127612
  • Fbn Lx
    és mit jelent számodra a rokkerség? hogyan írnád le a rokker identitásod mögött húzódó ideológiát
  • BaliBoy
    Nem igazán bírom őket. (Kifejtem kommentben.)

És ezzel nem a zenét minősítem. 1-2 rock számot én is meghallgatok.
    De a leírásban szereplő rockereket (vasbetétes+fekete poló, nadrág + katonai zsák még nyáron is!!) igénytelennek tartom.
    Ugyanez igaz a Buffalo cipős, arany láncos diszkó patkányokra is.
    Egyikük sem tudja mi az az elegancia.
  • Metalmilitiakid
    Nincs a pólókkal semmi baj, mert azokat ha olyan helyre mész leveszed :D
  • tenkenorman
    Én magam is rocker vagyok! DE!
    nem szeretem amikor valaki attól érzi magát rockernek hogy ápolatlanul, 20 számmal nagyobb agyon smosott Pantera pólókban mászkál + leszólja azokat akik szintén szeretik a rock zenét de nem így néznek ki!
    és egy kis példa! évek óta járok rock koncertekre, helyi music cafe-ba ahol nagyrészt rockot és hip-hop-ot játszanak. mindig nagyon rendesen viselkedtek velem mindkét fél rajongói, 99%-ban jó emlékeim vannak ezekről a bulikról! néha viszont letévedek a helyi discoba, és bár mindig megfogadom, többet nem megyek MERT tíz percenként beszól nekem valaki, a kidobók gondolnak egyet és félrelöknek, és gyakran fordul elő hogy egyszer csak elcsattan egy büdös nagy saller!
  • tigeroo
    én még hordom mai napig a régi rhcp, metallica, slipknot, subscribe pólóimat ha úgy van. miért igénytelen?

amúgy ebben a videóban összefoglalja a srác a tinikor "útkeresését" amin sokan átesnek (a stíluskeresésen is) 00:56

• tigeroo
    semmi bajom nincs velük.

bár már kinőttem a rajongózenekar stb korszakomat.

pont ma beszéltem egy sráccal, kiderült hogy a '90es éveket végigszigetezte meg pogózta, csak ugye már őis 30on túl van. ő mondta hogy az a legnagyobb baj hogy itt a balkánon "kinézik" ezt a zenét. pedig amerikában pl. a házibuliban poprock szól, nem tüctücc, meg a szórakozóhelyeken is szar house zenéket adnak, 10ből 1 fajin rockkocsma van.

akik pedig kizárólag ilyen zenét hallgatnak azok sztem beszűkültek (kedvencem a gépzene vs. hangszer vita, általában azt is rocker arcok szítják...)
  • Pistike 007
    Szerintem nagy vonalakban beszélhetünk igénytelen és igényes rokkerekről :D
    Sokan bekeverik a punkokat, ők néha radikálisan tudnak öltözködni, meg úgy.. na mindegy ;D

Amúgy meg szerintem

• Dzsini
    De jegyezd meg jól míg a Föld kerek | Mindig lesznek Rockerek!
  • Fbn Lx
    attól függ, hogy ez csak a zenehallgatásban kimerül, vagy öltözködésben és viselkedésben is megnyilvánul. többnyire az utóbbi szokta magát "rokkernek" nevezni. ha 18 éves koáig nem nő ki belőle, akkor a kognitív készségei átlag alattiak
    én 15 évesen se szerettem, ha azt mondják rám, hogy rokker, amikor ilyen fos metálzenéket hallgattam és bőrkabátom meg metalikás pulcsim is volt, mert szerintem geciidétlen ez a "én rokker vagyok te rokker vagy ő rokker" ROKKER miafasz
  • Blum
    Mittudomen.

Sajat izlesvilagomnak megfeleloen igenytelen. Koncertre oke,de munkahelyen/iskolaban/utcan hetkoznapokon..
  • Dzsini
    Szegény zenekar :(
  • MR ME
    mi igénytelen egy sima pólón amire rá van nyomtatva vmi zenekar? ez azért érdekelne...
  • Calver
    Nem különösebben izgat a dolog, már elmúltam 12 éves...

viszont valahol lapul egy Finntroll-os pulcsim, amit néha hordok is, mert kurvajó.
  • MR ME
    nem különösen izgat a dolog...
  • Blum
    Semmi gondom nincs velük.

