127612
  • Lacee86
    Talán, max 1-2 évre, ha rokonokkal, haverokkal mehetnék. Leginkább Amcsiba mennék.
  • HTS s3rg1nh00
    vannak még alternatívák :D
  • broman191
    Naná, vissza se néznék...
  • Molnibalage
    Az én munkahelyemen is nagyon változó lett, hogy mennyi meló van. Tavaly augusztustól idén május közepéig folyamatos leheterhelés alatt voltam, 1-2 nap üresjárat, ha volt. Két hete meg gyak semmi. Ilyenkor simán belemenné abba, hogy ne fizessenek, én nem dolgozom. Annyira nem kell a pénz...
  • HTS s3rg1nh00
    azért aközött is van különbség,keresztanyám és a lánya nemrég mentek ki angliába,kertészkednek,nem egy nagy meló,viszont nem jött annyi megrendelés,így elküldtek volna 4 embert...aztán a főnök beszélt a melósokkal,hogy megoldhatják másképp is,kevesebbet dolgoznak hetente ~5 órával,de mindenkinek megvan a munkája...ilyet itt 100-ból 1 esetben ha találsz,már rendkívül ügyes vagy...
  • byzhouse
    Mikor indul a következő gép Norvégiába?
  • Metalmilitiakid
    Persze, csak ott annyira nem félnek tőle az ember, mivel kap annyi pénzt amiből félre tud tenni, hogy megél belőle a köv munkahelyig szinte változás nélkül, de ha itt valakit kitesznek, akkor az vagy nagyon gyorsan talál valamit vagy készülhet rá, hogy csúnya időszak következik.
  • Molnibalage
    Bocs, de a leépítés része az kint is ilyen. Ha azt dobja a kocka, akkor ott is pikk-pakk leépítenek. Csak a nagy difi, hogy ott meg is fizetnek...
  • Metalmilitiakid
    Ezzel egyet értek, Magyarországon sajnos tényleg az megy, hogy ott rúgnak beléd és húznak le ahol érnek, és nem mindig csak a rosszak, sokszor a saját családod vagy barátod teszi ezt. Nekem apám meg anyám úgy dolgozik folyton, hogy bármikor jöhet egy bocs akkor itt a felmondás aztán majd viszlát, mert épp leépítés van, vagy kevés a pénz. Aztán az ő korukban már senki nem venné fel őket, a nyugdíj meg a magyar kormánynak hála még a kanyarban sincs. Tényleg érdemes itt maradni.
  • Blum
    Nana, vissza se neznek.

Ha nem is a penzert,de a moral es az elbaszott tarsadalom miatt nagyon szivesen elhuznek innen. Csaladhoz evente parszor visszajonnek,annyi pont eleg is lenne.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem is óvónő az édesanyám, szal. dúskáltunk a pénzben, gondolhatod! :D
  • Fbn Lx
    hát feladhatja e egy immunglobulin G a feladatát, hogy inkább melaninként szolgáljon?!

valószínűleg, ha egy remek kínálkozó lehetőséget látnék és nem lenne elég nagy súlyú az ami ide köt, akkor elmennék
    de csak olyan országba, ami egyébként vonz, tehát egy usába nem tenném be a lábam
    de mondjuk japánban talán élnék, vagy valami északi ország
  • ManoNegra
  • HTS s3rg1nh00
    ez egy nagyon régen húzódó vita,de én még mindig azt tudom mondani,amit eddig is:
    hazaszeretetből nem lehet megélni,nem lehet kifizetni a számlákat,kenyeret tenni az asztalra a gyerekeknek.nyilván ha valaki nélkülözik gyermekkorában,nem akarja majd azt a saját gyerkőceinél.a mostani minimálbér meg kb.lófaszra sem elég,nagyon nehezen felnevelsz belőle egy gyereket,ő sem tud csak szakmát szeretni,mert a felsőoktatásból épp most zárták ki őket,a kör bezárult.
    választhatod persze azt,hogy külföldre mész,és ebben a szar világban tapasztalsz valami jót is,amikor nem kell attól rettegni,mi lesz holnap.úgyszintén nem kell félni,hogy egy szimpla belvárosi séta rémálom lesz,mert halálosan megfenyegetnek,összevernek,ellopják mindened.ahol az emberek nem azt nézik,hol tehetnek a másiknak keresztbe(nyilván van olyan tőlünk nyugatabbra is,csak mondjuk nem 90-10% hanem fordított arányban).ahol ha 4 évig minden nap 8 órát foglalkozik pl.az óvónő a csemetéddel,akkor oda bírsz vinni neki a végén egy kibaszott szál virágot,mikor családi házban élsz 2 autóval és jól menő vállalkozással,mert úgy neveltek(igen,mára ez a jellemző,édesanyám 30 fős ballagó csoportjából 3 gyerektől kapott egy virágot vagy csokit a négy éves idegtépésért-persze mondanom sem kell,a legszegényebb 3 családtól....de lám,a 7 éves gyereknek gazdagék bírtak egy okostelefont venni...igen,ide halad ez a kurva ország,ezen nincs mit szépíteni)
  • Dzsini
    Szerintem nem baj, és SQJ se mondott ilyet.
  • Guren
    igen. ma már semmi értelmét nem látom a hazafiaskodásnak.
  • karajjj
    én csak azt nem értem, ha más országban adva van a lehetőség, hogy jobb életed legyen, akkor miért baj az, ha sokan élnek ezzel a lehetőséggel
  • Sir Quno Jedi
    Sok jó ember kis helyen is elfér. Össze kell húzni magunkat. Az igényeinket a lehetőségeinkhez kell igazítani. Én és a családom a szegénység/bukások/hullámvölgyek egypár fokozatán átmentem, de még itt vagyunk és már anygailag sem vagyok kiszolgáltatva, igaz ráment az egészségem és az egész életem. DE ez benne a kihívás... :D

