127612
-
clio1616v #101635 ezek közül egyik se tanítható
- a hazaszeretet kialakul benne vagy nem, de nem a szülő hatására
- a humorérzék, az egy olyan képesség, hogy tud olyan váratlan észrevételt kellő érzékkel megfogalmazni, jó időben és jó társaságban, ami mások számára meglepő és utána, az az érzése van, hogy igen ez igaz, deezt én így nem tudtam volna megfogalmazni, elmondani
- a jóindulat és segítőkészség ma már nem divat és erősen közösségfüggő, nem tanítható
- a tiszteletre általában azok az emberek méltóak, akiket magunknál jobbre tartunk, ez erősen kialakult személyiségfüggő, mennyire gondoljuk jónak magunkat, ez sem egy tanulható dolog -
ManoNegra #101634 Ez a politikusokra igaz, meg szar az anyagi helyzet, ez is igaz, de a "haza" fogalma ennél azért sokkal tágabb! -
Hát, itthon sincs miért igazán szeretni. Ott szopat, ahol tud... -
először is, ne vedd sértésnek, de a "mai fiatalokkal" várj még egy 10-15 évet - normális arcnak tartalak, de ezt a szöveget kicsit komikus nekem a saját korosztályomba tartozó szájából hallani, és van egy olyan tippem, h ezzel nem vagyok egyedül.
másodszor meg... nem tudom más hogy van vele, de nekem a gyomrom felfordul amikor látok egy kedves szülőt, aki kutyaként ugat a gyerekére, ahelyett, h értelmesen elmagyarázna neki dolgokat, amitől esetleg fejlődhetne a kölyök jelleme és kommunikációs készsége, amik azért baromira nem elhanyagolható dolgok... helyette sikeresen csicskát nevel belőle, /slowclap. attól, h nem parancsolgatsz annak a szerencsétlen kölyöknek, hanem inkább elmagyarázod neki h mit miért, ugyanúgy tisztelni fog - hiszen te vagy a "tudás forrása" - csak nem fogja későbbi kicsiny életét egy meghunyászkodó nyúlként tölteni - bár ahogy elnézem hsz-ed, annyira nem is áll távol egymástól a véleményünk...
BaliBoy-ról ellenben #101616 hú de kurvasok mindent megmagyaráz...
-
ManoNegra #101631 Hogy más országban hogy van az egy dolog, de magyarként miért bullshit a hazaszeretet? -
A humorérzék szerintem nem tanítható. A hazaszeretet egy bullshit dolog. Sok országban semmi értelme sincs szeretne a "hazát".
Én arra, hogy használja a fejét és gondolkodjon. Főleg, hogy hülyének lenni, ma szite divat és tömeges jelenség... -
Oké. :D -
Egyezzünk ki abban, hogy pont a kissé különböző nézőpontunk miatt van szükség egy apára és egy anyára. :))) -
Hogy is mondják... amit magadnak nem kívánsz, azt ne tedd mással sem? A gyerekek ezt megértik. Ha azt mondod neki, képzelje el, hogy ezt a rosszaságot vele teszik (például hogy kanállal verik a fejét). Kérdezd meg, ez neki fájna? Hát persze. Ebből megérti, hogy a másiknak is fáj. És akkor jó dolog nem lehet, hiába tűnik úgy a kanál másik végét fogva. A jó példát szerintem sokkal inkább követik, mintha csak szót kellene fogadnia, mert ő csak gyerek, te meg a felnőtt. -
Van igazság abban amit írsz.
