127612
  • Willenbrock
    Egy ideig csak tűzfalam volt,aztán gyorsan visszaraktam az Avastot mert egyszer csak elkezdett automatikusan feltelepülni kéretlenül valami vírusírtónak látszó program ami egy csomó fertőzött fájlt jelzett és nem lehetett leállítani.Utána nem engedett programokat megnyitni,sem feladatkezelőt,sem avastot feltelepíteni.
  • HTS s3rg1nh00
    leginkább semmit,annyira ritkán vagyok vírusos,hogy öröm nézni.nyilván ebből következően volt már vírusom,a személyes adataimat meg a fejemben tartom,így védem.
  • Zoli007
    Tűzfal/AV
    Igen
    ÖsszeRARozva, titkosítva.
  • tigeroo
    Kevin Flynn a vírusírtóm
  • videobaby
    aktív a tűzfal, valamint vírusírtó is van. tisztítóprogikat is időnként lefuttatom.
    vírus nem volt még, de olyan kacat, amit vírusnak észlelt a nod, nem is egszer volt már. mondjuk, nodra jellemző.
    természetesen védve vannak a személyes adatim. van olyan, akinek nem?
  • Lantee
    AVG + SpyBot + Comodo + CCleaner
    Egy időben még az AdAware is fent volt a gépemen, de mióta a Free verzióból is víruskeresőt csináltak, azóta nincs.
  • Blum
    Semmit,tuzfal van csak bekapcsolva.

Meg regen,amikor behuztak a netet es esz nelkul maszkaltam oldalakon. 2 het alatt lenullaztam a gepet.

Op.rendszerbe belepeskor jelszot ker.
  • daeemoon
    Avira, Linuxon meg semmit, router tűzfal

Volt

Gépen lévők nincsenek titkosítva, csak az oprendszerbe lépéskor kér jelszót.
  • tenkenorman
    Nod 32 meg windows tűzfal
  • NEOreg3
    semmit

volt, amikor még használtam tűzfalat és vírusirtót

ja, fejben

• kamionosjoe
    > win8 beépített vírusvédelmét használom
    > nagyon régen voltam már vírusos
    > személyes adatok csak a neten találhatók, de jelszóval vannak ellátva mindenhol
  • Szavazó roBOT
    Szoktál könyveket olvasni? ==>> Használsz valamilyen programot a számítógéped védelmére?
  • pxxl
    Inkább a hagyományos formátumú könyveket támogatom - mivel szorosan kötődik a munkámhoz :DDD
  • extramagascsaj
    Igen, rendszeresen szoktam
    Inkább a hagyományos formátumú könyveket támogatom, így van szerintem értéke az olvasásnak.
  • Willenbrock
    Olvasok de főleg technikatörténettel-filozófiával kapcsolatos könyveket.Szépirodalmat ritkábban olvasok.
    E-bookban csak olyan könyveket szoktam letölteni ami a hobbijaimhoz kapcsolódik és képek,ábrák,ritka fotók vannak benne(repülős,hajós könyvek).Minden mást szívesebben olvasok nyomtatott könyvből.
  • kamionosjoe
    ha nem így lenne akkor meg az lenne a baj :D
  • tigeroo
    bocsi :$
  • Hegi90
    " így van szerintem értéke az olvasásnak"

ezt hogy kellene értelmeznem??

Le lehetne már szokni arról, hogy ilyen bőven vannak kiírva a válaszok, elég lett volna annyi is, hogy a "hagyományos formátumot támogatom".
  • QuippeR
    megesik.
  • Dzsini
    köszönöm, új szót alkottál
  • QuippeR
    hogyne, természetesen használhatod
  • predator1982
    Elég nagy butaság ez. Ha mindenki így lenne ezzek akkor a kézírás meg minden ilyesmi eltűnne. Nem gondoltad át ezt. Amúgy hivatalos visszajelzést a mai napig levélben kapod még a nagy cégektől is...
  • Dzsini
    A PDF-et is lehet felhasználóhoz kötni, másolás- és nyomtatásvédetté tenni - az, hogy te kalózpéldányokkal példálózol, az félrevezető - a papírkönyvet is megveszed (megvennéd) ahelyett, hogy fénymásolnád. Az ebook ráadásul alapvetően NEM a PDF-ről szól, az egy nyomtatásra kész formátum, egy epapíros olvasón problémás a megjelenítése, olvasása, nem lehet áttördelni, stb.