Mondjuk ha rocker lennek,akkor SEM vennek fel ilyen zenekaros pulovert meg polot. Olyan...igenytelen. :|
  • QuippeR
    ők egy divatirányzat követői. ezt a divatirányzatot a rockzenekarok népszerűsítik.
  • clio1616v
    az önkifejezés egy formája az öltözködés, tehát ha nem is csak ez alapján, de a megítélés része
  • Lacee86
    Semmi gond nincs velük. Ugyanúgy vannak köztük jófejek és gyökerek, mint bárki más közt.
  • jazzy
    Egy picit sem érdekel, hogy ki milyen, hogy öltözik, közel sem vagyok rocker, sőt, a rock zene nagy részét nem is szeretem. De vannak ilyen barátaim illetve szoktunk kifejezetten rock kocsmába járni, nincs velük semmi baj.
  • Sir Quno Jedi
    Nemis, az a kolompos kristóf vót valami 1984, vagy 1942, vagy mi?:?!? Vótak benne harangok is.
  • Dzsini
    Pedig első sorban pogózni a Tűzszekerekre... :)
  • Sir Quno Jedi
    Na bumm, én meg öltönyben... Igaz Vangelis-re kevés rokker megy ki...
  • Metalmilitiakid
    Én koncerten is fehér reebok pólóban és szürke kockás térdgatyában voltam :D
  • Dzsini
    Viszont a kérdésben ott van az "esetenként" szó - egy koncertre nyilván felveszik, munkába, iskolába pedig mondjuk nem.
    Aki pedig állandóan (értsd: minden elfogadható esetben) ilyesmit hord, az ettől még szintén nem lesz "hülye rocker", lehet, hogy egyszerűen ezt az öltözéket szereti, ebben érzi jól magát - és akár ugyanúgy elítéli azokat a problémásabb, hangosabb eseteket, akik miatt ez a sztereotípia kialakult róluk.

Továbbra is fenntartom, hogy ruházkodás, külsőségek alapján meg- és elítélni valakit nem helyes.
  • clio1616v
    akikről te írsz ők a "csendes" rockerek, róluk nem is lehet véleményed, mert eltérő viselkedésű emberek lehetnek, te lehet ismered őket, de számomra ők nem rockerek, hanem lehet hogy az egyik pék, a másik munkanélküli, a harmadik meg apa elsődlegesen számomra
  • clio1616v
    a kérdés feltevő nyilván nem azokra a rockerekre gondolt, akik "csendesen" rockerek és nem nyilvánul meg az öltözködésükben

szóval továbbra is azt mondom, hogyha apple logós pólót viselek, az ciki, pontosan annyira mintha egy kataklysmes pólóban rohangálok hosszú hajjal

és nem az a hibás, aki ezt látva csóválja a fejét és mondogatja, hogy na itt is egy hülye rocker vagy egy szifonos majom

de igaz ez egy szolid öltözködésű lányra is, aki ha beöltözik ribancnak, akkor nem háborodhat fel ha meg akarják bszni és a csajok összenéznek, hogy na egy ribi megint...

hiszen pont ez a célja, hogy információt közöl magáról, mit szeret mit hallgat... ez egy nonverbális kommunikáció
  • Metalmilitiakid
    Aki direkt rockernek öltözik az csak a figyelmet akarja magára felhívni, hogy "eh milyen fasza gyerek vagyok" ÁLTALÁBAN! (nyomatékosítom, hogy általában) Környékemen igen sok rocker ismerősöm van, de még a fekete ruházat sem jellemző, de ha mégis azok is csak normál ruhák nem kifejezett "zenekaros" pólók-pulóverek.
  • Dzsini
    Szerintem a "képmutatás" (talán inkább extrovertáltság vagy exhibicionizmus, a képmutatás inkább színlelés, hamisság jelentéssel bír) emberfüggő és nem rockerségfüggő - aki ki akar valamit mutatni, az megteszi, függetlenül attól, hogy éppen rocker, sajtkészítő vagy bármi más. Aki pedig nem akarja kimutatni, az ettől még nem lesz kevésbé rocker, sajtkészítő vagy bármi más.