Viszont az a kérdés, hogy tanítod meg neki, hogy mi a jó és mi a rossz? Mivel egy gyereknek nincs még élettapasztalata nem mindig, nem minden esetben tudja, hogy mi a jó és mi a rossz. Ki kell benne alakítani, amihez elengedhetetlen, hogy bármi legyen is a kis fejében, mindenképpen Rád hallgasson. (ÉS itt jön a képbe a szülő felelőssége, hogy mit tanít a gyereknek.) -
szerencsére nekem sosem lesz annyi türelmem,amennyi egy zsák idióta gyerekhez szükséges,így nem is fogok olyan helyen dolgozni...jók lesznek nekem a gépek is. -
ManoNegra #101624 Attól függetlenül, hogy végülis igaza van. -
Aztán meg úgy kivágtak volna a munkahelyről, hogy a kanál is repülne utánad. -
Minden bizonnyal megkönnyíti az ember életét, ha szót fogadnak neki a gyerekek. De szerintem ha alapvetően az emberi érzelmeket fejlesztenénk ki bennük, akkor nem is kerülne sor hasonló esetekre. Ne azért ne tegyen meg valamit, mert engedelmeskedik (vagyis megtiltják), hanem mert érzi, hogy az nem jó. Ne azért fogadjon szót, mert muszáj, hanem mert elfogadja, hogy a javát szolgálja. Ha érzi a jóindulatot, sokkal inkább közeledik ő is így másokhoz. Vagy csak naiv vagyok és fáradt. És gyerekem sincs. -
az ilyen szülők miatt vannak olyan gyerekek az óvodában,mint amelyik kanállal baszott rá anyám fejére úgy,hogy vérzett
egyre kevesebb ember van,aki normálisan megtanítja a gyerekét,és igen,elsőként a tiszteletre és engedelmességre kell.jó példa erre a most a héten elrajtolt beszoktatós kiscsoport,szerdán olyat mondott egy gyerek,hogy ő nem eszi meg sem a levest sem pedig a másodikat,ő tésztát kér,megjegyezném a kanalat nem hajlandó a kezébe venni,őt etessék meg..a szerencséje,hogy anyám türelmes,mert én azt mondtam volna,hogy vagy most a kezébe veszi azt a kurva kanalat és megtanul enni,vagy éhen marad. -
Én pedig ehhez a rendkívül érett, bölcs megnyilvánuláshoz had gratuláljak... -
Miért is? Ja, mert ma az a divat, h ha a taknyos kölyök füttyent egyet, akkor ki van nyalva a segge is... Engedelmeskednie igen is kell a szüleinek, addig amíg gyerek. Persze ez kompromisszum a szülők és a gyerek részéről is. Az a jó, ha a gyerek a szüleire inkább mint barátaira, vele egyenlőekre tud nézni, ugyanakkor bizonyos helyzetekben igen is tudni kell, hol a határ, ki a szülő és ki a gyerek. -
gratulálok uram, ön az eheti "bánj úgy a kölyköddel, mint egy kutyával" díj büszke nyertese!
nyereménye egy ingyenes vazektómia, amit bármelyik közeli kórházban átvehet. -
Egyébként valószínűleg engem így nevelhettek, azért gondolkodom így. De visszagondolva, soha egy másodpercig nem éreztem azt, hogy katonaságban lennék. -
A gyerek nevelés csakugyan kicsit olyan mint a katonaság. Persze rendkívül kisarkosítva. Kihangsúlyoznám a nevelés szót! A gyereket nevelni kell és nem parancsolgatni. Az utóbbinál tényleg olyan lesz mintha katonaságnál lenne.
Az túl, hogy ha nem hallgat a gyerek a saját szülőjére, akkor hogy fog bánni másokkal? Ha már a gyerekként a szüleinek sem engedelmeskedik akkor, hogy fog hallgatni később a tanáraira, még később a főnökére... stb.
Szerintem a felsoroltak közül csak az engedelmességet lehet tanítani. Az összes többire rá kell vezetni a gyereket, hogy magától megértse, hogy az miért fontos, akár a jóindulat vagy a segítőkészség.
De ha nincs meg benne a szülő felé a tisztelet illetve szó fogadás, akkor mind ezekre nem fogod tudni rávezetni mert nem fogja meghallgatni amit mondasz neki.
Felnőttként ilyenekből lesznek az olyan emberek, akik azt hiszik, hogy mindenkinél jobbak és mindent megtehetnek, mert nem tudják, hogy mi az a tisztelet. -
Ha meghallgat és szót fogad, utána taníthatok neki bármit... De parancsszóra hogy tanítsak jóindulatot? Ha egy kisgyerek annyit fog fel az egészből, hogy "nekem most engedelmeskednem kell, mert ő az anyám/apám, és nem fognak, szeretni, ha nem lesz másokkal jóindulatú és segítőkész" - az mennyire lesz akkor nála ösztönös, alapvető? Ha először az jön, hogy szót fogadok a tekintélynek, utána lehetek kedves? És ha olyasmi utasításnak kellene engedelmeskednem, amiben cseppnyi jóindulat sincs? Nekem ez a katonaságot idézi, amikor a feljebbvaló utasítása a szent, és ha befejeztük a háborút, akkor esetleg marad idő emberi érzelmekre is. Nemtom igazából. -
Szerintem ez így nem igaz.
