127612
-
Egyéb. Az, amit az elhunyt kér. Teljesen mindegy, hogy ki mit tart kulturálnak. Az kultúránként eltér...
(Lásd a horrof fotókat Indiából.)
Én a hamvasztást kultiválom. Hogy a végereménnyel mi legyen, azt megint csak egyéne válogatja. -
Fbn Lx #99308 elirányítgatnálak egy kontrollerrel! -
ha meghalok, azt akarom, hogy csináljanak belőlem helikoptert -
+1
Meg egy kicsit szvsz beteges, főleg aki beszél is hozzá. -
kamionosjoe #99305 Én nem tudnék úgy nyugodtan aludni, hogy közben a szobában ott vannak valakinek a hamvai. -
kultúrától függően, a halott végakaratát figyelembe véve bármelyik lehet. ha nem rendelkezett afelől, hogy legyen megadva a végtisztesség, akkor pedig döntsön a családja szerintem. nálunk egyre inkább a hamvasztás és az urna hazavitele lesz előtérben, de ennek leginkább anyagi vonzata van. így olcsóbb, nem kell sírhelyet venni. -
HisF8 #99303 Tartósításon (agy lehűtése pl.) kívül ez csak bohóckodás... Sajnos ma ez még nem elterjedt, mert drága, viszonylag nagy az E igénye. -
KultUrált és nem kultÚrált (/grammar nazi)! A hamvak szétszórását tekintem az egyik legbensőségesebb megoldásnak, de amint Fbn Lx írt is eszembe jutott, így hirtelen ezeket. Az egyszerű hamvasztás vagy temetés kulturálisan közel nulla az utóbbiakhoz képest. -
Fbn Lx #99301 tutajon rakjatok máglyát fektessetek rá a kardommal a mellkasomon, engedjetek vízre és gyújtsátok meg tüzes nyíllal -
HisF8 #99300 Alcor -
Hagyományos koporsós temetés, de igazából rohadtul nem izgat. Én pl. leszarom mit csinálnak velem halálom után. -
egyéb:ha pálinkát főznek belőle -
Egyéb:
Amit kívánt az elhunyt még életében.
Az egyik Nagypapámat koporsóban temettük, a másikat hamvasztottuk és sírban van az urna.
De ha bárki azt kérné, hogy szórjam szét a hamvait valahol, vagy őrizzem otthon, azt is megtenném.
A bebalzsamozás pedig el van írva. -
Hamvasztás, és a hamvak szétszórása (az elhunyt végakaratának megfelelő helyszínen)
Fatert is szétszórtam a gyümölcsösben ahogy kérte. -
Hagyományos koporsós temetés. De sztem édes mindegy. -
Szavazó roBOT #99294 Ha tehetnéd, itthagynád az országot? ==>> Szerinted melyik a legkultúráltabb temetkezési forma? -
Naná, vissza se néznék
a sok hazaszerető embernek meg üzenem hogy hazaszeretetből nem lehet megélni -
én voltam olyan magyar leányvállalatnál interjún, akik az anyacéghez kerestek embert külföldre. nem vettek fel, de nem ez a lényeg, hiányszakmákban létezik ilyen lehetőség, és cégen kívülről is elérhető. -
Persze, először idehaza kell valamit letennie az asztalra, bizonyítania és utána ha érdemes rá és szerencséje is van, folytathatja a karrierjét odakint. -
Bár ilyen helyzetben az emberek nagyobbik része elfogadná, gondolom. -
Nem azonnal gondoltam, csak ha később esetleg így alakul. Persze ennek az esély 1 % :) -
extramagascsaj #99288 Ez esetben én kérek elnézést. -
extramagascsaj #99287 Ilyen esetnél ok. Aláírom,h van ilyen. Nade ha megnézed az adatlapját...tanulóról van szó. Ergo még a padot koptatja. Így azért nem túl sanszos igaz? -
Mármint úgy értettem, hogy itthon dolgozol valami világméretű cégnek, és az kirendel téged külföldre. Vagy esetleg az ismerősöd kint dolgozik, és felhívja a figyelmedet, hogy üresedés lesz náluk, esetleg szól pár szót az érdekedben.
Nyilván nem fognak csak úgy külföldről megkeresni, hülye azért nem vagyok. -
Amúgy előfordul, csak ahhoz nagyon kvalifikált melót kell végezni és a megfelelő helyen (pl. egy multinacionális banknál). Egyik barátomat is így csábították át Angliába. Végülis azonos cég group-on belül maradt, ha úgy vesszük. -
extramagascsaj #99284 Igen. Csak a kommentjéből nem az jön le,mintha ő ezeket a lépéseket is beleszámolta volna a pakliba. -
Azt jelenti. De ahhoz hogy kapjon, itt is hasonló lépeseket kell megtenni. -
extramagascsaj #99282 Én kérek elnézést [teljesen komolyan,minden irónia nélkül],ha félreértettem...de a "Csak akkor mennék, ha lenne konkrét állásajánlatom kintről." az nem azt jelenti,hogy kap egy ajánlatot kintről,hogy menjen oda dolgozni? :) -
Tisztelettel megjegyezném, hogy szerintem ő nem ezt mondta. -
extramagascsaj #99280 :D
Persze..mert külföldről megkeresnek ajánlattal,hogy legyél már olyan kedves és gyere hozzánk dolgozni...gyakorta előfordul az ilyen (álmainkban). -
Mennék. Bizakodtam. Évekig. Sajnos csak egyre rosszabb lesz. Nincs miért tovább bizakodni. -
Teljesen jó itt :D
Ettől függetlenül lehet kinéznék így fiatalon külföldre... de visszajönnék mindenképp -
DIESEL DOG #99277 Ha nagyon muszáj, akkor megyek... illetve mondhatnám úgy is hogy majd vakarom akkor amikor viszket... -
Csak ha muszáj, nem akarok elmenni. -
Van bennem annyi tartás, hogy ne tegyek olyat, ami ütközik az elveimmel, még akkor se ha ez a nehezebb út. -
kamionosjoe #99274 Pár évre igen, sőt ma voltam Bécsbe egy állásinterjút leszervezni.
Messzebb annyira nem akarok menni, ha bármi gáz van innen 3 óra kocsival és otthon vagyok. -
Mármint mi? Hogy jó állásod van? Én is annak tartom az enyimét. -
Csak akkor mennék, ha lenne konkrét állásajánlatom kintről. A bizonytalanba belevágni nem az én stílusom, persze ha nagy gáz lenne, az is szóba kerülhet. -
KaBuTo666 #99271 Nem, jó állásom van.
szerk.: wtf csak én egyedül?

-
hely lenne, munka lenne, de nem bánnám, ha maradhatnék inkább itthon. jobb lenne itt rendesen megélni, és nem rákényszerülni a költözésre. viszont, ha nem lenne más megoldás, mennék. de nem egyedül.