Az ingyenes ebookok (amiből nagyon sok van) más tészta, azok valóban problémamentesebbek, de a másolással csak azt éred el, hogy más nem a forráshelyről tölti le (ezzel esetleg biztosítva a forrást arról, hogy jó az, amit csinál), hanem tőled. De ott is jelen van a (már szintén említett) formátumprobléma, a két fő formátumvonulat bár átjárható, de egy átlagos "én csak olvasni szeretnék" felhasználó részére nem megoldás, hogy X vagy Y programot fel kell telepítenie, és elzümmögni a konvertálással, az esetleges felmerülő hibaforrásokkal (bekezdéshatárok, fejezetekre bontás, tartalomjegyzék, ilyesmik) - ők ki fognak fizetni pár száz forintot egy minőségi, a saját olvasójára összeállított változatért az olvasón elérhető könyvesboltban akkor is, ha az ingyenes példányt egyébként néhány perc kereséssel megtalálná legális forrásban.
  • clio1616v
    lehet rászokok arra is, hogy e-könyvet vásároljak, ahogyan a szoftvereket is megveszem már

egy 500 oldalas pdf másolása nekem egyszerűbbnek tűnik, mint egy 500 oldalas könyvé, nem kell mindent túlbonyolítani és félreértelmezni, ti. sehol nem írtam olyat, hogy jogvédett könyvet akarok venni legálisan

amikor valami félreértés vagy probléma van, akkor úgy kell a konfliktust kezelni, hogy egy 3. nézőpontból - kívülről kell a problémát látni, úgy sokkal egyszerűbb a jó megoldást meglátni

a korábbi cutaway és exploded nézeti képek helyett most zoomout view :)

nem csak DRM védett könyvek vannak forgalomban és nem mindenki vásárolja a könyveket
  • Dzsini
    "ha valaki kölcsönkéri a könyvedet, akkor azt ebook formájában oda tudod neki adni anélkül, hogy tőled eltűnne" - nem tudod, mert a legtöbb (legális) elektronikus könyv DRM-el védett, és csak a könyvet megvásárló felhasználó olvashatja. Az Amazonnál az Egyesült Államokban (és csak ott) van lehetőség kölcsönadásra, de ekkor az előre meghatározott időre a tulajdonosnál olvashatatlanná válik a dokumentum, míg a kölcsönkapó ugyanerre az időre megkapja az olvasási jogot. Pont egy papírkönyvet végtelenül egyszerű másolni.

Ezt írtam le rögtön a legelső hozzászólásban, hogy az ebooknál nem a könyvet, hanem az ahhoz tartozó olvasási jogot veheted csak meg, de látom nem sikerült felfogni.
  • Molnibalage
    Nem, az is más. Röntgenrajznak szokás hívni azt, amit linkeltem.
  • clio1616v
    bármikor sokszorosíthatod, de egy könyvet elég körülményes lemásolni :)

a másolás (copy) alatt azt értem, ha valaki kölcsönkéri a könyvedet, akkor azt ebook formájában oda tudod neki adni anélkül, hogy tőled eltűnne

PS:

a Balázs meg lányos zavarában keveri a cutaway drawing-ot és az exploded drawing-ot, amíg az előbbi, ahogy a neve jelentése is mutatja a burkolatok eltávolításával teszi láthatóvá a rajz szempontjából fontos, láttatni akart részeket, addig az exploded rajzon egymástól kellő távolságra eltávolítva jelenítik meg az alkatrészeket, hogy jól felismerhetőek legyenek a spare parts listben felsorolt alkatrészek
  • tigeroo
    de robbantott ábrára célzott, nem?
  • Molnibalage
    Nem.

Ez pl. cutaway = röntgenrajz.

Teljesn más, mint a metszetrajz.
  • Motoroj
    Én valahogy úgy vagyok ezzel, mint a fényképek esetében. A digitális jobb elég sok szempontból, azt leszámítva hogy a gyerekkori vagy még régebbi fényképek meglesznek még 100 év múlva is (főleg ami nem színes), de a mostaniak valószínűleg sehol nem lesznek már, akármilyen jók egyébként.
  • HTS s3rg1nh00
    magyarban nem metszeti rajz véletlenül?
  • Lapátló
    Tehát Molnibálázs egy terrorista. Aki repülővel bombázza a konteósokat. És élvezi.
  • Molnibalage
    Angolul cutaway névvel illetik ezt.
  • Molnibalage
    Igen, így van. A hobbin igényli.
  • clio1616v
    elhiszem, nem értek a szakszókhoz
  • Fbn Lx
    robbantott ábrát a terroristák szoktak nézni
  • clio1616v
    nem a munkádhoz kapcsolódóan néznéd az "egy két A4-es méretű lapon levő háromnézeti rajzot vagy robbantott ábrát"?, amiket én hanyagul műszaki rajznak neveztem
  • Molnibalage
    Ki beszélt itt munkáról és műszaki rajzról...?
  • tigeroo
  • Dzsini
    Jelen témában nem (csak) végfelhasználó vagyok, ezért is írtam ilyen részletesen a dologról :)

a kultúrpaladin kifejezés amúgy tetszik, használhatom?