Persze külsőségekkel megtámasztva sokkal könnyebb valahova tartozónak érezni magát az embereknek, de ez sem a rockzenével kezdődött, hanem legkésőbb az ősi vallásokkal.
  • clio1616v
    erről van szó, büszke vagy a rockerségedre a neved is metal milita...

exhibicionista vagy, de nem neheztelhetsz ezért senkire, hogy téged ez alapján ítél meg

amin változtathatsz az csak rajtad múlik milyen, a bőrszín nem ilyen, de az egy más kérdés
  • clio1616v
    én fordítva gondolkozok, nem az a hibás feltétlenül, aki bekategorizál, hanem aki okot ad rá, hogy bekategórizálhatnak valahova.

igazából két dolog kell hozzá, hogy rockernek minősítsenek valakit, kell egy tapasztalattal rendelkeznie a véleményt alkotónak a rockerekről és a minősítettnek rendelkeznie kell kellő mennyiségű tulajdonságokkal, ami a rockerekre jellemző

nem lehet felháborodnia, ha rockernek nevezik, hiszen egy prekoncepció mindenképpen kialakul a megfigyelőben róla és ez az első benyomás

szóval összegezve, a rockerekről az a véleményem, hogy szeretik kifelé mutatni, hogy ők milyen zenei stílust képviselnek, képmutatók ha úgytetszik
  • Metalmilitiakid
    Rocker vagyok, De nagy részben semmilyen sztereotípia nem jellemző rám, pedig már vagy 10+ éve az vagyok. Bár most épp hosszú hajam, de egyszer az életemben ezt is ki akartam próbálni :D Bár azokat a rockereket én sem szeretem, akik össze-vissza vannak piercingezve meg tetkó, meg szegecses cuccok, meg arcfestés... mert sztem a rock életérzése nem erről szól.
  • Dzsini
    Így van, szerintem nem helyes.
  • clio1616v
    tehát szerinted nem helyes, ha egy hosszú hajú bőrruhás bakancsos tetovált férfit bekategorizálom rockernek

rajtam például nem látod, hogy szívesen hallgatok Kataklysmtől néhány számot, eleve az ciki, ha látszik rajtad, hogy milyen zenét hallgatsz, tehát annyira megnyilvánul a kinézeteden, hogy miért rajongsz, hogy azonnal bekategorizálhatóvá válsz ezáltal
  • Dzsini
    Annak ciki, aki az alapján ítél (el) valakit, hogy milyen ruhát hord, vagy az utcán milyen stílusúnak néz ki.
  • immovable
    Hol írta, hogy ciki?
  • VRSDM
    miért ciki wagnert hallgatni?
  • clio1616v
    pedig korfüggetlenül ez egy olyan kategória, amibe a külső jelek alapján azonnal bekategorizálható az illető

Őket hova sorolnád, ha nem rockernek?

• clio1616v
    vagy csak az ebédnél leette a ruháját és kölcsönkapta a pincértől, aki ideiglenes megoldásként felajánlotta a saját pólóját
  • clio1616v
    nem csak a rockerek, de aki egyoldalúan csak egy stílust hallgat az mind szűklátókörű

a kellemes zene nem stílusfüggő

nyilván kell rajongóknak is lenni, de magamból kiindulva ezeket az embereket nem tudom tisztelni azért, mert saját maguk sikerének könyvelik el a rajongás tárgyát képező személy elért eredményeit, és ezáltal tartják magukat többre(önértékelési probléma), hogy ők egy olyan ember, zenekar vagy termék mellett döntenek, ami népszerű és/vagy sikereket ér el

a rugalmasságot mellőzik és nem nyitottak új élmények, tapasztalatok szerzésére
  • QuippeR
    egyéb. nem vagyok már tinédzser, ezért az embereket nem a zenei ízlésük alapján kategorizálom.