Ha nem tanítod meg a gyereket engedelmességre akkor semmire sem fogod tudni. Ahhoz, hogy bármit meg tudj tanítani neki, előbb engedelmesnek kell lennie, hogy egyáltalán meghallgasson. Ha már meghallgat és szót fogad, meg lehet tanítani a többire is. -
Tsol #101613 Jóindulat, segítőkészség. -
Hazaszeretet.
Szerintem ebben a többi is benne van.
A humorérzéket szerintem kevéssé befolyásolja a nevel(tet)és. -
Fbn Lx #101611 rengeteg nem jóindulatú és nem segítőkész embernek vannak barátai, ismerősei, jó kollégái és családja
a legfontosabb a szociális érzék, hogy ezeket megszerezd
nem az a fontos, hogy jóindulatú legyél, hanem, hogy a megfelelő helyzetben el tudd játszani, hogy jóindulatú vagy, és szívesen segítesz stb.
szóval jó színésznek és jó alkalmazkodónak kell lenni fejlett szociális érzékkel
már ha az általad leírtakat akarod elérni
a társas viszonyok alapvetően hazugságokon és szerepjátékokon alapulnak, valamilyen szinten még a legrégibb kapcsolatokban is -
De lehet: barátaid, jó ismerőseid, jó kollégáid, családod lehet... Na az a valami, nem is kicsi. -
Jóindulat, segítőkészség. Ez magában foglalja a tiszteletet és engedelmességet is, fordítva sajnos nem feltétlen... -
ManoNegra #101608 Persze, mert azokkal sem lehet "sokra menni"... -
Jóindulat és segítőkészség nélkül nincs értelme az emberi kapcsolatoknak, ennyi... Sajnos a való élet tényleg nem a statisztikát tükrözi. :/ -
Jóindulat, segítőkészség.
és ennek örülök is, hogy a többség is erre szavazott... korrekt, nagyon :)
sajnos "kint" az életben ennyire nincsenek rendben a dolgok, mint itt a szavazatnál... -
Hagyjuk, mert csak elterelődne a téma. -
Igazság szerint, amilyenek a szülők olyanok lesznek a gyerekeik is. A Tisztelet illetve Jóindulat a legfontosabb, de előbb tanítanám meg a gyerekemet olyanra, hogy szeresse a hazáját, minthogy jó humorérzéke legyen. :) -
ManoNegra #101603 Ezt hogy érted? -
Azzal semmire se lehet menni... -
Fbn Lx #101601 hogyne lehetne
a közegtől függ, ahol szocializálódik, és nem közvetlen módon tanulja, hanem a társaság fejleszti
esetleg javíthatsz a helyzeten azzal is, ha füvezteted -
ManoNegra #101600 Én tartózkodtam, mert szvsz mindegyik fontos, de a hazaszeretet is olyan, ami vagy jön, vagy nem. Legalább is nekem magától jött. Példamutatás talán még fontosabb, mint rágni a gyerek fülét. -
Fbn Lx #101599 a szavazás eredménye látom jól követi a szociális konformitás prioritási szintjeit -
Fbn Lx #101598 hazaszeretet vs humorérzék : DAS:DAS:_
hát ezen befostam
MI EZ -
Blum #101597 #101591 -
Humorérzék, mert az segít úgy hozzáállni a világ dolgaihoz, hogy megkönnyítse az életet. :)
Utána a jóindulat és segítőkészség, mert az segít jobbá tenni a világot. Aztán tisztelet, hisz az is kell az előbbi kettő mellé, majd végül a hazaszeretet, mert az előbbi erkölcsök nélkül ez mit sem ér. Az engedelmességet szándékosan hagytam ki.