Persze ha valaki olyanokkal él akiket gyűlöl, az más. Úgy nem megy.
  • karajjj
    hát, az durva :D és akkor nem érdekelne, hogy se kocsi, se lakás, se semmi, és havi szinten egy fél minimálbérből kellene megélni? :D
  • Sir Quno Jedi
    Nem, pedig volt rá lehetőségem anno is és most is. Aki akar menjen, én egyelőre maradok (amíg a marslakók be nem gyűjtenek a tripodjaikkal műtrágyának)... :D
  • karajjj
    akkor egy kérdés, pályakezdő vagy, munkahelyet nagyon nehezen találsz, szüleid nem támogatnak, sőt neked kell havi szinten a 70 ezres fizetés felét odaadni nekik, ilyen esetben nem mennél el, mondjuk havi 300k-s fizetésért valamelyik másik országba?
  • Sir Quno Jedi
    Lóf@szt! Magyar vagyok, itt döglök meg, mint az őseim! Azok is szenvedtek/meghaltak szó nélkül és tartották a frontot...
  • Molnibalage
    Amen. Ennyi baromságot összehordani 1,5 percben. Szerintem minden szülő örül, ha a gyereke sikeres. Ha itthon nem megy...
  • HTS s3rg1nh00
    nem politizálásként,inkább a témához erősen kapcsolódva:

mindenki eldöntheti mit csinál ezzel a kijelentéssel,én mindenesetre ilyen jót idén még nem nevettem!
  • karajjj
    egyértelmű
  • NEOreg3
    ha nagyon jó ajánlatot kapnék, igen

és valószínűleg nem jönnék vissza
  • milk4
    Most is külföldön vagyok.
  • immovable
    Naná, vissza se néznék
  • extramagascsaj
    Most is külföldön vagyok.
  • Molnibalage
    Feltéve, hogy rendelkezek a kinti megélhetéshez szükséges képességekkel sé nyelvtudással, akkor lehet, hogy rövidebb időre igen. (pár év)
  • VRSDM
    nem tudnám itt hagyni a családom.
    akinek szar családja van mázlis :D
  • Szavazó roBOT
    Van érintőképernyős telefonod? ==>> Ha tehetnéd, itthagynád az országot?
  • immovable
    Van, de nem vált ki belőlem semmilyen érzelmet.
  • tigeroo
    van, megkedveltem
  • Molnibalage
    No offense, ikertesóm is visszatért. (Mondjuk kellett hozzá egy mobilhalál is.)
  • tenkenorman
    Én mondjuk szívem szerint kicsúsztathatós érintőképernyőg gépet szerettem volna mindig, de akkor még nem igen volt csak a milestone meg még egy mobil asszem, úgyhogy végülis a Hero- után Desire-lett. amit kicsit megbántam :) nyáron megpróbálom elcserélni egy milestone 2re...
  • dartonita
    Nincs,nem is lesz.
  • Sir Quno Jedi
    Több is van, volt, sőt tabletem is van.
  • KaBuTo666
    Mi idegesít benne? Szerintem rossz mobilt választottál, ez volt az elején nálam is azóta lecseréltem és jobban megszerettem az érintőképernyős mobilokat, mondjuk a két mobil ég és föld mert az egyik nokia volt a másik meg most samsung és nokián symbian volt míg ezen android és megváltás volt áttérni.
  • Sir Quno Jedi
    A buzgantó képernyő a tapipad utódja és mint olyan, murva idegesítő.