127612
  • Dzsini
    Rokonod, barátod vagy ismerősöd vagy önmagadnak?
  • kamionosjoe
    Ha én tűntem el akkor mit nyomjak? :)
  • videobaby
    nem, ne is történjen ilyen soha.
  • Blum
    Igen.

Kiderult,hogy csak a net ment el :)
  • clio1616v
    Nem. Mindenkiről tudok, hogy hol van.
  • NEOreg3
    igen, de aztán láttam msn-en
  • Molnibalage
    Igen. Néhány hete kórházból a nagyfater egy fél napra.
  • ressy14
    Az én környezetemben nem történt még ilyen. De ha valóban szinte mindenkinek van ilyen ismerőse, akkor az szomorú :(

A tesómék barátai találták meg nemrég a soproni kosarast felakasztva az erdőben, de ezt nem számolom bele, mert nem ismerős.
  • georgesmatyas
    A szomszédokat, kocsmacimbiket is beleszámolhatta az illető. Szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki kiment az erdőbe és felakasztotta magát...
    Én a szomszédok nem számolom, mert nem.
  • Fbn Lx
    26ból 2 embernek van olyan közvetlen ismerőse aki eltűnt, és holtan találták meg?
    kamu lehet
  • kifli
    Nem-et nyomtam, de aztán rájöttem, hogy igen. Egyik dédnagyapám tűnt el 2-3-4 napig, aztán megkerült. De mikor ez volt, mégcsak nem is éltem...
  • georgesmatyas
    Régen általános iskolában eltűnt egy osztálytársam. Azóta se lett meg.
  • szabii98
    Nem.
    Egyszer volt valami csávó aki eltűnt, 2 hétig nemvolt otthon, ismerősöm ismerőse, de kb nemérdekelt.:D
  • Metalmilitiakid
    +1
  • Pumas
    A kutyam egyszer eltunt 1 hetre, mikor sikerult kiszoknie a kapun, nagyon megilyedtem hogy nem kerul elo, bekerestem az egesz varost, hirdetest adtam fel radioban, ismerosoknek szoltam ha latjak szoljanak, felelmem nem volt alaptalan, mivel 1 het mulva hazatert elegge megviselt allapotban, latszott a nyakan, hogy ratekertek valami drotot, vagy nem tudom mert latszott a nyoma rajta, de ezen kivul nem esett baja, okos kutya volt, gondolom vart a megfelelo alkalomra a szokeshez.

Sajnos azota mar meghalt (el kellett altatni), mert ugy tert haza hogy le volt benulva a hatso ket laba, szenvedett, valoszino auto utotte el. R.I.P.

Boccs az ekezet miatt, de USA-bol irok, es nem hoztam magammal az ekezetes billentyuzetemet, igy muszaj vagyok az itteni geprol irni.
  • HTS s3rg1nh00
    nem is olyan régen kb 1,5 napra,élve előkerült
  • Szavazó roBOT
    Képesek megváltozni az emberek? ==>> Tűnt-e már el közvetlen ismerősöd, rokonod, barátod?
  • clio1616v
    ugye? ^^
  • kifli
    ez igaz, ha valahol feltűnsz, egyből agresszív lesz mindenki :D
  • tigeroo
    ja, képesek vízszintes pozíciót felvenni temetéskor
  • Lacee86
    Én egyértelműen sokkal kevésbé vagyok gátlásos, mint régebben. De még mindig korlátok közt érzem magam. Sajnos hajlamos vagyok a magamba zuhanásba (na jó, azért nem olyan durván), de ez meg egyértelműen azért van, mert nagyon nem akarnak összejönni a dolgaim. Néha jobb fényben látom a világot, meg optimistább vagyok, de sokszor rám tör ilyen szar érzés, h tehetetlen vagyok.
  • Molnibalage
    Kicsit hülyén fogalmaztam.

