
    Amúgy furcsa módon mindíg úgy tévednek hogy ők járjanak vele jól.Eddig még ha "rosszul volt beárazva" valami "véletlenül" az mindíg többe került a rendes áránál nem hogy olcsóbb lett volna.Ha néha olcsóbb lenne akkor elhinném hogy tévedés de így gyanús.Jópárszor jártam úgy hogy a pénztárnál derül ki a turpisság,hétszentségesek ezek.
  • Willenbrock
    csoki,konzerv,banán akciókra szoktam főleg bemenni.
  • Lacee86
    Mérnök létemre csavarokat árulok meg válogatok, de gondoltam rá...
  • Molnibalage
    Egyszerűen nem vesz valamit az ember és kész. Visszagondolva kiskoromban az volt a luxus, hogy hetente egyszer volt joghurt vagy túrórudi. (Két tesóm van, egy ikert és egy 1,5 évvel idősebb bátnyám.) Tehát, ha valami kellett, akkor egyszerre kellett mindenkinek, nem volt ruha öröklés idősebb tesósótl, stb.

Én ritkán veszek bármit, de akkor annak igenis hajladó vagyok megadni az árát. Pl. nem veszek bóvlicsokit. Na persze a normális csokoládéból egy tábla 1000 forint táján kezdődik. És? Nekem telik rá. Persze tudom értékelni ezt a kellemes állapotot és tudom, hogy sokaknak nem adatik meg ez a szemlélet.

• clio1616v
    tudom

kezdőként netto 80ezer volt a fizetésem

utána ausztriában 18Eurós órabérért voltam mérnökgyakronok heti 40-50 órában 3000 Euró/hó akkor még 250 Ft/Euró volt az árfolyam

utána Miskolcon dolgoztam 150ezer nettóért

most Érden vagyok 400ezer nettóval
  • HTS s3rg1nh00
    szerintem nem dolgozik rossz helyen,egyszerűen csak az ország felének nincs fogalma arról,néhány helyen milyen állapotok is uralkodnak az országban,pl.anyám óvónő harminc éves munkaviszonnyal,most 130 nettóért egy hónapban...egyedül nevelt fel,szóval igenis el kellett gondolkodni minden kiadáson,még ilyen jelentéktelennek tűnő összegeknél is
    egy ismerősöm meg nemrég költözött fel pestre,érettségivel keres nettó 140-et egy hónapban,gyakorlat nélkül...hiába no,ha egy kevés dolog van,ami a környékre köt,akkor baromi nehéz innen elmenni...remélem hallottátok már azt a szólást,hogy sorsod borsod...
    egy másik ismerősöm írta nemrég,3-4 éve végzett mérnökként,felvették győrben a négykarikás gyárba:"már 450 felett a benzin...de ez addig nem baj,amíg a fizetésem is"
    (nem sírni akartam ezzel,csak rámutatni a különbségekre,amiket mondjuk 400 km megtétele után lehet tapasztalni az ország két végében)
  • broman191
    Attól függ hogy hol-mivel-mennyivel-miért-meddig akcióznak... :) Mert amikor kiírnak ilyen "akár" címszavas kedvezményes témákat, akkor azokat nem árt rögtön fenntartásokkal kezelni, mivel annál az egyetlen terméknél a raktáron lévő utolsó 10 db lehet hogy éppen pl. 40%-kal kevesebb pénzbe kerül mint általában, de aztán jön az "akár" utáni minden más darab akció nélküli áron. Az egyik kedvenc parasztvakításom amikor a "kedvezményes katalógusoknál" általánosan eljátsszák az utóbbi esetet, hogy egy eleve nem túl drága, alig van már belőle termék árából engednek valami látványos %-ot, az elfoglalja a legnagyobb helyet a címlapon a hatalmas %-kal és termékképpel, minden más egyéb kedvezményes termékre viszont már alig 10% vagy pár 100 Ft-os kedvezmény van (ami más helyeken kedvezmény nélkül eleve annyi, vagy olcsóbb). Az is mosolyogtató hogy bizonyos összegeknél, amikor %-ban már nevetséges lenne a kedvezményt kifejezni, elkezdik Ft-ban kiírni az ócsóság' mértékét...de még Ft-ban is nevetséges. :D Tehet vegyes érzelmek válaszlehetőség maximálisan...
  • clio1616v
  • clio1616v
    nem gondoltál még rá, hogy rossz helyen dolgozol?