Nagyfater volt Recsken.
  • ManoNegra
    Én folyamatosan változom. Hogy jó irányba vagy sem, erről gondolom megoszlanának a vélemények. De igyekszem jobb emberré válni.
  • broman191
    Nem, az emberek alapvetően nem, csupán a körülmények változnak és az arra adott válaszok. Amikor azt mondjuk hogy valaki nagyon megváltozott, valójában sohasem ismertük igazán...
  • georgesmatyas
    Gulágon volt a nőismerősöd?
  • Blum
    Hatarozottan igen.

Ismerek is ilyen embert,es hatalmas respekt neki.
  • HTS s3rg1nh00
    halálközeli élmény egyébként elég nagy hatással lehet (Saw filmek :))
  • videobaby
    megváltozhat, csak erős motiváció kell hozzá, és akarat.
  • BaliBoy
    Szerintem igen.

Csak nem úgy ahogy a leírásban szerepel. Rossz emberből olyan túl jó sztem ritka, viszont jó emberből, akit más emberek, az élet tönkre tesz jóval több van.
  • Molnibalage
    Egyébként szerintem igen, évizedes távlatban vagy nagyon druva behatás képesek. Egy háború, GULAG nem pozitív példa, de pl. egy nő is sokmindenre képes. :)

A volt gimis osztálytársaim már 5 év után is azt mondták, hogy "noahát, mi nem így ismertünk meg".
  • Molnibalage
    Fura, ezt a kérdést fel akartam tenni, csak olyan viszonylatban, hogy hosszú / életfogytra ítélt ember megváltozhat -e és egyetértesz azzal, hogy évtizedek múlva egy életfogytos is szabadlábra helyezhető legyen adott esetben.

Hogy egy elcsépelt példával éljek, pl. a Remény Rabjai filmben ilyen Red vagy Brooks. (Morgan Freeman)
  • chhaya #99717
    Hiszek a jellemfejlődésben, még ha nem is olyan gyakori a mindennapokban.
  • Zoli007
    Nem, az emberek alapjelleme nem változik, csak megtanulják palástolni.
  • clio1616v
    Igen, képes vagyok megváltoztatni az embereket.
  • jazzy
    Nem.

Aki agresszív és képes bizonyos dolgokra, az később is meg fogja tenni elegendő inger hatására.
  • kamionosjoe
    Igen.

Múltkor pont erről beszélgettem egy rendőrrel, Sopronban például több olyan ember is lakik embert öltek leülték érte a 15 vagy akár 20 évüket és amióta kijöttek normális életet élnek beilleszkedve a társadalomba.
  • Fbn Lx
    a szociopaták általában magas beosztásban vannak, mert remekül tudnak hízelegni, átejteni és kihasználni másokat, és a környezetük nem tudja róluk, hogy szociopaták. azaz, hogy valójában mindenféle empátiát és kedvességet csak saját célja elérése érdekében mutat. bár ehhez szerintem genetikai alap is kell, a felmenők között általában van hasonlóan kétes tag.
    aki meg egyszerűen csak élvezi, jót nevet rajta ha másokat szopathat, az bizonyos határok között elég széleskörű jelenség. valamilyen szinten néha mindenki csinálja. :D tinik a középsuliban így okítják egymást
    aki különösen sokat csinálja ezt az egyszerűen így szocializálódott, bár kevés olyan közeget tudok elképzelni, ahol ez a viselkedés bejön
  • Fbn Lx
    szerintem itt fontos tényező egyrészt, hogy agresszív-e az illető és megbánás nélkül árt-e másoknak, másrészt, hogy felfedezhető-e gyerekkori trauma.
    az elmebetegségek általában gyerekkorban történő érzelmi törés/ sorozatos kisebb törések hatására alakulnak ki, és általában visszafordíthatatlanul károsodik az illető érzelmi világa. bár nem mondom, hogy lehetetlen, de nem hiszem, hogy 10-ből van 1, akiből normális ember lesz
    ha nem volt gyerekkori trauma akkor még oké, maximum pszichológiai eset, mert képes empátiára. ebben az esetben megváltoztatható, ha ő is akarja
  • Pumas
    kis reklam magamnak, ma keszen lett minden.
  • Pumas
    tenkeromennek igaza van.